Małgorzata Foremniak spotyka się z bratem… Katarzyny Dowbor Tomaszem Kokocińskim

malgorzata-foremniakNiedawno pisaliśmy, że Małgorzata Foremniak nareszcie znalazła nową miłość. Aktorka od kilku miesięcy spotyka się z przystojnym biznesmenem Tomaszem Kokocińskim, którego poznała podczas jednej z tras po Stanach Zjednoczonych, gdzie występowała dla Polonii. Kokociński, bogaty biznesmen, jest znanym w Chicago specjalistą od rehabilitacji dłoni.

Parze jest ze sobą podobno tak dobrze, że Małgorzacie Foremniak nie przeszkadza nawet dzielący ich na co dzień dystans.

Okazuje się jednak, że Tomasz Kokociński może mieć jeszcze inny powód do częstego odwiedzania ojczyzny, oprócz spotkań z piękną aktorką. Jak donosi bowiem “Rewia”, biznesmen jest rodzonym bratem… Katarzyny Dowbor!

Dziennikarka wspomina nawet o nim w swojej wydanej niedawno książce!

“Tomek mieszka w Chicago, gdzie całkiem dobrze sobie radzi. Jest specjalistą od rehabilitacji dłoni. W Stanach zrobił doktorat i otworzył pięć klinik, które bardzo dobrze prosperują. (…) Ostatnio zaczął trenować triathlon, co może być oznaką kryzysu wieku średniego. Wcześniej biegał maratony. Ma też własny jacht z wielką polską banderą. Posiada dwa obywatelstwa i jest wielkim polski patriotą. (…) Do dzisiaj jest takim wariatem jak w młodości” – pisze o bracie Katarzyna Dowbor.
źródło: gala.pl

Biografia Małgorzaty

Małgorzata Foremniak-Jędruszczak (ur. 8 stycznia 1967 w Radomiu) – polska aktorka teatralna, filmowa i telewizyjna.
Urodziła się w Radomiu, ale wychowała się w Jedlińsku. Absolwentka VI Liceum Ogólnokształcącego im. Jana Kochanowskiego w Radomiu. W 1989 ukończyła Wydział Aktorski PWSFTviT w Łodzi. Debiutowała w Teatrze im. Jana Kochanowskiego w Radomiu, gdzie występowała do 1992 roku.
W latach 1993-1999 związana była z warszawskim Teatrem Kwadrat, gdzie grała u boku Jana Kobuszewskiego, Wojciecha Pokory, Stanisławy Celińskiej. Kilkakrotnie też pojawiała się w przedstawieniach Teatru Telewizji: Cylinder (1990), Idź za brzeg, widać ogień, (1995), Kto ty jesteś (1998). Na dużym ekranie zadebiutowała w 1990 rolą Małgorzaty uwodzącej Fausta (Bogusław Linda) w filmie Wojciecha Biedronia In Flagranti.
Najbardziej znana jest z udziału w serialach: Bank nie z tej ziemi, Radio Romans, Matki, żony i kochanki, Tajemnica Sagali, Na dobre i na złe, Ekstradycja, Sława i chwała, I kto tu rządzi?. W 2003 roku podczas VIII Festiwalu Gwiazd w Międzyzdrojach odcisnęła swoją dłoń na Promenadzie Gwiazd. Jurorka programu Mam talent obok Agnieszki Chylińskiej i Kuby Wojewódzkiego.

Życie prywatne
Dwukrotna mężatka. Z pierwszego małżeństwa z Tomaszem Jędruszczakiem, ma córkę, Aleksandrę. Jej pierwszy mąż zginął w wypadku samochodowym pod Białobrzegami 4 maja 2005 roku. Wraz z drugim mężem, Waldemarem Dzikim, ma dwójkę adoptowanych dzieci:Milenę i Patryka.
Przez pewien czas, po wystąpieniu w II edycji Tańca z gwiazdami Małgorzata Foremniak związana była z tancerzem Rafałem Maserakiem.
Została Ambasadorem Dobrej Woli UNICEF. Była reprezentantką Polski w sztafecie niosącej ogień olimpijski. Biegła z ogniem 250 metrów.

Filmografia
* 2011: Och, Karol 2 jako Wanda
* 2009: Miasto z morza jako Pani Helena
* 2009: Teraz albo nigdy! jako Edyta
* 2007-2008: I kto tu rządzi jako Agata
* 2007: Świadek koronny jako Mira Blachowska
* 2007: Odwróceni jako Mira Blachowska
* 2006: Krótka histeria czasu jako matka Marty
* 2005-2008: PitBull jako Kryśka
* 2003: Stara baśń: Kiedy słońce było bogiem jako Księżna, żona Popiela
* 2003: Zmruż oczy jako matka
* 2002: Jak to się robi z dziewczynami jako Mela
* 2001: Quo vadis jako Chryzostemis
* 2001: Avalon jako Ash
* 2001: Boże skrawki jako Mańka
* 1999: Prawo ojca jako Kaniowska
* 1999-nadal: Na dobre i na złe jako Zosia Stankiewicz-Burska
* 1999: Ostatnia misja jako córka Sobczaka
* 1998: Matki, żony i kochanki II jako Teresa Smolarek (gościnnie)
* 1998: Sposób na Alcybiadesa jako chemik
* 1998: Gwiezdny Pirat jako Justyna
* 1997: Sława i chwała jako Krystyna Royska-Targowska (gościnnie)
* 1997-1998: 13 Posterunek (gościnnie)
* 1997: Musisz żyć jako lekarka
* 1996: Tajemnica Sagali jako mama Kuby i Jacka
* 1996: Ekstradycja 2 jako podkomisarz Kulik
* 1996: Maszyna zmian. Nowe przygody jako Izabela
* 1995: Daleko od siebie jako Dorota
* 1995: Matki, żony i kochanki jako lekarka
* 1995: Złote dno jako Helena
* 1994-1995: Radio Romans jako Dominika Wojciechowska
* 1994: Miasto prywatne jako kelnerka
* 1993-1994: Bank nie z tej ziemi jako Ewa
* 1991: Tak tak
* 1991: In flagranti jako Ewa
* 1987: Kingsajz, jako dziewczyna na pokazie mody (niewymieniona w czołówce)

Użyczyła głosu (dubbing)
* 2006: Magiczna kostka (Cubo Mágico, El) Gala (polski dubbing)
* 2003: Looney Tunes znowu w akcji (Looney Tunes: Back in Action) Kate Houghton (polski dubbing)
* 2002: Piotruś Pan: Wielki powrót (Return to Never Land) Wendy (polski dubbing)
* 2002: Smocze wzgórze (Dragon Hill. La colina del dragón) (polski dubbing)
* 2000: Cybernetyczny Świat (IMAX 3D) (Cyberworld 3D) Pix (głos)
* 1998: Rudolf czerwononosy Renifer (Rudolph the Red-Nosed Reindeer: The Movie) Jutrzenka (polski dubbing)
* 1995: Pocahontas, jako Pocahontas (polski dubbing)

Teledyski
* 2005 roku wystąpiła w teledysku Andrzeja Piasecznego, do piosenki pt: „Jednym tchem”.
* 2005 roku wystąpiła w teledysku Krzysztofa Kiljańskiego i Kayah w piosence „Prócz ciebie, nic”.

Programy TV
W 2005 roku wystąpiła w drugiej edycji programu Taniec z gwiazdami. Tańczyła w parze z Rafałem Maserakiem i dotarła do ostatniego etapu programu, zdobywając drugie miejsce[1]. Jest jurorem w programie TVN Mam talent![2].

Reklama
* 2006 roku wystąpiła w kampanii reklamowej Volkswagena.
* 2008 roku została twarzą firmy kosmetycznej Soraya.
* 2008 roku wystąpiła w kampanii „A wystarczy naprawdę niewiele – wystarczy chcieć” Fundacji Polsat
* Jest twarzą czasopisma „Party”

Nagrody
* 2001 Nagroda „Telekamera 2001″ czytelników pisma „Tele Tydzień” w kategorii: najlepsza aktorka
* 2002 Nagroda „Telekamera 2002″ czytelników pisma „Tele Tydzień” w kategorii: najlepsza aktorka
* 2003 Nagroda „Telekamera 2003″ czytelników pisma „Tele Tydzień” w kategorii: najlepsza aktorka
* 2004 Nagroda „Złota Telekamera”, nagroda przyznawana przez pismo „Tele Tydzień”

źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

(Odwiedzono 1 006 razy, 1 wizyt dzisiaj)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *