Matt Damon i Luciana Barroso na premierze


Damon i BarrosoMatt Damon (45 l.) nieczęsto pokazuje się z żoną.
Aktor, w przeciwieństwie do swoich kolegów po fachu, stara się trzymać swoje życie prywatne z dala od mediów. Damon ma uporządkowane życie rodzinne i stroni od skandali.

Gwiazdor od 11 lat jest mężem Luciany Barroso (40 l.), którą poznał w jednym z barów. Para ma trójkę wspólnych dzieci, wychowują także córkę Barosso z poprzedniego związku. Choć kobieta mogłaby zrobić karierę dzięki protekcji męża, woli trzymać się z daleka od show-biznesu.

Pojawia się z nim wprawdzie na imprezach branżowych, jednak decyduje się na to dość rzadko. Niektórzy być może nawet nie wiedzą, jak ukochana Matta wygląda!

Ostatnio małżonkowie postanowili zrobić wyjątek i przyszli razem na premierę filmu “Jason Bourne”. Chętnie pozowali razem do zdjęć i sprawiali wrażenie naprawdę szczęśliwych i zakochanych.

Oby tak dalej!
źródło: pomponik.pl

Biografia Matta

Matthew Paige Damon (ur. 8 października 1970 w Cambridge) − amerykański aktor, scenarzysta i producent filmowy. Laureat Oscara wraz z Benem Affleckiem za najlepszy scenariusz oryginalny do filmu Buntownik z wyboru.

Syn Kenta Telfera Damona i Nancy Carlsson-Paige. Jego rodzina ma pochodzenie angielskie, szkockie, szwedzkie i fińskie.

Debiutował w filmie Mystic Pizza, jego pierwszą większą rolą była kreacja w filmie Szalona odwaga w którym grał żołnierza uzależnionego od heroiny. Sławę przyniósł mu film Buntownik z wyboru, do którego scenariusz napisał wspólnie ze swoim bliskim przyjacielem Benem Affleckiem – obaj zostali uhonorowani Oscarem w kategorii Najlepszy scenariusz oryginalny.

Filmografia
Jako scenarzysta
1997: Buntownik z wyboru (Good Will Hunting)
2002: Gerry
2012: Promised Land

Jako montażysta
2002: Gerry

Jako producent
2002: Skradzione lato (Stolen Summer)
2002: Speakeasy
2003: Bitwa pod Shaker Heights (The Battle of Shaker Heights)
2012: Promised Land

Jako producent wykonawczy
2001–2002: Project Greenlight
2002: Push, Nevada
2002: Speakeasy
2002: Trzeci do pary (The Third Wheel)
2003: Bitwa pod Shaker Heights (The Battle of Shaker Heights)
2003: Project Greenlight 2
2003: All Grown Up
2003: Project Greenlight 3
2005: Krwawa uczta (Feast)
2008: Pokonać Saharę (Running the Sahara)
2009: The People Speak

Seriale telewizyjne
2002: Will & Grace jako Owen
2010: Rockefeller Plaza 30 jako Carol Burnett
2012: Kłamstwa na sprzedaż jako on sam
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

(Odwiedzono 297 razy, 1 wizyt dzisiaj)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Wykonaj poniższe zadanie *Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.