Kylie Minogue i Andrés Velencoso

minogue-velencosoKylie i Andrés są parą od 2008 r, a zaręczyli się w maju 2009 r.

Partnerzy:
Kylie
Jason Donovan 1984-89
Michael Hutchence 1989-91
Lenny Kravitz 1991
Jean-Claude Van Damme 1993
Pauly Shore 1997
Tim Jefferies 1998
James Gooding 1998-01
Jay Kay 2003
Olivier Martinez 2003-07
Zobacz newsy o parze

 

Wideo – Kylie Minogue i Andrés Velencoso

Biografia Kylie
Kylie Ann Minogue OBE[1] (ur. 28 maja 1968 w Melbourne w Australii[2]) – australijska wokalistka i aktorka, wydała 11 albumów studyjnych, składankę Ultimate Kylie oraz zapisy koncertów i dużą ilość singli. 5 lipca 2010 został wydany jedenasty album „Aphrodite”. Jej płyty rozeszły się w nakładzie 68 milionów egzemplarzy na całym świecie.

Kariera
Dzieciństwo
Australijska wokalistka Kylie Minogue rozpoczynała karierę jako aktorka. Mając tylko 11 lat, wystąpiła w telenoweli Skyways, a następnie w popularnych serialach telewizyjnych dla młodzieży. Jako siedemnastolatka porzuciła szkołę i postanowiła zająć się aktorstwem profesjonalnie – z powodzeniem grała w telenoweli Sąsiedzi (Neighbours). Kylie, jako aktorka, zdobyła wiele nagród, w tym złotą Logies.
Stock, Aitken, Waterman: 1987 – 1992
27 lipca 1987 Kylie nagrała swój pierwszy singel „The Loco-Motion”. Singel ten w Australii na listach przebojów osiągnął pierwsze miejsce. Minogue dała się poznać jednak jej drugim singlem pt. „I Should Be So Lucky”, który był numerem 1 w Australii, Wielkiej Brytanii i w wielu innych krajach. Jej kolejny singel „Got to Be Certain” również osiągnął wysokie notowania na listach przebojów. Jej następne single takie jak „Especially for You” (duet z Jasonem Donovanem) i „It’s No Secret” i inne również były bardzo znane. 4 maja 1988 Kylie wydała swój pierwszy album „Kylie”, który był numerem 1 w Wielkiej Brytanii. Jej drugi album „Enjoy Yourself” (1989) z singlami „Hand on Your Heart” i „Wouldn’t Change a Thing” też cieszył się dużą popularnością. W październiku 1989 Kylie wyruszyła w swoją pierwszą trasę koncertową o nazwie „Disco in Dream/The Hitman Roadshow”.
„Rhythm of Love” (1990) jej trzeci album promowany singlem „Better the Devil You Know” oraz innymi znanymi takimi jak „Shocked”, „Step Back in Time” i „What Do I Have to Do” był numerem 9 w Wielkiej Brytanii. Single z tego albumu były bardzo popularne w europejskich klubach.
Po nagraniu czwartego albumu, „Let’s Get to It” (1991) Kylie wydała swoją pierwszą składankę, „Greatest Hits” (1992). Była to ostatnia płyta Kylie napisana przez Stocka, Aitkena i Watermana.

Deconstruction Records: 1993-1998
Kylie nagrała album zatytułowany Kylie Minogue w 1994. Był to pierwszy album z nową wytwórnią, który był promowany singlami Confide in Me oraz Put Yourself in My Place i Where Is the Feeling. Pierwszy doszedł do 2 miejsca w Anglii, pozostałe, odpowiednio 11 i 16. Minogue wystąpiła w duecie z Nickiem Cave’em nagrywając balladę Where the Wild Roses Grow (1995) z ciekawym teledyskiem. W 1998 roku Kylie wydała album Impossible Princess z singlem Did it Again. Album ten jednak sprzedał się w bardzo małych ilościach (20 tys. egzemplarzy na świecie) co doprowadziło do zerwania kontraktu z wytwórnią w 1998. W 1999 ukazał się zapis z trasy koncertowej o nazwie „Intimate and Live Tour” (1998), która promowała te dwa albumy z tej wytwórni.

Parlophone: 1999-2005
W roku 2000 jej następny album, Light Years z singlami Kids (duet z Robbiem Williamsem), Spinning Around, On a Night Like This i Your Disco Needs You rozpoczął pracę z wytwórnią Parlophone.
1 października 2001 ukazał się album Kylie zatytułowany Fever, z takimi megahitami jak Can’t Get You Out of My Head (4 tygodnie na 1. miejscu w Anglii, pierwsze miejsca we wszystkich europejskich krajach (oprócz Norwegii) oraz 16 tygodni na oficjalnej liście przebojów Eurochart Hot 100), In Your Eyes, Love At First Sight i Come Into My World.
Na początku 2002 Kylie wyruszyła na podbój USA. W notowaniu Billboardu z 16 marca 2002, album Fever debiutował na trzecim miejscu listy 200 najlepiej sprzedających się albumów w USA. Kylie wyprzedziła tym samym Alicię Keys, zostawiając w tyle inną gwiazdę muzyki pop, Jennifer Lopez. Dziewiąty studyjny album Body Language, wokalistka nagrywała w Anglii, Irlandii i Hiszpanii. Płyta ukazała się w listopadzie 2003. Singlem zapowiadającym płytę był utwór „Slow” (1 miejsce na wyspach brytyjskich), napisany wspólnie przez Kylie, Emilianę Torrini i Dana Careya. Remiksy singla zostały powierzone The Chemical Brothers. Dwupłytowa składanka Ultimate Kylie, która ukazała się w listopadzie 2004, zawierała 31 przebojowych singli artystki oraz dwa nowe utwory, z których jeden, „I Believe In You”, Kylie napisała i nagrała wspólnie z Jakiem Shearsem i Babydaddym z Scissor Sisters.

Trudny Rok 2005
W 2005 Kylie rozpoczęła swoją największą trasę koncertową o nazwie „Showgirl – The Greatest Hits Tour”. Trasa musiała zostać przerwana – okazało się bowiem, że Kylie musiała zmierzyć się z nowotworem piersi. Wkrótce artystka przeszła operację i chemioterapię. Rok później triumfalnie powróciła na scenę i wznowiła trasę koncertową „Showgirl”.

2006: Powrót do kariery
Po złym dla Kylie okresie, piosenkarka dokończyła trasę „Showgirl” i wydała dziesiąty album, X (2007) promowany singlem 2 Hearts. Rozpoczęła również nową trasę koncertową o nazwie KylieX2008.
4 czerwca 2009 z okazji obchodów dwudziestej rocznicy pierwszych wolnych wyborów Kylie Minogue wystąpiła na specjalnym koncercie w Stoczni Gdańskiej.

Rodzina
Kylie Minogue jest najstarszą córką księgowego Rona Minogue i walijskiej tancerki Carol Minogue. Jej młodsza siostra Dannii też jest piosenkarką, a brat Brendan operatorem telewizyjnym.

Filmografia
The Sullivans (1980)
Skyways (1980)
Hendersonowie (The Henderson Kids, 1985)
The Zoo Family (1985)
Fame And Misfortune (1986)
Sąsiedzi (Neighbours, 1986–1988)
Delikwenci (The Delinquents, 1989)
Uliczny wojownik (Street Fighter, (1994)
Cięcie (Cut, 2000)
Moulin Rouge! (2001)
Magiczna karuzela (The Magic Roundabout, 2004) (głos)
Doktor Who (2007) – specjalny odcinek świąteczny

Dyskografia – albumy
Kylie (1988)
Enjoy Yourself (1989)
Rhythm of Love (1990)
Let’s Get to It (1991)
Kylie Minogue (1994)
Impossible Princess (1997)
Light Years (2000)
Fever (2001)
Body Language (2003)
X (2007)
Aphrodite (2010)

Trasy koncertowe
Rok     Nazwa trasy koncertowej     Daty koncertów     Liczba występów     Promowany album
1989     Disco in Dream/The Hitman Roadshow     2 października 1989 – 9 października 1989 (Japonia)
4
Kylie
Enjoy Yourself
1990     Enjoy Yourself Tour     3 lutego 1990 – 9 lutego 1990 (Australia)
17 kwietnia 1990 – 18 maja 1990 (Europa)
24 maja 1990– 26 maja 1990 (Azja)
22
Enjoy Yourself
1991     Rhythm of Love Tour     10 lutego 1991 – 23 lutego 1991 (Australia)
4 marca 1991 – 10 marca 1991 (Japonia)
13
Rhytm of Love
1991     Let’s Get to It Tour     25 października 1991 – 8 listopada 1991 (Wielka Brytania)
13
Let’s Get to It
1998     Intimate and Live Tour     2 czerwca 1998 – 4 czerwca 1998 (Australia)
29 czerwca 1998 – 31 lipca 1998 (Anglia)
21
Kylie MInogue
Impossoble Princess
2001     On A Night like This Tour     3 marca 2001 – 28 marca 2001 (Europa)
14 kwietnia 2001 – 30 maja 2001 (Australia)
43
Light Years
2002     KylieFever2002     26 kwietnia 2002 – 18 czerwca 2002 (Europa)
2 sierpnia 2002 – 16 sierpnia 2002 (Australia)
50
Fever
2005     Showgirl: The Greatest Hits Tour     19 marca 2005 – 7 maja 2005 (Europa)
37
Ultimate Kylie
2006/2007     Showgirl: The Homecoming Tour     11 listopada 2006 – 17 grudnia 2006 (Australia)
31 grudnia 2006 – 23 stycznia 2007 (Anglia)
33
Ultimate Kylie
2008     KylieX2008     6 maja 2008 – 4 sierpnia 2008 (Europa)
53
X
2009     For You, for Me Tour     30 września 2009 – 13 października 2009 (Ameryka Północna)
9
wszystkie dotychczasowe wydawnictwa
2011     Aphrodite World Tour     19 lutego 2011 – 14 lipca 2011 (Europa, USA, Azja, Afryka, Australia)
77
Aphrodite

źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

Biografia Andresa

Andrés Velencoso Segura (ur. 11 marca 1978 w Tossa de Mar , Katalonia, Hiszpania) jest hiszpańskim męski model , On jest najbardziej znany z kampanii reklamowych, takich jak Chanel Allure Homme Sport, perfumy i Louis Vuitton kampanii z J-Lo w 2003 roku.
W czerwcu 2009 r. Velencoso zajęła No.6 w MODELS.com to jest “Top Ikony Men”, obok męskich modeli Mathias Lauridsen , Tyson Ballou i Mark Vanderloo r. [2] , a obecnie plasuje nr 16 na Top 25 listy “pieniądze Guys “po swoich rodaków Oriol Elcacho i Jon Kortajarena . [3]

Kariera
Velencoso rozpoczął karierę modelki po ukończeniu szkoły średniej, podpisanie umowy z kierownictwem Grupy Model, hiszpański agencję modelek . Ale początek jego kariery był wypełniony odrzucenia, brzęczały fryzura i muskularne ciało nie wydaje się być idealny obraz, że europejskie wymagania rynku. Kiedy Velencoso udał się do Mediolanu , prawie każdy agent myślał, że był on zbyt duży i głupkowaty. Jego losy zmieniła się, kiedy Natalie Kates, agent z Nowego Jorku based model Q otworzył drzwi dla niego w 2001 roku, mimo niemożności mówienia angielskiego . Kates zaczął go świeży z czterech nowych polariods w swojej książce i wysłał go spotkać ludzi. Jedna z osób był fotograf Matt Albiani, który kochał Andres na artykule redakcyjnym, że pracował dalej. Następny dzień Andres znalazł się na planie sesję w East Hampton w stanie Nowy Jork . Po zaledwie kilku dni w mieście, złapał oczy niektóre z branży fotografów najbardziej znanych, w tym Michael Thompson i Francois Nars. [4] [5] W 2002 roku zarezerwował Banana Republic wiosenną kampanię reklamową i rok później gwiazdy w Louis Vuitton kampanii reklamowej, obok Jennifer Lopez . On podpisał kontrakt zapach z Chanel Allure Homme Sport i stał się twarzą Loewe w 2004 roku. Otrzymał swoją pierwszą okładkę magazynu dla Arena Homme znak + do zimowego 2005 edycji i pojawił się w Paul Gaultier Jean kampanii reklamowej, z Gisele Bundchen i Diana Dondoe . [6]
Velencoso była na okładkach wielu popularnych magazynów mody, w tym L’Officiel Hommes i Herkulesa i Arena Homme znak + i międzynarodowych edycjach Elle i Vanity Fair i L’Officiel Hommes . Od debiutu roku był twarzą wielu kampanii reklamowych w tym Banana Republic i Louis Vuitton , w H & M i Trussardi i Chanel i Ermenegildo Zegna i Loewe i Jean Paul Gaultier i Elie Tahari i Etro . Oprócz Thompsona i Nars, pracował z uznanymi fotografami takimi jak Terry Richardson i Karla Lagerfelda i Inez van Lamsweerde i Vinoodh Matadin . [6]
On podpisał kontrakt z Wilhelmina w Nowym Jorku , w MGM w Paryżu , godzina czternasta Model Management w Kopenhadze , I Love modele w Mediolanie i modeli Donna w Tokio . [7] Był pokazywany w Kylie Minogue Inverse ‘s New frangrance “” był urzędnikiem Kampania druku i reklamy TV. [8] Velencoso otrzymały “Tossenc Honor D’nagrodę w w jego rodzinnym mieście Tossa de Mar w dniu 14 maja 2010 w Gironie w Hiszpanii.

życie osobiste
Jego Lucía matka zmarła w 2002 roku, jego ojciec jest właścicielem restauracji. Velencoso ma dwie młodsze siostry, Silvia i Sonia. Oni i ich ojciec żyje w Tossa de Mar [9]
Velencoso został pochodzący Australian piosenkarka pop Kylie Minogue [10] od lipca 2008. [11] Nosi imię matki jego Lucia wytatuowany na lewej stronie piersi. W kwietniu 2009 r. odnotowano dostał podpisał z wokalistką nazwiskiem Kylie tuż pod jego biodra, znak Jego nabożeństwo do Niej. [12]
Zna hiszpański , angielski i kataloński i włoski .

źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

(Odwiedzono 79 razy, 1 wizyt dzisiaj)