Macaulay Culkin wyszedł z nałogu dzięki Jordan Lane Price?


culkin-lane-priceRok 2012 nie był zbyt szczęśliwy dla Macaulaya Culkina. Ostatecznie porzuciła go wieloletnia dziewczyna, Mila Kunis, która szybko związała się z Ashtonem Kutcherem. Uzależnienie od narkotyków, które było główną przyczyną rozstania, wciąż się pogłębiało. Ubiegłoroczne Boże Narodzenie nie było dla niego zbyt wesołe.

Tym razem ma być jednak inaczej. Jak twierdzą osoby z otoczenia 33-letniego dzisiaj aktora, jego nowa ukochana, Jordan Lane Price, otacza go prawdziwą opieką i troską. To dzięki niej wyszedł z nałogu i zapomniał o Kunis.

Po raz pierwszy od lat Macaulay wygląda na zdrowego i szczęśliwego. Jordan ocaliła go od piekła narkotyków, co jest bardzo ironiczne, bo była zastępstwem dla Mili, która zostawiła go, bo brał – mówi informator National Enquirer. Jordan lubi wypić, ale nie lubi narkotyków. Pokazała mu, że nie trzeba brać, żeby być szczęśliwym. Powiedziała mu jasno, że jeżeli znów zacznie ćpać, to go zostawi.

Chociaż Macaulay Culkin nigdy otwarcie nie przyznał się do stosowania narkotyków, nieoficjalnie mówi się, że aktor często zażywał nawet twarde używki, takie jak heroina.
źródło: pudelek.pl

Wideo – Macaulay Culkin i Jordan Lane Price

Biografia Macaulaya

Macaulay Carson Culkin (ur. 26 sierpnia 1980 w Nowym Jorku) – amerykański aktor.
Zadebiutował drobnymi rolami w 1988. Świat usłyszał o nim dwa lata później za sprawą komedii familijnej Kevin sam w domu. Film stał się wielkim przebojem, a młody aktor stał się z dnia na dzień najbogatszym i najbardziej znanym dzieckiem z Hollywood[potrzebne źródło]. W 1992 powstał sequel pt. Kevin sam w Nowym Jorku. Uznanie krytyków zdobył jeszcze tylko nakręcony w 1991 film Moja dziewczyna. Żaden z kolejnych nie odniósł większego sukcesu.
Pochodzi z katolickiej rodziny o irlandzkich korzeniach. Jest synem Christophera Culkina i Patricii Brentup, ma sześcioro rodzeństwa. Jego dwaj młodsi bracia, Kieran i Rory, są również aktorami. Siostra Macaulaya, Dakota Culkin (1979-2008) 10 grudnia 2008 roku została potrącona przez samochód i zmarła w szpitalu z powodu rozległych obrażeń. W marcu 1998 poślubił aktorkę Rachel Miner, jednak ich małżeństwo nie trwało długo.
Culkin urodził się w Manhattanie [3] i wychował w Yorkville . Jego ojciec, Christopher Cornelius “Zestaw” Culkin , były aktor znany z przedstawień na Broadwayu i jest bratem aktorki Bonnie Bedelia ; jego matka jest Patricia Brentrup, który nigdy się nie ożenił. [4] Wychował się na rzymski katolicyzm ; [5 ] uczęszczał do katolickiej szkoły (szkoła św Józefa z Yorkville) na pięć lat [6] przed przejściem do szkoła zawodowa Dziecka . Studiował także baletu w szkole American Ballet . [7]

Culkin był trzecim z siedmiorga dzieci, pięciu chłopców i dwie dziewczyny: Shane (ur. 1976), Dakota (1978-2008), [8] Kieran (ur. 1982), Quinn (ur. 1984), Christian (ur. 1987) i Rory (ur. 1989). W okresie wczesnego dzieciństwa Culkin, rodzina mieszkała w małym mieszkaniu, a jego matka była operatora telefonicznego i jego ojciec pracował jako zakrystian w miejscowym kościele katolickim. [9]

Kariera
Culkin zaczął grać w wieku czterech lat. Widziałem go wcześnie pojawiające się role w produkcji scenicznej Bach niemowląt w New York Philharmonic . Nadal pojawiają się na scenie w rolach, telewizji i filmów w całym 1980 roku. Znani części w tym okresie, odcinek popularnej serii działania korektora , w którym grał do porwania ofiary, w filmie telewizyjnym The Midnight Hour . W 1989 roku zagrała w Wujaszek Buck z Johnem Cukierków . [10]

Culkin wzrosła do międzynarodowej sławy z jego roli jako Kevin McCallister w przeboju filmowym Kevin sam w domu (1990), gdzie połączył się z Wujek Buck scenarzysta i reżyser John Hughes i Wujek Buck zagra John Cukierki. [11] Powtórzył rolę Kevina w 1992 sequel Kevin sam w domu 2: Lost in New York . Culkin zagrał także w sobotę rano kreskówki pt Przechowalnia dzieci i gospodarzem Saturday Night Live pod koniec 1991 roku. Pomimo ogromnego sukcesu Wujaszek Buck, Kevin sam w domu, Kevin sam w domu 2: Lost in New York and My Girl, inne filmy Culkin postąpiły, takie jak The Good Son , tylko nie dość dobrze (choć był nominowany do MTV Movie Award w kategorii dla Najlepszego Czarnego Charakteru za rolę w filmie). Pierwsze Nawet z tatą , Richie Rich i Władca księgi , wszystkie wydane w 1994 roku, były tylko nieznacznie sukces w box office. Pojawił się także w nakręcony wersji The Nutcracker jako tytułowej roli w 1993 roku, który został wystawiony przez Petera Martinsa z 1954 George Balanchine New York City Ballet w wersji pracy. Pojawił się w teledysku 1998 do piosenki ” niedziela “przez rockowego zespołu Sonic Youth .

Po kilku latach bezczynności, Culkin powróciła do aktorstwa w 2000 r. z roli w spektaklu Madame Melville , który odbył się w londyńskiej dzielnicy West End. [12] Wiosną 2003 roku pojawił się gościnnie na NBC serialu Will & Grace . [13] Jego rola jako Karen Walker pozornie niedojrzałych rozwód adwokat ‘s wygrał mu pochlebne recenzje. Culkin udaliśmy się z powrotem do filmów w 2003 Party Monster , w którym grał rolę bardzo różne od tych, które on był znany, że od promotora stroną Michael Alig , użytkownik narkotyków i mordercy. Szybko następnie, że z części nośnej w święci! , jako cyniczny wózku inwalidzkim, nie-chrześcijańskiego studenta w konserwatywnym chrześcijańskim liceum. Chociaż święci! Miał tylko umiarkowany sukces w box office, Culkin otrzymał pozytywne recenzje za swoją rolę w filmie i jego skutków dla kariery jako aktor dorosłych. [14] [15] [16] Culkin zaczął robić voice-over pracy, z występów w Seth Green ‘s Robot Chicken . W 2006 roku opublikował eksperymentalną, poły autobiograficzna powieść, Junior , która wyróżniona szczegółów na temat gwiazdorstwa Culkin i jego chwiejnej relacji z ojcem. Culkin w filmie Sex and Breakfast , czarna komedia w reżyserii Miles Brandman. [17] Alexis Dziena , Kuno Becker i Eliza Dushku gwiazda również w tej historii pary, której terapeuta zaleca angażują się w seks grupowy. Zdjęcia do filmu, Culkin najpierw od święci! , odbyła się we wrześniu 2006 roku. Film otworzył w Los Angeles w dniu 30 listopada 2007 roku i został wydany na DVD w dniu 22 stycznia 2008 roku przez pierwszego zdjęcia wyglądają. Kolejny projekt Culkin był rola w trzynastu epizodów NBC serialu Królów jak Andrew Krzyża. [18]

W 2009 roku, pojawiła się w reklamie Culkin opartej na Wielkiej Brytanii dla Aviva Insurance (dawniej Norwich Union), aby pomóc promować rebranding swojej firmy. Culkin patrzył w kamerę powołując się na zdanie: “Pamiętaj mnie”. W dniu 17 sierpnia 2009 r. Culkin wygłosił krótkie kamea wygląd na WWE Raw w Scottrade Center w St Louis, Missouri , po “falls count anywhere” mecz pomiędzy Hornswoggle i Chavo Guerrero , w którym Guerrero został pokonany przez Kevin sam w domu klasyczny gag osprzętu farby wahadłowy możliwe, aby uderzyć go po otwarciu drzwi. Culkin pojawiła się w drzwiach i powiedział: “To nie jest śmieszne.” W lutym 2010 roku Culkin pojawił się w epizodzie z Poppy de Villeneuve internetowej serii “s dla The New York Times , The Park. 7 marca tego samego roku, pojawił się obok aktorów Matthew Broderick , Molly RINGWALD , Judd Nelson , Ally Sheedy , Anthony Michael Hall , i Jon Cryer w hołdzie dla Johna Hughesa. W kwietniu 2011 r. została wyróżniona w Culkin muzyk Adam Green eksperymentalnym filmem jest ” The Wrong Ferarri “, który został w całości nakręcony na iPhone . W tym samym miesiącu ukazał się także w teledysku do Stamp Your Name On It w wykonaniu byłego kolega z zespołu Greena Jack Dishel / jedynego syna. We wrześniu 2012 roku pojawił się w filmie na YouTube wyjaśniając, jak się okazało jego mieszkanie w Nowym Jorku, w pracowni malarstwa. [19]

Życie prywatne
Relacje
Culkin stwierdzono w 27 maja 2004 Wywiad na Larry King Live , że ma tendencję do powstrzymania się od ujawniania aspektów jego życia osobistego, choć omawiane swoje życie jako aktor dziecięcy, konflikt w życiu rodzinnym (w tym jego wyobcowania z ojcem) i jak wycofał się z działającą w 14. [20] Culkin poślubił aktorkę Rachel Miner w 1998 r., [21] , ale w 2000 roku para rozdzielone [22] i rozwiedli się w 2002 roku. [23]

Culkin zaczął spotykać aktorka Mila Kunis maja 2002. [23] W 2006 roku przebywał w Nowym Jorku, a Kunis był w Los Angeles. [24] 3 stycznia 2011, publicysta Kunis ‘potwierdził doniesienia, że Culkin i Kunis skończyła ich związek kilka miesięcy wcześniej, mówiąc: “. Podział był przyjazny, a oni pozostają bliskimi przyjaciółmi” [25]

Culkin został randki były wszystkie moje dzieci aktorka Jordan Lane Cena od listopada 2013 roku. [26]

Kwestie prawne
W dniu 17 września 2004 r. Culkin został aresztowany w Oklahoma City w posiadaniu 17,3 g (0,61 oz) z marihuany i dwóch substancji kontrolowanych, 16,5 mg (0,25 ziarna ) z Alprazolam i 32 mg (0,5 gr) z Clonazepam , [27] za co został uwięziony, a następnie wydany na 4000 dolarów kaucji. [28] [29] Po oskarżony przed sądem za przestępstwa narkotykowe wykroczenia, że nie przyznał na rozprawie (15 października 2004 do 09 czerwca 2005), a następnie później odwrócić zarzut do winy. Otrzymał trzy jednoroczny zawieszeniu kary więzienia i nakazano zapłacić 540 dolarów opłat. [30]

Związki z Michaelem Jacksonem
Mniej więcej w czasie pierwszej Kevin sam w domu film, Culkin stał się bliskim przyjacielem piosenkarza Michael Jackson , [31] co wygląd w Jacksona ” czarny lub biały “teledysku. [32] Na rozprawie Jacksona , Culkin zgłaszane spał w Jackson Sypialnia na niezliczonych okazjach, ale stwierdził, że sypialnia Jacksona został zorganizowany na dwóch opowieści, i że Jackson molestował go seksualnie nie dotknęła go w lub niewłaściwych sposobów. Culkin odniósł się do zarzutów jako “absolutnie śmieszne.” [33] Culkin udział Jacksona pogrzeb w dniu 3 września 2009 roku.

Filmografia
Aktor
1988 Pogrzeb wikinga (Rocket Gibraltar) jako Cy Blue Black
1989 Zobaczymy się jutro (See You in the Morning) jako Billy Livingstone
1989 Wujaszek Buck (Uncle Buck) jako Miles Russell
1990 Kevin sam w domu (Home Alone) jako Kevin McCallister
1991 Wish Kid jako Nicholas McClary (głos)
1991 Moja dziewczyna (My Girl) jako Thomas J. Sennett
1991 Tylko samotni (Only the Lonely) jako Billy
1992 Kevin sam w Nowym Jorku (Home Alone 2: Lost in New York) jako Kevin McCallister
1993 Dangerous: The Short Films jako Dziecko
1993 The Nutcracker jako The Nutcracker (Dziadek do orzechów)
1993 Synalek (The Good Son) jako Henry
1994 Potyczki z tatą (Getting Even with Dad) jako Timmy Gleason
1994 Richie milioner (Ri¢hie Ri¢h) jako Richie Rich
1994 Władca Ksiąg (The Pagemaster) jako Richard Tyler
2001 Michael Jackson: 30th Anniversary Celebration jako on sam
2002 The Making and Meaning of ‘We Are Family’ jako on sam
2003 Party Monster jako Michael Alig
2004 Jerozolimski syndrom
2004 Wszyscy święci! (Saved!) jako Roland
2007 Sex and Breakfast jako James
2012 Service Man jako Chris

Występy gościnne
1985 do 1989 The Equalizer jako Paul Gephardt
1990 Drabina Jakubowa (Jacob’s Ladder) jako Gabe
1993 do 2004 Frasier jako Elliott (głos)
2003 Celebrity Poker Showdown jako on sam
2003 Will & Grace jako Jason Towne
2009 WWE Raw podczas walki Chavo Guerrero vs. Hornswoggle
2009 Kings jako Andrew Cros

Teledyski
Michael Jackson – “Black or White”
Sonic Youth – “Sunday”
Temptations – “My Girl”
Darlene Love – “All Alone On Christmas”

Nagrody
1991
Nagroda Młodych w kategorii Najlepszy aktor za film Kevin sam w domu
Nominacja do nagrody Złoty Glob w kategorii Najlepszy aktor w komedii lub musicalu za film Kevin sam w domu
1992
MTV Movie Award w kategorii Najlepszy pocałunek za film Moja dziewczyna
Nominacja do nagrody MTV Movie Award w kategorii Najlepszy duet aktorski za film Moja dziewczyna
1994
Nominacja do nagrody MTV Movie Award w kategorii Najlepszy czarny charakter za film Synalek
1995
Nominacja do nagrody Złota Malina w kategorii Najgorszy aktor za film Richie Milioner
Nominacja do nagrody Złota Malina w kategorii Najgorszy aktor za film Władca Ksiąg
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

(Odwiedzono 659 razy, 1 wizyt dzisiaj)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Wykonaj poniższe zadanie * Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.