Magdalena Lamparska i Eryk Lubos mają romans?


lamparska-lubosPojawienie się Eryka Lubosa (39 l.) na premierze filmu “Pod Mocnym Aniołem” wywołało spore zdziwienie.
Aktor unika przecież bankietów, nie lubi rozgłosu, a o życiu prywatnym prawie nie opowiada.
Zaskoczeniem była też jego towarzyszka, aktorka Magdalena Lamparska (25 l.), znana m.in. z serialu “Hotel 52”.
Para przyszła na premierę razem trzymając się pod rękę, co właściwie nie pozostawiało wątpliwości, że coś ich łączy.
Co ciekawe, do niedawna Lubos związany był z pewną panią antropolog o imieniu Anna.
Wygląda na to, że to już nieaktualne.

“W środowisku od dawna mówiło się o problemach rodzinnych Eryka. Jednak on sam dopiero teraz jest gotów przyznać się publicznie, że jego związek z antropolożką rozpadł się kilka miesięcy temu. Oboje próbowali jakoś się dogadać, ale bez skutku…” – czytamy w “Rewii”.

Po rozstaniu Lubos rzucił się w wir pracy. Zagrał m.in. w polsatowskim serialu “To nie koniec świata”, gdzie poznał młodziutką Lamparską, która gra jego dziewczynę.
źródło: pomponik.pl

Wideo – Magdalena Lamparska i Eryk Lubos

Biografia Magdaleny

Magdalena Lamparska (ur. 1988 w Słupsku) – polska aktorka telewizyjna, filmowa i teatralna.
Ukończyła II Liceum Ogólnokształcące im. Adama Mickiewicza w Słupsku. Przez wiele lat chórzystka Chóru „Fantazja” w Słupsku (zdobywcy trzykrotnego Grand Prix w Ogólnopolskim Konkursie Chórów a capella w Bydgoszczy oraz wielu innych nagród). Jest absolwentką Akademii Teatralnej im. Aleksandra Zelwerowicza w Warszawie. Niegdyś pracowała jako modelka. Tańczy salsę, uprawia lekkoatletykę, narciarstwo, pływa i gra w siatkówkę. Mówi biegle po angielsku oraz dobrze po niemiecku i rosyjsku.

Filmografia
2007: Jutro idziemy do kina, jako Małgosia
2008: Tylko nie teraz, jako Elka
2008–2009: 39 i pół, jako Marta
2009: I pół, jako Marta
2009: Zero, jako dziewczyna w supermarkecie
2010: Możesz być kim chcesz?[1], jako Marika
2010: Na dobre i na złe (odc. 432), jako Joasia
2010–2013: Hotel 52, jako kelnerka i recepcjonistka Marta
2011: Ojciec Mateusz (odc. 76), jako Bożena
2011: Sałatka z bakłażana[2], jako gosposia
2012: Big Love, jako koleżanka z klasy Emilii
2012: Prawo Agaty (odc. 28), jako Marlena Moczulska
2013: To nie koniec świata, jako Ulka

Role teatralne
2008: Betlejem polskie, Teatr Nowy w Słupsku, Anioł ludowy
2009–2013: Balladyna, Teatr Narodowy w Warszawie, Alina
2013: Ślub doskonały, Teatr Kwadrat w Warszawie, Julie
2013: Berek czyli upiór w moherze, Teatr Kwadrat w Warszawie, Małgorzata

Polski dubbing
2010: Brygada – Keiko
2010: Victoria znaczy zwycięstwo – Jana
2010: SpongeBob Kanciastoporty – różne postacie

Nagrody
2005: Główna Nagroda na Ogólnopolskim Festiwalu Monodramów Ewenement w Stargardzie Szczecińskim za monodram Niemowa
2006: Miejski Coroczny Kwazar Młodych Młodzieżowego Centrum Kultury w Słupsku dla najlepszej aktorki
2010: Wyróżnienie za główną rolę żeńską w filmie Tylko nie teraz na festiwalu Kinoforum w Petersburgu
2010: Główna Nagroda za najlepszą rolę kobiecą w filmie Tylko nie teraz na VIII Otwartym Festiwalu Teatru i Filmu Rosyjskiego Amurska Jesień 2010 w Moskwie.
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

Biografia Eryka

Rafał Eryk Lubos – (ur. 6 września 1974 w Tarnowskich Górach) – polski aktor filmowy i teatralny.
W 1993 ukończył I Liceum Ogólnokształcące im. Stefanii Sempołowskiej w Tarnowskich Górach[1], a w roku 1998 PWST we Wrocławiu. Był aktorem Teatru Współczesnego we Wrocławiu, obecnie występuje w TR Warszawa[2].
Laureat Nagrody im. Zbyszka Cybulskiego w roku 2009 za rolę w filmie Moja krew.

Filmografia
Filmy
Stara baśń. Kiedy słońce było bogiem (2003) jako Jeździec
Karol. Człowiek, który został papieżem (Karol, un uomo diventato papa, 2004) jako Oficer UB
Ono (2004) jako Rysiek, mąż Iwonki
W dół kolorowym wzgórzem (2004) jako Marek, członek bandy Tadka
PitBull (2005) jako diler “Łazienny”
Przebacz (2005) jako Benek
Solidarność, Solidarność… (2005) jako Staszek
Z odzysku (2005) jako Sędzia bokserski
Ryś (2007) jako płatny zabójca Dukan
Środa, czwartek rano (2007) jako “Rumun”
Wszystko będzie dobrze (2007) jako sponsor
Boisko bezdomnych (2008) jako Roman Gawron “Indor”
Jak żyć? (2008) jako Marcin, przyjaciel Kuby
Tysiąc zakazanych krzaków (2008) jako “Bugi”
Demakijaż (2009) jako Marcel “Łysy”
Magiczne drzewo (2009) jako akustyk
Made in Poland (2009) jako Zenek
Dom zły (2009) jako Petrycki
Janosik. Prawdziwa historia (2009) jako Gabor
Moja krew (2009) jako Igor
Skrzydlate świnie (2009) jako “Moher”
Trick (2010) jako Kosa
Taniec śmierci. Sceny z powstania warszawskiego (2010) jako Ukrainiec Jowa, członek oddziału Dirlewangera
Wenecja (2010) jako nauczyciel Bagiński
Róża (2011)
Prosto z nieba (2011)
Zabić bobra (2011) jako Eryk[3]
Drogówka (2012) jako sierżant sztabowy Marek Banaś
Dzień Kobiet (2012) jako Eryk Gąsiorowski, szef Haliny Radwan

Seriale
Życie jak poker (1998-1999) jako Dealer
Wszystkie pieniądze świata (1999) jako Bolek
Świat według Kiepskich (2002) jako Dresiarz (1 odcinek)
Fala zbrodni (2003) jako Karumow (1 odcinek)
Oficer (2004-2005) jako Leszek Januchta “Juby”, człowiek “Granda” (6 odcinków)
Stara Baśń (2004) jako Jeździec
Boża podszewka II (2005) (1 odcinek)
Codzienna 2 m. 3 (2005-2006) jako Przemo, przyjaciel Piotra z podstawówki (8 odcinków)
Okazja (2005) jako Rympał (1 odcinek)
Pensjonat pod Różą (2005) jako Jureczek, ojciec Antosia (2 odcinki)
Pitbull (2005-2008) jako diler “Łazienny”/Adam Szczypiorski, wspólnik Katery
Kryminalni (2006) jako Roman Kleszcz (1 odcinek)
Magiczne drzewo (2006) jako mechanik (1 odcinek)
Oficerowie (2006) jako Leszek Januchta “Juby”, człowiek “Granda” (1 odcinek)
Determinator (2007) jako “Neon” (2 odcinki)
Magda M. (2007) jako Krystian Kołek, właściciel Pucia (1 odcinek)
Prawo miasta (2007) jako współwięzień Henzela (1 odcinek)
Ojciec Mateusz (2008) jako więzień Grzelak “Pluskwa” (1 odcinek w 2008, od 2010 regularnie)
Londyńczycy (2009) jako ksiądz (1 odcinek)
Siostry (2009) jako Kordian Morawski “Morawa”, brat siostry Klary (1 odcinek)
Usta Usta (2010) jako Bronek – chłopak Józi (7 odcinek)
1920. Wojna i miłość (2011) jako kozak Tkaczenko
Misja Afganistan (2012) jako Stefan Zientecki ps. “Zbój” – sierżant, pomocnik dowódcy II Plutonu
Czas honoru (2013) jako pułkownik NKWD Lebiediew
To nie koniec świata (2013) jako Darek

Nagrody i wyróżnienia
XVI Festiwal Szkół Teatralnych w Łodzi
otrzymał nagrodę Wydziału Radia i Telewizji Uniwersytetu Śląskiego oraz wyróżnienie za umiejętności komediowe zaprezentowane w Igraszkach z diabłem (1998)
Otrzymał nagrodę Wrocławskiego Towarzystwa Przyjaciół Teatru za najciekawszą rolę męską w Zwycięstwie (2004)
Festiwal Polskich Filmów Fabularnych
otrzymał nagrodę za drugoplanową rolę męską w filmie Boisko bezdomnych (2008)
Otrzymał nagrodę im. Zbyszka Cybulskiego za rolę w filmie Moja krew (2009)
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

(Odwiedzono 620 razy, 1 wizyt dzisiaj)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Wykonaj poniższe zadanie *Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.