Lesław Żurek i jego żona spodziewają się dziecka

Zurek i MisiewiczJeszcze trzy lata temu małżeństwo aktorów przeżywało trudności. Dziś Lesław Żurek (38 l.) i jego żona Katarzyna Misiewicz (36 l.) cieszą się, że ich rodzina się powiększy.

To wielka radość! Żurek ponownie zostanie ojcem.

– Jego żona Kasia jest w ciąży, w czwartym miesiącu. Oboje są przeszczęśliwi. Zuzia też jest podekscytowana, że w końcu będzie miała rodzeństwo – zdradza w rozmowie z “Dobrym Tygodniem” znajoma Żurków.

Dobra nowina popchnęła ich do zrobienia kolejnego ważnego kroku.

– Jak tylko się o tym dowiedzieli, podjęli decyzję o remoncie mieszkania. Muszą przygotować swój azyl na przyjęcie nowego, maleńkiego lokatora – dodaje informatorka gazety.

Przed porodem postanowili jeszcze odpocząć, Lesław i Katarzyna wyjechali w lipcu z 10-letnią córką na wakacje do słonecznej Chorwacji. Teraz zaś spokojnie czekają na przyjście na świat dzidziusia.

Znajomi pary nie mają wątpliwości, że po kryzysie małżeńskim, przez który przechodziła, nie ma śladu.

Trzy lata temu media donosiły o tym, że w ich relacji źle się dzieje, a wszystko przez częste nieobecności Żurka w domu, który dużo czasu spędzał w pracy. Oliwy do ognia dolał też wywiad, jakiego udzielił Lesław.

– To, że rozpada się związek, nie znaczy, że nie ma miłości – powiedział wówczas.

Mimo wielu spekulacji dotyczących rozwodu, wrócili do siebie.

– Jesteśmy szczęśliwi, a każde małżeństwo przechodzi przez różne etapy – wyznała rok temu w rozmowie z “Dobrym Tygodniem” Misiewicz.

Wówczas też aktorzy zaczęli razem występować w spektaklu “Judy” o amerykańskiej gwieździe, Judy Garland. Kasia była producentką sztuki, a w męskiej roli obsadziła ukochanego. Do dziś wystawiają przedstawienie, które na nowo zbliżyło ich do siebie.

Aktorskie małżeństwo dobrze dogaduje się zarówno w pracy, jak i w domu. Żona Żurka powtarza, że jej najważniejszą rolą jest rola matki, Lesław zaś, że jest szczęśliwy jako ojciec. Niedługo podwójny.

Para poznała się kilkanaście lat temu, w czasie nauki w krakowskiej akademii teatralnej. Po pierwszym roku Żurek był rozczarowany edukacją i myślał, by wrócić na studia ekonomiczne. Jednak z wzajemnością zakochał się w koleżance z roku, Katarzynie. To dla niej został na wydziale aktorskimi od tamtej pory są ze sobą.

– Kilkanaście lat małżeństwa, córka a teraz drugie dziecko. Niewiele par w show-biznesie może się pochwalić takimi osiągnięciami – podsumowuje znajoma małżonków.
źródło: pomponik.pl

Biografia Lesława

Lesław Żurek (ur. 30 czerwca 1979[1] we Wrocławiu) – polski aktor filmowy.

Ukończył IV Liceum Ogólnokształcące im. S. Żeromskiego we Wrocławiu, a w 2005 został absolwentem krakowskiej Państwowej Wyższej Szkoły Teatralnej. W latach 2005–2007 występował na deskach Teatru im. J. Słowackiego w Krakowie.

Filmografia
filmy fabularne
2005: Oda do radości − jako Wiktor (Morze)
2005: Solidarność, Solidarność… − jako Student, właściciel torby (Torba)
2007: Ogród Luizy − jako “Di Caprio”
2007: Polak potrzebny od zaraz − jako Karol
2008: Kierowca − jako Paweł
2008: Mała Moskwa − jako Michał Janicki
2009: Orkiestra niewidzialnych instrumentów − jako Rafał Nowacki
2009: Randka w ciemno − jako Kuba
2009: Mniejsze zło − jako Kamil
2009: Hel − jako Kamil
2010: Nie ten człowiek − jako Boguś
2011: Izolator − jako Paul
2011: Los numeros − jako Kuba
2013: Pierwszy dzień lata
źródło: pl.wikipedia.org

Biografia Katarzyny

Katarzyna Misiewicz urodziła się 1981.03.27 w Elblągu. Studia na PWST w Krakowie ukończyła w 2005 roku.

Filmografia
Obsada aktorska
2016
STRAŻACY
Serial fabularny
Obsada aktorska
ADRENALINA (17)
2015 – 2016
SINGIELKA
Serial fabularny
Obsada aktorska (pielęgniarka w recepcji; odcinki: 50)
2014
KOMISARZ ALEX
Serial fabularny
Obsada aktorska (Renata)
POWSTAŁY Z MARTWYCH (70)
2014
OSTATNIA PIEŚŃ TORREADORA
Film fabularny – krótkometrażowy
Obsada aktorska (Blanka)
2013
NA DOBRE I NA ZŁE
Serial fabularny
Obsada aktorska (Alicja)
UNIK (536)
2012
HOTEL 52
Serial fabularny
Obsada aktorska (pielęgniarka)
63, 64, 65
2012
PRZYJACIÓŁKI
Serial fabularny
Obsada aktorska (mama Emilki)
13
2011
LISTY DO M.
Film fabularny
Obsada aktorska
2010 – 2011
PROSTO W SERCE
Serial fabularny
Obsada aktorska (znajoma Artura; odcinki: 24)
2010
OJCIEC MATEUSZ
Serial fabularny
Obsada aktorska (sekretarka Galicy)
SAMOTNE SERCA (53)
2008
TERAZ ALBO NIGDY!
Serial fabularny
Obsada aktorska (dziewczyna)
3, 6
2008
WYDZIAŁ ZABÓJSTW
Serial fabularny
Obsada aktorska (Monika Augustyniak)
MANUSKRYPT (13)
2007
M JAK MIŁOŚĆ
Serial fabularny
Obsada aktorska (policjantka)
539
2005
NA DOBRE I NA ZŁE
Serial fabularny
Obsada aktorska (ciężarna Ania)
KRYZYS (217)
2003 – 2016
NA WSPÓLNEJ
Serial fabularny
Obsada aktorska (Marzena Dziedzic)
2002 – 2010
SAMO ŻYCIE
Serial fabularny
Obsada aktorska (sekretarka w Kancelarii Adwokackiej mecenasa Malarskiego, w której m.in. pracował mecenas Maciej Szlendak, pełnomocnik Kacpra Szpunara)
2002
BŁOGO
Etiuda szkolna
Obsada aktorska
1997 – 2016
KLAN
Serial fabularny
Obsada aktorska (Elwira Radzińska, dawna znajoma Leszka Jakubowskiego)
źródło: filmpolski.pl

(Odwiedzono 87 razy, 1 wizyt dzisiaj)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *