Marta Żmuda Trzebiatowska i Kamil Kula wzięli ślub


Zmuda Trzebiatowska i KulaZwiązek Marty Żmudy Trzebiatowskiej z jej kolegą z pracy, aktorem Kamilem Kulą, przez wiele miesięcy był tematem plotek i domysłów. Para trzymała się z dala od fleszy fotografów i show biznesu. Dopiero dwa miesiące temu zrobiło się o nich głośniej, gdy wybrali się na romantyczny urlop na grecką wyspę Kos.

Choć Marta i Kamil nadal nie potwierdzili publicznie swojego związku, wzięli dzisiaj ślub kościelny. Ceremonia odbyła się we wsi Radoszki niedaleko Brodnicy w zabytkowym drewnianym kościele. Ślub zaczął się o 17:15 i trwał niecałe pół godziny. Wśród zaproszonych gości pojawili się m.in. aktorzy Paweł Małaszyński, Andrzej Nejman oraz Katarzyna Glinka.

Wysiadająca z samochodu Marta miała obstawę ochroniarzy, którzy zasłaniali ją białymi parasolkami. Widać było, że jest ubrana w powłóczystą suknię z okrytymi ramionami. Na głowie miała długi welon, opadający na twarz.

Nowożeńcom Gratulujemy!

Zmuda Trzebiatowska i Kula slub
źródło: pudelek.pl

Biografia Marty

Marta Żmuda Trzebiatowska[a] (ur. 26 lipca 1984 w Człuchowie) – polska aktorka telewizyjna, filmowa i teatralna.
Wychowała się w miejscowości Przechlewo, gdzie ukończyła Szkołę Podstawową im. Janusza Korczaka. Następnie uczęszczała do Liceum Ogólnokształcące imienia Stefana Czarnieckiego w Człuchowie do klasy o profilu matematyczno-fizycznym. W Człuchowie brała także udział w zajęciach kółka teatralnego w Miejskim Domu Kultury.[1] [2]
Absolwentka Akademii Teatralnej w Warszawie. Laureatka Telekamery 2009 w kategorii aktorka oraz nagrody Róże Gali w kategorii piękne debiuty i Elle Style Awards 2009 w kategorii najlepsza aktorka.
W 2008 wzięła udział w VIII edycji programu Taniec z gwiazdami, w którym zajęła 3. miejsce. Jej partnerem tanecznym był Adam Król.

Filmografia
2005: Dom niespokojnej starości jako Bella
2005: Kryminalni jako Jagoda Dobroń
2005: Na dobre i na złe jako Dzidka Fryckiewicz, siostra Malwiny
2006–2007: Dwie strony medalu jako Iza Dorosz
2006: Fałszerze – powrót Sfory jako Basia, sekretarka Gozdawy
2006: Magda M. jako Jagoda Rajewska
2007: Twarzą w twarz jako Halina „Ola” Słomińska
2007: Przymierzalnia jako prezenterka
2008: Nie kłam, kochanie jako Ania
2008: Serce na dłoni jako Małgorzata
2008–2009: Teraz albo nigdy! jako Marta Orkisz
2008: Wszystko jako Monika
2010: Ciacho jako Basia
2010: Śluby panieńskie jako Klara, siostrzenica Dobrójskiej
2011: Och, Karol 2 jako Paulina
2011: Chichot losu jako Joanna Konieczna
2011: Wygrany jako Kornelia
2011: Gry małżeńskie jako Kasia
2011: Hotel 52 jako Alicja
2011: Komisarz Rozen jako Ewa Rybaczyńska
2011–2012: Julia jako Monika Miller
2012: Hans Kloss. Stawka większa niż śmierć jako Elza

Polski dubbing
2007: Klub Winx − Tajemnica Zaginionego Królestwa jako Flora
2012: Królewna Śnieżka (film 2012) jako Śnieżka

Teatr
2008: Berek czyli upiór w moherze jako Małgorzata
2009: Motyle są wolne jako Jill
2010: Kiedy Harry poznał Sally jako Sally
2012: Ślub doskonały jako Judy
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

Biografia Kamila

Kamil Kula urodził się dnia 1989.06.01 w Tarnowie. W 2012 roku ukończył Akademię Teatralną w Warszawie. W 2010 roku otrzymał nagrodę – Nagroda Indywidualna na I Festiwalu Inspiracji Fredrowskich “Mocium Panie” w Krośnie.

Filmografia
2015
NA DOBRE I NA ZŁE
Serial fabularny
Obsada aktorska (salowy Szczepan Lipski)
DAJ ZNAK! (586), DEDYKACJA (587), DMUCHAĆ NA ZIMNE (588), WYPOWIEDZENIE (590), ŻYCIE JEST WALKĄ (593), OTUCHA (594), ZAPOMNIEĆ (598), NA ZAKRĘCIE (599), LĘKI, LĘKI… (601), TWARDY ZAWODNIK (602), “NIE FLIRTUJĘ Z MĘŻATKAMI” (605), “BYŁEM GŁUPI” (606)
2015
SINGIELKA
Serial fabularny
Obsada aktorska (Robert)
2014
JACK STRONG
Film fabularny
Obsada aktorska (żołnierz przekazujący Kuklińskiemu dokumenty stanu wojennego; nie występuje w napisach)
2013
HOTEL 52
Serial fabularny
Obsada aktorska (Igor Szwed, syn Iwony)
79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91
2013
LEKARZE
Serial fabularny
Obsada aktorska (Jacek Zduniak)
DRUGA STRONA MEDALU (17), OSTATNI PIERWSZYMI (19), BŁOGOSŁAWIENI CIERPLIWI (20), DRUGA SZANSA (21)
2013
OJCIEC MATEUSZ
Serial fabularny
Obsada aktorska (Daniel Krajewski)
SPRAWA HONORU (110)
2013
OSZUKANE
Film fabularny
Obsada aktorska (Paweł)
2013
TO NIE KONIEC ŚWIATA!
Serial fabularny
Obsada aktorska (Artur)
1, 5, 7
2012
HOTEL 52
Serial fabularny
Obsada aktorska (Igor Szwed, syn Iwony)
53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 62, 63, 64, 65, 68, 69
2011
HOTEL 52
Serial fabularny
Obsada aktorska (Igor Szwed, syn Iwony)
27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52
2011
KOMISARZ ROZEN
Serial fabularny
Obsada aktorska (Grzesiek Wandorf, człowiek “Kancera”)
2010
HOTEL 52
Serial fabularny
Obsada aktorska (Igor Szwed, syn Iwony)
8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 19, 20, 21, 22, 23, 25, 26
źródło: filmpolski.pl

(Odwiedzono 354 razy, 1 wizyt dzisiaj)