Łukasz Nowicki ma nową dziewczynę?


Lukasz NowickiCzyżby Łukasz Nowicki (42 l.) znalazł w końcu następczynię Halinki Mlynkovej (37 l.)? Warszawskie Powiśle. Dużo zieleni, park i miła okolica. Tu znajduje się też przytulna restauracja o miłej nazwie Na lato. I właśnie w tym miejscu Łukasz Nowicki pojawił się na późnym obiedzie. Nie był jednak sam. Towarzyszyła mu kobieta! Spotkanie w restauracji od początku przebiegało w niezwykle miłej oraz serdecznej atmosferze. Tym bardziej, że tego dnia dopisywała pogoda i można było spokojnie usiąść w restauracyjnym ogródku. Była więc kawa, ale i papieros, był też kieliszek białego wina. Pan Łukasz i jego znajoma ani się obejrzeli, a zrobił się wieczór. Im to jednak wcale nie przeszkadzało, bo w tak miłej atmosferze nikt przecież nie liczy upływających minut ani godzin. W końcu jednak trzeba było się zebrać i pójść do domu. I tu duże zaskoczenie, bo widać, że oboje łączy coś więcej niż tylko przyjacielska rozmowa. W drodze do domu Łukasz, chociaż tego dnia wcale nie było tak zimno, mocno objął i przytulił kobietę! Po rozwodzie z Haliną Mlynkovą, w 2012 roku, Nowicki długo pozostawał singlem. Mówił, że potrzebuje wyciszenia, ale też chwil spokoju, by dojrzeć do nowej sytuacji. Odbył nawet samotną pielgrzymkę do hiszpańskiego sanktuarium Santiago de Compostela, o czym zresztą mówił w wywiadzie dla „Życia na Gorąco” w ubiegłym roku. Wtedy twierdził, że musiał znaleźć odpowiedzi na kilka pytań, które go nurtują. Dzisiaj widać, że znowu jest gotowy na nowe znajomości i na nową miłość. Być może będzie to miłość, która rozkwitnie właśnie podczas tegorocznego… lata?
źródło: pomponik.pl

Biografia Łukasza

Łukasz Nowicki (ur. 6 lipca 1973 w Krakowie[1]) – polski aktor teatralny, filmowy i dubbingowy, dziennikarz i prezenter telewizyjny.

Ukończył krakowską PWST w 1998. Wtedy otrzymał wyróżnienie za rolę w Trzech siostrach Antona Czechowa – spektaklu dyplomowym PWST w Krakowie na XVI Festiwalu Szkół Teatralnych w Łodzi.

W 2000 zadebiutował w Teatrze Ateneum w Warszawie, w którym gra do dziś. Była to rola Mariana Walczaka vel Leszczuka w Opętanych Witolda Gombrowicza w reż. Andrzeja Pawłowskiego.

Od stycznia 2010 prowadzi poranny program TVP2 – Pytanie na śniadanie. Od marca 2011 prowadzi teleturniej TVP2 – Postaw na milion.

Życie prywatne
Syn aktora Jana Nowickiego i lekkoatletki Barbary Janiszewskiej-Sobotty. Jego żoną była Halina Młynkowa, z którą ma syna Piotra. Rozwiedli się w 2012 roku. Jest członkiem Kościoła Ewangelicko-Augsburskiego[2].

Filmografia
2012: Prawo Agaty – Maciek
2012: Barwy szczęścia – Sławek Wolski, prawnik
2011: Prosto w serce – Bogdan Makowski, adwokat Artura Sagowskiego
2011: Rodzinka.pl – tata chłopca
2011: Hotel 52 – Łukasz Hartman (odc. 29)
2010: Fenomen – scenarzysta
2009: Grzeszni i bogaci – wielebny Bob
2009: Naznaczony – Grypiński Grippen
2008: 39 i pół – Rysiek, kolega Darka
2007: Hela w opałach – Benek Kostka, trener Kacpra
2003-2007: Na Wspólnej – Zygmunt Kraszewski
2006: Kochaj mnie, kochaj! – doktor Bartek Milewski
2005: 1409. Afera na zamku Bartenstein – stróż prawa
2005: Magda M. – Grzegorz Zabraniecki
2003: Pogoda na jutro – głos prowadzącego program “Claudii”
2003-2004: Męskie-żeńskie – Andrzej, właściciel papugi “Jadzi”
2002-2006: Samo życie – Szymon Sieniawski “Ludo”
2000: Enduro Bojz
2000: Skarb sekretarza – Uwe
2000: Mała Vilma – Laszlo Kovacs
2000-2001: Przeprowadzki – Bogdan Szczygieł
1999-2006: Na dobre i na złe – ojciec Adasia (odc. 68)
1999: Prawo Ojca – Pałka
1999: Córy szczęścia – ochroniarz Roberta
2001: Złotopolscy – Borys Stojan, masażysta Kowalskiego (odc. 375)
1996: Deszczowy żołnierz – Jan Szymański w młodości

Użyczył głosu
2014: Siedmiu krasnoludków ratuje Śpiącą Królewnę – Chwatek
2012: Avengers – Thor
2011: Test Drive Unlimited 2 – pasażer
2010: Arcania: Gothic 4 – Snaf
2010: Toy Story 3 – Buzz Astral
2010: Mass Effect 2 – komandor Shepard
2006: Gothic III
2006: Auta
2001: Gothic
2001: Pokémon 3: Zaklęcie Unown – Spencer Hale / Entei
2001: Spirited Away: W krainie bogów – Akio Ogino, tata Chihiro
1999-2002: Chojrak – tchórzliwy pies – Komputer
1999: Toy Story 2 – Buzz Astral
1999: Stalowy gigant – Kent Mansley
1998-1999: Srebrny Serfer – w roli tytułowej
1995: Księżniczka Tenko

W RMF FM czytał m.in. “Ostatni transfer” i “Zabić Zenona Zmyłera”. Użycza głosu w reklamach i dżinglach informacyjnych, m.in. w Radiu Zet, Antyradiu, RDC i TVP1
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

(Odwiedzono 148 razy, 1 wizyt dzisiaj)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *