Magda Steczkowska i Piotr Królik

Steczkowska-KrolikMagda Steczkowska i Piotr Królik poznali się w zespole Maryli Rodowicz, którą nazywają matką chrzestną swojego związku. Muzycznym dzieckiem wokalistki i jej męża jest zespół Indigo. Mieszkają w przepięknym miejscu w Mogilanach, rodzinnych stronach męża Magdy. To tu w pięknym parku, ze wspaniałym dworkiem, odbyło się ich wesele.

– Mam świetnego męża. Jestem szczęśliwa.
– Uwielbiam, kiedy razem wyjeżdżamy do pracy. To nasz czas – mówi Magdalena.

 

 

 

Wideo – Magda i Piotr

Biografia Magdy

Magda Steczkowska (ur. 21 września 1975[1]) – polska wokalistka popowa, śpiewająca w zespole Indigo. Muzyk sesyjny z dorobkiem ponad 50 płyt[2]. Chórzystka, altowiolistka, była menedżerka siostry – Justyny Steczkowskiej[3].

W roku 2001 wraz z Piotrem Królikiem, utworzyła zespół Indigo. We wrześniu 2003[4][3] wydała debiutancką autorską płytę z zespołem Indigo[5].

23 października 2009 miała miejsce premiera płyty Cuda[6]. Płytę wydała wytwórnia Universal Music. Pierwszym singlem jest utwór “Pewnie dlatego”[6].

Siostra Justyny Steczkowskiej, żona Piotra Królika, perkusisty zespołów Indigo i Brathanki[4]. Para ma 3 córki: Zofię (ur. 2002), Michalinę (ur.2009) oraz Antoninę (ur. 2011)[7]

1 listopada 2011 była jednym z pasażerów Boeinga 767 lecącego z Newark do Warszawy, lądującego na Okęciu awaryjnie bez wysuniętego podwozia[8].

24 lutego 2012 wydała płytę Pełnia[9].

W 2014 roku wzięła udział w programie Twoja twarz brzmi znajomo, w którym zajęła VI miejsce na VIII możliwych. W trzecim odcinku wcieliła się w Miley Cyrus i zaśpiewała jej utwór Wrecking Ball. Zdobyła 57 punktów, co było najwyższą liczbą punktów jednego odcinka w historii programu. Dzięki temu, wygrała odcinek i zdobyła 10.000 zł., które przeznaczyła na stowarzyszenie ”Piękne Anioły”. W finale, wraz z Kubą Molędą wykonała scenę z filmu Dirty Dancing i zaśpiewała utwór (I’ve Had) The Time of My Life.

Dyskografia
Magda Steczkowska i Indigo
2003 – Ultrakolor (Sony Music)[4]
2009 – Cuda (Universal Music)[10]
2012 – Pełnia (Universal Music)[9]

jako muzyk sesyjny (niekompletna)
1995 – Tribute to Eric Clapton – Różni wykonawcy
1996 – Rzeka miłości, koncert w Buffo ’96 – Tilt
1997 – Naga – Justyna Steczkowska
1997 – Stół Pański “Gadające drzewo”
1998 – Księżyc w misce – Grzegorz Turnau
2002 – Alkimja – Justyna Steczkowska
2002 – Nawet – Grzegorz Turnau
2003 – Na południe – Anna Treter
2006 – Saxophonic – Robert Chojnacki
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

Biografia Piotra

Piotr Królik (ur. 1966) – muzyk sesyjny, perkusista zespołów Brathanki, Indigo. Mąż Magdy Steczkowskiej.

Dyskografia
Magda Steczkowska i Indigo
2003 – Ultrakolor (Sony Music)[1]
2009 – Cuda (Universal Music)[2]
2012 – Pełnia (Universal Music)[3]

Brathanki
2000 Ano!
2001 Patataj
2003 Galoop
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

(Odwiedzono 225 razy, 1 wizyt dzisiaj)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *