Magdalena Schejbal i Sławomir Zięba-Drzymalski: kryzys w związku?

schejbal-zieba-drzymalskiMagda Schejbal (34 l.) po słynnej aferze z producentami serialu „Szpilki na Giewoncie” zniknęła z mediów. Czy z jej życia zniknął także Sławek Zięba-Drzymalski, partner i ojciec córki Anielki?

34-letnia aktorka dwa lata temu oskarżyła firmę producencką o mobbing na planie „Szpilek…” i niewypłacenie honorarium.

Sąd nie uznał jednak jej racji i nakazał przeprosiny oraz zapłatę 10 tysięcy złotych na cele charytatywne.

Jak dziś wygląda życie Magdy Schejbal?

Okazuje się, że córka Jerzego zmaga się z rozłąką z partnerem.
Tygodnik „Rewia” dowiedział się bowiem, że aktorka na stałe mieszka w Warszawie, jej partner Zięba-Drzymalski w stolicy Tatr, gdzie jeszcze do niedawna prowadził restaurację „Czikago”.

Niestety, sami zainteresowani nie chcieli komentować sprawy i wypowiadać się na temat jakiegokolwiek kryzysu w ich związku!

„Aktorka, zapytana o rozłąkę, nie była rozmowna. Czyżby coś nieprzyjemnie zgrzytało w tym związku?” – zastanawiają się dziennikarze „Rewii”.

„Magdalena znana jest z tego, że lubi postawić na swoim i zawsze mówi to, co myśli. Z kolei pan Sławomir na pewno nie wyobraża sobie, by córka wychowywała się z dala od góralskiej familii, a przede wszystkim babci, która w Zakopanem budzi powszechny szacunek” – czytamy.
źródło: pomponik.pl

Biografia Magdaleny

Magdalena Ewa Schejbal (ur. 7 lutego 1980 we Wrocławiu) – polska aktorka filmowa i teatralna.
Córka aktorów Jerzego Schejbala i Grażyny Krukówny.
Od czwartej klasy szkoły podstawowej współpracowała przy programie Truskawkowe studio, gdzie występowała przez siedem lat. Przy serialu dla telewizji edukacyjnej Ja i moje życie współpracowała z Małgorzatą Potocką. Później zdecydowała się studiować socjologię, z której zrezygnowała na rzecz aktorstwa.

Pracę w filmie rozpoczęła od roli Jagody w Głośniej od bomb Przemysława Wojcieszka. Otrzymała nagrodę prezydenta Gdyni za debiut aktorski w filmie. Rok później w filmie Superprodukcja zagrała jedną z głównych ról – dziennikarkę Marysię Melską, którą zdesperowany Yanek Drzazga prosi o pomoc w napisaniu scenariusza do tytułowej superprodukcji. W trakcie studiów w szkole teatralnej we Wrocławiu – do której zdała po tym, jak zrezygnowała z socjologii – gościnnie pojawiła się w serialu Kasia i Tomek i zagrała epizod w Fali zbrodni. Popularność przyniosła jej rola podkomisarz Basi Storosz w serialu Kryminalni. Zrezygnowała wówczas z dalszych studiów. Ostatecznie w 2005 została absolwentką wrocławskiej filii PWST.

W teatrze zadebiutowała w 2003. Wystąpiła w adaptacji powieści Doroty Masłowskiej Wojna polsko-ruska pod flagą biało-czerwoną, którą wystawił Teatr Wybrzeże. Była także asystentką reżysera tego spektaklu. W 2006 wystąpiła w stołecznym Teatrze na Woli w sztuce Król Lear, w którym zagrała Kordelię, córkę Leara, granego przez Daniela Olbrychskiego. W 2008 została aktorką Teatru Ateneum im. Stefana Jaracza.

W 2010 stacja Polsat rozpoczęła emisję serialu Szpilki na Giewoncie, w którym Magdalena Schejbal zagrała główną bohaterkę Ewę Drawską. Za tę rolę Schejbal otrzymała nominację do nagrody Telekamery 2011 w kategorii Aktorka, a także nagrodzona została w plebiscycie Róże Gali w kategorii Media.

W 2010 otrzymała Nagrodę aktorską na Festiwalu Dwa Teatry w Sopocie za rolę w spektaklu W roli Boga.

Od 7 lipca 2012 w radiowej Czwórce prowadzi autorską audycję Schejbalanga[1]. Również w 2012 zasiadła w jury programu Kilerskie Karaoke, emitowanego w internetowej telewizji Eska TV.

Życie prywatne
Ma syna Ignacego urodzonego 12 lutego 2009 roku, oraz córkę Anielę urodzoną 10 listopada 2011 roku ze związku ze Sławomirem Ziębą-Drzymalskim.

Filmografia
Głośniej od bomb (2001) jako Jagoda
Superprodukcja (2003) jako dziennikarka Marysia Melska
Kryminalni (2004–2008) jako podkomisarz Barbara Storosz
Kryminalni: Misja śląska (2006) jako podkomisarz Barbara Storosz
Nie kłam, kochanie (2008) jako Magda, koleżanka Ani
Blondynka (2010, 2013) jako Jagna, przyjaciółka głównej bohaterki
Milczenie jest złotem (2010) jako Irmina, najlepsza przyjaciółka głównej bohaterki
Szpilki na Giewoncie (2010–2011) jako Ewa Drawska
Przepis na życie (2013) jako Zuza

Role gościnne
Kasia i Tomek (2002) użyczyła głosu Monice, koleżance Kasi w odc. 2, 11, 34
Fala zbrodni (2004) jako dziewczyna w odc. 11 „Realne zagrożenie”
Niania (2008) jako Jowita, asystentka Kseni Nowik w odc. 95 „Frania razy dwa”
Prawo Agaty (2012) jako prokurator Kowalik odc. 23 i 28

Teatr
Wojna polsko–ruska pod flagą biało–czerwoną (Teatr Wybrzeże w Gdańsku; prapremiera 3 października 2003), jako Magda; również asystent reżysera
Król Lear (Teatr na Woli w Warszawie; premiera 21 i 22 stycznia 2006), jako Kordelia
Moja córeczka (Teatr Ateneum w Warszawie; premiera 7 października 2009), jako Mariola, uczennica, Paniusia[2]

Teatr TV
Obrona (marzec 2003) jako siostra Łucja
Komu wierzycie (maj 2007)
W roli Boga (2010) jako Dr Kiera Banks
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

Biografia Sławomira

Sławomir Zięba-Drzymalski jest muzykiem, opiekował się restauracją „Czikago” w Zakopanem, oraz pełni(ł?) rolę menedżera Magdaleny Schejbal. Zatrudniony jest w Szkole Narciarskiej i Snowboardowej STRAMA. Uczęszczał do Zespołu Szkół Hotelarsko-Turystycznych w Zakopanem.
źródło: mowimyjak.pl

Filmografia
seriale
2010-2012 Szpilki na Giewoncie Góral
2000-2012 Plebania Góral w barze

(Odwiedzono 230 razy, 1 wizyt dzisiaj)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*