Lance Bass i Michael Turchin wzięli ślub

bass-turchinLance Bass znany z ‘N Sync poślubił swego wieloletniego partnera, Michaela Turchina.

Ceremonia odbyła się w sobotę, 20 grudnia, w hotelu Plaza w Los Angeles. Uroczystość została nakręcona i w lutym zostanie wyemitowana w telewizji jako “Lance Loves Michael: The Lance Bass Wedding”.

35-letni wokalista oficjalnie przyznał, że jest gejem w 2006 roku. O swoim mężu mówi, że jest jego najlepszym przyjacielem.

Razem z ‘N Sync piosenkarz sprzedał 56 milionów płyt. W ostatnich latach Bassa częściej można oglądać i słuchać na ekranie. Zagrał w filmach “Jaja w tropikach” czy “Państwo młodzi: Chuck i Larry”, użyczył też głosu postaciom animowanych seriali “Wodogrzmoty małe” czy “Złota rączka”. Brał ponadto udział w amerykańskiej edycji programu “Taniec z gwiazdami”.
źródło: nocoty.pl

Biografia Lance’a

Lance Bass, właściwie James Lance Bass (ur. 4 maja 1979 roku w Laurel w stanie Missisipi) – amerykański piosenkarz, aktor, producent filmowy i telewizyjny. Były członek boysbandu ‚N Sync.
Dorastał w stanie Missisipi i marzył o podjęciu wykonywania zawodu astronauty, jednak jego plany pokrzyżował nagły sukces popowego zespołu ‚N Sync, który skłonił go także do pojawienia się jako aktor w telewizji i kinie. Wkrótce Lance zaczął eksperymentować z pracą producenta filmowego. W 2001 roku wystąpił obok Emmanuelle Chriqui i byłego członka ‚N Sync Joeya Fatone’a w komedii romantycznej Przystanek miłość (On the Line). Prócz sukcesów związanych z dokonaniami muzycznymi ‚N Sync, Bass zaliczył także solową karierę. W roku 2000 powstała autorska wytwórnia płytowa artysty Free Lance Entertainment; nie utrzymała się jednak długo w branży i po wydaniu debiutanckiego albumu szkolnej przyjaciółki Bassa Meredith Edwards, zatytułowanego Reach, zaprzestała działalności[1].

Lance jest otwartym gejem. 26 lipca 2006 roku artysta został publicznie wyoutowany na łamach magazynu People[2]. Wcześniej, 12 lipca tegoż roku, Bass został sfotografowany przez paparazzich w gejowskim klubie wraz ze swoim ówczesnym partnerem Reichenem Lehmkuhlem.

Brał udział w siódmej edycji amerykańskiej wersji programu Taniec z gwiazdami, gdzie jego taneczną partnerką była Lacey Schwimmer. Ostatecznie 28 listopada 2008 roku uplasował się w nim na trzeciej pozycji.

Napisał autobiografię zatytułowaną Out of Sync.

Filmografia
Filmy
Aktor
2009 Zac Efron’s Pool Party
2007 Państwo młodzi: Chuck i Larry jako Lider zespołu
2005 Rozbitkowie jako Dan
2005 Przeklęta
2004 Seek & Hide jako Schulhof
2001 Przystanek miłość jako Kevin Gibbons
1999 ABC 2000: The Millennium

Producent
2009 Just This Side of Nowhere…
2005 Rozbitkowie
2000 ‚N Sync & Britney Spears: Your #1 Video Requests… And More

We Własnej Osobie
2008 Jaja w tropikach
2002 TV Guide 50 Best Shows of All Time: A 50th Anniversary Celebration
2002 Muhammad Ali’s All-Star 60th Birthday Celebration!
2001 Crossover
2001 Zoolander
2001 N’Sync: In the Mix
2000 ‚N Sync: Making the Tour
2000 ‚N Sync & Britney Spears: Your #1 Video Requests… And More!

Seriale
Aktor
1996-2007 Siódme niebo jako Rick Palmer
1994-2003 Dotyk anioła jako Uliczny grajek

We Własnej Osobie
2005 I Love the 80′s 3-D
2004 I Love the ’90s
2004 100 Most Memorable TV Moments, The
1999 Making the Video
1996-2003 Sabrina, nastoletnia czarownica
1996-2003 Słodkie zmartwienia
1996 Ulica Sezamkowa
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

(Odwiedzono 30 razy, 1 wizyt dzisiaj)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *