Kirsten Dunst i Garrett Hedlund rozstali się


Dunst i HedlundKolejny hollywoodzki związek właśnie się rozpadł. Kirsten Dunst (33 l.) znów jest singielką!
W sierpniu ubiegłego roku media donosiły, że aktorka i jej ukochany, Garrett Hedlund (31 l.), którego poznała na planie filmu “On The Road”, zaręczyli się. Mówiło się, że ślub ma się odbyć w przeciągu kilku miesięcy. Niestety, teraz tabloidy obwieściły informację o rozstaniu pary.

“Us Weekly” donosi, że ich uczucie po prostu się wypaliło. Aktorzy, którzy od początku starali się chronić swoją prywatność, nie chcą oczywiście wypowiadać się publicznie na temat zerwania.

Kirsten Dunst i Garrett Hedlund byli parą od czterech lat. Ostatni raz wspólnie pokazali się na salonach w styczniu. Jak widać, kolejny hollywoodzki związek nie przetrwał próby czasu…
źródło: pomponik.pl

Biografia Kirsten

Kirsten Caroline Dunst (ur. 30 kwietnia 1982 w Point Pleasant w stanie New Jersey) – aktorka amerykańska. Laureatka Złotej Palmy dla najlepszej aktorki podczas Festiwalu Filmowego w Cannes w 2011 za rolę w filmie Larsa von Triera Melancholia.

Córka Niemca Klausa Dunsta i Inez Rupprecht, pochodzenia niemiecko-szwedzkiego. W momencie rozpoczęcia kariery filmowej miała 11 lat, ale już wcześniej grywała w telewizyjnych reklamówkach. Jej matka – Inez Dunst, właścicielka galerii sztuki – wybrała tę drogę życiową dla córki (było to także pragnienie Kirsten Dunst).

Zagrała w 1994 z Bradem Pittem w filmie Wywiad z wampirem (jako mała wampirzyca Claudia). Dzięki tej roli została nominowana do nagrody Złotego Globu.

W 1995 znalazła się na liście najpiękniejszych ludzi świata opublikowanej przez magazyn „People”.

Aktorka aktywnie działa w organizacjach charytatywnych (np. Pediatric AIDS Fundation).

Filmografia
Filmy fabularne
2014: The Two Faces of January jako Colette MacFarland
2013: Anchorman 2: The Legend Continues jako Angel
2013: Charm jako dziewczyna w windzie
2013: Bling Ring (The Bling Ring) jako ona sama
2012: Wieczór panieński (Bachelorette) jako Regan Crawford
2012: Odwróceni zakochani (Upside Down) jako Eden
2012: W drodze (On the Road) jako Camille / Carolyn Cassady
2011: Melancholia jako Justine
2011: Fight for Your Right Revisited jako Metalówa
2010: Wszystko, co dobre (All Good Things) jako Katie Marks
2010: The Second Bakery Attack jako Nat
2008: Jak stracić przyjaciół i zrazić do siebie ludzi (How to Lose Friends & Alienate People) jako Alison Olsen
2007: Spider-Man 3 jako Mary Jane Watson
2006: Maria Antonina (Marie Antoinette) jako Maria Antonina
2005: Elizabethtown jako Claire Colburn
2004: Wimbledon jako Lizzie Bradbury
2004: Spider-Man 2 jako Mary Jane Watson
2004: Zakochany bez pamięci (Eternal Sunshine of the Spotless Mind) jako Mary
2003: Uśmiech Mony Lizy (Mona Lisa Smile) jako Elizabeth ‘Betty’ Warren
2003: Kaena: Zagłada światów (Kaena: La prophétie) jako Kaena (głos)
2003: Skazany na wolność (Levity) jako Sofia Mellinger
2003: The Death and Life of Nancy Eaton
2002: Spider-Man jako Mary Jane Watson
2001: Sztuka rozstania (Get Over It) jako Kelly Woods
2001: Piękna i szalona (Crazy/Beautiful) jako Nicole Oakley
2001: Zakazana namiętność (The Cat’s Meow) jako Marion Davies
2001: Modlitwa kochanka (All Forgotten) jako Zinaida
2000: Dziewczyny z drużyny (Bring It On) jako Torrance Shipman
2000: Kruk 3: Zbawienie (The Crow: Salvation) jako Erin Randall
2000: W głębi (Deeply) jako Silly
2000: Luckytown jako Lidda Doyles
1999: Przekleństwa niewinności (The Virgin Suicides) jako Lux Lisbon
1999: Arytmetyka diabła (The Devil’s Arithmetic) jako Hannah Stern
1999: Dick jako Betsy Jobs
1999: Zabójcza piękność (Drop Dead Gorgeous) jako Amber Atkins
1998: The Animated Adventures of Tom Sawyer jako Becky Thatcher (głos)
1998: Mali żołnierze (Small Soldiers) jako Christy Fimple
1998: Córy amerykańskich Ravioli (Strike!) jako Verena von Stefan
1998: Nieletnia matka (Fifteen and Pregnant) jako Tina Spangler
1997: Prawdziwe serce (True Heart) jako Bonnie
1997: Fakty i akty (Wag the Dog) jako Tracy Lime
1997: Anastazja (Anastasia) jako mała Anastazja (głos)
1997: Straszny hotel (Tower of Terror) jako Anna Petterson
1996: Matka noc (Mother Night) jako młoda Resi Noth
1996: Oblężenie Ruby Ridge (The Siege at Ruby Ridge) jako Sara Weaver
1995: Jumanji jako Judy Shepherd
1994: Małe kobietki (Little Women) jako młoda Amy March
1994: Wywiad z wampirem (Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles) jako Claudia
1994: Sknerus (Greedy) jako Jolene
1993: Darkness Before Dawn jako Sandra Guard (8 lat)
1991: Piekielny dzień (High Strung) jako mała dziewczynka
1990: Fajerwerki próżności (The Bonfire of the Vanities) jako Campbell McCoy
1989: Podniebna poczta Kiki (Majo no takkyûbin) jako Kiki (głos)
1989: Nowojorskie opowieści (New York Stories) jako córka Lisy (nowela Oedipus Wrecks; niewymieniona w czołówce)

Seriale telewizyjne
2015: Fargo 2 jako Peggy Blumquist
2014: Portlandia jako Kim
1998: jako Alice / Gerta (głos)
1998: Michaił Barysznikow – bajki z mojego dzieciństwa (Stories from My Childhood):
Królowa Śniegu (odc. 1) (The Snow Queen, Ep. 1) jako Gerda (głos)
Alicja i tajemnica trzeciej planety (odc. 3) (Alice and the Mystery of the Third Planet, Ep. 3) jako Alicja (głos)
1997: Pistolet (Gun) jako Sondra
1997: Po tamtej stronie (The Outer Limits) jako Joyce Taylor
1996–1997: Ostry dyżur (E.R.) jako Charlie Chiemingo
1996: Dotyk anioła (Touched by an Angel) jako Amy Ann McCoy
1995: CBS Schoolbreak Special (głos)
1993: Star Trek: Następne pokolenie (Star Trek: The Next Generation) jako Hedril
1993: Sisters jako Kitten Margolis
1990–1991: Loving jako małe dziecko
1988, 1990: Saturday Night Live jako wnuczka George’a Busha / dziewczyna

Reżyseria
2010: Bastard
2007: Welcome

Scenarzystka
2010: Bastard
2007: Welcome

Producentka
2010: Bastard
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

Biografia Garretta

Garrett John Hedlund (ur. 3 września 1984 roku w Roseau, w stanie Minnesota) – amerykański aktor i model.

Jest najmłodszym dzieckiem Kristine Anny (z domu Yanish) i Roberta Martina Hedlunda[1], ma starszego brata Nathaniela i starszą siostrę Amandę. Jego ojciec jest szwedzkiego pochodzenia[2]. Dorastał na odległej farmie bydła w pobliżu miasteczka Wannaska, w stanie Minnesota[3]. W wieku czternastu lat przeniósł się wraz z matką do Arizony. Dorabiał jako model w LL Bean i magazynie dla nastolatków. W 2003 roku, w wieku osiemnastu lat, Hedlund przeniósł się do Los Angeles, aby rozpocząć swoją karierę aktorską.

Filmografia
2004: Troja (Troy) jako Patroklos
2004: Światła stadionów (Friday Night Lights) jako Don Billingsley
2005: Czterej bracia (Four Brothers) jako Jack Mercer
2006: Eragon jako Murtagh
2006: Eragon (gra komputerowa) jako Murtagh (głos)
2007: Twarda sztuka (Georgia Rule) jako Harlan
2010: Tron: Dziedzictwo (Tron: Legacy) jako Sam Flynn
2010: Country Strong jako Beau Hutton
2014: Niezłomny (Unbroken) jako John Fitzgerald
2015: Piotruś. Wyprawa do Nibylandii (Pan) jako kapitan Hak
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

(Odwiedzono 342 razy, 1 wizyt dzisiaj)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Wykonaj poniższe zadanie *