Marcin Łopucki odchudza Katarzynę Skrzynecką

skrzynecka-lopuckiKasia Skrzynecka (45 l.) nie ma lekko ze swoim mężem kulturystą…

Celebrytka może zaliczyć miniony rok do naprawdę udanych.

Po wygranej w “Twoja Twarz Brzmi Znajomo” posypały się kolejne propozycje zawodowe, a kariera Skrzyneckiej znów nabrała tempa.

Niestety, Katarzyna z tej radości zaczęła sobie nieco folgować ze smakołykami, a i na ruch zabrakło czasu.

Celebrytka od kilku miesięcy narzeka więc na zbędne kilogramy, których nie może się pozbyć.

“Choć ma przy boku supertrenera, męża Marcina, nie może schudnąć ani trochę. A bardzo by chciała. (…)

Nie kryła się z tym, że dodatkowe kilogramy jej przeszkadzają.

Mąż postanowił zabrać ją w góry, by trochę się poruszała” – zdradza informator “Super Expressu”.

Ferie Skrzynecka spędza więc bardzo aktywnie i raczej nie ma mowy o piciu grzanego wina przy kominku.

Kasia musi być w ciągłym ruchu, zjeżdża na nartach, jeździ z małą Alikią na sankach i chodzi na długie spacery

Z urlopu wróci więc zapewne o kilka kilogramów chudsza!
źródło: pomponik.pl

Wideo – Katarzyna Skrzynecka i Marcin Łopucki

Biografia Katarzyny

Katarzyna Skrzynecka (ur. 3 grudnia 1970[1] w Warszawie) – polska aktorka, piosenkarka, prezenterka, autorka tekstów i kompozytorka, dawniej modelka.

Młodość i wykształcenie
Jest absolwentką XVII Liceum Ogólnokształcącego w Warszawie. Studiowała w warszawskiej Akademii Teatralnej, którą ukończyła w 1993 r. Skończyła stołeczną Szkołę Muzyczną II stopnia na Wydziale Fortepianu i Wokalistyki. Była na stypendium pomaturalnym w Paryżu.

Życie prywatne
Katarzyna Skrzynecka jest jedynaczką. Jej ojciec jest inżynierem, a matka Magdalena była technikiem dentystycznym (20 marca 2008 zmarła[2]).

Aktorka była w związku z polskim piosenkarzem algierskiego pochodzenia – Feridem Lakhardem. Byli zaręczeni, ale w lutym 2002 r. ich związek się rozpadł[3].

Była żoną komisarza Komendy Głównej Policji w Warszawie, Zbigniewa Urbańskiego. Ślub odbył się 26 kwietnia 2003 r. w kościele św. Anny w Wilanowie. Pod koniec października 2006 r. media poinformowały o rozpadzie ich małżeństwa. Kilka dni później Skrzynecka potwierdziła ten fakt w oficjalnym oświadczeniu. 15 marca 2007 r. Sąd Okręgowy w Warszawie orzekł o ich rozwodzie[4].

Obecnie związana jest z mistrzem Polski oraz mistrzem Europy w fitness, Marcinem Łopuckim (ur. 5 listopada 1974 roku)[5], za którego wyszła za mąż 19 czerwca 2009 roku. 23 listopada 2011 na świat przyszła ich córka Alikia Ilia.

Kariera aktorska
Telewizja
Po raz pierwszy w filmie telewizyjnym pojawiła się w 1985 r. Zagrała wówczas w filmie Pewnego letniego dnia w reżyserii Jakuba Rucińskiego. Na dużym ekranie zadebiutowała dopiero sześć lat później. Wystąpiła wtedy w filmie Leszka Wosiewicza Cynga. Skrzynecka również bardzo chętnie występuje w serialach telewizyjnych. Po raz pierwszy pojawiła się na małym ekranie w 1993 r. w młodzieżowym serialu Wow. Można było ją też zobaczyć m.in. w Na wspólnej, Na dobre i na złe, Baobab, czyli zielono mi i Kopciuszku.

1985: Pewnego letniego dnia… – narkomanka Julcia
1991: Cynga
1992: Pamiętnik znaleziony w garbie – młoda Maria, żona Ewalda; aktorka jest dubbingowana przez Marzenę Trybałę
1993: Nowe przygody Arsena Lupin (Les Nouveaux Exploits D’ Arsene Lupin) (odc. pt. Cesarska tabakierka (La Tabatiere De L’Empereur))
1993: Straszny sen Dzidziusia Górkiewicza – Ewa Górkiewicz, wnuczka „Dzidziusia”
1993: Wow (odc. 1–5, 7, 10, 12–13)
1994: Podróż na wschód – Ewa
1996: Nocne graffiti – dziennikarka Agnieszka Walewska
1997: Księga wielkich życzeń – siostra Milena
1997: Królowa złodziei (Marion Du Faouet – Chef De Voleurs) – Guillemette
1999–2000: Czułość i kłamstwa – Magdalena Domagała, instruktorka w fitness clubie
1999: Lot 001 (odc. 13 pt. Seria II)
1999: Trzy szalone zera – mama Oli
2000: Duża przerwa – Bella (odc. 1–7, 9–16)
2000: Graczykowie – nauczycielka Malinki (odc. 25 pt. Dobra dziewczynka, odc. 36 pt. Reklama)
2000: Sukces – dziennikarka Monika Grzebień
2001: Listy miłosne – Celina, siostra Teresy
2001: Na dobre i na złe – Iza, była żona Kryńskiego (odc. 85 pt. Potęga miłości)
2002: Lokatorzy – Simona (odc. 82 pt. Sport to zdrowie)
2003: Bao-Bab, czyli zielono mi – colonel Carol Kowalsky (odc. 5–11)
Na Wspólnej – Patrycja, narzeczona Krzysztofa Burzy
2004–2006: Bulionerzy – Irena Murawska (odc. 2–4, 6, 10, 13–14, 18, 26, 28–29, 35, 49, 51, 57, 59–60, 63, 68–70, 75)
2004: Pensjonat pod Różą – piosenkarka Karina Bartoś (odc. 6 pt. Gwiazda)
2006–2007: Kopciuszek – Anna
2007: Twarzą w twarz – gwiazda (odc. 7)
2008: Daleko od noszy – profesor Ewa Wilczur (odc. 155 pt. Nowa skóra profesora Wilczura)
2008: I kto tu rządzi? – Genevieve Dupont (odc. 43 pt. Po francusku)
2008: Niania – Zdenka, przyrodnia siostra Skalskiego (odc. 110 pt. Zdenka)
2012–2013: Na krawędzi – Beata, pierwsza żona Zawady (odc. 8, 12)

Teatr
Jako studentka rozpoczęła zawodową pracę na deskach Teatru Dramatycznego w Warszawie. Zadebiutowała w 1992 r. grając główną rolę (na zmianę z Katarzyną Groniec) w musicalu Metro. W latach 1993-2004 grała w Teatrze Powszechnym w Warszawie. Od 1996 r. jest aktorką w warszawskim Teatrze Komedia. Ma za sobą również gościnne występy w teatrach Roma i Syrena. Aktualnie gra w warszawskim Teatrze Bajka.

1992: Metro (musical)
1994: Czarna komedia
1995: Fernando Krapp napisał do…
1996: Makbet
1996: Ildefonsjada
1997: Evita
1997: Cyrano (musical)
1998: Żelazna konstrukcja
2000: Polaków życie seksualne
2001: Stosunki na szczycie
2002: Chicago (musical)
2002: Miss Saigon (musical)
2003: Łóżko pełne cudzoziemców
2004: Sztuka kochania
2006: Stepping out
2008: Sceny dla dorosłych, czyli sztuka kochania
2010: I tak Cię kocham
2011: Sex, metro i mp3
2013: Klatka wariatek

Teatr TV
Zagrała również w kilku spektaklach Teatru TV, po raz pierwszy w 1993 r. Zagrała wówczas tytułową rolę w Tessie Edwarda Dziewońskiego, a także Alinę w Balladynie Janusza Wiśniewskiego.

1993: Tessa – Tessa
1993: Balladyna – Alina
1995: Gułag
1997: Kram z piosenkami
1999: Człowiek we fraku

Dyskografia
Albumy

Rok Tytuł
1998 Pół księżyca (sprzedaż 22.000)
1999 Oszaleli Anieli (sprzedaż 16.000)
2001 Kameleo (sprzedaż 20.000)
2005 Koa (sprzedaż 9.000)
2007 Moja kolekcja
2011 For Tea[6]

Single

Rok Tytuł Pozycja na liście
WiR
[7]
LP3
[8]
1998 Szkoda naszych łez 7 35
Kiedy rozum śpi
1999 Wciąż jeszcze wierzę w nas
Oszaleli Anieli 5
2001 Czemu nie?
Piro-song
2005 Zacząć jeszcze raz
All in the Scheme of Things (oraz Gordon Haskell)
Share Your Life
2006 W sieci kłamstw (oraz Liroy)
2007 Twarda sztuka 9
Amazing
2009 Mezo – Opluj.pl (oraz Katarzyna Skrzynecka)
„—” pozycja nie była notowana.

Gościnnie

Rok Wykonawca/album Utwór Źródło
2009 Mezo – Słowo ma moc

  • Data: 19 kwietnia 2009
  • Wydawca: My Music
  • „Opluj.pl”
[9]

Nagrody
1988 – Grand Prix na Festiwalu Piosenki Francuskiej w Lubinie[10]
1990 – zwycięstwo w koncercie debiutów podczas Festiwalu w Opolu
1993 – nagroda im. Zbyszka Cybulskiego przyznawana młodym aktorom
1994 – III miejsce w kategorii piosenki premierowej na XXXI Krajowym Festiwalu Polskiej Piosenki w Opolu
1995 – I miejsce w plebiscycie publiczności na najlepszą aktorkę Spotkań (razem z Anną Polony) na XXXIV Rzeszowskich Spotkaniach Teatralnych
2006 – Złote Dzioby Radia Wawa w kategorii Wydarzenie roku
2007 – III miejsce w Telekamerach w kategorii Rozrywka
2007 – Wybitna Osobowość Muzyczna

Taniec z gwiazdami
Uczestniczka
Telewizja TVN zaprosiła ją do wystąpienia w pierwszej edycji bardzo popularnego w Polsce programu Taniec z gwiazdami. Skrzynecka zgodziła się na udział w tym przedsięwzięciu i tańczyła w parze z Marcinem Hakielem. Ostatecznie zajęli czwarte miejsce.

Prowadząca
Producenci programu zaproponowali Skrzyneckiej, aby wspólnie z Hubertem Urbańskim poprowadziła kolejną edycję tego show. Skrzynecka przystała na tę propozycję i zastąpiła ówczesną prezenterkę Magdalenę Mołek. Skrzynecka zajęła się prowadzeniem rozmów „na żywo” z parami czekającymi na werdykt sędziów. Prowadziła program również w edycjach od trzeciej do dwunastej (w siedmiu ostatnich wespół z Piotrem Gąsowskim). Wraz z Hubertem Urbańskim zostali nominowani do Telekamery 2007 w kategorii Rozrywka i zajęli trzecie miejsce uzyskując 45 453 głosów.

Kontrowersje
W listopadzie 2004 r. gazeta codzienna „Fakt” napisała, iż Skrzynecka na oczach swojego męża mizdrzy się do kochanka. Brukowiec poświęcił temu tematowi stronę główną i rozkładówkę. Zainteresowana odebrała to jako pomówienia w stosunku do jej osoby i wytoczyła proces wydawcy gazety Axel Springer Polska oraz redaktorowi naczelnemu, domagając się przeprosin i 100 000 zł zadośćuczynienia[11]. Cała sprawa zakończyła się ugodą a „Fakt” zobowiązał się do opublikowania oświadczenia o wyrazach ubolewania za naruszenie dóbr osobistych[12].

Polityka
W 2002 roku Katarzyna Skrzynecka poparła kandydaturę Jarosława Duszewskiego (SLD) w wyborach na prezydenta Gdyni, nagrywając dla celów jego kampanii wyborczej utwór „Niech cię wiedzie dobry duch” (Duch, to pseudonim J. Duszewskiego)[13]).
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

Biografia Marcina

Marcin Łopucki jest utalentowanym sportowcem, trenerem, członkiem kadry narodowej, Mistrzem Polski, Europy, Wicemistrzem Świata w fitnessie męskim. Ma 37 lat, ukończył Akademię Wychowania Fizycznego w Bydgoszczy. Najbardziej znany jest jako mąż Katarzyny Skrzyneckiej. Para pobrała się w 2009 roku i ma dziecko, które na świat przyszło w grudniu 2011 roku. Łopucki jest także ojcem 16-letnich bliźniaków z pierwszego związku, Pauli i Dawida.
źródło: mowimyjak.pl

(Odwiedzono 298 razy, 1 wizyt dzisiaj)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *