Marek Włodarczyk ma nową partnerkę, Sandre


wlodarczyk-sandraMarek Włodarczyk nigdy nie uchodził za stałego w uczuciach. Nie może oprzeć się urokowi młodszych kobiet. Sam przyznaje, że przez to rozpadło się jego małżeństwo.

Żona wróciła do Niemiec, bo nie zniosła tego, że kobiety na mnie lecą – wyznał skromnie.

Tym razem jednak najwyraźniej idzie na rekord. Jak informuje Fakt, jego obecna dziewczyna ma… 24 lata. Jest więc młodsza od aktora o 36 lat. To chyba coś poważnego, bo spotykają się już od dłuższego czasu.

Dotąd Włodarczyk przedstawiał Sandrę jako młodszą koleżankę, wobec której ma uczucia głównie ojcowskie.

Jestem z nią zaprzyjaźniony, nic więcej – zapewniał jeszcze niedawno w Twoim Imperium. Dziewczyna jest ciekawa świata i szuka pomysłu na karierę. Doradzam jej, by pozostała przy prawie.

Najwyraźniej Sandra wybrała jednak inną ścieżkę kariery.

Teraz to już nie koledzy, tylko wymieniający się czułościami kochankowie – donosi Fakt. Przynajmniej na razie. Skoro bowiem kobiety tak lgną do aktora, być może niebawem zauroczy go inna piękność.
źródło: pudelek.pl
tagi: Sandra Kościelniak

Biografia Marka

Marek Roman Włodarczyk (ur. 6 października 1954 roku w Łodzi) – polski aktor telewizyjny, filmowy i teatralny.
Już od dzieciństwa pasjonował się kinem, podglądając filmy przez dziurę w ścianie z salą projekcyjną, która sąsiadowała z jego rodzinnym domem. W 1977 roku ukończył Wydział Aktorski na PWSTiTv w Łodzi. Na studiach zagrał w filmie reklamowym. Zdjęcia kręcono na Mazurach. Poznał tam niemieckiego operatora, który zaprosił go do Berlina.

Jego pierwsza wizyta w Berlinie Zachodnim miała miejsce w 1977 roku. Rok później zadebiutował na dużym ekranie w dwóch filmach: “Sowizdrzał świętokrzyski” (1978) u boku Beaty Tyszkiewicz i “Wesela nie będzie” (1978) jako Antek. W 1980 roku występował w teatrach: Śląskim im. Stanisława Wyspiańskiego w Katowicach i im. Stefana Jaracza w Łodzi. Pojawił się potem w filmie psychologicznym “Karabiny” (1981) z Ignacym Gogolewskim w roli głównej.

Mając trzymiesięczną przerwę w teatrze, pojechał w 1981 roku do Berlina. Od 1 stycznia 1982 roku dostał angaż w Teatrze Narodowym w Warszawie, ale nie mógł wrócić, bo zaczął się stan wojenny. Został w Berlinie. Język poznawał rozmawiając ze znajomymi. Poszedł też na krótki kurs, ale nie był w stanie uczyć się pod rygorem. Kiedy skończyły się oszczędności, musiał pomyśleć o jakiejś pracy. Dorabiał przez półtora roku w warsztacie samochodowym jako mechanik.

Ostatecznie osiedlił się w Niemczech, gdzie kontynuował aktorską karierę grając przede wszystkim w filmach telewizyjnych i serialach. W 1983 roku zadebiutował w teatrze. Przez dziesięć lat z powodzeniem występował na deskach teatrów w Hamburgu, Berlinie i Monachium. Był wykładowcą na uniwersytecie w Berlinie i Strasburgu, gdzie uczył młodzież sztuki aktorskiej.

Po ogromnym sukcesie roli komisarza Adama Zawady w serialu TVN Kryminalni (2004-2008), zdecydował o powrocie do Polski i tu zamieszkał.

Rodzina
Jego pierwszą żoną była polska aktorka – Grażyna Dyląg. Z tego związku ma najstarszego syna – Patryka (ur. 1987). Związał się z niemiecką aktorką – Karen Friesicke, która pojawiła się w takich niemieckich filmach jak “Spy Sorge” czy “Stahlnetz – PSI”. Zamieszkał z rodziną w Hamburgu. Przynajmniej dwa razy do roku przyjeżdżał do Łodzi, gdzie odwiedzał matkę i siostrę. W 2005 roku jego rodzina tymczasowo przeprowadziła się z Niemiec do Polski. Jego synowie – Vincent i Simon chodzili do niemieckiej szkoły w Warszawie, na Wilanowie. W 2007 roku wraz z mamą, Karen Friesicke, wrócili na stałe do Niemiec, a aktor znów zaczął kursowanie między Hamburgiem a Warszawą.

Taniec z Gwiazdami
Brał udział w VIII edycji programu Taniec z Gwiazdami emitowanego w telewizji TVN. Jego partnerką była Kamila Kajak-Mosejcuk. Odpadł 26 października 2008 r. i ostatecznie zajął 7. miejsce na 14 możliwych.

Filmografia
filmy kinowe
1978: Wesela nie będzie’ − jako Antek
1978: Sowizdrzał świętokrzyski
1981: Karabiny − jako Wojtek
1984: Forbidden − jako Oficer
1997: 14 dni dożywocia − jako Ramon
2000: Erkan & Stefan − jako Pitbull Rado
2003: Spy Sorge
2004: Fräulein Phyllis
2011: Los numeros − jako prezes loterii
2011: Kac Wawa − jako policjant
2011: Pogromca duchów − jako Itmatow
2012: Komisarz Blond i Oko Sprawiedliwości − jako nadinspektor Mścisław Kolski
filmy krótkometrażowe
2003: Kiki i Tiger (Kiki+Tiger) jako Milo, ojciec Tigera

filmy TV
1993: Schulz & Schulz − jako Piotr
1995: Im Innern des Bernsteins
1996: Landgang für Ringo
1996: Tödliche Wende
1996: Babuschka − jako Boris Tomasow
1997: Napoleon Fritz − jako Basewitz
1998: Tod auf Amrum − jako Herr Piontek
1998: Vorübergehend verstorben
1998: Operacja Noah − jako Torben Poliakow
1998: Stadion grozy − jako Werner
1998: Francis
1999: Ucieczka ze szklaną kulą − jako Loskow
1999: Stan Becker – Echte Freunde − jako Piotr
2000: Eine Handvoll Glück − jako Ilie
2001: Zwoelfelaeuten − jako Oberst
2002: Rotlicht – Die Stunde des Jägers − jako Gerassim
2002: Piekielna noc − jako Marek
2003: Der Solist – Kuriertag − jako Leschov
2004: Die Rückkehr des Vaters
2006: Kryminalni. Misja Śląska − jako komisarz Adam Zawada

seriale TV
1978: Ślad na ziemi − robotnik Potracki (odc. 2 i 6)
1986−2000: Miejsce zbrodni − Pracownik ze wschodu w kuchni (odc. 185); Hashimi (odc. 334); Magnus (odc. 443)
1989−1995: Ein Fall für zwei − jako Jerzy Polinsky (odc. 65); Wassili Kurassow (odc. 125)
1991: Großstadtrevier − Polak (odc. 25)
1993: Harry & Sunny
1994: Die Komissarin jako Wadim Gubanow (odc. 7)
1994: Die Kommissarin − jako Wadim Gubanow (odc. 7)
1994−2004: Telefon 110 − Stan (odc. 159); Resident Jatzek (odc. 215)l wystąpił także w odcinku 258
1995: Schwartz greift ein jako Boris (odc. 24)
1995: A.S. − jako Fjodor Bulgakow (odc. 3)
1996: Rewir Wolfa − jako Tomasz Olezko (odc. 60)
1996: Zwei Brüder − jako Janosch (odc. 3)
1997: Kapitan − jako Petrovic (odc. 3)
1997: Stefan Frank – lekarz znany i lubiany − jako Karol Markowski
1997: Die Gang − jako Pjotre (odc. 3)
1997: Große Freiheit − jako Russe (odc. 2)
1997: Die Feuerengel − jako Piralo (odc. 8)
1997: Frauenarzt Dr. Markus Merthin − jako Janek (odc. 49)
1998: Die Straßen von Berlin − jako Bruno Pakleppa (odc. 7)
1998: Klaun − jako Nakic (odc. 15)
1999: Siska − jako Milic, trener hokeistów na lodzie (odc. 15)
2000: Wzywam doktora Brucknera (odc. 37)
2000: Der Alte − jako Boris Barejew (odc. 251)
2000: Trautmann − jako Anatoly Belzin (odc. 1)
2000: Dr. Sommerfeld – Neues vom Bülowbogen jako Jerzy (odc. 45)
2001: Delta Team – Auftrag geheim! − jako Lars Bremer (odc. 9)
2001: Dolce Vita & Co! − jako Stolinow (odc. 10)
2002: Sternenfänger − jako Wassili Werchowenski (odc. 17, 18, 20 i 23)
2003: K3 – Kripo Hamburg − jako Blaovic (odc. 1)
2003: Was nicht passt wird passend gemacht jako Ion (odc. 5)
2004-2008: Kryminalni − jako komisarz Adam Zawada
2004: SOKO Leipzig − jako Thomas Simak (odc. 54)
2004: Nachtschicht jako Anwalt (odc. 2)
2005: Doppelter Einsatz − jako Nesjec (odc. 77)
2006: Dzieci wojny − jako polski majster (odc. 1)
2008: Ojciec Mateusz − jako Soroka, dyrektor banku SAN (odc. 3)
2008: BrzydUla − jako Józef Cieplak
2008: Na Wspólnej − jako Adam Zawada (Odc. 1000)
2008: Hallo Robbie! − jako Josef (Odc. 60)
2009: Przystań − jako Szymon (odc. 7)
2009: Magna Aura − jako Morton
2010: Jednostka specjalna Dunaj − jako Paweł Schirkow (odc. 61)
2011: Układ warszawski − jako policjant (odc. 9)
2011: Czas honoru − jako niemiecki esesman (odc. 52)
2012: Prawo Agaty − Lucjan Kamiński (odc. 27)
2012: Kobra – oddział specjalny − jako Markovic (odc. 238)

Dubbing
1977: Gwiezdne wojny: część IV – Nowa nadzieja
1994−1998: Spider-man − Clay
1998: Pokémon: Film pierwszy − Brock
2000−2003: X-Men: Ewolucja − Cyklop
2000−2004: Yu-Gi-Oh! − Joey; Bakura
2002: Cyberłowcy
2006: ŌBAN Star Racers − Książę Aikka
2009: Pokémon: Arceus i Klejnot Życia − Brock
2010: Pokémon: Zoroark, mistrz iluzji − Brock
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

(Odwiedzono 426 razy, 1 wizyt dzisiaj)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Wykonaj poniższe zadanie * Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.