Magdalena Cielecka i Dawid Wajntraub całują się na lotnisku


cielecka-wajntraubMagdalena Cielecka przez lata pozostawała w niejasnym i chyba dość męczącym związku z Andrzejem Chyrą. Niestety, “rozrywkowy” jego styl życia i brak chęci do ustatkowania się zmusił aktorkę do rozstania. Od dłuższego czasu spotyka się z Davidem Wajntraubem, którego poznała podczas zeszłorocznych wakacji w Tel Avivie, skąd mężczyzna pochodzi. 44-latek jest przewodnikiem wycieczek i ma polskie korzenie. Niedawno nawet razem zamieszkali.

Wajntraub jednak często odwiedza swoją ojczyznę. W środę poleciał do Izraela, a na lotnisko odprowadziła go Cielecka. Przed wylotem nie szczędzili sobie czułości, przytulali się i całowali.
cielecka-wajntraub-pocalunekźródło: pudelek.pl

Biografia Magdaleny

Magdalena Cielecka (ur. 20 lutego 1972 w Myszkowie) – polska aktorka.
Dzieciństwo spędziła w Żarkach-Letnisku. Absolwentka VII Liceum Ogólnokształcącego im. Mikołaja Kopernika w Częstochowie. Jej ojciec zmarł, kiedy miała 19 lat. W 1995 ukończyła Wydział Aktorski PWST w Krakowie. Zadebiutowała w filmie Barbary Sass Pokuszenie (1995). Największą popularność zdobyła dzięki filmowi Samotność w sieci oraz roli w serialu Magda M., a przede wszystkim dzięki rolom teatralnym, szczególnie w Teatrze Rozmaitości w Warszawie. Od 2008 jest członkiem zespołu Nowego Teatru w Warszawie.
Występowała w Nowym Jorku (Dybuk, 2004; Krum, 2007 – spektakle w reżyserii Krzysztofa Warlikowskiego), Francji (Awinion), Belgii, na festiwalu w Edynburgu (wzbudzając entuzjazm brytyjskiej krytyki w 2008). W styczniu 2008 prezentowała dwa filmy ze swoim udziałem w Londynie (cykl “Polskie piękności”). W 2006 uczestniczyła w Festiwalu Polskich Filmów w Seattle. Na początku 2008 jako aktorka z filmu Katyń była obecna na festiwalu w Berlinie i na gali oscarowej.
Jest twarzą firmy Avon w Polsce. Reklamowała także gazetę “Dziennik”. Ogłoszona przez plebiscyt “Vivy!” najpiękniejszą Polką. Od dwunastej serii programu TVN Szymon Majewski Show parodiuje Joannę Krupę w części Rozmowy w tłoku. W 2012 była nominowana do Telekamery Tele Tygodnia w kategorii “Aktorka”.
Przez kilka lat związana była z reżyserem Grzegorzem Jarzyną, a następnie z aktorem Andrzejem Chyrą.

Filmografia
Filmy
1995: Pokuszenie − jako Anna
1996: Uczeń − jako dziewczyna zaczepiona na ulicy Krakowa
1998: Amok − jako Julia, była dziewczyna Maxa
1999: Jak narkotyk − jako Anna Piwowska
2000: Egoiści − jako Anka
2000: Weiser − jako urzędniczka biura meldunkowego
2000: Zakochani − jako Zosia Karska
2001: Listy miłosne − jako Teresa Lenart
2003: Powiedz to, Gabi − jako Baśka
2004: Trzeci − jako Ewa
2005: Po sezonie − jako Emilia “Imeila” Orłowska
2005: Chaos − jako Hanna von Bronheim
2006: S@motność w sieci − jako Ewa
2006: Palimpsest − jako Hanna
2006: Demakijaż − jako Anita, dziewczyna Rafała
2007: Katyń − jako Agnieszka, siostra porucznika Piotra Baszkowskiego
2009: Mniejsze zło − jako aktorka
2010: Wenecja − jako Joanna, matka Marka
2011: Jezioro − jako córka
2012: Taniec śmierci. Sceny z Powstania Warszawskiego − jako Irena

Seriale
1997: Sława i chwała − jako Aniela, wychowanka starej Gołąbkowej (odcinki 5–7)
1998: Siedlisko − jako Basia, doktorantka Kalinowskiego
2003–2005: Defekt − jako prokurator Elżbieta Ginter
2005: Oficer − jako Rita Wielgosz (odcinki 9, 11)
2005–2007: Magda M. − jako Dorota Korzecka (odcinki 1, 2, 17–19, 22–30, 38, 39)
2005: Boża podszewka II − jako Frau Peszke (odcinki 9, 11)
2006: S@motność w sieci − jako Ewa
2006: Oficerowie − jako Rita Wielgosz (odcinki 4, 9–12)
2008: Trzeci oficer − jako Rita Wielgosz (odcinki 2, 4–6, 9, 10)
2010–2013: Hotel 52 − jako Iwona Szwed, menadżer hotelu
2012: Bez tajemnic − jako Natalia[1] (seria II)
2012−2013: Czas honoru[2] − jako Ada Lewińska, dyrektor Departamentu Bezpieczeństwa Publicznego
2013: Prawo Agaty − jako Danuta (odcinek 29)

Dubbing
2006: Karol. Papież, który pozostał człowiekiem − jako Julia Ritter
2006: Broken Sword: Anioł śmierci − jako Anna Maria Presa
2010: Maska
2012: Prawie jak gladiator − jako Diana

Teledyski
2010: “Lucky in Hell!” Black River

Role teatralne
Teatr
Teatr Stary w Krakowie
1992: Ich czworo Gabrieli Zapolskiej jako Dziecko, reż. Krzysztof Orzechowski
1995: Don Kichote Miguela de Cervantesa jako Aktor-Diabeł, Emerencja i Królowa we śnie, reż. Marek Fiedor
1995: Operetka Witolda Gombrowicza, reż. Tadeusz Bradecki
1996: Ocaleni Edwarda Bonda jako Pam, reż. Gadi Roll
1996: Peer Gynt Henrika Ibsena jako Ingrid, Kobieta z Ziemi, reż. Marek Fiedor
1997: Klątwa Stanisława Wyspiańskiego jako Dziewka, reż. Andrzej Wajda
1997: Iwona, księżniczka Burgunda Witolda Gombrowicza jako Iwona, reż. Horst Leszczuk
Teatr Dramatyczny w Warszawie
1998: Niezidentyfikowane szczątki ludzkie i prawdziwa natura miłości jako Candy, reż. Grzegorz Jarzyna
Teatr Rozmaitości
1999: Magnetyzm serca Aleksandra Fredry jako Klara, reż. Sylwia Torsh
1999: Hamlet Williama Szekspira jako Ofelia, reż. Krzysztof Warlikowski
2000: Książę Myszkin według Fiodora Dostojewskiego jako Nastasja Filipowna Baraszkow, reż. Grzegorz Jarzyna
2001: Uroczystość Thomasa Vinterberga i Mogensa Rukova jako Pia, reż. Grzegorz Jarzyna
2002: 4.48 Psychosis Sarah Kane, reż. Grzegorz Jarzyna
2003: Burza Williama Szekspira jako Ariel, reż. Krzysztof Warlikowski
2003: Dybuk. Między dwoma światami Szymona Anskiego jako Lea/Żona Adama S., reż. Krzysztof Warlikowski
2007: Anioły w Ameryce Tony’ego Kushnera jako Anioł, Emily, reż. Krzysztof Warlikowski
Teatr Polonia
2006: Trzy siostry Antoniego Czechowa jako Natasza, reż. Krystyna Janda, Natasha Parry
Nowy Teatr w Warszawie
2009: (A)pollonia, reż. Krzysztof Warlikowski
2010: Koniec, reż. Krzysztof Warlikowski
2013: Kabaret Warszawski, reż. Krzysztof Warlikowski
Teatr IMKA w Warszawie
2010: Dzienniki Witolda Gombrowicza, reż Mikołaj Grabowski
Teatr Narodowy
2012: Kobieta z zapałkami jako Kobieta, reż. Aleksandra Konieczna

Teatr Telewizji
1996: Wassa Żeleznowa Maksyma Gorkiego jako Ludmiła, reż. Barbara Sass
1997: Adrianne Lecouvreur Ernesta Legouvé’a i Eugène’a Scribe’a jako Jouvenot, reż. Mariusz Treliński
1997: Katarzyna jako Liza, reż. Barbara Sass
1997: Matka Courage i jej dzieci Bertolta Brechta jako Katarzyna, reż. Laco Adamík
1997: Bohater naszego świata Johna Millingtona Synge’a jako Pegeen Mike, reż. Ryszard Ber
1998: Ksiądz Marek Juliusza Słowackiego jako Judyta, reż. Krzysztof Nazar
1998: Monolog z lisiej jamy Jerzego Pilcha, reż. Jerzy Krysiak
1998: Disneyland Stanisława Dygata jako Agnieszka, reż. Filip Zylber
1998: Ściana Artura, czyli co zrobimy z Henriettą jako Delia, reż. Laco Adamík
1998: Książę Niezłomny Juliusza Słowackiego jako Feniksana, reż. Jerzy Krysiak
1999: Historia Witolda Gombrowicza jako Krysia, Szansonistka, reż. Horst Leszczuk
1999: Inne rozkosze Jerzego Pilcha jako Aktualna kobieta, reż. Rudolf Zioło
1999: Niedobra miłość Zofii Nałkowskiej jako Agnieszka Blizbor, reż Andrzej Łapicki
1999: Gorący oddech pustyni Gustawa Herlinga-Grudzińskiego jako Violetta, reż. Roland Rowiński
1999: Top dogs Ursa Widmera jako Jenkins, reż. Filip Zylber
1999: Niech no tylko zakwitną jabłonie Agnieszki Osieckiej, reż. Wojciech Kościelniak
1999: Niebo złote ci otworzę jako Ona, reż. Natalia Koryncka-Gruz
2000: Sandra K. Manueli Gretkowskiej jako Sandra, reż. Maria Zmarz-Koczanowicz
2001: Królowa Chłodu Radosława Figury jako Królowa Chłodu, reż. Piotr Mularuk
2001: Letni dzień Sławomira Mrożka jako Dama, reż. Roland Rowiński
2002: Tartuffe czyli obłudnik według Moliera jako Elmira, reż. Andrzej Seweryn
2002: I Bogu dzięki! Michała Komara jako Isabelle, reż. Janusz Majewski
2003: Święta wiedźma Christiana Skrzyposzka jako Święta, reż. Henryk Baranowski
2003: Akwizytorom dziękujemy Simona Blocka jako Stevie, reż. Ryszard Bugajski
2004: Komedia na dworcu Samuela Benchetrita jako Michelle, reż. Witold Adamek
2006: Piaskownica Michała Walczaka jako Ona II, reż. Dariusz Gajewski
2006: Kolekcja Harolda Pintera jako Stella, reż. Marcin Wrona
2006: Pan Gustaw i Matylda Stanisława Kuźnika jako Matylda, reż. Maciej Wojtyszko
2007: Pastorałka Leona Schillera jako Śmierć/Kolędnik, reż. Laco Adamík
2009: Przesilenie Davida Hare’a jako Nadia Blye, reż. Waldemar Krzystek
2009: Kwatera bożych pomyleńców Władysława Zambrzyckiego jako Siostra Irenka, Ela, reż. Jerzy Zalewski
2009: Gry operacyjne według Petera Rainy jako Barbara, reż. Agnieszka Lipiec-Wróblewska
2011: Getsemani Davida Hare’a jako Meredith Guest, reż. Waldemar Krzystek

Nagrody
1995 – za najlepszą rolę kobiecą na XX Festiwalu Polskich Filmów Fabularnych w Gdyni (za Pokuszenie)
1996 – nagroda dla najlepszego młodego aktora “Gwiazdy jutra” na MFF w Genewie (za Pokuszenie)
1996 – nagroda za debiut aktorski – Światowy Festiwal Filmów Telewizyjnych w Tokio (za Pokuszenie)
1998 – nagroda im. Aleksandra Zelwerowicza – przyznawana przez redakcję miesięcznika “Teatr” – za sezon 1997/1998, za rolę tytułową w Iwonie… w Starym Teatrze w Krakowie, Candy w Niezidentyfikowanych szczątkach ludzkich Brada Frasera w Teatrze Dramatycznym w Warszawie i Judytę w Księdzu Marku Juliusza Słowackiego w Teatrze TV
2000 – Polskie Nagrody Filmowe “Orły”: nominacja za najlepszą główną rolę kobiecą za film Amok
2001 – Polskie Nagrody Filmowe “Orły”: nominacja za najlepszą główną rolę kobiecą za film Zakochani
2002 – Polskie Nagrody Filmowe “Orły”: nominacja za najlepszą główną rolę kobiecą za film Egoiści
2007 – Festiwal Dwa Teatry: Nagroda aktorska za rolę kobiecą w kategorii spektakli Teatru TV – za rolę Stelli w spektaklu Kolekcja Harolda Pintera w reżyserii Marcina Wrony
2008 – Herald Angel Award na festiwalu w Edynburgu
2009 – Festiwal Teatralny Boska Komedia 2009 Kraków Najlepsza Rola Żeńska: Magdalena Cielecka ((A)pollonia): za odwagę w – zaskakującym – przedstawieniu poświęcenia wychodzącego poza rolę ofiary
2013 – Festiwal Dwa Teatry: Nagroda aktorska za rolę kobiecą w kategorii spektakli Teatru TV – za rolę pani Dulskiej w spektaklu Moralność pani Dulskiej w reżyserii Marcina Wrony[6].
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

Biografia Dawida

Jego rodzice to emigracja z 1968 roku, dlatego Dawid Wajntraub wychowywał się w Szwecji. Jako 18 – latek wyemigrował do Izraela. Został podróżnikiem, przewodnikiem wycieczek po Polsce i po Izraelu, ale nie tylko. Dziś ma 45 lat.
źródło: mowimyjak.pl

(Odwiedzono 962 razy, 1 wizyt dzisiaj)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Wykonaj poniższe zadanie * Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.