Lucy Liu i Will McCormack

liu-mccormackLucy i Will byli parą w 2004 r.

Partnerzy:
Lucy
George Clooney 2000
Zach Helm 2002-04

Biografia Lucy
Lucy Alexis Liu (chin.: 劉玉玲; pinyin: Liú Yùlíng; ur. 2 grudnia 1968 w Queens w Nowym Jorku) – amerykańska aktorka.
Córka emigrantów z Chin, biochemiczki oraz inżyniera. Ukończyła liceum w Nowym Jorku. Studiowała na wydziale Języków i Kultury Azji w University of Michigan. Równocześnie studiowała sztuki piękne oraz dramat. W nowojorskiej galerii Cast Iron Galery miała wystawę swoich prac plastycznych (instalacji).
Aktorstwem zainteresowała się, gdy Andre Gregory powierzył jej tytułową rolę w studenckiej inscenizacji Alicji w krainie czarów. Zadebiutowała epizodyczną rolą w serialu Beverly Hills 90210 w 1991. Na dużym ekranie pojawiła się po raz pierwszy w Bang (1995). Sławę przyniosła jej rola Ling Woo w serialu Ally McBeal. W 1999 partnerowała Melowi Gibsonowi w filmie sensacyjnym Godzina zemsty. Późniejsze role to m.in. księżniczka Pei Pei w Kowboju z Szanghaju (2000) oraz Alex w Aniołkach Charliego (2000, 2003).

Kariera
1989-1999

W 1989 roku Liu casting do Uniwersytetu Michigan produkcji z Alicji w Krainie Czarów podczas jej ostatniego roku kolegium. Mimo, że pierwotnie tylko wypróbować dla części nośnej, [19] Liu została obsadzona w roli głównej. Powiedziała The New York Times w 1990 roku, podczas gdy w kolejce na przesłuchanie do musicalu Miss Saigon “Nie ma wielu azjatyckich role, i to jest bardzo trudne, aby uzyskać stopę w drzwi”. [20] W maju 1992 roku, Liu wykonane Jej debiut sceniczny Nowy Jork w kościach Fairy, w reżyserii Tina Chen . [21]

Liu miał małe role w filmach i telewizji, znakowanie jej debiut. Zagrała w The X-Files w ” Hell Money “i Hercules: The Legendary Journeys w ” The marsz ku wolności “przed lądowaniem rolę w Ally McBeal . Liu pierwotnie w castingu do roli z ‘nelle Porter “(grany przez Portia de Rossi ), a postać Ling Woo później został stworzony specjalnie dla niej. Część Liu w serialu był pierwotnie tymczasowy, ale wysokie oceny widzów zabezpieczone Liu jako stały członek szarego. Dodatkowo zdobyła Emmy [22] Nominacja dla Najlepsza aktorka drugoplanowa w serialu komediowym oraz Actors Guild ekranu nominację do nagrody dla najlepszej aktorki w serialu komediowym. [19] W Payback (1999), Liu przedstawiany Pearl, wysokiej klasy Sado-maso prostytutka z linkami do chińskiej mafii.
2000-2006

Liu została obsadzona w roli Alex Munday w Aniołki Charliego filmu z Drew Barrymore i Cameron Diaz . Film został otwarty w listopadzie 2000 roku i stał się hitem, zarabiając ponad 125 milionów dolarów w Stanach Zjednoczonych. Aniołki Charliego zarobił na całym świecie łącznie ponad 264 milionów dolarów. Sequel, Aniołki Charliego: Zawrotna szybkość , otwarty w czerwcu 2003 r., a także wysoko w rankingu, zdobywając ponad 100 milionów dolarów w USA i na całym świecie łącznie ponad 259 milionów dolarów. Natomiast Liu zagrał wraz z Antonio Banderasem w Ballistic: Ecks vs Sever , krytycznego i box office awarii.

W 2000 roku gospodarzem Saturday Night Live z Jay-Z . Liu zagrała Chin Grace prawnika Brzydula Betty w odcinkach “wykolejonego” i ” wisienką na torcie “. W 2001 odcinków Sex and the City zatytułowanej “coulda, Woulda, powinnam” ona gość zagrał siebie, grając nowego klienta charakteru Samantha Jones, który robi public relations. Wystąpiła w Sex and the City inspirowane program TV, Cashmere Mafia na ABC . Liu również kamea wygląd na pokazy animowanego Futurama (jako siebie i / lub ich duplikatów robota ich w odcinkach ” I Datowane Robota “i” Miłość i rakietowe “) i The Simpsons (w sezonie szesnaście odcinku ” Goo Goo Gai Pan “).

W 2002 roku Liu grał Rita Foster w Vincenzo Natali-tych Brainstorm (aka Cypher). Wkrótce potem pojawiła się jako O-Ren Ishii w Quentin Tarantino ‘s 2003 filmie Kill Bill . Zdobyła nagrodę MTV dla “Najlepszy czarny charakter filmu” Dla części. Następnie, Liu pojawił się na kilku odcinkach Joey’a z Matt LeBlanc , który grał jej zainteresowanie miłość w filmach aniołom Charliego. Ona również miała niewielkie role Kitty Baxter w filmie Chicago , a jako psycholog przeciwnym Keira Knightley w thrillerze Domino .

W Lucky Number Slevin , zagrała główną zainteresowanie miłość do Josh Hartnett . 3 Needles został wydany w dniu 1 grudnia 2006 roku. Liu Jin ping, wcielił HIV -dodatnie Chinka. [23]

2007-obecnie
W 2007 roku Liu pojawił się w Code Name: The Cleaner , Rise , thriller, w którym wystąpili Michael Chiklis , w którym Liu odgrywa nieumarłych reporter [13] (za którą zajęła # 41 “Top 50 najseksowniejszych wampirów”), [ 24] i Obserwując Detectives , niezależnej komedii romantycznej u boku Cillian Murphy . Debiutowała producenta, a także wystąpił w remake’u Charlie Chan , który był planowany już w 2000 roku. [19]

W 2007 roku Imperium nazwie Liu 96 z nich “100 najseksowniejszych gwiazd filmowych”. [25] Producenci Dirty Sexy Money stworzył rolę Liu jako seria prawidłowe. Liu grał Nola Lyons, potężny prawnik, który w obliczu Nick George ( Peter Krause ). [26] Liu głosie Silvermist w Disney Fairies i Viper w Kung Fu Panda . [19]

W marcu 2010, Liu się jej Broadwayu zadebiutował w Tony’ego wielokrotnie nagradzanej odtwarzania Boga Carnage jako Annette na drugim oddanych zastępczej u boku Jeffa Danielsa i Janet McTeer i Dylan Baker . [27] W marcu 2012 roku została obsadzona w roli Joan Watson dla Elementary . Elementary jest amerykański Sherlock Holmes adaptacja, a rola Liu był oferowany jest tradycyjnie grana przez mężczyzn. [28] Ona także odegrała policjanta Jessica Tang w Southland , pokaz telewizji skupiając się na życiu funkcjonariuszy policji i detektywów w Los Angeles jako aktor gościnnie w czwartym sezonie. [29] [30] Otrzymała nagrodę Critics ‘Choice Telewizji dla najlepszej aktorki Gość dramatycznym tej roli [31] .

W sierpniu 2011 roku, Liu został narrator do grupy muzycznej The Bullitts . [32] [33]

Aktywizm
Liu, który artysta w kilku mediach, miał trzy Galeria Wystawy zaprezentuje swój kolaż , malarstwo i fotografię. [34] Zaczęła robić kolaże różnego rodzaju media, kiedy miała 16 lat i stał się fotograf i malarz. [35] We wrześniu 2006 roku Liu przeprowadziła pokaz sztuki i podarował jej udział w zyskach z UNICEF . [35] [36] Ona również miała jeszcze jeden koncert w 2008 roku w Monachium . Liu stwierdził, że ofiarowała jej udział w zyskach z UNICEF . [35]

W 2001 roku, Liu był rzecznikiem Lee Denim Day Narodowego fundraiser, która podnosi miliony dolarów na raka piersi badań i edukacji. [37] W 2005 roku Liu został mianowany ambasadorem USA Funduszu UNICEF . Wyjechała do Pakistanu i Lesotho , wśród kilku innych krajach. [19] Ona również była gospodarzem MTV dokumentalny, Kupczenie, dla MTV EXIT kampanii w 2007 roku. Liu produkowane ruchu w celu podniesienia świadomości handlu ludźmi w Azji. [38] [39] Na początku 2006 roku, Liu otrzymał “Asian Excellence Award” dla widoczności. [40] Liu jest zwolennikiem równości małżeństwa dla gejów i lesbijek, a ona stał się rzecznikiem Praw Człowieka Kampanii w 2011 roku. [41] . Ona nawiązała współpracę z Heinz do zwalczania nagminnego globalnego zagrożenia zdrowia niedokrwistości z niedoboru żelaza i witamin i niedożywienia mineralnej wśród niemowląt i dzieci w krajach rozwijających się [42] .

Filmografia
Simpsonowie (The Simpsons, 1989) jako Madam Yu (głos)
Beverly Hills, 90210 (1991) jako Courtney
Ban wo zong heng (1992) jako Donna
Protozoa (1993) jako Ari
Herkules (Hercules: The Legendary Journeys, 1995) jako Oi-Lan
Bang (1995) jako prostytutka
Perła (Pearl, 1996–1997) jako Amy Li
Jerry Maguire (1996) jako była dziewczyna
Ally McBeal (1998–2002) jako Ling Woo
Lep na muchy (Flypaper, 1997) jako Dot
Przeklęte ulice (City of Industry, 1997) jako Cathi Rose (Lucy Alexis Chiu)
Guy (1997) jako kobieta w kiosku
Los Angeles w ogniu (Riot, 1997) jako dziewczyna Boomera
Klincz (Gridlock’d, 1997) jako Cee Cee
Zabójcza miłość (Love Kills, 1998) jako Kashi
Prawdziwa zbrodnia (True Crime, 1999) jako dziewczyna ze sklepu z zabawkami
Życie seksualne Ziemian (The Mating Habits of Earthbound Human, 1999) jako przyjaciółka kobiety
Godzina zemsty (Payback, 1999) jako Pearl
Kumpel do bicia (Play It to The Bone, 1999) jako Lia
Molly (1999) jako Brenda
Aniołki Charliego (Charlie’s Angels, 2000) jako Alex
Kowboj z Szanghaju (Shanghai Noon, 2000) jako księżniczka Pei Pei
Hotel (2001) jako Kawika
Chicago (2002) jako Kitty Baxter
Ballistic (Ballistic: Ecks vs. Sever, 2002) jako Sever
Cypher (2002) jako Rita
Kill Bill (Kill Bill: Vol. 1, 2003) jako O-Ren Ishi
Aniołki Charliego: Zawrotna szybkość (Charlie’s Angels: Full Throttle, 2003) jako Alex
Kill Bill 2 (Kill Bill: Vol. 2, 2004) jako O-Ren Ishi
Mulan II (2004) jako Mei (głos)
Game Over (2004) jako Raquel Smashenburn (głos)
Maja i Miguel (Maya & Miguel, 2004) jako Maggie (głos)
Domino (2005) jako Taryn Miles
Trzy igły (3 Needles, 2005) jako Jin Ping
Zabójczy numer (Lucky Number Slevin, 2006) jako Lindsey
Czyściciel (Code Name: The Cleaner, 2007) jako Gina
Zemsta po śmierci (Rise: Blood Hunter, 2007) jako Sadie Blake
Kaszmirowa mafia (Cashmere Mafia, 2008) jako Mia Mason
Kung Fu Panda (2008) jako mistrzyni Viper (głos)
Seks, kasa i kłopoty (Dirty Sexy Money, 2008–2009) jako Nola Lyons

źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

Biografia Willa

Will McCormack (ur. 1974) to amerykański aktor telewizyjny i filmowy.
McCormack, który ukończył Trinity College w Hartford, Connecticut , jest młodszym bratem aktorki Mary McCormack , który wciela się w przebojowego serialu USA In Plain Sight .
Jego najważniejsze role telewizyjne to Jason La Penna na The Sopranos (1999-2001). Ostatnio zagrał rolę Leo , brata głównego bohatera Lucy Spiller ust Courteney Cox ), w serii FX Dirt . Gra także stałą rolę jako agent FBI w telewizyjnym serialu siostry Marii In Plain Sight .

Filmografia
L.A. Noir (2012) – Gunman (pre-production)
Celeste and Jesse Forever (2012) – Skillz (also Co-screenwriter)
Alphas (2011) – Marcus Ayers
Paul the Male Matchmaker (2011) – Harry
Medium (2010) – William Gerwin
In Plain Sight (2008-2012) – Robert O’Conner
Brothers & Sisters (2008–2009) – Ethan Tavis
CSI: Crime Scene Investigation (2008) – Langston Weller
Dirt (2007-2008) – Leo Spiller
Right at Your Door (2006) – Jason
Syriana (2005) – Willy
Must Love Dogs (2005) – Jason
Prime (2005) – Palmer
A Midsummer Night’s Rave (2002) – Greg
Abandon (2002) – August
American Outlaws (2001) – Bob Younger
The Sopranos (1999–2001) – Jason La Penna
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

(Odwiedzono 128 razy, 1 wizyt dzisiaj)