Kim Kardashian i Gabriel Aubry


kardashian-aubryKim i Gabriel związali się w listopadzie 2010 r.

Partnerzy:
Kim
TJ Jackson 1994-98
Damon Thomas 2000-04
ślub 2000
Ray J 2006-07
Reggie Bush 2007-10
Shengo Deane 2010
Miles Austin 2010
Gabriel Aubry 2010
Kris Humphries 2010-13
ślub 20 08 2011
Kanye West 2012
Gabriela
Halle Berry 2005-10
Kim Kardashian 2010

Biografia Kim

Kimberly Noel “Kim” Kardashian[1] (ur. 21 października 1980[2]) – amerykańska osobowość telewizyjna, modelka, aktorka i biznesmenka. Sławę zyskała przede wszystkim za sprawą reality show Z kamerą u Kardashianów, w którym występowała wraz ze swoją rodziną, a także jego spin-offów, w postaci między innymi Kourtney i Kim jadą do Nowego Jorku. Kardashian sygnowała swoim nazwiskiem kilka zapachów, wystąpiła gościnnie w szeregu programów telewizyjnych, była uczestniczką Dancing with the Stars, wystąpiła w filmach Totalny kataklizm oraz Deep in the Valley, a także, wraz ze swoimi siostrami Kourtney i Khloé, opublikowała autobiografię Kardashian Konfidential[3].

W okresie od stycznia do grudnia 2010 roku zarobki Kardashian oszacowano na kwotę około 6 milionów dolarów – najwięcej spośród wszystkich gwiazd reality show z Hollywood[4]. W 2012 roku magazyn Forbes umieścił ją na 7. miejscu listy najbardziej wpływowych postaci show-biznesu, z rocznym zarobkiem w wysokości 18 milionów dolarów[5].

Kardashian urodziła się w Los Angeles jako córka prawnika Roberta Kardashiana i Kris Kardashian (nazwisko rodowe: Houghton). Jej ojciec miał przodków wśród Amerykanów o ormiańskim pochodzeniu, zaś jej matka ma korzenie holenderskie i szkockie[6]. Rodzice Kim rozwiedli się w 1989 roku. Robert Kardashian zmarł 30 września 2003 roku na raka przełyku. Matka Kim, Kris, jest obecnie żoną dawnego olimpijczyka, Bruce’a Jennera.

Kardashian ma dwie siostry: Kourtney i Khloé, a także jednego brata, Roberta. Kim ma również braci przybranych: Burtona Jennera, Brandona Jennera i Brody’ego Jennera oraz przybraną siostrę Casey Jenner (wszyscy są dziećmi drugiego męża Kris, Bruce’a Jennera), a także dwie przyrodnie siostry: Kendall Jenner i Kylie Jenner (które są dziećmi Kris i Bruce’a)[7]. Kardashian uczęszczała do Marymount High School[8].

Kariera
2007: początki i udział w reality show
Kardashian była długoletnią przyjaciółką Paris Hilton, dzięki której zyskała umiarkowaną uwagę mediów[9]. Kim zasłynęła jednak dopiero w lutym 2007 roku, kiedy to światło dzienne ujrzało seks wideo z udziałem Kardashian i wokalisty R&B, Raya J[10]. W październiku tego samego roku Kim, wraz z dwiema siostrami, bratem, dwiema przyrodnimi siostrami, matką i swoim przyrodnim ojcem zaczęła występować w reality show Z kamerą u Kardashianów, nadawanym na antenie stacji E!.
W grudniu 2007 roku Kim pozowała dla magazynu Playboy[11].

2008–obecnie: modeling i biznes
Kardashian jest współwłaścicielką butiku D-A-S-H, który prowadzi z siostrami: Kourtney i Khloé[12]. W lutym 2008 roku Kim stała się twarzą marki Bongo Jeans; ponadto, reklamowała również między innymi Carl’s Jr., a także lizaki Sugar Factory[13][14][15].

W 2008 roku Kardashian była jedną z uczestniczek 7. serii programu Dancing with the Stars[16]. Kim odpadła w trzecim odcinku, zajmując ostatecznie 11. miejsce[17].

W marcu 2009 roku Kardashian rozpoczęła kampanię promującą ShoeDazzle – markę, której jest współzałożycielką i główną stylistką[18]. W następnym miesiącu, 9 kwietnia, w sklepach ukazała się seria DVD z ćwiczeniami, Fit in Your Jeans By Friday, stworzona przez Kim i profesjonalnych trenerów: Jennifer Galardi i Patricka Goudeau[12][19]. We wrześniu 2009 roku firma kosmetyczna Fusion Beauty i Seven Bar Foundation rozpoczęła akcję charytatywną “Kiss Away Poverty”, której twarzą była Kardashian. 1 dolar ze sprzedaży każdego błyszczyka LipFusion trafiał do fundacji, która przeznaczała te środki na pomoc kobietom stawiającym pierwsze kroki w biznesie[20].

W 2010 roku premierę miały pierwsze perfumy sygnowane przez Kim[21]. Działająca w Los Angeles cukiernia Famous Cupcakes stworzyła specjalne, waniliowe babeczki dla Kardashian, znane jako Va-Va-Va-Nilla[14]. Kim, Khloé i Kourtney projektują biżuterię; w 2010 roku ukazała się ich autorska kolekcja “Virgins, Saints, and Angels”[22]. Kardashian, wraz z Khloé i Kourtney, jest autorką kilku kolekcji odzieżowych; należy do nich między innymi “K-Dash” dostępna w QVC od 2010 roku, a także linia zaprojektowana dla marki Bebe[23][24][25]. W 2010 roku premierę miał samoopalacz Kardashian Glamour Tan stworzony przez Kim, Khloé i Kourtney[26].

1 kwietnia 2010 roku Kim wsparła Cyndi Lauper podczas rozpoczęcia kampanii Give a Damn, naświetlającej kwestię dyskryminacji społeczności LGBT .

1 lipca 2010 roku nowojorskie muzeum Madame Tussauds zaprezentowało woskową figurę Kim Kardashian[27].

Kim jest producentką reality show The Spin Crowd, opowiadającym o pracy nowojorskiej agencji Command PR, prowadzonej przez Jonathana Chebana i Simona Hucka; Kardashian jest prywatnie przyjaciółką tej dwójki, a zwłaszcza Chebana, który wcześniej często pojawiał się w Z kamerą u Kardashianów. Kim wystąpiła gościnnie w 10. serii programu The Apprentice, wcielając się w rolę jednego z jurorów, a zarazem inspiracji do zadania dla uczestników – dwie drużyny miały bowiem stworzyć wewnątrz sklepu wystawę promującą nową linię perfum Kardashian[28][29]. Kim, Kourtney i Khloé napisały autobiografię, Kardashian Konfidential, która miała premierę 23 listopada 2010 roku[30].

W grudniu 2010 roku Kardashian nagrała wideoklip do piosenki “Jam (Turn It Up)”; za jego reżyserię odpowiadał Hype Williams, a w teledysku pojawił się między innymi Kanye West[31]. Premiera wideoklipu miała miejsce podczas nocy sylwestrowej, 31 grudnia 2010 roku, w klubie TAO w Las Vegas[32]. Za produkcję piosenki odpowiadali The-Dream i Tricky Stewart. Zapytana o ewentualne plany wydania swojego albumu w przyszłości, Kim odpowiedziała: “Nie pracuję nad żadną płytą, nic z tych rzeczy – to tylko jedna ścieżka, którą nagraliśmy na potrzeby Kourtney i Kim jadą do Nowego Jorku, i klip wyreżyserowany przez Hype’a Williamsa. Połowę środków ze sprzedaży utworu przekażemy na fundacje walczące z rakiem, ponieważ zarówno jedno z rodziców The-Dreama, jak i mój tata, zmarli na raka.”[33]

Kariera aktorska
Pierwszym angażem aktorskim Kim była rola w serialu telewizyjnym Ponad falą. Następnie, w 2008 roku, Kardashian zagrała w filmie pełnometrażowym Totalny kataklizm, wcielając się w postać Lisy. Kim pojawiła się ponadto gościnnie w serialach Jak poznałem waszą matkę, 90210 i CSI: Kryminalne zagadki Nowego Jorku[34][35]. Kardashian dwukrotnie pełniła rolę gościnnej jurorki w programie America’s Next Top Model[36].

Życie osobiste
W 2008 roku wzięła udział w kampanii społecznej sprzeciwiającej się wprowadzeniu w amerykańskim stanie Kalifornia poprawki legislacyjnej zamykającej drogę parom jednopłciowym do zawierania małżeństw (tzw. Propozycja 8)[37].

Związki
W 2000 roku Kardashian wyszła za mąż za producenta muzycznego Damona Thomasa; ich małżeństwo zakończyło się rozwodem w 2004 roku. W kolejnych latach Kim spotykała się z wokalistą R&B Rayem J, gwiazdą NFL Reggiem Bushem, graczem Dallas Cowboys Milesem Austinem, a także modelem Gabrielem Aubrym[38][39][40].

W październiku 2010 roku Kardashian związała się z Krisem Humphriesem, graczem drużyny NBA New Jersey Nets. W maju 2011 roku para się zaręczyła, zaś 20 sierpnia 2011 roku, w Montecito w Kalifornii, odbył się ich ślub[41][42]. Na początku października tego samego roku, telewizja E! wyemitowała dwuodcinkowy program specjalny, ukazujący zarówno przygotowania do ceremonii, jak i samą uroczystość ślubną Kim i Krisa[43]. Po 72 dniach małżeństwa, Kardashian wniosła 31 października 2011 roku pozew o rozwód, za przyczynę podając “różnice nie do pogodzenia”[44]. 1 grudnia 2011 roku Humphries złożył dokumenty wnoszące o unieważnienie małżeństwa, twierdząc, że padł ofiarą oszustwa; kalifornijskie prawo dopuszcza możliwość anulowania małżeństwa z tegoż powodu[45].

Aktualnie Kim Kardashian związana jest z amerykańskim raperem Kanye Westem, z którym ma córkę North West urodzoną 15 czerwca 2013r.

Kontrowersje
W kwietniu 2010 roku Kardashian wywołała kontrowersje ze względu na sposób, w jaki na jednym ze zdjęć trzymała kota[46]. W tym samym roku organizacja broniąca praw zwierząt PETA skrytykowała Kim za noszenie zwierzęcych futer, wyróżniając ją ponadto w gronie pięciu najgorszych postaci/organizacji 2010 roku w aspekcie traktowania zwierząt[47]. W kwietniu 2010 roku The Guardian poinformował, że Kardashian otrzymuje od swoich sponsorów za każdego tweeta kwoty opiewające wokół 10 tysięcy dolarów[48].

Małżeństwo z Krisem Humphriesem
Część mediów wysnuła przypuszczenia, że małżeństwo Kim z Humphriesem było zabiegiem reklamowym mającym wypromować rodzinę Kardashianów – ich markę oraz projekty telewizyjne[49]. Były współpracownik Kim, Jonatan Jaxson, także uznał ślub dwójki za chwyt marketingowy oraz sposób na zarobienie pieniędzy. W odpowiedzi na to, Kardashian pozwała Jaxsona do sądu, uznając jego słowa za kłamstwo[50].
Seks wideo

W lutym 2007 roku domowe seks wideo, które Kardashian nagrała ze swoim ówczesnym partnerem, wokalistą Rayem J, wyciekło do Internetu[51]. Vivid Entertainment wykupiła za milion dolarów prawa do filmu, a następnie, 21 lutego 2007 roku, wydała go pod tytułem Kim Kardashian: Superstar[51]. Kardashian pozwała Vivid, jednak pod koniec kwietnia 2007 roku wycofała pozew, w zamian za 5 milionów dolarów, które na mocy porozumienia otrzymała od wytwórni[52].

Filmografia
2007–obecnie: Z kamerą u Kardashianów jako ona sama
2008: Dancing with the Stars jako ona sama
2008: Totalny kataklizm jako Lisa Taylor[53]
2009: CSI: Kryminalne zagadki Nowego Jorku jako Debbie Fallon (1 odcinek)
2009: America’s Next Top Model jako ona sama (seria 13., 1 odcinek)
2009: Deep in the Valley jako Summa Eve
2009: Jak poznałem waszą matkę jako ona sama (1 odcinek)
2009: Ponad falą jako Elle (4 odcinki)
2010: 90210 jako ona sama (3. seria, odcinek 1.)
2011–obecnie: Kourtney i Kim jadą do Nowego Jorku
2011: America’s Next Top Model jako ona sama (seria 17., 1 odcinek)
2012: Jej Szerokość Afrodyta jako Nikki Lepree (sezon 4, 3 odcinki)
2012: Ostatni prawdziwy mężczyzna jako ona sama (1 odcinek)
2012: Rockefeller Plaza 30 jako ona sama (1 odcinek)
2013: The Marriage Counselor jako Ava[54]
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

Biografia Gabriela

Gabriel Aubry (ur. 4 stycznia 1976 roku w Montrealu, w prowincji Quebec) – francusko-kanadyjski model o międzynarodowej sławie.
Syn Gérarda Aubry, rozpoczynał karierę w branży mody na początku lat 90., gdy spotkał w klubie nocnym w rodzinnym Montrealu stylistę, który zaproponował mu współpracę. Przez kilka lat przyjmował małe zlecenia, aż w 2000 roku wystąpił w kampanii DKNY (Donna Karan New York). Podbił świat mody podczas kampanii marki Hugo Boss, w której występuje razem z Amber Valletty. Z każdym rokiem napływały kolejne propozycje kontraktów; Massimo Dutti (2003), Espirit (2004) i Express (2005). W międzyczasie występował w reklamach Tommy’ego Hilfigera i Levi’s. Pracował dla agencji Beatrice Model w Mediolanie i Wilhelmina Models w Nowym Jorku. Był twarzą kampanii promującej kolekcję Calvina Kleina (2006) u boku Doutzen Kroes oraz jesiennej kampanii Calvin Klein White Label (2007) z Małgosią Belą. Na początku 2008 roku pojawił się w reklamie Macy’s.
Podczas zdjęć jesiennej kolekcji Versace (2005) poznał aktorkę Halle Berry. Mają córkę Nahlę Arielę (ur. 16 marca 2008 roku o godz. 10:17 w szpitalu Cedars-Sinai Medical Center w Los Angeles).

źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

(Odwiedzono 88 razy, 1 wizyt dzisiaj)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *