Mariah Carey i James Packer rozstali się?


Carey-i-PackerMariah Carey (45 l.) znów podobno jest singielką.
Choć diwa nadal formalnie jest żoną Nicka Cannona, kilka miesięcy temu związała się z australijskim miliarderem, Jamesem Packerem.

Para latem wybrała się na wspólne wakacje. Sądząc po zdjęciach zrobionych im z ukrycia, nie widzieli świata poza sobą.

Niestety, wygląda na to, że nie była to prawdziwa miłość.

“Radar Online” donosi, że ich związek właśnie się rozpadł!

Mariah Carey miała już dość zaborczości ukochanego, który nieustannie jej rozkazywał!

“Chciał ją sobie całkowicie podporządkować. Każdy, kto zna Mariah, wie, że ona nie jest typem kobiety, która łatwo komuś ulega” – mówi osoba z jej otoczenia w rozmowie z tabloidem.

Ponoć początkowo między piosenkarką i biznesmenem faktycznie była namiętność i Mariah Carey już snuła wspólne plany na przyszłość, jednak kiedy jej ukochany pokazał drugą twarz, nie wahała się zakończyć tego związku.

“Doszła do wniosku, że zbyt szybko się zaangażowała. Teraz wszystko się zmieniło” – zdradza źródło “Radar Online”.

Oby następnym razem miała więcej szczęścia…
źródło: pomponik.pl

Biografia Mariah

Mariah Carey (ur. 27 marca 1970 r. w Huntington na wyspie Long Island w stanie Nowy Jork[1]) – amerykańska piosenkarka, kompozytorka, producentka i autorka tekstów piosenek. Jest obdarzona skalą głosu wynoszącą 5 oktaw[1]. Podczas koncertów jej głos osiąga najwyższe tony rejestru gwizdkowego[2].

Życie i działalność
Jest trzecim i najmłodszym dzieckiem byłej śpiewaczki operowej Patricii Hickey, z pochodzenia Irlandki i Alfreda Roya Carey (dawniej Nunez), technika pochodzenia afro-wenezuelskiego.

Od 1993 do 1998 roku była żoną Tommy’ego Mottoli. 30 kwietnia 2008 roku wzięła ślub z aktorem Nickiem Cannonem i dokładnie trzy lata później, bo w trzecią rocznicę ich ślubu została matką bliźniąt, chłopca i dziewczynki. Po 4 dniach od narodzin dzieci podano oficjalne imiona dzieci. Córka nosi imię Monroe, a syn Moroccan Scott.

Debiutowała w 1990 albumem Mariah Carey. Na swoim koncie ma wiele przebojów i nagród, w tym 5 Grammy. Sprzedała ponad 200 milionów płyt na całym świecie. Jest laureatką tytułu Gwiazda millenium. Jej album z 2005 r., The Emancipation of Mimi, w samych Stanach sprzedał się w 6 mln egzemplarzy, natomiast sprzedaż światowa przekroczyła 10 mln kopii. Przyniósł jej także kolejne numery 1 na liście Billboard: „We Belong Together” oraz „Don’t Forget About Us”. Jak dotąd ostatnim numerem 1 na liście Billboard jest „Touch My Body” z 2008 roku. W sumie Mariah Carey umieściła na pierwszym miejscu listy Billboardu 18 hitów (więcej niż Elvis Presley – 17) i tym samym znalazła się na 2 miejscu w rankingu artystów z największą ilością singli nr 1 na świecie (więcej singli umieścili tylko The Beatles – 20).

17 listopada 2011 r. Mariah Carey wzięła udział w „koncercie” holograficznym, w czasie którego pełny, trójwymiarowy obraz-hologram jej postaci, śpiewającej kilka utworów na realnie istniejącej scenie, można było obejrzeć jednocześnie w Krakowie, Frankfurcie, Zagrzebiu, Skopje i Podgoricy. Koncert był częścią kampanii reklamowej Deutsche Telekom. Był to pierwszy zorganizowany na taką skalę koncert w technologii holograficznej[3].

W 2008 roku wzięła udział w kampanii społecznej sprzeciwiającej się wprowadzeniu w amerykańskim stanie Kalifornia poprawki legislacyjnej zamykającej drogę parom jednopłciowym do zawierania małżeństw (tzw. Propozycja 8)[4].

25 lipca 2012 r. Mariah Carey podpisała kontrakt ze stacją FOX na jeden sezon jurorowania w programie talent show American Idol. Carey zastąpiła Jennifer Lopez, która po dwóch sezonach zrezygnowała z tego stanowiska. Gwieździe zaproponowano 18 milionów dolarów za cały sezon programu co sprawiło, że piosenkarka zgarnęła najwyższą sumę, za udział w programie tego typu, jaka kiedykolwiek się pojawiła jednocześnie przebijając Britney Spears, która dostała 15 milionów za udział w The X Factor (program telewizyjny).

Po rezygnacji z jurorowania w kolejnej edycji programu American Idol, Carey zapowiedziała wydanie swojego czternastego albumu zatytułowanego „The Art of Letting Go” latem 2013 roku. Płytę zapowiada singiel „#Beautiful”, który swoją premierę miał w maju 2013 roku. Singiel rozszedł się w ilości ponad 1 mln egzemplarzy i pokrył się platyną w Stanach Zjednoczonych oraz w Australii.

Filmografia
Filmy fabularne
2013: Kamerdyner (The Butler) jako Hattie Pearl
2009: Hej, skarbie (Precious) jako Pani Weiss
2008: Tennessee jako Krystal Evans
2005: State Property 2 jako Kobieta
2002: Kłopoty na zamówienie (WiseGirls) jako Raychel
2001: Glitter jako Billie Frank
1999: Kawaler (The Bachelor) jako Ilana

Komedie
2008: Nie zadzieraj z fryzjerem (You Don’t Mess with the Zohan) jako ona sama

Seriale telewizyjne
2002: Ally McBeal jako Candy Cushnip

Dyskografia
Albumy Studyjne:
1990 Mariah Carey
1991 Emotions
1993 Music Box
1994 Merry Christmas
1995 Daydream
1997 Butterfly
1999 Rainbow
2001 Glitter
2002 Charmbracelet
2005 The Emancipation of Mimi
2008 E=MC²
2009 Memoirs of an Imperfect Angel
2010 Merry Christmas II You
2013 The Art of Letting Go
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

(Odwiedzono 122 razy, 1 wizyt dzisiaj)