Maggie Q i Dylan McDermott zaręczyli się


Maggie-Q-McDermottGwiazdy nowego serialu stacji CBS “Stalker” staną na ślubnym kobiercu.

Chodzi o Maggie Q i Dylana McDermotta, którzy w telewizyjnej produkcji wcielają się w Beth i Jacka, detektywów z policji Los Angeles, prowadzących sprawy dotyczące stalkingu i nękania. Para, którą plan filmowy połączył w ubiegłym roku, planuje ślub.

Mimo iż już w styczniu na gali wręczenia Złotych Globów pojawiła się z pierścionkiem na placu, Maggie dopiero teraz potwierdziła oficjalnie, że zaręczyła się z McDermottem. Gwiazda kina akcji wyjawiła, że aktor zrobił to w dość niecodzienny sposób, a mianowicie po prostu oświadczył jej, że się pobiorą.

Nie można o to zapytać Maggie, nie ryzykując, że się nie zgodzi – twierdzi Dylan.

Dla Maggie Q będzie to pierwsze małżeństwo. Jak sama aktorka wyznała, “nigdy nie miała się za osobę, która wyjedzie za mąż”. Dla McDermotta to druga szansa na szczęśliwy związek. Aktor był już żonaty z Shivą Rose, która odpowiednio w 1995 i 2009 roku urodziła mu kolejne córki.
źródło: Megafon.pl i nocoty.pl

Wideo – Maggie Q i Dylan McDermott

Biografia Maggie

Margaret Denise Quigley znana jako Maggie Q i Lý Mỹ Kỳ (wietn.) (ur. 22 maja 1979 w Honolulu w USA) – amerykańska aktorka i modelka. Jej matka jest Wietnamką, a ojciec Amerykaninem polsko-irlandzkiego pochodzenia.

Stała się również gwiazdą popularnej gry komputerowej Need for Speed: Undercover, w której grała rolę inspektor Chase Linh – łączniczki między graczem a policją.

Filmografia

Rok Film Rola
2000 The Legendary ‘Tai Fei’ Kei
Model from Hell Anna
Gen-Y Cops Jane Quigley
2001 Manhattan Midnight Susan/Hope
Godziny szczytu 2 Dziewczyna w samochodzie
2002 Naked Weapon Charlene Ching
2004 Magic Kitchen May
W 80 dni dookoła świata Agentka
Hainan ji fan Gigi
2005 Taped Maggie
House of Harmony Harmony
Dragon Squad Song
2006 The Counting House The Girl
Mission: Impossible III Zhen Lei
2007 Balls of Fury Maggie Wong
Szklana pułapka 4.0 Mai Linh
The Tourist
2008 Trzy Królestwa: Wskrzeszenie smoka Cao Yin
2009 Lang zai ji Kobieta z plemienia Harran
2009 Zakochany Nowy Jork Prostytutka (segment “Yvan Attal”)
2010 The King of Fighters Mai Shiranui
2010 Nikita Nikita
2011 Ksiądz 3D Kapłanka
2014 Niezgodna Tori

źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

Biografia Dylana

Dylan McDermott, właściwie Mark Anthony McDermott[1][2][3] (ur. 26 października 1961[4][5][6] w Waterbury[7][8][9] w stanie Connecticut, USA) – amerykański aktor filmowy, teatralny i telewizyjny, scenarzysta i reżyser pochodzenia włoskiego[10].

Urodził się w Waterbury jako syn Diane Marino i Richarda “Maca” McDermotta. Jego ojciec był pochodzenia irlandzkiego, podczas gdy jego matka mówiła w języku włoskim i angielskim[11]. Gdy się urodził – jego matka miała 15 lat, a jego ojciec był w wieku 17 lat[12]. W 1967 roku rodzice rozwiedli się. Dylan McDermott, wraz z młodszą siostrą Robin, zamieszkali z matką[13]. 9 lutego 1967 roku, matka została zabity przez wystrzał. Śmierć kobiety był początkowo uznany jako nieszczęśliwy wypadek, ale dalsze badania doprowadziły policję do oskarżenia o morderstwo Johna Sponzę, ówczesnego partnera Diane McDermott[14]. Sponza zawsze utrzymywał, że kobieta została przypadkowo postrzelona podczas gdy on czyszcził pistolet. W 1972 roku, Sponza, który powiedział policji, że był związany z przestępczością zorganizowaną, został znaleziony martwy w bagażniku samochodu w Waltham (Massachusetts)[15]. Gdy matka zmarła McDermott miał 5 lat, on i jego siostra zostali wychowywani w Waterbury przez babkę Avis M. Rogers Marino (córkę Jaspera Samuela Rogersa i Hortense Higgins), która miała korzenie irlandzkie, angielskie i francuskie, i dziadka Petera Marino, który miał pochodzenie włoskie.[16].

McDermott ukończył Holy Cross High School[17]. Jako nastolatek, zaczął podróżować, aby odwiedzić ojca, który był właścicielem West Fourth Street Saloon w Greenwich Village. W tym czasie zaprzyjaźnił się z trzecią żoną swojego ojca Eve Ensler (od 1978[18]), dramatopisarką i aktywistką ruchu feministycznego, autorką sztuki “Monologi waginy” i książki “Dobre ciało”, która prawnie go zaadoptowała w 1976 r., gdy miał 15 lat, a ona 23[19]. Po rozwodzie z jego ojcem w 1988 r.[20], Ensler zachęciła McDermotta do kariery jako aktor.

Podjął naukę na jezuickim Uniwersytecie Fordham w Nowym Jorku, a później studiował aktorstwo w Neighborhood Playhouse u Sanforda Meisnera[21]. W tym czasie zmienił swoje imię z Marka na Dylana, jako hołd dla nienarodzonego dziecka Eve Ensler, które straciła z powodu poronienia (przeznaczone imię dla nienarodzonego dziecka było Dylan)[22].

Kariera
Po debiutanckiej roli sierżanta Adama Frantza w filmie wojennym Johna Irvina Hamburger Hill (1987), zagrał prywatnego detektywa w komedii sensacyjnej Błękitna Iguana (The Blue Iguana, 1988) z udziałem Jamesa Russo, Flei z Red Hot Chili Peppers i Deana Stockwella. Potem został zaangażowany do drugoplanowych ról w filmach: Stalowe magnolie (Steel Magnolias, 1989) z Sally Field, Dolly Parton, Shirley MacLaine, Daryl Hannah, Olympią Dukakis, Julią Roberts i Tomem Skerrittem, Na linii ognia (In the Line of Fire) u boku Clinta Eastwooda i Johna Malkovicha, Cud w Nowym Jorku (Miracle on 34th Street, 1994) z udziałem Richarda Attenborougha, Mary Wilson i Elizabeth Perkins oraz Wakacje w domu (Home for the Holidays, 1995) w reżyserii Jodie Foster obok Holly Hunter, Roberta Downey’a Jr., Claire Danes, Anne Bancroft i Charlesa Durninga.

W 1997 został zaangażowany do roli adwokata Bobby’ego Donnella, właściciel małej, ale walecznej kancelarii specjalizującej się w prawie karnym, w serialu ABC Kancelaria adwokacka (The Practice). Grał w tej serii od 1997 do 2004, w sumie siedem sezonów, za występ dla najlepszego aktora w serialu dramatycznym w 1999 r. otrzymał Złoty Glob, zdobył wiele nominacji do nagród filmowych, w tym do nagrody Emmy (1999) i dwie nominacje do Złotego Globu (2000, 2001)[23][24].

Życie prywatne
Związany był z Julią Roberts (spotkali się na planie Stalowe magnolie, 1988-89), Melissą Gilbert (1992), Shasi Wells (2008) i Maggie Q (2014)[25]. 19 listopada 1995 roku poślubił aktorkę Shivę Rose, z którą ma dwie córki; Colette (ur. 1996) i Charlotte (ur. 2005). Po separacji w 2007 r.[26], para oficjalnie rozwiodła się 2 stycznia 2009 r[27][28]. McDermott jest byłym alkoholikiem[29], zaczął pić już jako nieletni i przezwyciężył nałóg w wieku 23 lat[30].

Filmografia
Filmy fabularne

Rok Tytuł Rola Uwagi
1987 Hamburger Hill Sierżant Adam Frantz
1988 Błękitna Iguana (The Blue Iguana) Vince Holloway
1989 Imperium hazardu (The Neon Empire) Vic TV
1989 Tornado (Twister) Chris
1989 Stalowe magnolie (Steel Magnolias) Jackson Latcherie
1990 Hardware Moses ‘Twardy Mo’ Baxter
1991 W Badlandach (Into the Badlands) McComas TV
1991 Kuszenie losu (Where Sleeping Dogs Lie) Bruce Simmons
1992 Dziewczyna z Jersey (Jersey Girl) Sal Tomei
1992 W sidłach strachu (The Fear Inside) Pete Caswell TV
1993 Na linii ognia (In the Line of Fire) Al D’Andrea
1994 Rodeo w Nowym Jorku (The Cowboy Way) John Stark
1994 Cud w Nowym Jorku (Miracle on 34th Street) Bryan Bedford
1995 Włącz się do gry (Destiny Turns on the Radio) Julian Goddard
1995 Wakacje w domu (Home for the Holidays) Leo Fish
1997 Dopóki tam byłaś (‘Til There Was You) Nick Dawkan
1999 Troje do tanga (Three to Tango) Charles Newman
2001 Strażnicy Teksasu (Texas Rangers) Leander H. McNelly
2003 Party Monster Peter Gatien
2003 Wonderland David Lind
2003 Ława przysięgłych (Runaway Jury) Jacob Wood
2005 Edison Sierżant Francis Lazerov
2005 Lokatorzy (The Tenants) Harry Lesser
2005 Magia zmysłów (The Mistress of Spices) Doug
2006 Bezkonkurencyjny Harold (Unbeatable Harold) Jake Salamander
2006 Dom podzielony (A House Divided) Anderson TV
2007 Posłańcy (The Messengers) Roy Solomon
2007 Have Dreams, Will Travel Wujek
2009 Miłosierdzie (Mercy) Jake
2010 Burning Palms Dennis Marx
2012 Nobody Walks Leroy
2012 Wyborcze jaja (The Campaign) Tim Wattley
2012 Charlie (The Perks of Being a Wallflower) Pan Kelmeckis
2013 Olimp w ogniu (Olympus Has Fallen) Dave Forbes
2013 Freezer Robert Saunders
2014 Behaving Badly Jimmy Leach
2014 Autómata Wallace
2014 Mercy Jim Swann
2015 Survivor

Seriale TV

Rok Tytuł Rola Uwagi
1992 Opowieści z krypty (Tales from the Crypt) George Gatlin odc. “This’ll Kill Ya”
1997–2004 Kancelaria adwokacka (The Practice) Bobby Donnell 147 odcinków
1998 Ally McBeal Bobby Donnell 2 odc.
1998 Grzech miejski widowiskowy (Sin City Spectacular) Dylan McDermott odc. #1.5
1999 Saturday Night Live Gość odc. “Dylan McDermott/Foo Fighters”
2002 Music Behide Bars Gość 8 odc.
2003 Will & Grace Tom odc. “Heart Like a Wheelchair”
2004 Tajna sieć (The Grid) Agent FBI Max Canary 2 odc.
2006 1300 gramów (3 lbs) Dr Douglas Hanson TV (pilot serialu)
2007–2008 Faceci na topie (Big Shots) Duncan Collinsworth 11 odcinków
2009–2010 Gra pozorów (Dark Blue) Carter Shaw 20 odcinków
2011–2013 American Horror Story psychiatra doktor Ben Harmon / Johnny Morgan 12 odcinków (Murder House) / 5 odcinków (Asylum)
2013–2014 Hostages: Zakładnicy (Hostages) Duncan Carlisle 15 odcinków
od 2014 Stalker Detektyw Jack Larsen 10 odcinków

źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

(Odwiedzono 194 razy, 1 wizyt dzisiaj)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *