Magdalena Boczarska i Mateusz Banasiuk są parą


boczarska-banasiukMagda Boczarska (35 l.) długo łączona była z Tomkiem Karolakiem. Para prywatnie spędzała ze sobą dużo czasu. Ostatnio jednak aktor poszedł w odstawkę…

Choć oficjalnie rozstali się kilka lat temu, byli sobie bardzo bliscy, spotykali się niemal codziennie i razem wyjeżdżali na wakacje.
Miejsce Tomka zajął ostatnio inny aktor, 28-letni Mateusz Banasiuk, znany z filmu “Płynące wieżowce” i serialu “Na Wspólnej”.
Tygodnik “Show” spotkał parę na spacerze. Nie szczędzili sobie czułości!
“Choć tych dwoje dzieli siedem lat różnicy wieku, wydaje się, że świetnie się razem czują. Mateusz jeszcze niedawno spotykał się z młodszą od siebie o rok Oriną Krajewską, córką Małgorzaty Braunek. Magda przez dłuższy czas była singielką. Jak długo uda im się podtrzymać temperaturę uczuć?” – zastanawia się dwutygodnik.
Boczarska, pytana o wymarzonego partnera, mówiła, że nie musi być atrakcyjny fizycznie, nie może być egoistą ani nudziarzem. Dobrze jednak, gdyby miał pasję.
“Chuligan trochę. (…) Żadne ‘ciacho’, raczej ‘man’, ktoś niepiękny, ale to dla mnie znaczy – męski. No i musi kochać na zabój! Ale… Nie może się do mnie ‘modlić’, bo by mnie zadusił. Mam na koncie związek, gdzie postawiono mnie na ołtarzu. Tak nie potrafię” – mówiła.
źródło: pomponik.pl
Tagi: [semantic_tags]

Podoba się Wam ta para?

Biografia Magdaleny

Magdalena Jadwiga Boczarska (ur. 12 grudnia 1978 w Krakowie) – polska aktorka filmowa i telewizyjna.

Urodziła się w Krakowie, gdzie w 2001 roku ukończyła Państwową Wyższą Szkołę Teatralną im. Ludwika Solskiego. W trakcie studiów wystąpiła na Festiwalu Szkół Teatralnych w Łodzi w spektaklu Rajski ogród w roli Kobiety, za którą otrzymała nagrodę im. Mikołaja Grabowskiego.

Po ukończeniu studiów, debiutowała na scenie Teatru Nowego w Łodzi tytułową rolą w sztuce Kurka wodna w reżyserii Łukasza Kosa. Od 2003 roku pracuje na deskach Teatru Narodowego w Warszawie. Od tego czasu współpracowała m.in. z teatrami Buffo w Warszawie, Carrousel Theater w Berlinie i Teatro Tatro na Słowacji.

Od 2005 roku grywa w popularnych serialach telewizyjnych, zarówno polskich jak i niemieckich. W 2007 roku zagrała główną rolę kobiecą w komedii duetu Konecki i Saramonowicz Testosteron. Po kolejnych rolach w filmach tego duetu, Lejdis oraz Idealnym facecie dla mojej dziewczyny otrzymała główną rolę w dramacie Różyczka w reżyserii Jana Kidawy-Błońskiego. Za rolę tytułowej Różyczki, agentki Służb Bezpieczeństwa otrzymała nagrodę dla najlepszej aktorki podczas 35. Festiwalu Polskich Filmów Fabularnych w Gdyni oraz statuetkę Złotego Pawia dla najlepszej aktorki podczas 41. Międzynarodowego Festiwalu Filmowego w Goa[1].

W 2010 weszła w skład Komitetu Poparcia Bronisława Komorowskiego jako kandydata na urząd Prezydenta RP[2].

Filmografia
Filmy fabularne
2006: Pod powierzchnią − jako Ania
2007: Testosteron − jako Alicja
2007: Futro − jako Ania Witkowska, siostra Alicji
2008: Lejdis − jako Arletta, kochanka Marka
2008: Putzfrau Undercover − jako Irina
2009: Idealny facet dla mojej dziewczyny − jako Luna
2009: Zero − jako Kasjerka
2010: Różyczka − jako Kamila „Różyczka” Sakowicz
2011: Jak się pozbyć cellulitu − jako Kornelia Matejko
2012: Ixjana − jako Marlena
2012: Bejbi blues − jako matka Natalii
2013: W ukryciu − jako Janina
2014: Obywatel − jako matka Jana w młodości

Seriale telewizyjne
2001: Klinika pod wyrwigroszem − jako Studentka
2005–2006: Tango z aniołem − jako Kama Jarczyńska
2005: Pensjonat pod Różą − jako Zosia Nowacka, narzeczona Bartka (odc. 42 i 43)
2005: Na dobre i na złe − jako Magda Hertman (odc. 221)
2005: Abschnitt 40 − jako Elena (odc. 23)
2006: Dylematu 5 − jako Katarzyna
2007: Determinator − jako Marzena Pietruszko, dziennikarka
2007–2008: Barwy szczęścia − jako Patrycja, dziennikarka w redakcji Marty
2007: Miejsce zbrodni − jako Agnieszka Sobinski (odc. 681)
2008: Teraz albo nigdy! − jako Ada Tulak
2008–2009: 39 i pół − jako Kicia, sekretarka Katarzyny, następnie Darka
2009–2011: Czas honoru − jako Lola, więźniarka Pawiaka (2009); Karolina Osmańska (2011)
2009: Ihr Auftrag, Pater Castell − jako Magdalena Lubinski (odc. 7)
2012: Misja Afganistan − jako dziennikarka Marta (odc. 6 i 13)
2013: Rodzinka.pl − jako Iza (odc. 106)
2013: Lekarze − jako Olga Rojko

Ważniejsze role teatralne
W Teatrze Nowym w Łodzi
2002: Kurka wodna − Kurka wodna

W Teatrze Narodowym w Warszawie
2003: Merlin. Inna historia − Virginea, czyli Viviana

W Teatrze Laboratorium Dramatu w Warszawie
2005: Tiramisu − Kreatywna

W Teatrze Studio w Warszawie
2009: Hollyday − Holly

Nagrody
2001: Nagroda dyrektora Teatru Nowego w Łodzi za rolę Kobiety w przedstawieniu „Rajski ogródek” Tadeusza Różewicza w reżyserii Pawła Miśkiewicza na XIX Festiwalu Szkół Teatralnych w Łodzi.
2003: Nagroda za debiut za rolę tytułową w przedstawieniu „Kurka wodna” Witkacego w Teatrze Nowym w Łodzi na XXVIII Opolskich Konfrontacjach Teatralnych w Opolu.
2005: Nagroda dla duetu aktorskiego (z Jarosławem Gajewskim) za rolę Viviany w przedstawieniu „Merlin. Inna Historia” Tadeusza Słobodzianka w Teatrze Narodowym w Warszawie oraz mała statuetka Wojciecha – nagroda dziennikarzy na XLV Kaliskich Spotkaniach Teatralnych w Kaliszu.
2010: Nagroda za najlepszą rolę żeńską w filmie Różyczka na 35. Festiwalu Polskich Filmów Fabularnych w Gdyni.
2010: nominacja do nagrody im. Zbyszka Cybulskiego za rolę w filmie Różyczka
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

Biografia Mateusza

Mateusz Banasiuk (ur. 21 września 1985) – polski aktor teatralny, telewizyjny i filmowy, syn aktora Stanisława Banasiuka.
Ukończył Akademię Teatralną w Warszawie (2011). Gra na perkusji, umiejętność tę wykorzystał w filmie Wszystko, co kocham, w którym zagrał perkusistę.

Filmografia
2004 – Pręgi
2006 – Kto nigdy nie żył… jako Mateusz
2007 – Szkiełko
2008 – Wszystko jako Chłopak
2009 – Miasto z morza
2009 – Wszystko, co kocham jako Staszek
2010 – Cisza jako Wojtek Domagała
2011 – 1920 Bitwa warszawska
2012 – Big Love
2013 − Płynące wieżowce jako Kuba

Seriale
2002 – Klan jako Tancerz (gościnnie)
2003 – Na Wspólnej jako Łukasz Mikos (gościnnie)
2005 – Bulionerzy jako Student Romek (gościnnie)
2005 – Pensjonat pod Różą jako Kamil Górak, chłopak Justyny (gościnnie)
2005 – Plebania jako Chłopak (gościnnie)
2006 – Egzamin z życia jako Chłopak w kafejce internetowej (gościnnie)
2006 – Niania jako Łukasz Kozłowski (gościnnie)
2006 – Oficerowie jako Wędkarz (gościnnie)
2006–2007 – Pogoda na piątek jako „Gandalf”
2007 – Tylko miłość jako „Migdał” (gościnnie)
2007 – Ekipa jako Reporter Krystian (gościnnie)
2009 – Przystań jako Filip Waśko (gościnnie)
2009 – Miasto z morza jako Niemiec (odc. 3)
2009–2010 – M jak Miłość jako Jurek Jaroszy, syn Waldemara
2010 – Ojciec Mateusz jako Filip Bobkowski (gościnnie, niewymieniony w czołówce)
2011 – Plebania jako Macias
od 2011 – Pierwsza miłość jako Radosław Zieliński

Nagrody
2009 – Wyróżnienie na Krajowym Festiwalu Teatru Polskiego Radia i Teatru TV „Dwa Teatry” w Sopocie za rolę w spektaklu Tajny współpracownik (Teatr TV)
2011 – Nagroda ZASP za rolę Bani w spektaklu Stracone zachody miłości na XXIX Festiwalu Szkół Teatralnych w Łodzi
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

(Odwiedzono 1 490 razy, 1 wizyt dzisiaj)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Wykonaj poniższe zadanie * Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.