Małgorzata Foremniak i Tomasz Kokociński rozstali się

malgorzata-foremniak46-letnia jurorka “Mam talent” od kilku miesięcy spotykała się z Tomaszem Kokocińskim, bogatym biznesmenem z USA i specjalistą od rehabilitacji dłoni.
Mężczyzna w Stanach zrobił doktorat i dorobił się prawdziwej fortuny, otwierając kolejne prywatne kliniki fizjoterapii.
Para poznała się na jednej z imprez w Chicago, organizowanej przez tamtejszą Polonię. Choć dzieliła ich spora odległość, Małgosia chwaliła sobie nowe uczucie, kursując między Ameryką a Polską.
Tygodnik “Życie na Gorąco” podaje jednak, że znajomość właśnie się skończyła!
“Od niedawna w Chicago pan Tomasz widywany jest w towarzystwie zupełnie nowej brunetki, która też z pochodzenia jest Polką. Zresztą oboje są bez zobowiązań, więc ich uczucie kwitnie” – czytamy.
Co takiego się stało, że uczucie pomiędzy Małgorzatą a jej nowym wybrankiem tak szybko się skończyło?
Znajomi aktorki twierdzą, że związek na odległość nigdy do końca jej nie odpowiadał. W kraju wciąż ma liczne zobowiązania zawodowe, z których nie zamierza rezygnować, a do tego tutaj mieszkają jej dzieci.
źródło: pomponik.pl
Tagi: rozstanie, rozeszli się

Biografia Małgorzaty

Małgorzata Foremniak-Jędruszczak (ur. 8 stycznia 1967 w Radomiu) – polska aktorka teatralna, filmowa i telewizyjna.
Urodziła się w Radomiu, ale wychowała się w Jedlińsku. Absolwentka VI Liceum Ogólnokształcącego im. Jana Kochanowskiego w Radomiu. W 1989 ukończyła Wydział Aktorski PWSFTviT w Łodzi. Debiutowała w Teatrze im. Jana Kochanowskiego w Radomiu, gdzie występowała do 1992 roku.
W latach 1993-1999 związana była z warszawskim Teatrem Kwadrat, gdzie grała u boku Jana Kobuszewskiego, Wojciecha Pokory, Stanisławy Celińskiej. Kilkakrotnie też pojawiała się w przedstawieniach Teatru Telewizji: Cylinder (1990), Idź za brzeg, widać ogień, (1995), Kto ty jesteś (1998). Na dużym ekranie zadebiutowała w 1990 rolą Małgorzaty uwodzącej Fausta (Bogusław Linda) w filmie Wojciecha Biedronia In Flagranti.
Najbardziej znana jest z udziału w serialach: Bank nie z tej ziemi, Radio Romans, Matki, żony i kochanki, Tajemnica Sagali, Na dobre i na złe, Ekstradycja, Sława i chwała, I kto tu rządzi?. W 2003 roku podczas VIII Festiwalu Gwiazd w Międzyzdrojach odcisnęła swoją dłoń na Promenadzie Gwiazd. Jurorka programu Mam talent obok Agnieszki Chylińskiej i Kuby Wojewódzkiego.

Życie prywatne
Dwukrotna mężatka. Z pierwszego małżeństwa z Tomaszem Jędruszczakiem, ma córkę, Aleksandrę. Jej pierwszy mąż zginął w wypadku samochodowym pod Białobrzegami 4 maja 2005 roku. Wraz z drugim mężem, Waldemarem Dzikim, ma dwójkę adoptowanych dzieci:Milenę i Patryka.
Przez pewien czas, po wystąpieniu w II edycji Tańca z gwiazdami Małgorzata Foremniak związana była z tancerzem Rafałem Maserakiem.
Została Ambasadorem Dobrej Woli UNICEF. Była reprezentantką Polski w sztafecie niosącej ogień olimpijski. Biegła z ogniem 250 metrów.

Filmografia
* 2011: Och, Karol 2 jako Wanda
* 2009: Miasto z morza jako Pani Helena
* 2009: Teraz albo nigdy! jako Edyta
* 2007-2008: I kto tu rządzi jako Agata
* 2007: Świadek koronny jako Mira Blachowska
* 2007: Odwróceni jako Mira Blachowska
* 2006: Krótka histeria czasu jako matka Marty
* 2005-2008: PitBull jako Kryśka
* 2003: Stara baśń: Kiedy słońce było bogiem jako Księżna, żona Popiela
* 2003: Zmruż oczy jako matka
* 2002: Jak to się robi z dziewczynami jako Mela
* 2001: Quo vadis jako Chryzostemis
* 2001: Avalon jako Ash
* 2001: Boże skrawki jako Mańka
* 1999: Prawo ojca jako Kaniowska
* 1999-nadal: Na dobre i na złe jako Zosia Stankiewicz-Burska
* 1999: Ostatnia misja jako córka Sobczaka
* 1998: Matki, żony i kochanki II jako Teresa Smolarek (gościnnie)
* 1998: Sposób na Alcybiadesa jako chemik
* 1998: Gwiezdny Pirat jako Justyna
* 1997: Sława i chwała jako Krystyna Royska-Targowska (gościnnie)
* 1997-1998: 13 Posterunek (gościnnie)
* 1997: Musisz żyć jako lekarka
* 1996: Tajemnica Sagali jako mama Kuby i Jacka
* 1996: Ekstradycja 2 jako podkomisarz Kulik
* 1996: Maszyna zmian. Nowe przygody jako Izabela
* 1995: Daleko od siebie jako Dorota
* 1995: Matki, żony i kochanki jako lekarka
* 1995: Złote dno jako Helena
* 1994-1995: Radio Romans jako Dominika Wojciechowska
* 1994: Miasto prywatne jako kelnerka
* 1993-1994: Bank nie z tej ziemi jako Ewa
* 1991: Tak tak
* 1991: In flagranti jako Ewa
* 1987: Kingsajz, jako dziewczyna na pokazie mody (niewymieniona w czołówce)

Użyczyła głosu (dubbing)
* 2006: Magiczna kostka (Cubo Mágico, El) Gala (polski dubbing)
* 2003: Looney Tunes znowu w akcji (Looney Tunes: Back in Action) Kate Houghton (polski dubbing)
* 2002: Piotruś Pan: Wielki powrót (Return to Never Land) Wendy (polski dubbing)
* 2002: Smocze wzgórze (Dragon Hill. La colina del dragón) (polski dubbing)
* 2000: Cybernetyczny Świat (IMAX 3D) (Cyberworld 3D) Pix (głos)
* 1998: Rudolf czerwononosy Renifer (Rudolph the Red-Nosed Reindeer: The Movie) Jutrzenka (polski dubbing)
* 1995: Pocahontas, jako Pocahontas (polski dubbing)

Teledyski
* 2005 roku wystąpiła w teledysku Andrzeja Piasecznego, do piosenki pt: „Jednym tchem”.
* 2005 roku wystąpiła w teledysku Krzysztofa Kiljańskiego i Kayah w piosence „Prócz ciebie, nic”.

Programy TV
W 2005 roku wystąpiła w drugiej edycji programu Taniec z gwiazdami. Tańczyła w parze z Rafałem Maserakiem i dotarła do ostatniego etapu programu, zdobywając drugie miejsce[1]. Jest jurorem w programie TVN Mam talent![2].

Reklama
* 2006 roku wystąpiła w kampanii reklamowej Volkswagena.
* 2008 roku została twarzą firmy kosmetycznej Soraya.
* 2008 roku wystąpiła w kampanii „A wystarczy naprawdę niewiele – wystarczy chcieć” Fundacji Polsat
* Jest twarzą czasopisma „Party”

Nagrody
* 2001 Nagroda „Telekamera 2001″ czytelników pisma „Tele Tydzień” w kategorii: najlepsza aktorka
* 2002 Nagroda „Telekamera 2002″ czytelników pisma „Tele Tydzień” w kategorii: najlepsza aktorka
* 2003 Nagroda „Telekamera 2003″ czytelników pisma „Tele Tydzień” w kategorii: najlepsza aktorka
* 2004 Nagroda „Złota Telekamera”, nagroda przyznawana przez pismo „Tele Tydzień”

źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

(Odwiedzono 489 razy, 1 wizyt dzisiaj)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *