Marta Chodorowska wzięła potajemny ślub


Marta Chodorowska i mazMarta Chodorowska od wielu lat związana jest z teatrem, grywała między innymi w Teatrze Kamienica i Teatrze Narodowym. Aktorka występowała również w niejednym filmie i produkcji telewizyjnej. Jednak to dopiero rola żywiołowej i temperamentnej Klaudii Kozioł w serialu “Ranczo” przyniósł jej prawdziwą popularność. To właśnie tą brawurową kreacją podbija serca widzów od wielu lat.

Choć Chodorowska prowadziła bloga, w którym dzieliła się z internautami swoimi przeżyciami i doświadczeniami przyszłej mamy oraz chętnie udziela się na swoich profilach na portalach społecznościowych, to z reguły unika rozgłosu. Nie bywa na ściankach i bardzo rzadko pojawia się na branżowych imprezach.

Młoda mama postanowiła ukryć przed mediami swój ślub. Jak do tego doszło?

Na planie serialowa Klaudia zmienia facetów jak rękawiczki, jest niezdecydowana i wybuchowa. Co więcej, wraz ze zmianą narzeczonych, przechodzi zupełna metamorfozę. Modyfikuje światopoglądy i przechodzi przez kolejne subkultury.

– Jesteśmy z Klaudią zupełnie różne. Ale może dlatego mam taką radość z grania tej roli. Mogę sobie trochę poszaleć,odkleić się od siebie – wyznała w wywiadzie dla tygodnika “Rewia”.

W prawdziwym życiu, w przeciwieństwie do swojej serialowej bohaterki, od wielu lat ma tego samego partnera. Kim jest wybranek aktorki?

O partnerze Chodorowskiej niewiele wiadomo. Aktorka, gdy już pojawia się na show-biznesowych imprezach, nie przychodzi z ukochanym. Zdjęcia serialowej Klaudii z mężem można policzyć na przysłowiowych palcach jednej reki. Fotoreporterom udało się uchwycić parę na premierze “Morfiny” w 2011 roku.

Kim jest partner gwiazdy “Rancza”? Jest właścicielem dużej agencji reklamowej i z aktorką tworzy związek od kilku lat. Dopiero po narodzinach ich pierwszego dziecka postanowili się pobrać.

Dlaczego zdecydowali się na potajemny ślub?

Uwielbiana przez widzów aktorka z serialu “Ranczo” jakiś czas temu wyszła za mąż. Ślub Marty Chodorowskiej był skromny i kameralny. Wśród zaproszonych gości była tylko najbliższa rodzina oraz oczywiście Władek, syn państwa młodych, który urodził się w lipcu 2014 roku. Nawet obsada “Rancza” nie wiedziała, że aktorka planuje ślub. O zmianie stanu cywilnego poinformowała wszystkich znajomych z serialowego planu już po fakcie.
źródło: gwiazdy.wp.pl

Biografia Marty

Marta Chodorowska (ur. 1 listopada 1981 w Sztumie) – polska aktorka.
Absolwentka iławskiego LO im. S. Żeromskiego, policealnego Lart Studio w Krakowie. W 2005 roku ukończyła Akademię Teatralną w Warszawie. Debiutowała w kinie w filmie Powiedz to, Gabi rolą Gabi. Gościnnie związana z Teatrem Narodowym, w którym debiutowała w spektaklu Agnieszki Glińskiej 2 maja[1].

Chodorowska zagrała rolę Anny w spektaklu Testament cnotliwego rozpustnika w Teatrze Kamienica, rozżalonej i zbuntowanej dziewczyny, która po śmierci matki próbuje ustalić kto jest jej ojcem. Chodorowska wcieliła się również w rolę Agaty Czuby w radiowym słuchowisku W Jezioranach[2].

18 lipca 2014 roku urodziła syna, Władysława[3].

Filmografia
2003: Powiedz to, Gabi, jako Gabi
2004, 2005: Pensjonat pod Różą, jako Ania (odc. 2 i 89)
2005: Na dobre i na złe, jako Magda Kubicz (odc. 237)
2006: Emilka płacze, jako Emilka
2006: Kryminalni, jako Kasia (odc. 58)
2006: Magda M., jako Klaudia Cisowska (odc. 41)
2006: Wszyscy jesteśmy Chrystusami, jako Beata Chałkowska-Miauczyńska
od 2006: Ranczo, jako Klaudia Kozioł
2007: Ranczo Wilkowyje, jako Klaudia Kozioł
2007: 0 1 0, jako Marta
2007: Hela w opałach, jako Julia, córka Władka (odc. 29)
2009: Świat według Kiepskich, jako młoda Halina (odc. 320)
2009–2012: Barwy szczęścia, jako Klaudia Nowakowska
2010: Sprawiedliwi, jako Basia
2010: Hotel 52, jako Ewa
2010: Usta usta, jako Marta, siostra Izy
2011: Ojciec Mateusz, jako Agnieszka Muszyńska
2012: Prawo Agaty, jako Magda

Teatr telewizji
2007: Inka 1946 (Scena Faktu), jako Jadzia Mikołajewska
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

(Odwiedzono 1 229 razy, 1 wizyt dzisiaj)