Mateusz Banasiuk i Orina Krajewska się rozeszli?


krajewska-banasiukChociaż aktorka Orina Krajewska, córka Małgorzaty Braunek, zagrała w “Płynących wieżowcach” obok swojego ukochanego, na premierze filmy w warszawskim Pałacu Kultury i Nauki mu nie towarzyszyła.
Banasiuk nie narzekał jednak na brak towarzystwa. Aktor zaskoczył bawiący się tam filmowy światek, trzymając pod rękę atrakcyjną, długonogą blondynkę.
“Wyraźnie afiszował się z nią, dając wszystkim do zrozumienia, że to dla niego ktoś więcej niż przyjaciółka” – czytamy w “Twoim Imperium”.
Rozstanie Banasiuka z Krajewską to spore zaskoczenie. W końcu jeszcze we wrześniu tego roku sprawiali wrażenie zakochanych, gdy we dwoje bawili się na festiwalu filmowym w Gdyni.
źródło: pomponik.pl

Tagi: rozstanie

Biografia Mateusza

Mateusz Banasiuk (ur. 21 września 1985) – polski aktor teatralny, telewizyjny i filmowy, syn aktora Stanisława Banasiuka.
Ukończył Akademię Teatralną w Warszawie (2011). Gra na perkusji, umiejętność tę wykorzystał w filmie Wszystko, co kocham, w którym zagrał perkusistę.

Filmografia
2004 – Pręgi
2006 – Kto nigdy nie żył… jako Mateusz
2007 – Szkiełko
2008 – Wszystko jako Chłopak
2009 – Miasto z morza
2009 – Wszystko, co kocham jako Staszek
2010 – Cisza jako Wojtek Domagała
2011 – 1920 Bitwa warszawska
2012 – Big Love
2013 − Płynące wieżowce jako Kuba

Seriale
2002 – Klan jako Tancerz (gościnnie)
2003 – Na Wspólnej jako Łukasz Mikos (gościnnie)
2005 – Bulionerzy jako Student Romek (gościnnie)
2005 – Pensjonat pod Różą jako Kamil Górak, chłopak Justyny (gościnnie)
2005 – Plebania jako Chłopak (gościnnie)
2006 – Egzamin z życia jako Chłopak w kafejce internetowej (gościnnie)
2006 – Niania jako Łukasz Kozłowski (gościnnie)
2006 – Oficerowie jako Wędkarz (gościnnie)
2006–2007 – Pogoda na piątek jako “Gandalf”
2007 – Tylko miłość jako “Migdał” (gościnnie)
2007 – Ekipa jako Reporter Krystian (gościnnie)
2009 – Przystań jako Filip Waśko (gościnnie)
2009 – Miasto z morza jako Niemiec (odc. 3)
2009–2010 – M jak Miłość jako Jurek Jaroszy, syn Waldemara
2010 – Ojciec Mateusz jako Filip Bobkowski (gościnnie, niewymieniony w czołówce)
2011 – Plebania jako Macias
od 2011 – Pierwsza miłość jako Radosław Zieliński

Nagrody
2009 – Wyróżnienie na Krajowym Festiwalu Teatru Polskiego Radia i Teatru TV “Dwa Teatry” w Sopocie za rolę w spektaklu Tajny współpracownik (Teatr TV)
2011 – Nagroda ZASP za rolę Bani w spektaklu Stracone zachody miłości na XXIX Festiwalu Szkół Teatralnych w Łodzi
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

Biografia Oriny

W 2009 roku ukończyła London International School of Performing Arts w Londynie (Anglia, Wielka Brytania)

Filmografia
filmy
2013 Płynące wieżowce Kelnerka
Opera z mydła Anna
2011 Daas Ewa, córka Franka
Satan Spa Katia
seriale
2012 Prawo Agaty Ona z filmu “Biuro Miłości” (gościnnie)
Komisarz Alex Brunetka u Bromskiego (gościnnie)
Piąty stadion Dziennikarka (gościnnie)
2010 Miłość nad rozlewiskiem Bronisława, matka Barbary (gościnnie)
2009 Dom nad rozlewiskiem Bronisława, matka Barbary (gościnnie) (niewymieniony w czołówce)
2008 Ojciec Mateusz Wychowawczyni (gościnnie)
1999 Na dobre i na złe Ola Rusinek (gościnnie)

(Odwiedzono 1 294 razy, 1 wizyt dzisiaj)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *