Marta Żmuda-Trzebiatowska i Michał Rolnicki są parą?


źródło zdjęcia: pomponik.pl
zmuda-trzebiatowska-rolnickiMarta Żmuda-Trzebiatowska kilka miesięcy temu po prawie dziesięciu latach związku rozstała się z Adamem Królem. Od tego czasu piękną aktorkę łączono już z kilkoma przedstawicielami polskiego show-biznesu, w tym nawet z… Michałem Figurskim.

I okazuje się, że Żmuda-Trzebiatowska rzeczywiście spotyka się z pewnym Michałem! Jak donosi “Życie na Gorąco”, aktorka związana jest od niedawna z poznanym na planie serialu “Chichot losu” Michałem Rolnickim. Co ciekawe, grane przez nich postacie również były w sobie zakochane!

– Michał jest pod wielkim wrażeniem Marty, nie potrafi się powstrzymać od prawienia jej komplementów, czułych gestów. Ona też jest ostatnio bardzo rozpromieniona. Spędzają razem dużo czasu… I to nie tylko w pracy – zdradził tabloidowi znajomy Żmudy-Trzebiatowskiej.
źródło: gala.pl

Biografia Marty

Marta Żmuda Trzebiatowska[a] (ur. 26 lipca 1984 w Człuchowie) – polska aktorka telewizyjna, filmowa i teatralna.
Wychowała się w miejscowości Przechlewo, gdzie ukończyła Szkołę Podstawową im. Janusza Korczaka. Następnie uczęszczała do Liceum Ogólnokształcące imienia Stefana Czarnieckiego w Człuchowie do klasy o profilu matematyczno-fizycznym. W Człuchowie brała także udział w zajęciach kółka teatralnego w Miejskim Domu Kultury.[1] [2]
Absolwentka Akademii Teatralnej w Warszawie. Laureatka Telekamery 2009 w kategorii aktorka oraz nagrody Róże Gali w kategorii piękne debiuty i Elle Style Awards 2009 w kategorii najlepsza aktorka.
W 2008 wzięła udział w VIII edycji programu Taniec z gwiazdami, w którym zajęła 3. miejsce. Jej partnerem tanecznym był Adam Król.

Filmografia
2005: Dom niespokojnej starości jako Bella
2005: Kryminalni jako Jagoda Dobroń
2005: Na dobre i na złe jako Dzidka Fryckiewicz, siostra Malwiny
2006–2007: Dwie strony medalu jako Iza Dorosz
2006: Fałszerze – powrót Sfory jako Basia, sekretarka Gozdawy
2006: Magda M. jako Jagoda Rajewska
2007: Twarzą w twarz jako Halina “Ola” Słomińska
2007: Przymierzalnia jako prezenterka
2008: Nie kłam, kochanie jako Ania
2008: Serce na dłoni jako Małgorzata
2008–2009: Teraz albo nigdy! jako Marta Orkisz
2008: Wszystko jako Monika
2010: Ciacho jako Basia
2010: Śluby panieńskie jako Klara, siostrzenica Dobrójskiej
2011: Och, Karol 2 jako Paulina
2011: Chichot losu jako Joanna Konieczna
2011: Wygrany jako Kornelia
2011: Gry małżeńskie jako Kasia
2011: Hotel 52 jako Alicja
2011: Komisarz Rozen jako Ewa Rybaczyńska
2011–2012: Julia jako Monika Miller
2012: Hans Kloss. Stawka większa niż śmierć jako Elza

Polski dubbing
2007: Klub Winx − Tajemnica Zaginionego Królestwa jako Flora
2012: Królewna Śnieżka (film 2012) jako Śnieżka

Teatr
2008: Berek czyli upiór w moherze jako Małgorzata
2009: Motyle są wolne jako Jill
2010: Kiedy Harry poznał Sally jako Sally
2012: Ślub doskonały jako Judy
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

Biografia Michała

Michał Rolnicki (ur. 19 maja 1981 w Warszawie) – polski aktor telewizyjny, filmowy i teatralny.
W 2005 roku ukończył Wydział Aktorski Państwowej Wyższej Szkoły Filmowej, Telewizyjnej i Teatralnej im. Leona Schillera w Łodzi. Obecnie współpracuje z Teatrem Śląskim im. Stanisława Wyspiańskiego w Katowicach.

Filmografia
Filmy kinowe
2004: Spam − jako Robert, narzeczony Moniki
2005: Oda do radości − jako Adam
2007: Jutro idziemy do kina − jako kolega Skowrońskiego
2007: Braciszek − jako nowicjusz
2008: Drzazgi − jako Mundek Wichrowski
2009: Miasto z morza − jako Niemiec
2009: Popiełuszko. Wolność jest w nas − jako Hubert, student medycyny
2010: Non sono pronto
2010: Ewa − jako narzeczony Basi
2010: Kret − jako Wojtek, kolega Pawła
2011: Sala samobójców − jako koleś w knajpie
2013: Drzewo i ja − jako Adam

Seriale TV
1999-2006: Klan − 2 role: jako Stasiek, kolega Czesi; Marek Wójcik
2004: Bulionerzy − jako Grzegorz, ochroniarz Barańskiej (odc. 18)
2004: Pensjonat pod Różą − jako Arek Kopaszewski “Młody” (odc. 25)
2006-2007: Dwie strony medalu − jako Marek Korytkowski
2006: Oficerowie − jako Staszek, pracownik “statystyki” w szpitalu (odc. 5)
2007: Mamuśki − jako Mirek Czajka
2008: Plebania − jako Kostek
2009: Miasto z morza − jako Niemiec (odc. 3)
2009−2012: Czas honoru − jako żołnierz niemiecki (II seria); aktor grający Albina (V seria)
2009: Naznaczony − jako zakapturzony chłopak (odc. 11)
2009: Ojciec Mateusz − jako porywacz Marek (odc. 14)
2009: 39 i pół − jako aspirant (odc. 19)
2009: Samo Życie − jako Artur Gromadowski
2009: Synowie − jako Darek Oreł
2009: Teraz albo nigdy! − jako Jan Wiernik (odc. 27, 29 i 32)
2009−2013: Popiełuszko. Wolność jest w nas − jako Hubert, student medycyny
2010: Majka − jako dziennikarz Tomasz Brosz
2010: 1920. Wojna i miłość − jako żołnierz agitator (odc. 3)
2010: Chichot losu − jako Darek
2010: Hotel 52 − jako swingers Karol (odc. 17)
2010: Duch w dom − jako właściciel samochodu (odc. 7)
2011: Prosto w serce − jako adwokat Robert Miller
2011: Daleko od noszy − jako Bogdan Wigoń (odc. 194 i 210)
od 2012: Przyjaciółki − jako Rafał

Dubbing
2010: Harry Potter i Insygnia Śmierci. Część I
2011: Generator Rex − jako Noa

Role teatralne
“Howie the Rookie” jako Rookie Lee (Teatr Mały w Łodzi)
“Romeo i Julia” jako Romeo (Teatr Śląski im. Stanisława Wyspiańskiego)
“Czaszka z Connemary” jako Mairtin Hanlon (Teatr Śląski im. Stanisława Wyspiańskiego)
“Manekin czyli kochanek Hitlera” jako Edgar von Rossa (Teatr Śląski im. Stanisława Wyspiańskiego)
“Pod lodem” (Teatr Śląski im. Stanisława Wyspiańskiego)
“Trzy po trzy” (Teatr Śląski im. Stanisława Wyspiańskiego w Katowicach)
“Szalone nożyczki” (Teatr Bagatela w Krakowie)
“Noc Walpurgii” (Teatr Bagatela w Krakowie)
“Hedda Gabler” (Teatr Bagatela w Krakowie)
“Iwona księżniczka Burgunda” jako książę Filip (Teatr Śląski im. Stanisława Wyspiańskiego)
“Wszystko dobre, co się dobrze kończy” jako Bertram (Teatr Śląski im. Stanisława Wyspiańskiego)
“Moja ABBA”(Teatr Śląski im. Stanisława Wyspiańskiego)
“Ostatnie tango w Paryżu” (Teatr Śląski im. Stanisława Wyspiańskiego)
“Porwanie Sabinek”[1] (Teatr Kamienica w Warszawie, Paul i Franz Shonthan, przekład: Julian Tuwim, reż. Emilian Kamiński, premiera 8 czerwca 2013r.)

Nagrody
2005 – Łódź – XXIII Festiwal Szkół Teatralnych – nagroda zespołowa za przedstawienie “Łoże” Sergia Belbela w PWSFTv iT w Łodzi
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

(Odwiedzono 601 razy, 1 wizyt dzisiaj)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Wykonaj poniższe zadanie *Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.