Małgorzata Kożuchowska i Bartek Wróblewski na rodzinnym obiedzie


Kozuchowska i WroblewskiMałgorzata Kożuchowska i Bartek Wróblewski są ze sobą od lat, ale nieczęsto pojawiają się razem na salonach.

Ta dwójka znacznie bardziej woli spędzać czas w swoim towarzystwie. A teraz, gdy dołączył do nich najmłodszy członek rodziny, ucieczka z czerwonego dywanu jest oczywista.

Ostatnio paparazzi “przyłapali” aktorkę i jej męża na rodzinnym obiedzie. Kożuchowska i Wróblewski nie lubią robić wokół siebie zamieszania, więc ich obecność w warszawskiej restauracji nie minęła pod znakiem gwiazdorzenia.

A jednak para, która jest rozpoznawalna, musi uciekać się do sprytnych rozwiązań, by nie przyciągać zbytniej uwagi. To dlatego najpierw restaurację opuścił Wróblewski, który zajął się dzieckiem i umieścił je w samochodzie, a później dołączyła do nich Kożuchowska.

Wszystko odbyło się bardzo sprawnie. Widać, że podobne wybiegi ta para ma porządnie przećwiczone.
źródło: gwiazdy.wp.pl

Biografia Małgorzaty

Małgorzata Dorota Kożuchowska (ur. 27 kwietnia 1971 we Wrocławiu) – polska aktorka filmowa i teatralna.

Wychowywała się w Toruniu. W 1994 ukończyła Państwową Wyższą Szkołę Teatralną w Warszawie, następnie należała do zespołu warszawskiego Teatru Dramatycznego, a od 2005 Teatru Narodowego[1]. Popularność przyniosły jej role filmowe i telewizyjne, m.in. Kiler (1997), Kiler-ów 2-óch (1999), M jak miłość (2000–2011), Rodzinka.pl (od 2011) i Prawo Agaty (2012–2015).

Jest laureatką nagrody „Złotej Kaczki” (nagroda miesięcznika „Film”) w kategorii „Najlepsza polska aktorka 2003”, 2004 i 2005. Otrzymała także nagrody czytelników pisma „Tele Tydzień” – Telekamera w 2004 i 2005 oraz nominację w 2006. W rodzinnym mieście Toruniu (gdzie się uczyła i mieszkała) została natomiast uhonorowana w Alei Gwiazd na Rynku Staromiejskim, odsłoniła tam drugą z serii „katarzynek” – podpisów słynnych torunian. Jest twarzą Bonarka City Center.

Zajmuje się także dubbingiem: podkładała głos Glorii w Madagaskar (2005), Madagaskar 2 (2008) i Madagaskar 3 (2012), Celince w Potwory i spółka (2001) oraz Białej Królowej w Alicji w Krainie Czarów (2010).

W 2006 roku wydała płytę pt. W futrze, w której nagraniu aktorce pomogła formacja Futro. Płyta była dodatkiem do magazynu „Elle” i została wydana pod patronatem Radia PiN. Album zawierał takie piosenki jak: „F jak love”, „U jak over”, „T jak zostaw”, „R jak zdrada” i „O jak kocham”.

Od października 2007 roku jest ambasadorem Fundacji Mam Marzenie, zaś od czerwca 2010 roku jest członkiem Rady Programowej tej fundacji.

30 sierpnia 2008 roku wyszła za mąż za dziennikarza Bartłomieja Wróblewskiego. Mają syna, Jana Franciszka (ur. październik 2014)[2][3].

Od listopada 2012 roku publikuje w tygodniku W Sieci[4].

Filmografia
1994–1995: Fitness Club – jako Maryjka
1994: Ptaszka – jako Maria
1994: Oczy niebieskie – jako harcerka
1995: Sukces – jako dziewczyna bawiąca się z Kaweckim na przyjęciu u Morawskiego (odc. 4)
1995: Młode wilki – jako Marzena
1996: Gry uliczne – jako Ewa, sekretarka w telewizji
1997: Pasaż – jako Betty
1997: Pokój 107 – jako Ela
1997: Zaklęta – jako Ola
1997: Kiler – jako Ewa Szańska
1997: Sława i chwała – jako dziewczyna zabita w pierwszym dniu powstania warszawskiego (odc. 7)
1998: Rodziców nie ma w domu – jako Kosa
1998: Matki, żony i kochanki – jako Edyta
1998: Złotopolscy – jako Jagoda
1999: Na dobre i na złe – jako Jolanta Majewska (odc. 3)
1999: Lot 001 – jako recepcjonistka Agata
1999: Kiler-ów 2-óch – jako Ewa Szańska
2000–2011: M jak miłość – jako Hanka Mostowiak
2000: Dom – jako Jadwiga Uziębło, rodząca dziewczyna (odc. 23)
2000: Przeprowadzki – jako Lilianna Hirsz (odc. 1)
2001: Wtorek – jako Małgosia
2002: Superprodukcja – jako aktorka Małgorzata Kożuchowska, gwiazda „Świństwa”
2003: Zróbmy sobie wnuka – jako Zosia Koselówna
2003: Sloow – jako Super Laska
2005: Komornik – jako Anna
2006: Konflikt interesów – jako Paulina
2006: Hela w opałach – jako Viola Pacuda (odc. 15)
2006: Dzisiaj jest piątek – jako Helena
2007: Dlaczego nie! – jako Renata
2007: Hania – jako Kasia
2007: Niania – jako Nicole, wypalona gwiazda rocka (odc. 89)
2007–2008: Kryminalni – jako Natalia Orłowska, scenarzystka i partnerka M. Brodeckiego
2007–2009: Tylko miłość – jako Maja Kryńska
2008: Senność – jako Róża
2008–2009: Teraz albo nigdy! – jako Katarzyna Marczak
2009: Tma – jako Tereza
2009: Siostry – jako Alina, córka Zygmunta Kowalika (odc. 9)
2010: Nowa – jako Paulina Barska
2010: Duch w dom – jako Grażyna (odc. 4)
2010: Dancing for you – jako Ania
od 2011: Rodzinka.pl – jako Natalia Boska
2012–2015: Prawo Agaty – jako Maria Okońska
2013: Boscy w sieci – jako Natalia Boska
2014: Świat według Kiepskich – jako ona sama (odc. 432)
2015: Listy do M. 2
2016: Kochaj

Polski dubbing
1993: Kalifornia – jako Adele Corners
1994: Molly – jako Daniela
2000: Pokémon: Powrót Mewtwo – jako Domino 009
2001: Potwory i spółka – jako Celinka
2001: Zakochany kundel II: Przygody Chapsa – jako Lili
2001–2003: Aparatka – jako Sharon Spitz
2003: Old School: Niezaliczona – jako Heidi
2004: Pinokio, przygoda w przyszłości – jako Pinokio
2004: W 80 dni dookoła świata – jako Monique
2005: Szeregowiec Dolot – jako Charllote De Gaulle
2005: Madagaskar – jako Gloria, Hipopotamica
2006: Franklin i skarb jeziora – Kuzynka Sapcia
2006: I ty możesz zostać bohaterem – jako Yankee Irving
2008: Madagaskar 2 – jako Gloria
2009: Madagwiazdka – jako Gloria
2010: Alicja w Krainie Czarów – jako Biała Królowa
2010: Biała i Strzała podbijają kosmos – jako Biała
2012: Madagaskar 3 – jako Gloria
2012: Gdzie jest gwiazdka? – jako wiedźma
2013: Kumba – jako Mama W

Role teatralne[5]
Teatr Dramatyczny w Warszawie
1994: Człowiek z La Manchy Mitcha Leigha w reżyserii Jerzego Gruzy
1994: Szósty stopień oddalenia, jako Tess
1995: Przygody Tomka Sawyera, jako Ciocia
1995: Magia grzechu, jako Łakomstwo
1995: Szkarłatna wyspa, jako Adeptka szkoły teatralnej
1996: Ildefonsjada Konstantego Ildefonsa Gałczyńskiego
1996: Jak wam się podoba Williama Szekspira w reżyserii Piotra Cieślaka, jako Febe i Dworzanin
1997: Elektra Sofoklesa
1997: Wiśniowy sad Antoniego Czechowa w reżyserii Leonida Hejfeca, jako Duniasza
1997: Poskromienie złośnicy Williama Szekspira w reż. Krzysztofa Warlikowskiego, jako Bianka
1998: Adam Mickiewicz śmieszy tumani przestrasza
1998: Niezidentyfikowane szczątki, jako Candy
1999: Opera żebracza Vaclava Havla, jako Polly
2001: Alicja w krainie czarów, jako Królowa
2003: Obsługiwałem angielskiego… Bohumila Hrabala, jako Blanche
2005: Opowieść o zwyczajnym szaleństwie, jako Jana

Teatr Komedia w Warszawie
2006: One Pam Gems w reżyserii Krzysztofa Zaleskiego, jako Ryba

Teatr Narodowy
2004: Błądzenie po peryferiach Witolda Gombrowicza w reżyserii Jerzego Jarockiego, w rolach Albertynki, Alicji, Rity
2005: Kosmos Witolda Gombrowicza, jako Lena
2007: Miłość na Krymie Sławomira Mrożka, jako Tatiana Jakowlewna Borodina
2009: Umowa, czyli łajdak ukarany, jako Hrabina
2013: Kotka na gorącym blaszanym dachu, jako Margaret

Dyskografia
Single
„W futrze” (2006, Studio Live Music)[6]

Kompilacje różnych wykonawców
Nasza Niepodległa – Polscy artyści w 90. rocznicę odzyskania Niepodległości (2008, utwór: „Rozkwitały pąki białych róż”, Polskie Radio)
Cudowny świat (2010, utwór: „Samba przed rozstaniem”, FRK/EMI Music Poland)[7]

Nagrody, odznaczenia i wyróżnienia[8]
2004: Nominacja do nagrody Feliksa Warszawskiego za najlepszą pierwszoplanowa rolę kobiecą – Alicji, Albertynki i Rity w spektaklu Błądzenie według Witolda Gombrowicza w Teatrze Narodowym w Warszawie.
2004: Promenada Gwiazd w Międzyzdrojach, odciśnięcie dłoni.
2004: Piernikowa Aleja Gwiazd na toruńskim Rynku Staromiejskim, tablica w kształcie piernika z odlewem autografu.
2004: Telekamera 2004 w kategorii „Aktorka”.
2004: Złota Kaczka w kategorii „Najlepsza polska aktorka roku 2003”.
2005: Nominacja do nagrody Wiktora w kategorii „Najlepszy aktor”.
2005: Telekamera 2005 w kategorii „Aktorka”.
2005: Srebrny Motyl – nagroda miesięcznika „Super Linia” za promowanie zdrowego trybu życia.
2006: Nominacja do „Telekamery”.
2007: Kobieta Roku Glamour w kategorii „Aktorka”.
2008: Super Jantar za „debiut aktorski dekady” (za rolę Ewy Szańskiej w filmie Kiler) na Koszalińskiem Festiwalu Debiutów Filmowych Młodzi i Film.
2012: Nominacja do „Telekamery 2013” w kategorii „Aktorka”.
2013: Viva! Najpiękniejsi w kategorii „Najpiękniejsza Polka 2012”[9].
2013: Kobieta Dekady „Glamour”[10].
2013: Nagroda („Kryształowy Dzik”, nagroda za twórczą współpracę aktora z reżyserem na VI Festiwalu Reżyserii Filmowej w Świdnicy).
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

Biografia Bartłomieja

Bartek Wróblewski urodził się w 1977 roku. Aktualnie prowadzi swoją własną firmę oraz publikuje felietony w prawicowym “Uważam Rze”. Wcześniej młody dziennikarz pracował m.in w “Wiadomościach” TVP1, skąd zwolniono go po tym, jak dyrektorem “Wiadomości” została Małgorzata Wyszyńska, w “Pulsie Raportu” emitowanego na kanale TVPuls oraz w “Panoramie” TVP 2.
źródło: mowimyjak.pl

(Odwiedzono 138 razy, 1 wizyt dzisiaj)