Lenny Kravitz i Michelle Rodríguez

kravitz-rodriguezLenny i Michelle byli parą w 2005 r.

Partnerzy:
Lenniego
Lisa Bonet 1985-93
ślub 16 11 1987
Madonna 1990
Kylie Minogue 1991
Vanessa Paradis 1992-97
Natalie Imbruglia 1998
Devon Aoki 2001
Adriana Lima 2001-03
Nicole Kidman 2003-04
Marisa Tomei 2004
Michelle Rodriguez 2005
Michelle
Vin Diesel 2001
Olivier Martinez 2003
Lenny Kravitz 2005
Cara Delevingne 2014

Biografia Lenniego
Lenny Kravitz, właściwie Leonard Albert Kravitz (ur. 26 maja 1964 roku w Brooklynnie, w stanie Nowy Jork) – amerykański muzyk łączący w swojej twórczości rock, pop i funk; wokalista, gitarzysta, basista, perkusista, autor tekstów i kompozytor, producent. Wśród jego wzorców muzycznych są m.in. Jimi Hendrix[1], John Lennon, Curtis Mayfield i Stevie Wonder. Jest muzycznym samoukiem.
Jedyne dziecko Seymoura „Sy” Kravitza (ur. 10 grudnia 1924, zm. 29 października 2005 na białaczkę), czołowego producenta telewizyjnej sieci NBC pochodzenia rosyjsko-żydowskiego oraz pochodzącej z wysp Bahama aktorki Roxie Alberthy Roker (ur. 28 sierpnia 1929, zm. 2 grudnia 1995 na raka piersi). Swoje dzieciństwo Kravitz spędził głównie na Manhattanie i Brooklynie w towarzystwie Milesa Davisa, Counta Basiego, Elli Fitzgerald oraz Duke’a Ellingtona. W 1974 roku rodzina przeniosła się do Los Angeles, gdzie Kravitz przez trzy lata śpiewał w chłopięcym chórze kalifornijskim i występował w miejscowej The Metropolitan Opera w takich klasycznych dziełach, jak Czarodziejski flet i Carmen. Śpiewał w Hollywood Bowl pod dyrekcją Erika Leinsdorfa i nagrywał płyty z Zubinem Mehta. W wieku piętnastu lat odszedł od rodziców i zamieszkał w wynajętym samochodzie. W 1982 roku ukończył Beverly Hills High School, gdzie zaprzyjaźnił się ze Slashem, późniejszym gitarzystą zespołu Guns N’ Roses.
We wrześniu 1989 roku ukazała się jego debiutancka płyta Let Love Rule, której krytycy zarzucali zbyt duży wpływ twórczości Jimiego Hendriksa, lecz która zyskała przychylność publiczności. W 1990 roku współpracował z Madonną i był kompozytorem inspirowanej rapem piosenki „Justify My Love”. Na początku 1991 roku wydany został jego drugi album Mama Said, który uzyskał w Stanach Zjednoczonych status złotej płyty. Stworzył nową aranżację do utworu Johna Lennona „Give Peace a Chance” i napisał przebój „It Ain’t Over ‚Til It’s Over”, który nagrał pod wspólną nazwą Peace Choir (Chór Pokoju) wraz z Yoko Ono i Seanem Lennonem. W marcu roku 1993 została zrealizowana trzecia płyta Are You Gonna Go My Way, która zdobyła miano złotej, miesiąc później platynowej, a w styczniu 1995 roku album miał w USA status podwójnej płyty platynowej. Jego piosenka „Are You Gonna Go My Way” została nagrodzona przez MTV tytułem najlepszego męskiego teledysku. W maju drugi album Mama Said został także platynowy. W sierpniu tego roku do grona złotych płyt dołączył Let Love Rule.
Kolejny album Circus pojawił się we wrześniu 1995 roku, a w maju 1998 roku do sprzedaży trafiła płyta 5, po kilku nominacjach w poprzednich latach w końcu wokalista za utwór „Fly Away” otrzymał nagrodę Grammy w kategorii najlepsza męska piosenka rockowa. Napisał soundtrack do komedii Austin Powers: Szpieg, który nie umiera nigdy (1999) z utworami „American Woman” i „Like Father Like Son” w duecie z Eltonem Jonem. W lutym 2000 roku odebrał drugą nagrodę Grammy za „American Woman”. Na rynku ukazała się składanka najlepszych przebojów Greatest Hits, w kwietniu 2001 została potrójną platynową płytą w USA, a w lutym Kravitz został uhonorowany trzecią z nagrodą Grammy za utwór „Again”. W październiku 2001 roku została wydana płyta Lenny, w grudniu płyta została platynową, a za utwór „Dig In” Lenny otrzymał czwartą w swojej karierze nagrodę Grammy. Pod koniec 2001 roku nagrał przebój „God Gave Me Everything” w duecie z Mickiem Jaggerem.
W dniu 18 maja 2004 roku w sklepach ukazała się płyta Baptism. w 4 lutego 2008 roku ujrzał światło dzienne ósmy album It Is Time for a Love Revolution. W 2011 ma również zostać wydany album Black And White America. Zagrał także epizod w telenoweli Zbuntowani.
Kravitz był żonaty z aktorką Lisą Bonet (od 16 listopada 1987 do 13 kwietnia 1993), znaną z sitcomu NBC The Cosby Show, z którą ma córkę Zoë Kravitz (ur. 1 grudnia 1988). Spotykał się z Kylie Minogue, Natalie Imbruglią (1999), Vanessą Paradis, brazylijską modelką Adrianą Limą (2002) i Nicole Kidman (2003–2004). Jest wegetarianinem.

Dyskografia
Let Love Rule (1989)
Mama Said (1991)
Are You Gonna Go My Way (1993)
Circus (1995)
5 (1998)
Greatest Hits (2000)
Lenny (2001)
Baptism (2004)
It Is Time for a Love Revolution (2008)
Black And White America (2011)

Single
Rok     Tytuł     Album
1989     ”Spirit of the Forest”     Spirit of the Forest – Brazilian rainforest benefit
1989     ”Let Love Rule”     Let Love Rule
1990     ”I Built this Garden for Us”     Let Love Rule
1990     ”Mr. Cab Driver”     Let Love Rule
1991     ”Always on the Run”     Mama Said
1991     ”It Ain’t Over ‚Til It’s Over”     Mama Said
1991     ”Fields of Joy”     Mama Said
1991     ”Stand by My Woman”     Mama Said
1991     ”What The Fuck Are We Saying?”     Mama Said
1991     ”Stop Draggin’ Around”     Mama Said
1991     ”What Goes Around Comes Around”     Mama Said
1993     ”Are You Gonna Go My Way”     Are You Gonna Go My Way
1993     ”Believe”     Are You Gonna Go My Way
1993     ”Heaven Help”     Are You Gonna Go My Way
1993     ”Is There Any Love in Your Heart”     Are You Gonna Go My Way
1993     ”Heaven Help” / „Spinning Around Over You”     Are You Gonna Go My Way (No en el Disco)
1995     ”Rock and Roll Is Dead”     Circus
1995     ”Circus”     Circus
1996     ”Can’t Get You Off My Mind”     Circus
1996     ”The Resurrection”     Circus
1998     ”I Belong to You”     5
1998     ”If You Can’t Say No”     5
1998     ”Thinking of You”     5
1999     ”Fly Away”     5
1999     ”Black Velveteen”     5
1999     ”American Woman”     Austin Powers: The Spy Who Shagged Me (Soundtrack Original)
2000     ”Again”     Greatest Hits
2001     ”Dig In”     Lenny
2002     ”Stillness of Heart”     Lenny
2002     ”Believe In Me”     Lenny
2002     ”If I Could Fall in Love”     Lenny
2004     ”Show Me Your Soul” (con P. Diddy, Loon & Pharrell Williams)     Bad Boys II (Soundtrack Original)
2004     ”Where Are We Runnin’?”     Baptism
2004     ”California”     Baptism
2004     ”Storm” (con Jay-Z)     Baptism
2005     ”Calling All Angels”     Baptism
2005     ”Lady”     Baptism
2005     ”Breathe” (Solo descarga)     Únicamente por descarga
2007     ”Bring It On”     It Is Time for a Love Revolution
2007     ”I’ll Be Waiting”     It Is Time for a Love Revolution
2008     ”Love Love Love”     It Is Time for a Love Revolution
2008     ”Love Revolution”     It is time for a Love Revolution
2010     ”(I Can’t Make It) Another Day”     Michael
2011     ”Come on get it”     Black and white America
2011     ”Stand (You’re Gonna Run Again)”     Black and white America

źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

Biografia Michelle

Michelle Rodriguez, właściwie Mayte Michelle Rodriguez (ur. 12 lipca 1978 r. w Bexar Country w stanie Teksas w USA) – amerykańska aktorka.
Michelle ma dwie przyrodnie siostry od strony ojca i dwóch braci (Oscar i Raul). Często wraz z rodziną zmieniała miejsce swego stałego pobytu – najpierw przeprowadzili się na Dominikanę, później do Portoryko, a następnie do Jersey.
Największą sławę przyniosły jej role w filmach: Zbuntowana, Szybcy i wściekli, Resident Evil, S.W.A.T. Jednostka Specjalna oraz Avatar. Rozgłos na małym ekranie przyniosła jej kreacja w serialu Zagubieni.

Wczesne życie

Rodriguez urodził się w San Antonio , Teksas . Jej matka, Carmen Milady (z domu Pared Espinal), jest rodem z Dominikany , a jej ojciec, Rafael Rodriguez, to portorykański i służył w Armii Stanów Zjednoczonych . [3] [4] [5] Ma całkowity dziesięciu rodzeństwo i pół-rodzeństwa. Była częściowo podniesiony przez jej pobożnie religijnej babki matki i został wychowany na Świadków Jehowy (matki religia), choć od tego czasu opuszczony tej wiary. [6] [7]

Rodriguez przeniósł się do Republiki Dominikańskiej z matką, gdy miała osiem lat i mieszkał tam aż do wieku jedenastu lat, później osiedlił się w Jersey City , w stanie New Jersey . Rzuciła szkołę, ale później zdobyła GED , [ potrzebne źródło ], w sumie, że został wyrzucony z pięciu szkół. [8] Rodriguez krótko uczęszczał do szkoły biznesu przed wyjściem na karierę w aktorstwie, z ostatecznym celem staje się pisarz i reżyser. [9] Zgodnie z PBS serialu Szukanie swoich korzeni z dr Louis Gates Jr, Rodriguez jest 75% Europejska , 23% Afryki , a mały procent rdzennej.
Kariera
Rodriguez na New York Fashion Week, wiosna 2006

Po natknąć na reklamy otwartego castingu i uczestniczy w jej pierwszego przesłuchania, Rodriguez pokonał 350 innych wnioskodawców, aby wygrać swoją pierwszą rolę w niskobudżetowym 2000 niezależny film , Girlfight . Z kreację Diana Guzman, niespokojnych nastolatek, który zdecyduje się skierować swoją agresję poprzez szkolenia stać się bokser , [10] Rodriguez zgromadził wiele nagród i nominacji za rolę w kręgach niezależnych, w tym dużych, działających pochwały od National Board of Review , Deauville Film Festival , [11] Independent Spirit Awards , [12] Gotham Awards , [13] Las Vegas Film Critics Awards Sierra , i wiele innych. Sam film zgarnął główną nagrodę na festiwalu Sundance [14] i zdobył Nagrodę Młodzieży na Festiwalu Filmowym w Cannes . W 2002 roku znalazła się również w Ja Rule teledysku ‘s na jego piosenki zawsze na czas .

Następnie, ona miała znaczące role w innych udanych filmów, w tym The Fast and the Furious , Resident Evil , Crush Niebieskim i SWAT . [15] W 2004 r. Rodriguez użyczyła głosu do gry wideo Halo 2 , grając Marine . [ 16] Ona również głosu Liz Ricarro w Cartoon Network serii IGPX . [17] Od 2005 do 2006 roku, zagrała twardy policjant Ana Lucia Cortez [18] w serialu Zagubieni w serialu drugiego sezonu (bohatera pierwsze pojawienie był flashback na sezon 1 finał, Exodus: Part 1 ), i wrócił na scenę w drugim odcinku serialu piątego sezonu Lie w 2009 i ponownie w przedostatnim odcinku serialu What They Died For w 2010 roku. W 2006 r., Rodriguez został wykorzystany w swoim odcinku G4 pokazać ikony . [19]

W 2008 roku ukazał się w Bitwie w Seattle obok Charlize Theron . [20] następna Rodriguez pojawił się w czwartym odcinku The Fast and Furious franczyzy , [21], która została zatytułowana po prostu Fast & Furious i zwolniony do kin 3 kwietnia 2009. [22] Rodriguez w filmie James Cameron ‘s wysokobudżetowych filmów sci-fi przygody Awatara , który został wydany w teatrach w dniu 18 grudnia 2009 roku. Film stał się najbardziej zyskowny film w historii i Rodrigueza najbardziej udany film do tej pory. Ona również wyraził zainteresowanie powrotem do filmu dwa sequele. [23] [24]

Zagrała w Tropico de Sangre , niezależnego filmu na podstawie historycznych Dominikany sióstr Mirabal którzy zostali zamordowani w 1960 roku przez dominikanów dyktatora Trujillo do odrzucenia jego rządów, w tym samym roku. [25] [26]
Michelle Rodriguez (z lewej) i Aaron Eckhart (z prawej) wraz z reżyserem Jonathan Liebesman w 2010 w San Diego Comic-Con International,

W 2010 roku Rodriguez pojawił się Robert Rodriguez jest Machete , który również zagrał Danny Trejo , Robert De Niro i Steven Seagal . Film został udostępniony opinii większości pozytywne i zarobił 44.000.000 dolarów w kasie na 10 milionów dolarów budżetu. [27] W 2011 roku wystąpiła z Aarona Eckharta w science fiction filmu Bitwa: Los Angeles , który zarobił ponad 200 milionów dolarów światowy box office.

Z dnia 20 czerwca 2010 r., Rodrigueza filmy zarobiły 1272734719 dolarów w Stanach Zjednoczonych i 3686521043 dolarów na całym świecie. [28] W 2012 roku, Michelle powrócił w Resident Evil: Retribution grać dobrą i złą klon klon deszcz Ocampo . W 2012 roku brała udział w debiucie w telenoweli Televisa ‘s Novela verdaderos Amores . Grała charakter polita. W 2013 r. będzie ona powtórzy swoją rolę jako Leticia “Letty” Ortiz w Szybki Six . W 2013 roku Rodriguez pojawi się w filmie Roberta Rodrigueza Machete Kills .
typecast

Po debiucie w Girlfight, Rodriguez konsekwentnie przedstawiani twardą dziewczynę, tomboyish postacie działające w tradycyjnych męskich dziedzinach takich jak policji lub sił zbrojnych, a następnie umiera. Rodriguez mówi, że nie ma nic do rzutowania typów, w rzeczywistości jest trochę odpowiedzialny za to: [29]

Oh kochanie, byłem typecast minuty zrobiłem film o nazwie Girlfight lat temu. To nie ma nic do rzeczy, to po prostu ma do czynienia z … no dajcie się typecast. Gdybym zdecydował, że nie chce być typecast jutro chciałbym pójść zrobić indie filmu gdzie pograć biedną dziewczynę, która przechodzi przez jakiś rozdzierający doświadczenie i wygrać sobie nagrodę za płacz lub gwałcona [przerwy śmiechem] lub uprawiasz ktoś z chorobą psychiczną. Jednak w końcu dnia nie mi to dla działania. Gdybym był w nim na aktorstwo to będę się martwić o ludzi nie daje mi możliwość wyrażenia mój szeroki wachlarz emocji na ekranie.

Mógłbym dać dwa gówno. Ja tylko chce być kimś szacunek lub ktoś, że uważam ciekawe lub zabawne. Jestem tu, by zabawiać ludzi i oświadczenie o kobiecej inicjacji i siłę i to, co robiłem przez ostatnie 10 lat, a ludzie nazywają to typecast, ale szufladkowania siebie i postawić się w tym polu do powiedzenia nie do wszystkiego, że przyszedł na moim talerzu. Mówiąc nie do dziewczyny, mówiąc nie do dziewczyny, która zostanie zrobione, nie do tego, no to, że w końcu po prostu mnie zostawili z silną laską, że zawsze giną i nie ma nic w tym złego.

Znani rankingi

Kilka razy w ciągu swojej kariery, ona została w rankingu Stuff magazynu “102 Sexiest Women in the World” Maxim “s” 100 najseksowniejszych kobiet “, oraz People en Espanol “S” 50 Mas Bellos “i zajęła nr 0.74 w FHM “S” 100 Sexiest Women na świecie w 2009. ”
Pisanie

Rodriguez pracuje obecnie na dwóch scenariuszy. Jednym z nich jest film rodzina oparta na koncepcji, która opisuje się jako “2012 opowiadania o czystości i zwierzęta i dzieci” [30] , a druga jest rewizja amerykańskiego remake 1997 Bandits niemiecki film, który opisuje jako film ” o czterech dziewczynach, które łamią się z więzienia i się ścigał w całym kraju przez FBI, a przez to, jak MTV przedstawiciela “. [31]

Kwestie prawne

Między rokiem 2002 a 2008, Rodriguez był zaangażowany w szereg kwestii prawnych, w większości związanych z zarzutem jazdy pod wpływem alkoholu .

W marcu 2002 r., Rodriguez został aresztowany za napaść po dostaniu się w bójkę ze swoim współlokatorem. [42] Opłaty zostały później spadły po współlokator odmówił naciśnij zarzuty w sądzie. [43]

W listopadzie 2003 r., Rodriguez trafiła do sądu w twarz osiem występek opłaty oparte na dwóch wypadków drogowych w tym hit and run i DUI . [44] W czerwcu 2004 r., Rodriguez przyznał żadnego konkursu w Los Angeles do trzech zarzutów: hit and run, pijanemu i jazdę z zawieszonym prawem jazdy. [45] Ona poszła do więzienia na 48 godzin, wykonano prace społeczne w kostnicach dwóch nowych szpitali Jorku, ukończyła trzymiesięczny program, alkoholu, i został umieszczony na próbny okres trzech lat. [46]

W 2005 roku, podczas kręcenia filmu Lost in Hawaii, Rodriguez została naciągnięta przez Honolulu policji wiele razy, była powołano do jazdy na 83 mil na godzinę (134 km / h) w 55 mph (89 km / h) w strefie Oahu na 1 listopada, i został ukarany grzywną 357 dolarów, zapłacił 300 dolarów grzywny za jazdę 90 mph (140 km / h) w 35 mph (56 km / h) 20 października strefy, został ukarany grzywną 197 dolarów za to, że 80 mil na godzinę (130 km / h) w 50 mph (80 km / h) strefa 24 sierpnia. [47]

W dniu 1 grudnia 2005 r., Rodriguez została naciągnięta i aresztowany za jazdę pod wpływem alkoholu. [48] Rodriguez nie przyznał, gdy oskarżony, [49] ale w dniu jej procesu w kwietniu 2006 r., że przyznał się do jednego za prowadzenie pod wpływem. Ona zdecydowała się zapłacić 500 dolarów grzywny i spędzić pięć dni w więzieniu zamiast robić 240 godzin pracy społecznej. [45] Rodriguez cytowany jej wysokie dawki alergii zwalniające sterydów jako część powodem jej zakłóceń. [50] Ze względu na incydent Kailua stanowiło naruszenie jej próby w Los Angeles, Rodriguez został skazany na 60 dni więzienia, a 30 dni program rehabilitacji alkoholu i kolejne 30 dni prac społecznych, w tym pracy w Mothers Against Drunk Driving , przez sędziego w Los Angeles maja 1, 2006. [51] Ze względu na przeludnienie, że został zwolniony z więzienia w tym samym dniu, kiedy weszła. Napisała o tym na swoim blogu. [52]

We wrześniu 2007 roku jednak, Rodriguez rzekomo naruszane przez jej kuratora nie ukończeniu pracy społecznej, a nie w wyniku programu edukacyjnego alkoholu. Doniesiono, że Rodriguez pierwotnie przedstawiony dokument stwierdzający grała serwis społecznościowy na 5 września 2006 r., ale został później potwierdzony była rzeczywiście w Nowym Jorku, że dnia. Jej adwokat stwierdził, że był to błąd pisarski. [53] W dniu 10 października 2007 r., po przesłuchaniu, została skazana na 180 dni więzienia czasie po uzgodnieniu dopuścić do naruszenia jej kuratora. Ona miał spędzić cały 180-dni termin w więzieniu, bo został uznany za niekwalifikujące się do furloughs pracy i areszcie domowym. [54] Jednakże, po włączeniu się w celu rozpoczęcia kadencji więzienia w Century Regional Detention instrumentu znajduje się w Lynwood , California w dniu 23 grudnia 2007 r. [55], Rodriguez został zwolniony 18 dni później w dniu 9 stycznia 2008 r. z powodu przeludnienia. [56]

Filmografia
1999: Mordercze lato (Summer of Sam)
1999: Cradle Will Rock
2000: Zbuntowana (Girlfight) jako Diana Guzman
2001: Trzecia rano (3 A.M.) jako Salgado
2001: Szybcy i wściekli (The Fast and the Furious) jako Letty
2002: Resident Evil jako Rain
2002: Blue Crush jako Eden
2002: Playing Dead: ‘Resident Evil’ From Game to Screen jako ona sama
2003: S.W.A.T. Jednostka Specjalna (S.W.A.T.) jako Chris Sanchez
2004: Control jako Teresa
2004: Zagubieni (Lost) jako Ana-Lucía Cortez (2005-2006, 2009, 2010)
2005: Sian Ka’an – rola głosowa
2005: BloodRayne jako Katarin
2006: Lost: A Tale of Survival jako Ana-Lucía Cortez
2006: A Cat’s Tale – rola głosowa
2006: Rasa (The Breed) jako Nicki
2007: Battle in Seattle jako Lou
2009: Avatar jako Trudy Chacon
2009: Szybko i wściekle (Fast and Furious) jako Letty Ortiz
2010: Maczeta (Machete) jako Luz
2011: Inwazja: Bitwa o Los Angeles (Battle: Los Angeles) jako sierż. techniczny Elena Santos
2011: Szybcy i wściekli 5 (Fast Five) jako Letty
2012: Resident Evil: Retrybucja jako Rain Ocampo

gościnnie:
2002: Tinseltown TV jako ona sama (2003)
2003: Celebrity Poker Showdown jako ona sama

Nagrody i nominacje
2000: Zbuntowana – nagroda w kategorii najlepszy debiut podczas Independent Spirit Awards.
2000: Zbuntowana – nagroda w kategorii najlepsza rola żeńska podczas Deauville Film Festival.
2003: Błękitna fala – nominacja do zespołowej nagrody MTV Movie Awards.
2006: Zagubieni – nominacja do Saturna w kategorii najlepsza aktorka drugoplanowa w serialu lub filmie telewizyjnym.
2007: BloodRayne – nominacja do Złotej Maliny w kategorii najgorsza aktorka drugoplanowa.
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

(Odwiedzono 375 razy, 1 wizyt dzisiaj)