Mateusz Damięcki nie chce się żenić z Pauliną Andrzejewską

damiecki-andrzejewskaAktor trzy lata temu wziął ślub z niejaką Patrycją Krogulską. Był huczny ślub w Wilanowie, wystawne przyjęcie na kilkaset gości.
Jednak szczęście skończyło się zaledwie po ośmiu miesiącach. Małżonkowie postanowili się rozstać.
Mateusz długo nie mógł dojść do siebie po rozstaniu.
Z pomocą przybyła nowa kobieta, Paulina Andrzejewska, która zawróciła w głowie aktorowi.
Dziewczyna po cichu liczy, że ukochany w końcu się jej oświadczy. Niestety, tego chyba się nie doczeka.
Nadzieje szybko rozwiała matka Mateusza.
“Żadnego ślubu z Pauliną nie będzie. Wątpię, żeby Mateusz miał jakiś uraz po ostatnim rozwodzie, po prostu nie planują ślubu i tyle” – stwierdza kategorycznie w “Super Expressie” pani Joanna Damięcka.
Cóż, po słowach mamy ukochanego Paulinie będzie musiała raczej zadowolić się życiem na kocią łapę…
źródło: pomponik.pl

Biografia Mateusza

Mateusz Damięcki (ur. 19 maja 1981 w Warszawie) – polski aktor teatralny, filmowy i telewizyjny.

Pochodzi ze znanej, wielopokoleniowej rodziny aktorskiej, z przedwojennymi tradycjami. Jest synem Macieja Damięckiego i Joanny Damięckiej, wnukiem Dobiesława Damięckiego i Ireny Górskiej-Damięckiej oraz bratem Matyldy Damięckiej. Zawód aktora uprawia także jego stryj Damian Damięcki oraz brat stryjeczny Grzegorz.

Absolwent VI Liceum Ogólnokształcącego im. Tadeusza Reytana w Warszawie. Podczas studiów związany był z Teatrem Nowym. W 2004 ukończył Akademię Teatralną im. Aleksandra Zelwerowicza w Warszawie. W tym samym roku rozpoczął pracę w zespole Teatru Współczesnego, którą zakończył w 2006.

Rozpoznawalność Mateuszowi Damięckiemu przyniosły role aktorskie w takich serialach i filmach jak: Matki, żony i kochanki, Przedwiośnie, Jutro idziemy do kina, Kochaj i tańcz. Dzieciom natomiast aktor jest znany jako Jim z WOW lub Krzyś z Kubusia Puchatka.

Filmografia
2013: Na krawędzi jako prokurator Frydrych
2013: Prawo Agaty jako hokeista Kostek Kamiński (odc. 49)
2011: Zagubiony Czas (Remembrance) jako Tomasz Limanowski
2011: Chichot losu jako Marcin
2010: Hotel 52 jako Łukasz (gościnnie)
2009: Kochaj i tańcz jako Wojtek
2008: Czarny jako Kania
2008: Teraz albo nigdy! jako Andrzej Bosz
2008: 39 i pół
2008: Nie kłam, kochanie
2008: Pitbull jako Walisz ((odc. 21))
2007: Jutro idziemy do kina jako Andrzej Skowroński
2006-2007: Hela w opałach jako Tomek (gościnnie)
2006: Krótka histeria czasu jako Tomek
2006: Oficerowie jako Patryk (odc. 14)
2005-2008: Egzamin z życia jako Michał Oleszuk
2005: Karol. Człowiek, który został papieżem (Karol, un uomo diventato papa) jako Wiktor Miłosz
2005: 1409. Afera na zamku Bartenstein jako Zbyszko
2004: Camera Café jako Szymek (gościnnie)
2004-2006: Pensjonat pod Różą jako Chłopak z sekty (gościnnie)
2004: Oficer jako Patryk
2003: Marcinelle jako Costantini
2002: Przedwiośnie (serial) jako Cezary Baryka
2001: Przedwiośnie jako Baryka Cezary
2000: Córka kapitana (Russkij bunt) jako Piotr Grinjow
1999-2007: Na dobre i na złe jako Darek (gościnnie)
1999: Policjanci jako Błażej (gościnnie)
1998: Matki, żony i kochanki II jako Jurek Zarychta, syn Wiktorii
1997: Klan jako Mateusz Marczyński (gościnnie)
1995: Matki, żony i kochanki jako Jurek
1994: Przygody Joanny jako Waldek
1993: WOW jako Jim
1993: Czterdziestolatek – dwadzieścia lat później jako Lech, wnuk Karwowskich
1993: Łowca. Ostatnie starcie jako Janik

Polski dubbing
2010: Jak wytresować smoka – Hiccup (Czkawka)
2007: Wojownicze Żółwie Ninja (wersja kinowa) – Donatello
2006: Fantastyczna Czwórka – Johnny Storm / Ludzka Pochodnia
2005: B-Daman – Vinnie B.
2005: Fantastyczna Czwórka – Johnny Storm / Żywa pochodnia
2002: Harry Potter i Komnata Tajemnic – Tom Riddle
2002: Księżniczka na ziarnku grochu – Otto
1997: Życzenie Annabelli – Billy
1991: Hook
1988-1991: Nowe przygody Kubusia Puchatka – Krzyś

Udział w mediach
W 2007 występował w VI edycji Tańca z gwiazdami i ostatecznie zajął III miejsce. Jego partnerką była Ewa Szabatin. W sierpniu 2009 roku, wraz z pięcioma przyjaciółmi, wyruszył w podróż na Syberię. Przez 63 dni, 3 Mercedesami G przebyli 25 000 km. Mercedes G, własność aktora, który zmierzył się z trudnościami tundry i tajgi, został oddany na aukcję Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy.

Życie prywatne
Od 25 września 2010 roku żonaty z Moniką Patrycją Krogulską, z którą rozwiódł się w maju 2011 roku[1].

Ciekawostki
Wystąpił w teledysku do piosenki Uprising zespołu Sabaton.
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

Biografia Pauliny

Paulina Andrzejewska – polska tancerka, choreograf i pedagog.

w 1999 ukończyła Państwową Szkołę Baletową im. Romana Turczynowicza w Warszawie. W 2005 uzyskała stopień magistra sztuki na Akademii Muzycznej im. Fryderyka Chopina w Warszawie, Wydział Edukacji Muzycznej, specjalność Pedagogika Baletu. Od 2003 uczy tańca współczesnego w Ogólnokształcącej Szkole Baletowej w Warszawie, w latach 2006-2008 pedagog tańca współczesnego w Ogólnokształcącej Szkole Baletowej w Łodzi.

Brała udział w:
spektaklu W 80 dni dookoła świata – Teatr Rampa
operetce Orfeusz w piekle,
musicalach Teatru Muzycznego Roma: Grease, Koty, Taniec Wampirów (asystent choreografa Dennisa Callahana) “Najlepsze z Romy”
oraz trasie przedstawienia Kwiaty we Włosach (asystent choreografa Ryana Francois).

Brała udział w programach telewizyjnych:
Gorączka złota (TVN),
Gra w przeboje (RTL7),
Co nam w duszy gra (TVP2),
Jaka to melodia? (TVP1).
Kabaretowy Klub 2 (TVP 2 )

Autorka choreografii programu telewizyjnego Roberta Rozmusa – Robert Rozmus Show. Choreograf musicalu Upiór w Operze w Teatrze Muzycznym Roma w Warszawie, a także Przygody pszczółki Mai w Teatrze Lalki i Aktora w Lublinie. Choreograf musicalu Les Misérables, Aladyn Jr, spektakli Morfina, Berlin 4 rano w Teatrze Muzycznym Roma, choreograf spektaklu Bal Manekinów, “Magia Obłoków” w Teatrze Polskim w Szczecinie[1]. Choreograf spektaklu ” Tadas Blinda” w Wilnie, “Ławka rezerwowych” w Warszawie, ” Komedii Obozowej” w Teatrze H.Modrzejewskiej w Legnicy, “Latającego Cyrku Monty Pytona” w teatrze Rampa w Warszawie,”Aladyna jr” w Teatrze Komedii Muzycznej w Sankt Petersburgu, oraz “Upiora w Operze ” w Operze Podlaskiej w Białymstoku.
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

(Odwiedzono 273 razy, 1 wizyt dzisiaj)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *