Mariusz Krzemiński i Maria Kotynia biorą ślub

krzeminski-kotyniaMariusz Krzemiński, czyli taksówkarz Mariusz Kwarc w Klanie, przyjaciel zmarłego Ryśka w pozaserialowym życiu właśnie wstąpił w związek małżeński.
Jak donosi Super Express, ślub aktora odbył się w piątek 06.07.12 w kościele św. Anny na warszawskim Wilanowie. Krzemiński poślubił swoją narzeczoną, absolwentkę filologii angielskiej, Marię. Świadkiem pana młodego był Artur Pontek znany widzom serialu Ojciec Mateusz.
Po ślubie i weselu, para młoda wyruszyła w podróż poślubną. “Wybieramy się na Riwierę Egejską, a po powrocie jedziemy na żagle” – przyznał aktor w rozmowie z tabloidem.

Biografia Mariusza
Mariusz Krzemiński (ur. 19 stycznia 1975 w Warszawie) – polski aktor filmowy.
W roku 1998 ukończył studia aktorskie na Akademii Teatralnej w Warszawie. Od 1998 roku jest aktorem stołecznego Teatru Ateneum. Zadebiutował w teatrze 12 grudnia 1998 roku w przedstawieniu Tak daleko, tak blisko wg Tadeusza Konwickiego w reż. Krzysztofa Zaleskiego na scenie Teatru Ateneum.
Głos aktora pojawia się na początku oraz przed blokami reklamowymi w programie Szymon Majewski Show.
Prywatnie instruktor jeździectwa, startuje w zawodach skokowych.

Filmografia
2007-Klan – Mariusz Kwarc
2005: Skazany na bluesa
2005: Boża podszewka II – jako chłopak w Juryszkach
2001: Wiedźmin – jako Posłaniec
2000: Plebania – jako Radek Nowak
1999: Sto minut wakacji (serial) – jako policjant
1999: Sto minut wakacji – jako policjant

Gościnnie
2007: Mamuśki – jako majster (odc. 10)
2006: U fryzjera – jako Szkoleniowiec
2005: Egzamin z życia – jako Dziennikarz “Głosu”
2005: Wiedźmy – jako Przedstawiciel firmy produkującej zamki
2004-2006: Pensjonat pod Różą – jako Uczestnik zabawy
2003: Zaginiona – jako Wspólnik Bordena
2002-2006: Samo życie – jako Witold, student
2002-2003: Kasia i Tomek – jako Znajomy Stefana (głos)
2000: Twarze i maski – jako Aktor
2000: 13 posterunek 2 – jako Dziennikarz
1999-2005: Lokatorzy – jako Tolek, asystent Zygmunta
1999-2003: Rodzina zastępcza – jako Reporter
1997-2006: Klan – jako Mariusz Kwarc, kolega Rysia
1997: Złotopolscy – jako “Kieszona”, dworcowy złodziej
1990: Dom na głowie – jako Rajmund

Polski dubbing
2004-2007: Danny Phantom – Pan Dziwo
2004-2006: Liga Sprawiedliwych Bez Granic
2005: Leroy i Stich – Piklii
2003: Atomówki – Walka przed Gwiazdką
2002: Kim Kolwiek – Senior Senior Junior
2002: Lilo i Stich – Pikli (Od 4 Serii)
1997-1998: Przygody Olivera Twista – Oliver Twist
1992: W 80 marzeń dookoła świata

źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

Biografia Marii

25-letnia nauczycielka języków obcych.

(Odwiedzono 239 razy, 1 wizyt dzisiaj)