Leszek Lichota i Ilona Wrońska wolą żyć na kocią łapę

lichota-wronskaLeszek Lichota (37 l.) i Ilona Wrońska (37 l.) tworzą zgrany duet od kilku lat. Wspólnie podjęli jednak decyzję, że nie będą formalizować swojego związku! Mają powód…

Aktorska para żyje razem już od ponad dziesięciu lat.
Wychowują wspólnie dwójkę małych dzieci, 7-letnią Nataszę i 5-letniego Kajetana.
Jak jednak przekonuje Lichota, nie zamierzają zmieniać swoich dotychczasowych przyzwyczajeń i życie na kocią łapę całkowicie im odpowiada.
W ich przypadku ślubu raczej nigdy nie będzie! Dlaczego?

“Po ślubie ludzie się nie starają. Do momentu sakramentalnego ‘tak’ jest ta niepewność i furtka. Kiedy już się zrobi ten krok, można już spocząć na laurach. To złudne poczucie bezpieczeństwa” – tłumaczy Leszek w rozmowie z “Show”.
źródło: pomponik.pl

Biografia Leszka

Leszek Lichota (ur. 17 sierpnia 1977 w Wałbrzychu) – polski aktor filmowy i teatralny.
W 2002 roku ukończył studia w Akademii Teatralnej w Warszawie i związał się zawodowo z Teatrem Polskim w Poznaniu. Znany przede wszystkim z roli Grzegorza Zięby w serialu Na Wspólnej oraz Marka Dębskiego w serialu “Prawo Agaty”. Związany z polską aktorką, Iloną Wrońską. Jest ojcem Nataszy (ur. 24 lipca 2006) i Kajetana (ur. w marcu 2008). Mieszka w Józefowie.

Podczas Drużynowych Mistrzostw Polski w Snookerze, rozgrywanych w 15–16 grudnia 2007 w kaliskim klubie Rudi, był zawodnikiem warszawskiej drużyny Smakosze, reprezentującej służewiecki klub Akademia Snookera. Drużyna w składzie: Arkadiusz Domański (kapitan), Maksymilian Janicki, Janusz Strauch, Leszek Lichota zajęła 4 miejsce.

Filmografia
od 2012 Prawo Agaty jako Marek Dębski
2011 Z miłości jako Milosz
2011 Chichot losu jako Arkadiusz Wilczek
2010 Lincz jako Adam Grad
2010 Hotel 52 jako Kazimierz Migoń (gościnnie)
2010 Blondynka jako Arnold Zdebel (Manej)
2009−2011 Czas honoru jako Wysocki, fałszerz dokumentów
2009 Generał Nil jako prowokator Klemm
2008 Kryminalni jako Arkadiusz Lasecki (odc. 91)
2007−2008 Glina jako Bieszczad, oficer CBŚ (odc. 13, 15 i 17)
2007 Odwróceni jako Łukasz Ozga, dziennikarz
2007 Świadek koronny
2006 Apetyt na miłość jako Lichota, pracownik schroniska dla zwierząt
2005 Fala zbrodni jako Johanson (odc. 55)
2005 Niania jako Juliusz Wilczur (gościnnie)
2005 Dzień dobry kochanie jako ksiądz
2005–2007 Egzamin z życia jako Jacek Bednarz, brat Magdy (gościnnie)
2004 Camera Café jako strażak
2003–2009 Na Wspólnej jako Grzegorz Zięba
2003 Cyrano
2002–2007 Samo życie jako student socjologii (gościnnie)
2002 Edward II jako Leicester
2001 Przedwiośnie jako oficer
2001 Quo vadis jako senator
2001 Marszałek Piłsudski jako lekarz (gościnnie)
2000–2001 Miasteczko jako strażnik (gościnnie)
1999 Patrzę na ciebie, Marysiu jako student

Polski dubbing
2012 Muminki w pogoni za kometą – Tata Muminka
2010 Podróże Guliwera – Generał Edward
2006 Fantastyczna Czwórka – Reed Richards / Pan Fantastic
2004–2007 Danny Phantom
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

Biografia Ilony

Ilona Katarzyna Wrońska (ur. 17 września 1977 w Lęborku) – polska aktorka.
Ilona Wrońska jest znana m.in. z serialu telewizyjnego Na Wspólnej, w którym gra Kingę Brzozowską, żonę Michała. W 2002 ukończyła Państwową Wyższą Szkołę Teatralną we Wrocławiu.
Jej zainteresowania zawsze związane były z muzyka i tańcem (gra na gitarze).Ukończyła Technikum Rolnicze w Lęborku, mile wspomina praktyki zawodowe. Nie chciała się jednak kształcić dalej w tym kierunku. Wybrała Studium Wokalno-Aktorskie przy Teatrze Muzycznym w Gdyni. Po roku nauki zdała egzaminy na PWST na Wydział Aktorski we Wrocławiu. Po ukończeniu szkoły dostała angaż w Teatrze Polskim w Bydgoszczy, gdzie zagrała rolę Nataszy w spektaklu pod tytułem: “Rodzina Wampira”. W. Sigariewa w reżyserii P. Szkotaka. Podczas studiów wystąpiła jako Mary-Jane w Teatrze Polskim we Wrocławiu w spektaklu pt.: “Przygody Hucka Finna” M. Twaina, w reżyserii J.Szurmieja.
Ostatnio zgłębia tajniki parapsychologii, spirytyzmu, reinkarnacji. Lubi jazdę konną, szermierkę, tai-chi.

Filmografia
2002: Arche. Czyste zło, jako Ilona
od 2003: Na Wspólnej, jako Kinga Brzozowska
2004: Kryminalni, jako Grażyna Rolicka
2010: Licencja na wychowanie, jako Lucyna
2011: Proste pragnienia
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0) i filmweb.pl

(Odwiedzono 163 razy, 1 wizyt dzisiaj)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *