Maciej Zakościelny ma nową dziewczynę

maciej-zakoscielnyMaciej Zakościelny (34 l.) został przyłapany na czułościach z nową partnerką. Ponoć jest od niego sporo młodsza!

Aktor ostatnimi czasy raczej stroni od mediów, stąd niewiele wiadomo o jego życiu prywatnym.

Kiedy jednak wiązał się z jakąś kobietą, ta informacja momentalnie obiegała gazety i portale. Tak jest i tym razem.

Kilka miesięcy temu głośno było o jego zaręczynach z niejaką Caitą Lotz.

Niedługo później wyszło na jaw, że para postanowiła jednak się rozstać!

Od tego czasu aktor nie był widywany z żadną nową partnerką.

Aż do teraz! Zakościelny został przyłapany na czułościach z tajemniczą kobietą, o czym donosi “Fakt”.

Kim jest jego nowa wybranka?

“Na oko widać, że jest od niego sporo młodsza. Jest podobno modelką” – informuje tabloid.

Zakościelny i jego ukochana widziany byli ostatnio na lotnisku. Ponoć nie mogli się od siebie oderwać!

“Aktor odprowadził dziewczynę na samolot i pożegnał ją namiętnym pocałunkiem, a ona wtulała się ufnie w jego szerokie ramiona” – czytamy w “Fakcie”.

Niedawno wyznał, że chciałby się ustatkować i w końcu zostać ojcem.
źródło: pomponik.pl

maciej-zakoscielny-dziewczyna

Biografia Macieja

Maciej Gracjan Zakościelny (ur. 7 maja 1980 w Stalowej Woli) – polski aktor filmowy, telewizyjny i teatralny.
Zdawał dwa razy do szkoły teatralnej. Do 2004 roku studiował w Akademii Teatralnej w Warszawie (nie ma tytułu magistra)[1]. Uczył się w Państwowej Szkole Muzycznej im. I.J. Paderewskiego w Stalowej Woli w klasie skrzypiec.

Pierwszą rolę dostał w serialu Plebania, gdzie zagrał Marka Bednarka. Później wystąpił m.in. w Sforze (jako wspólnik Lipskiego), Na jelenie (Emil) oraz w serialu Samo Życie (jako Antoni Knapik). Widzowie mogli go też oglądać w trzech przedstawieniach Teatru Telewizji: Sesja castingowa, Książę nocy oraz 1 września. Jako Igor, kolega serialowego Tomka, zagrał w Na dobre i na złe. W Starej baśni zagrał Wramota, swoją pierwszą rolę kostiumową.

W 2004 na łódzkim festiwalu szkół teatralnych otrzymał nagrodę za ruch sceniczny i ekspresję. Następnie dołączył do zespołu Teatru Współczesnego. Grał w sztukach Udając ofiarę oraz Porucznik z Inishmore. Również w 2004 zaczął pracę nad serialem telewizji TVN Kryminalni, wcielając się w postać podkomisarza Marka Brodeckiego. W 2005 wystąpił w komedii romantycznej Tylko mnie kochaj w reżyserii Ryszarda Zatorskiego. W następnym roku zagrał w kolejnym filmie tego samego reżysera, Dlaczego nie!. Gra w serialu Czas honoru postać Bronka Woyciechowskiego.

Występuje również w rolach dubbingowych, m.in. w filmach Eragon (Eragon), Sposób na rekina (PI / Pyś), Harry Potter i więzień Azkabanu (Stan Shunpike), Fałszywa dwunastka (Charlie Baker) czy serialu 6 w pracy (Jonsey). W 2008 użyczył głosu głównemu bohaterowi gry komputerowej Prince of Persia. 24.04-01.05.2011 roku wystąpił w programie muzycznym Maćka Miecznikowskiego pt.: „Tak to leciało” w TVP2. Swoją wygraną Maciej przekazał na fundację Kaliny Jędrusik „Kalinowe serce”.

Rok 2008 przyniósł aktorowi kolejne sukcesy. W lutym w Warszawie odbyła się premiera I edycji muzycznego spektaklu „Śpiewając Jazz” w reżyserii Zbigniewa Dzięgiela, w którym Zakościelny po raz pierwszy publicznie zaprezentował swój talent muzyczny (ukończył podstawową i średnią szkołę muzyczną II stopnia w klasie skrzypiec). W projekcie poświęconym „polskiej królowej swingu” Carmen Moreno i jej wnuczce Annie Serafińskiej, pokazał się jako muzyk: grał na skrzypcach i śpiewał swingowe piosenki. W listopadzie 2009 r. Maciej Zakościelny wystąpił w II edycji „Śpiewając Jazz”, śpiewając i grając na premierze spektaklu na Festiwalu Jazz Jamboree, gdzie na scenie towarzyszył Mariannie Wróblewskiej – jednej z najciekawszych wokalistek historii polskiego jazzu i Beacie Przybytek – pianistce, wokalistce jazzowej. Projekt „Śpiewając Jazz” z udziałem Macieja Zakościelnego produkowany jest od 2008 r. przez Fundację Artystyczną im. Kaliny Jędrusik „Kalinowe Serce”.

Filmografia
Role filmowe i telewizyjne
2001-2002: Plebania jako Marek Bednarek
2002-2004: Na dobre i na złe jako Igor Kurowski
2002: Na jelenie jako Emil
2002: Samo Życie jako Antoni Knapik
2002: Sfora jako wspólnik Lipskiego
2002: Sfora: Bez litości jako wspólnik Lipskiego
2003: Stara baśń. Kiedy słońce było bogiem jako Wramot
2004-2008: Kryminalni jako podkomisarz Marek Brodecki
2005: Solidarność, Solidarność… jako Janek
2006: Tylko mnie kochaj jako Michał
2007: Dlaczego nie! jako Jan
2007: Nightwatching jako Egremont
2008: Serce na dłoni jako sekretarz
od 2008 Czas honoru jako Bronek Woyciechowski
2012: Reguły gry jako Adam
2012: Prawo Agaty jako Konrad Nałęcz (odc. 24)

Teatr TV
2002: Sesja Kastingowa
2004: Książę nocy jako Marek
2007: Pierwszy września jako Eugeniusz
2007: Rodzinne show jako Dusty
2010: Operacja Reszka jako Kazimierz
2010: Komedia romantyczna jako Marcin Ciamciara
2011: Getsemani jako Geoff Benzine

Role teatralne
Teatr Scena prezentacje w Warszawie
2004 Czas odnaleziony jako Morel

Teatr Współczesny w Warszawie
2005 Porucznik z Inishmore jako Joey
2006 Udając ofiarę jako Wierchuszkin
2008 To idzie młodość jako Kandydat na…

Teatr Na Woli w Warszawie
2011 Amazonia jako Krzysztof

Dubbing
2000: Bob Budowniczy i niezapomniane święta Bożego Narodzenia
2003: Fałszywa dwunastka jako Charlie Baker
2004: Harry Potter i więzień Azkabanu jako Stan Shunpike
2006: 6 w pracy jako Jonesy
2006: Eragon jako Eragon
2006: Sposób na rekina jako PI / Pyś
2008: Prince of Persia jako Książę

Na jazzowo
2008: I edycja Śpiewając Jazz w reżyserii Zbigniewa Dzięgiela (śpiew, skrzypce, gospodarz wieczoru)
2009: II edycja Śpiewając Jazz w reżyserii Zbigniewa Dzięgiela (śpiew, skrzypce, bębny, gospodarz wieczoru)

Nagrody
2004: Nagroda Teresy Nawrot z Reduty Berlin za ruch sceniczny i ekspresję na Festiwalu Szkół Teatralnych w Łodzi.
2006: Jetix Kids Awards 2006 – Ulubiony polski aktor/aktorka
2007: otrzymał tytuł Najpiękniejszego 2006, przyznany mu przez dwutygodnik „Viva!”.
2008: otrzymał tytuł Dżentelmena na ekranie.
2011: został Ambasadorem Stalowej Woli – swojego rodzinnego miasta[2]

Reklama
2007 wystąpił w reklamie Plus Polkomtel.
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

(Odwiedzono 164 razy, 1 wizyt dzisiaj)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *