Kim Kardashian i Kris Humphries zaręczeni


kardashian-humphriesKim i Kris zaręczyli się 18 maja 2011 roku i poinformowali o tym w magazynie “People”.

“W ogóle się tego nie spodziewałam. Byłam w szoku. Nie myślałam, że Kris oświadczy się w domu i w dodatku teraz”

“Kris nie chciał dużej imprezy, ale dla żartu powiedział mojej mamie, że nie będzie miał nic przeciwko kucykom. Na przyjęcie mama przyszła z dwoma kucykami, które były oblepione brokatem. To było przezabawne” – mówi  Kim

Biografia Kim

Kimberly Noel “Kim” Kardashian[1] (ur. 21 października 1980[2]) – amerykańska osobowość telewizyjna, modelka, aktorka i biznesmenka. Sławę zyskała przede wszystkim za sprawą reality show Z kamerą u Kardashianów, w którym występowała wraz ze swoją rodziną, a także jego spin-offów, w postaci między innymi Kourtney i Kim jadą do Nowego Jorku. Kardashian sygnowała swoim nazwiskiem kilka zapachów, wystąpiła gościnnie w szeregu programów telewizyjnych, była uczestniczką Dancing with the Stars, wystąpiła w filmach Totalny kataklizm oraz Deep in the Valley, a także, wraz ze swoimi siostrami Kourtney i Khloé, opublikowała autobiografię Kardashian Konfidential[3].

W okresie od stycznia do grudnia 2010 roku zarobki Kardashian oszacowano na kwotę około 6 milionów dolarów – najwięcej spośród wszystkich gwiazd reality show z Hollywood[4]. W 2012 roku magazyn Forbes umieścił ją na 7. miejscu listy najbardziej wpływowych postaci show-biznesu, z rocznym zarobkiem w wysokości 18 milionów dolarów[5].

Kardashian urodziła się w Los Angeles jako córka prawnika Roberta Kardashiana i Kris Kardashian (nazwisko rodowe: Houghton). Jej ojciec miał przodków wśród Amerykanów o ormiańskim pochodzeniu, zaś jej matka ma korzenie holenderskie i szkockie[6]. Rodzice Kim rozwiedli się w 1989 roku. Robert Kardashian zmarł 30 września 2003 roku na raka przełyku. Matka Kim, Kris, jest obecnie żoną dawnego olimpijczyka, Bruce’a Jennera.

Kardashian ma dwie siostry: Kourtney i Khloé, a także jednego brata, Roberta. Kim ma również braci przybranych: Burtona Jennera, Brandona Jennera i Brody’ego Jennera oraz przybraną siostrę Casey Jenner (wszyscy są dziećmi drugiego męża Kris, Bruce’a Jennera), a także dwie przyrodnie siostry: Kendall Jenner i Kylie Jenner (które są dziećmi Kris i Bruce’a)[7]. Kardashian uczęszczała do Marymount High School[8].

Kariera
2007: początki i udział w reality show
Kardashian była długoletnią przyjaciółką Paris Hilton, dzięki której zyskała umiarkowaną uwagę mediów[9]. Kim zasłynęła jednak dopiero w lutym 2007 roku, kiedy to światło dzienne ujrzało seks wideo z udziałem Kardashian i wokalisty R&B, Raya J[10]. W październiku tego samego roku Kim, wraz z dwiema siostrami, bratem, dwiema przyrodnimi siostrami, matką i swoim przyrodnim ojcem zaczęła występować w reality show Z kamerą u Kardashianów, nadawanym na antenie stacji E!.
W grudniu 2007 roku Kim pozowała dla magazynu Playboy[11].

2008–obecnie: modeling i biznes
Kardashian jest współwłaścicielką butiku D-A-S-H, który prowadzi z siostrami: Kourtney i Khloé[12]. W lutym 2008 roku Kim stała się twarzą marki Bongo Jeans; ponadto, reklamowała również między innymi Carl’s Jr., a także lizaki Sugar Factory[13][14][15].

W 2008 roku Kardashian była jedną z uczestniczek 7. serii programu Dancing with the Stars[16]. Kim odpadła w trzecim odcinku, zajmując ostatecznie 11. miejsce[17].

W marcu 2009 roku Kardashian rozpoczęła kampanię promującą ShoeDazzle – markę, której jest współzałożycielką i główną stylistką[18]. W następnym miesiącu, 9 kwietnia, w sklepach ukazała się seria DVD z ćwiczeniami, Fit in Your Jeans By Friday, stworzona przez Kim i profesjonalnych trenerów: Jennifer Galardi i Patricka Goudeau[12][19]. We wrześniu 2009 roku firma kosmetyczna Fusion Beauty i Seven Bar Foundation rozpoczęła akcję charytatywną “Kiss Away Poverty”, której twarzą była Kardashian. 1 dolar ze sprzedaży każdego błyszczyka LipFusion trafiał do fundacji, która przeznaczała te środki na pomoc kobietom stawiającym pierwsze kroki w biznesie[20].

W 2010 roku premierę miały pierwsze perfumy sygnowane przez Kim[21]. Działająca w Los Angeles cukiernia Famous Cupcakes stworzyła specjalne, waniliowe babeczki dla Kardashian, znane jako Va-Va-Va-Nilla[14]. Kim, Khloé i Kourtney projektują biżuterię; w 2010 roku ukazała się ich autorska kolekcja “Virgins, Saints, and Angels”[22]. Kardashian, wraz z Khloé i Kourtney, jest autorką kilku kolekcji odzieżowych; należy do nich między innymi “K-Dash” dostępna w QVC od 2010 roku, a także linia zaprojektowana dla marki Bebe[23][24][25]. W 2010 roku premierę miał samoopalacz Kardashian Glamour Tan stworzony przez Kim, Khloé i Kourtney[26].

1 kwietnia 2010 roku Kim wsparła Cyndi Lauper podczas rozpoczęcia kampanii Give a Damn, naświetlającej kwestię dyskryminacji społeczności LGBT .

1 lipca 2010 roku nowojorskie muzeum Madame Tussauds zaprezentowało woskową figurę Kim Kardashian[27].

Kim jest producentką reality show The Spin Crowd, opowiadającym o pracy nowojorskiej agencji Command PR, prowadzonej przez Jonathana Chebana i Simona Hucka; Kardashian jest prywatnie przyjaciółką tej dwójki, a zwłaszcza Chebana, który wcześniej często pojawiał się w Z kamerą u Kardashianów. Kim wystąpiła gościnnie w 10. serii programu The Apprentice, wcielając się w rolę jednego z jurorów, a zarazem inspiracji do zadania dla uczestników – dwie drużyny miały bowiem stworzyć wewnątrz sklepu wystawę promującą nową linię perfum Kardashian[28][29]. Kim, Kourtney i Khloé napisały autobiografię, Kardashian Konfidential, która miała premierę 23 listopada 2010 roku[30].

W grudniu 2010 roku Kardashian nagrała wideoklip do piosenki “Jam (Turn It Up)”; za jego reżyserię odpowiadał Hype Williams, a w teledysku pojawił się między innymi Kanye West[31]. Premiera wideoklipu miała miejsce podczas nocy sylwestrowej, 31 grudnia 2010 roku, w klubie TAO w Las Vegas[32]. Za produkcję piosenki odpowiadali The-Dream i Tricky Stewart. Zapytana o ewentualne plany wydania swojego albumu w przyszłości, Kim odpowiedziała: “Nie pracuję nad żadną płytą, nic z tych rzeczy – to tylko jedna ścieżka, którą nagraliśmy na potrzeby Kourtney i Kim jadą do Nowego Jorku, i klip wyreżyserowany przez Hype’a Williamsa. Połowę środków ze sprzedaży utworu przekażemy na fundacje walczące z rakiem, ponieważ zarówno jedno z rodziców The-Dreama, jak i mój tata, zmarli na raka.”[33]

Kariera aktorska
Pierwszym angażem aktorskim Kim była rola w serialu telewizyjnym Ponad falą. Następnie, w 2008 roku, Kardashian zagrała w filmie pełnometrażowym Totalny kataklizm, wcielając się w postać Lisy. Kim pojawiła się ponadto gościnnie w serialach Jak poznałem waszą matkę, 90210 i CSI: Kryminalne zagadki Nowego Jorku[34][35]. Kardashian dwukrotnie pełniła rolę gościnnej jurorki w programie America’s Next Top Model[36].

Życie osobiste
W 2008 roku wzięła udział w kampanii społecznej sprzeciwiającej się wprowadzeniu w amerykańskim stanie Kalifornia poprawki legislacyjnej zamykającej drogę parom jednopłciowym do zawierania małżeństw (tzw. Propozycja 8)[37].

Związki
W 2000 roku Kardashian wyszła za mąż za producenta muzycznego Damona Thomasa; ich małżeństwo zakończyło się rozwodem w 2004 roku. W kolejnych latach Kim spotykała się z wokalistą R&B Rayem J, gwiazdą NFL Reggiem Bushem, graczem Dallas Cowboys Milesem Austinem, a także modelem Gabrielem Aubrym[38][39][40].

W październiku 2010 roku Kardashian związała się z Krisem Humphriesem, graczem drużyny NBA New Jersey Nets. W maju 2011 roku para się zaręczyła, zaś 20 sierpnia 2011 roku, w Montecito w Kalifornii, odbył się ich ślub[41][42]. Na początku października tego samego roku, telewizja E! wyemitowała dwuodcinkowy program specjalny, ukazujący zarówno przygotowania do ceremonii, jak i samą uroczystość ślubną Kim i Krisa[43]. Po 72 dniach małżeństwa, Kardashian wniosła 31 października 2011 roku pozew o rozwód, za przyczynę podając “różnice nie do pogodzenia”[44]. 1 grudnia 2011 roku Humphries złożył dokumenty wnoszące o unieważnienie małżeństwa, twierdząc, że padł ofiarą oszustwa; kalifornijskie prawo dopuszcza możliwość anulowania małżeństwa z tegoż powodu[45].

Aktualnie Kim Kardashian związana jest z amerykańskim raperem Kanye Westem, z którym ma córkę North West urodzoną 15 czerwca 2013r.

Kontrowersje
W kwietniu 2010 roku Kardashian wywołała kontrowersje ze względu na sposób, w jaki na jednym ze zdjęć trzymała kota[46]. W tym samym roku organizacja broniąca praw zwierząt PETA skrytykowała Kim za noszenie zwierzęcych futer, wyróżniając ją ponadto w gronie pięciu najgorszych postaci/organizacji 2010 roku w aspekcie traktowania zwierząt[47]. W kwietniu 2010 roku The Guardian poinformował, że Kardashian otrzymuje od swoich sponsorów za każdego tweeta kwoty opiewające wokół 10 tysięcy dolarów[48].

Małżeństwo z Krisem Humphriesem
Część mediów wysnuła przypuszczenia, że małżeństwo Kim z Humphriesem było zabiegiem reklamowym mającym wypromować rodzinę Kardashianów – ich markę oraz projekty telewizyjne[49]. Były współpracownik Kim, Jonatan Jaxson, także uznał ślub dwójki za chwyt marketingowy oraz sposób na zarobienie pieniędzy. W odpowiedzi na to, Kardashian pozwała Jaxsona do sądu, uznając jego słowa za kłamstwo[50].
Seks wideo

W lutym 2007 roku domowe seks wideo, które Kardashian nagrała ze swoim ówczesnym partnerem, wokalistą Rayem J, wyciekło do Internetu[51]. Vivid Entertainment wykupiła za milion dolarów prawa do filmu, a następnie, 21 lutego 2007 roku, wydała go pod tytułem Kim Kardashian: Superstar[51]. Kardashian pozwała Vivid, jednak pod koniec kwietnia 2007 roku wycofała pozew, w zamian za 5 milionów dolarów, które na mocy porozumienia otrzymała od wytwórni[52].

Filmografia
2007–obecnie: Z kamerą u Kardashianów jako ona sama
2008: Dancing with the Stars jako ona sama
2008: Totalny kataklizm jako Lisa Taylor[53]
2009: CSI: Kryminalne zagadki Nowego Jorku jako Debbie Fallon (1 odcinek)
2009: America’s Next Top Model jako ona sama (seria 13., 1 odcinek)
2009: Deep in the Valley jako Summa Eve
2009: Jak poznałem waszą matkę jako ona sama (1 odcinek)
2009: Ponad falą jako Elle (4 odcinki)
2010: 90210 jako ona sama (3. seria, odcinek 1.)
2011–obecnie: Kourtney i Kim jadą do Nowego Jorku
2011: America’s Next Top Model jako ona sama (seria 17., 1 odcinek)
2012: Jej Szerokość Afrodyta jako Nikki Lepree (sezon 4, 3 odcinki)
2012: Ostatni prawdziwy mężczyzna jako ona sama (1 odcinek)
2012: Rockefeller Plaza 30 jako ona sama (1 odcinek)
2013: The Marriage Counselor jako Ava[54]
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

Biografia Krisa

Kris Nathan Humphries – zawodnik New Jersey Nets ,NBA (Nr. 43)

2004–2006 Utah Jazz
2006–2009 Toronto Raptors
2009–2010 Dallas Mavericks
2010–present New Jersey Nets

Year Team GP GS MPG FG% 3P% FT% RPG APG SPG BPG PPG
2004–05 Utah 67 4 13.0 .404 .333 .436 2.9 .6 .4 .3 4.1
2005–06 Utah 62 2 10.0 .379 .000 .523 2.5 .5 .4 .3 3.0
2006–07 Toronto 60 2 11.2 .470 .000 .671 3.1 .3 .2 .3 3.8
2007–08 Toronto 70 0 13.2 .483 .000 .605 3.7 .4 .4 .4 5.7
2008–09 Toronto 29 0 9.1 .422 .000 .792 2.4 .3 .3 .2 3.9
2009–10 Dallas 25 0 12.6 .461 .000 .568 3.8 .3 .3 .4 5.2
2009–10 New Jersey 44 0 20.6 .433 .000 .699 6.4 .6 .7 .8 8.1
2010–11 New Jersey 74 44 27.9 .527 .000 .665 10.4 1.1 .4 1.1 10.0
Career  431 52 15.4 .462 .133 .624 4.7 .6 .4 .5 5.6

Year Team GP GS MPG FG% 3P% FT% RPG APG SPG BPG PPG
2006–07 Toronto 6 0 11.5 .333 .000 .375 2.8 .2 .2 .3 1.5
2007–08 Toronto 3 0 .7 .000 .000 .000 .0 .0 .0 .0 .0
Career  9 0 7.9 .333 .000 .375 1.9 .1 .1 .2 1.0

GP Games played   GS  Games started  MPG  Minutes per game
FG%  Field-goal percentage  3P%  3-point field-goal percentage  FT%  Free-throw percentage
RPG  Rebounds per game  APG  Assists per game  SPG  Steals per game
BPG  Blocks per game  PPG  Points per game  Bold  Career high

(Odwiedzono 94 razy, 1 wizyt dzisiaj)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *