Maciej Zakościelny i Caity Lotz rozstali się

zakoscielny-lotzW czerwcu zeszłego roku pisaliśmy, że Maciej Zakościelny związał się z hollywoodzką aktorką, Caity Lotz. Wyglądało na to, że ich związek jest coraz poważniejszy. Mówiło się nawet, że szykuje się ślub.

Coś najwidoczniej poszło nie tak. Jak donosi magazyn Grazia, związek Maćka i Caity rozpadł się kilka miesięcy temu. Aktor nie zamierza jednak długo po nim rozpaczać.

Jak donoszą informatorzy, Zakościelny związał się już z kolejną blondynką, która do złudzenia przypomina ponoć amerykańską aktorkę. Lotz również nie zamierza opłakiwać związku. W sieci zamieszcza zdjęcia ze wspólnych wypraw i imprez z przyjaciółmi.
źródło: pudelek.pl

Biografia Macieja

Maciej Gracjan Zakościelny (ur. 7 maja 1980 w Stalowej Woli) – polski aktor filmowy, telewizyjny i teatralny.
Zdawał dwa razy do szkoły teatralnej. Do 2004 roku studiował w Akademii Teatralnej w Warszawie (nie ma tytułu magistra)[1]. Uczył się w Państwowej Szkole Muzycznej im. I.J. Paderewskiego w Stalowej Woli w klasie skrzypiec.

Pierwszą rolę dostał w serialu Plebania, gdzie zagrał Marka Bednarka. Później wystąpił m.in. w Sforze (jako wspólnik Lipskiego), Na jelenie (Emil) oraz w serialu Samo Życie (jako Antoni Knapik). Widzowie mogli go też oglądać w trzech przedstawieniach Teatru Telewizji: Sesja castingowa, Książę nocy oraz 1 września. Jako Igor, kolega serialowego Tomka, zagrał w Na dobre i na złe. W Starej baśni zagrał Wramota, swoją pierwszą rolę kostiumową.

W 2004 na łódzkim festiwalu szkół teatralnych otrzymał nagrodę za ruch sceniczny i ekspresję. Następnie dołączył do zespołu Teatru Współczesnego. Grał w sztukach Udając ofiarę oraz Porucznik z Inishmore. Również w 2004 zaczął pracę nad serialem telewizji TVN Kryminalni, wcielając się w postać podkomisarza Marka Brodeckiego. W 2005 wystąpił w komedii romantycznej Tylko mnie kochaj w reżyserii Ryszarda Zatorskiego. W następnym roku zagrał w kolejnym filmie tego samego reżysera, Dlaczego nie!. Gra w serialu Czas honoru postać Bronka Woyciechowskiego.

Występuje również w rolach dubbingowych, m.in. w filmach Eragon (Eragon), Sposób na rekina (PI / Pyś), Harry Potter i więzień Azkabanu (Stan Shunpike), Fałszywa dwunastka (Charlie Baker) czy serialu 6 w pracy (Jonsey). W 2008 użyczył głosu głównemu bohaterowi gry komputerowej Prince of Persia. 24.04-01.05.2011 roku wystąpił w programie muzycznym Maćka Miecznikowskiego pt.: “Tak to leciało” w TVP2. Swoją wygraną Maciej przekazał na fundację Kaliny Jędrusik “Kalinowe serce”.

Rok 2008 przyniósł aktorowi kolejne sukcesy. W lutym w Warszawie odbyła się premiera I edycji muzycznego spektaklu „Śpiewając Jazz” w reżyserii Zbigniewa Dzięgiela, w którym Zakościelny po raz pierwszy publicznie zaprezentował swój talent muzyczny (ukończył podstawową i średnią szkołę muzyczną II stopnia w klasie skrzypiec). W projekcie poświęconym „polskiej królowej swingu” Carmen Moreno i jej wnuczce Annie Serafińskiej, pokazał się jako muzyk: grał na skrzypcach i śpiewał swingowe piosenki. W listopadzie 2009 r. Maciej Zakościelny wystąpił w II edycji „Śpiewając Jazz”, śpiewając i grając na premierze spektaklu na Festiwalu Jazz Jamboree, gdzie na scenie towarzyszył Mariannie Wróblewskiej – jednej z najciekawszych wokalistek historii polskiego jazzu i Beacie Przybytek – pianistce, wokalistce jazzowej. Projekt „Śpiewając Jazz” z udziałem Macieja Zakościelnego produkowany jest od 2008 r. przez Fundację Artystyczną im. Kaliny Jędrusik „Kalinowe Serce”.

Filmografia
Role filmowe i telewizyjne
2001-2002: Plebania jako Marek Bednarek
2002-2004: Na dobre i na złe jako Igor Kurowski
2002: Na jelenie jako Emil
2002: Samo Życie jako Antoni Knapik
2002: Sfora jako wspólnik Lipskiego
2002: Sfora: Bez litości jako wspólnik Lipskiego
2003: Stara baśń. Kiedy słońce było bogiem jako Wramot
2004-2008: Kryminalni jako podkomisarz Marek Brodecki
2005: Solidarność, Solidarność… jako Janek
2006: Tylko mnie kochaj jako Michał
2007: Dlaczego nie! jako Jan
2007: Nightwatching jako Egremont
2008: Serce na dłoni jako sekretarz
od 2008 Czas honoru jako Bronek Woyciechowski
2012: Reguły gry jako Adam
2012: Prawo Agaty jako Konrad Nałęcz (odc. 24)

Teatr TV
2002: Sesja Kastingowa
2004: Książę nocy jako Marek
2007: Pierwszy września jako Eugeniusz
2007: Rodzinne show jako Dusty
2010: Operacja Reszka jako Kazimierz
2010: Komedia romantyczna jako Marcin Ciamciara
2011: Getsemani jako Geoff Benzine

Role teatralne
Teatr Scena prezentacje w Warszawie
2004 Czas odnaleziony jako Morel

Teatr Współczesny w Warszawie
2005 Porucznik z Inishmore jako Joey
2006 Udając ofiarę jako Wierchuszkin
2008 To idzie młodość jako Kandydat na…

Teatr Na Woli w Warszawie
2011 Amazonia jako Krzysztof

Dubbing
2000: Bob Budowniczy i niezapomniane święta Bożego Narodzenia
2003: Fałszywa dwunastka jako Charlie Baker
2004: Harry Potter i więzień Azkabanu jako Stan Shunpike
2006: 6 w pracy jako Jonesy
2006: Eragon jako Eragon
2006: Sposób na rekina jako PI / Pyś
2008: Prince of Persia jako Książę

Na jazzowo
2008: I edycja Śpiewając Jazz w reżyserii Zbigniewa Dzięgiela (śpiew, skrzypce, gospodarz wieczoru)
2009: II edycja Śpiewając Jazz w reżyserii Zbigniewa Dzięgiela (śpiew, skrzypce, bębny, gospodarz wieczoru)

Nagrody
2004: Nagroda Teresy Nawrot z Reduty Berlin za ruch sceniczny i ekspresję na Festiwalu Szkół Teatralnych w Łodzi.
2006: Jetix Kids Awards 2006 – Ulubiony polski aktor/aktorka
2007: otrzymał tytuł Najpiękniejszego 2006, przyznany mu przez dwutygodnik “Viva!”.
2008: otrzymał tytuł Dżentelmena na ekranie.
2011: został Ambasadorem Stalowej Woli – swojego rodzinnego miasta[2]

Reklama
2007 wystąpił w reklamie Plus Polkomtel.
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

Biografia Caity

Caity Marie Lotz (ur. 30 grudnia 1986), amerykańska aktorka, tancerka, piosenkarka i modelka znany z ról jako oficer Kirsten Landry w MTV mockumentary serialu Dolina nieumarłych (2011), jak Annie w horrorze Nadprzyrodzony pakt ( 2012), jak i Sara Lance / Black Canary w The CW serialu Arrow (2013-obecnie).
Lotz urodziła się w San Diego, Kalifornia.

Kariera
Lotz rozpoczęła karierę jako tancerka, w trasie z Avril Lavigne i Lady Gaga , [ 1 ] z udziałem w teledyskach, w tym Lady Gaga Paparazzi i Lovegame , [ 2 ] David Guetta i Estelle ‘s One Love , Selena Gomez jest Powiedz mi coś, Nie wiem , Faith Evans ‘ zahipnotyzowany , T-Pain ‘s Stopklatka , JoJo ‘s baby to ty i Cascada jest Ewakuacja Dancefloor . Pojawiła się także w reklamach Reeboka , Jack in the Box i T-Mobile , tańczyła w serii internetowej Legion niezwykłych tancerzy , koncertował z hip hop produkcji teatralnej Groovaloo i kaskaderów-podwoiła się na filmach, w tym Step Up 3D . [ 3 ] Lotz jest także artystą sztuk walki , z niektórych szkoleń w Taekwondo , Wushu i Muay Thai . Jest także praktykiem Parkour i oszukiwanie . [ 4 ]

W 2005 Lotz dołączył do grupy dziewczyna Soccx. W 2006 r. grupa wydała swój debiutancki singiel From Dusk Till Dawn (Get The Party Started) , które nastąpiło w 2007 r. przez pojedyncze głośno krzyczeć , z których oba osiągnął top 10 w Niemczech. Ich debiutancki album, Hold On , został wydany w 2007 roku, a ich trzeci singiel, nie mogę oderwać od ciebie wzroku , został wydany w 2008 roku. [ 2 ]

Lotz jest wzorowany na Zdrowie mężczyzn [ 5 ] i Esquire , ostatnia w połączeniu z witryny Me In My Place . [ 6 ]

Lotz rozpoczął karierę aktorską w 2006 roku w niewielkiej roli w cheerleaderek filmie Bring It On: All or Nothing . Ona następnie, że w 2010 r. z części w trzecim odcinku Law & Order: LA i stałą rolę w czwartym sezonie w AMC dramatu Mad Men jako Stephanie, Anna Draper siostrzenica jest.

W 2011 roku, jako oficer Lotz zagrała Kirsten Landry, jeden z głównych bohaterów w MTV horror , czarna komedia mockumentary serii Death Valley . Lotz wykonuje wszystkie swoje własne sztuczki na pokaz. [ 3 ]

Lotz ma nadchodzących role w na żywo w Foxes Den , Battle of the Year: The Dream Team obok Josh Holloway [ 7 ] i obok Casper Van Dien i Agnes Bruckner w thrillerze Paktu , [ 8 ] , który zadebiutował w 2012 Sundance Film Festiwal [ 9 ] i został wybrany do dystrybucji. [ 10 ] Lotz pojawia się również w sezonie 2 Strzałka jak Sara Lance (pierwotnie grana przez Jacqueline MacInnes Wood na pilota), który został uznany za zmarłego w pierwszym sezonie, a teraz wraca do serii jako superbohatera oparciu z komiksu DC Universe nazwie Black Canary . [ 11 ] [ 12 ] Ma także tytularnego rolę w filmie science fiction maszyn , który miał jego uwalnianie UK na 21 marca 2014 [ 13 ] i będzie miał swoją amerykańską uwolnienie 25 kwietnia 2014 roku. [ 14 ]

Filmografia
aktor
filmy

2013 Susan Hudson
  • The Machine
  • za
    tę rolę otrzymała nominację
    do nagrody BIFA
Ava
Stacy
2012 Annie
2011 Teylor Jensen
2006 Pacific Vista Cheerleader

seriale

2012 Sara Lance / Black Canary

  • (gościnnie)
2011 Kirsten Landry
2010-2011 Amy Reynolds

  • (gościnnie)
2007 Stephanie

  • (gościnnie)

źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

(Odwiedzono 137 razy, 1 wizyt dzisiaj)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *