Keira Knightley i James Righton kupili dom za 20 milionów

knightley-rightonWe wrześniu tego roku Keira Knightley zdecydowała się wystawić na sprzedaż mieszkanie, w którym do tej pory mieszkała w Londynie. Aktorka zdecydowała, że apartament jest za mały dla niej i jej męża, Jamesa Rightona.

Gwiazda nie czekała do sprzedaży mieszkania i już kupiła nową nieruchomość. Jak donoszą brytyjskie media, Keira stała się właścicielką 4-poziomowego domu w luksusowej dzielnicy Londynu. 275-metrowy dom ma trzynaście pomieszczeń w tym pięć sypialni. W piwnicy znajduje się siłownia oraz winiarnia. Wydała na niego około 20 milionów złotych.
źródło: pudelek.pl

Jak się wam podoba?

knightley-righton-dom
knightley-righton-dom2

Biografia Keiry

Keira Christina Knightley (ur. 26 marca 1985 w Teddington w Wielkiej Brytanii) — brytyjska aktorka, nominowana do Oscara za najlepszą rolę pierwszoplanową w filmie Duma i uprzedzenie.
Urodziła się w Teddington, jako córka Sharman Macdonald, nagradzanej autorki sztuk teatralnych, oraz aktora Willa Knightleya. To właśnie pod wpływem swojego ojca, Keira postanowiła zostać aktorką. Zadebiutowała w wieku siedmiu lat, rolą w serialu telewizyjnym Screen One, dwa lata później grała w swoim pierwszym filmie fabularnym, A Village Affair (1994). Sukces przyszedł wraz z otrzymaniem drugoplanowej roli służącej królowej Amidali w filmie George’a Lucasa Gwiezdne Wojny: część I – Mroczne Widmo, jednak prawdziwym przełomem okazała się rola w filmie Podkręć jak Beckham (2002). Następnie kariera aktorki rozwijała się, Keira otrzymała główną rolę kobiecą w filmie Gore’a Verbinskiego Piraci z Karaibów: Klątwa Czarnej Perły. Obraz stał się początkiem popularnej i dochodowej serii, a Keira grała u boku takich gwiazd jak Johnny Depp, Orlando Bloom czy Geoffrey Rush. W 2005 roku, odgrywała postać Elizabeth Bennet w adaptacji powieści Jane Austen Duma i uprzedzenie. Za rolę w tym obrazie otrzymała swoją pierwszą w karierze nominację do najlepszej aktorki pierwszoplanowej. Niespełna dwa lata później wystąpiła w filmie Pokuta, za którego otrzymała nominację do Złotego Globu i nagrody BAFTA.

Filmografia
Filmy fabularne
2011: A Dangerous Method jako Sabina Spielrein
2010: Last Night jako Joanna Reed
2010: London Boulevard jako Charlotte
2010: Nie opuszczaj mnie (Never Let Me Go) jako Ruth
2009: The Continuing and Lamentable Saga of the Suicide Brothers jako Wróżka
2008: Looking Over: The Edge of Love jako Vera Phillips
2008: Księżna (The Duchess) jako Georgiana, księżna Devonshire
2008: The Edge of Love jako Vera Phillips
2007: Robbie the Reindeer in Close Encounters of the Herd Kind jako Em (głos)
2007: Jedwab (Silk) jako Hélène Joncour
2007: Pokuta (Atonement) jako Cecilia Tallis
2007: Piraci z Karaibów: Na krańcu świata (Pirates of the Caribbean: At World’s End) jako Elizabeth Swann
2006: Piraci z Karaibów: Skrzynia umarlaka (Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest) jako Elizabeth Swann
2005: Domino jako Domino Harvey
2005: Duma i uprzedzenie (Pride & Prejudice) jako Elizabeth Bennet
2005: Obłęd (The Jacket) jako Jackie Price
2005: Historie zagubionych dusz (Stories of Lost Souls) jako Leah (nowela „New Year’s Eve”)
2004: Król Artur (King Arthur) jako Guinevere
2003: To właśnie miłość (Love Actually) jako Juliet
2003: Piraci z Karaibów: Klątwa Czarnej Perły (Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl) jako Elizabeth Swann
2003: Gaijin jako Kate (głos)
2002: The Seasons Alter jako Helena
2002: Doktor Żywago (Doctor Zhivago) jako Larysa „Lara” Antipowa (z domu Guishar)
2002: New Year’s Eve jako Leah
2002: Pure jako Louise
2002: Marzenia do spełnienia (Thunderpants) jako Uczennica szkoły muzycznej (niewymieniona w czołówce)
2002: Podkręć jak Beckham (Bend It Like Beckham) jako Juliette ‚Jules’ Paxton
2001: Bunkier (The Hole) jako Frances ‚Frankie’ Almond Smith
2001: Księżniczka złodziei (Princess of Thieves) jako Gwyn
2001: Deflation jako Jogger
1999: Gwiezdne wojny: część I – Mroczne widmo (Star Wars: Episode I – The Phantom Menace) jako Sabé
1998: Powrót do domu (Coming Home) jako Młoda Judith
1996: The Treasure Seekers jako Księżniczka
1995: Niewinne kłamstwa (Innocent Lies) jako Młoda Celia
1995: A Village Affair jako Natasha Jordan
Seriale telewizyjne
1999: Oliver Twist jako Rose Fleming
1995: The Bill jako Sheena Rose
1993: Screen One jako Mała dziewczynka

Nagrody i nominacje
2008: Piraci z Karaibów: Na krańcu świata (nominacja) MTV Movie Award najlepsza aktorka
2008: Pokuta (nominacja) BAFTA najlepsza aktorka pierwszoplanowa
2008: Pokuta (nominacja) Złoty Glob najlepsza aktorka w dramacie
2007: Piraci z Karaibów: Skrzynia umarlaka MTV Movie Award najlepsza rola
2007: Piraci z Karaibów: Skrzynia umarlaka (wygrana) Kryształowa Statuetka ulubione ekranowe dopasowanie
2006: Duma i uprzedzenie (nominacja) Złoty Glob najlepsza aktorka w musicalu lub komedii
2006: Duma i uprzedzenie (nominacja) Oscar najlepsza aktorka Akademia Filmowa
2006: Piraci z Karaibów: Skrzynia umarlaka (nominacja) Nagroda Młodych najlepsza aktorka
2005: Król Artur (nominacja) Nagroda Młodych najlepsza aktorka
2004: Piraci z Karaibów: Klątwa Czarnej Perły (nominacja) Saturn najlepsza aktorka drugoplanowa
2004: Piraci z Karaibów: Klątwa Czarnej Perły (nominacja) MTV Movie Award najbardziej obiecująca aktorka
2004: Piraci z Karaibów: Klątwa Czarnej Perły Nagroda Publiczności najlepsza aktorka
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

Biografia Jamesa

James Nicholas Righton (ur. 25 sierpnia 1983) to angielski muzyk, który jest współ-wokalista i klawiszowiec na londyńskiej nowej rave zespołu Klaxons .

Życie i kariera
Righton urodził się w Stratford-upon-Avon w Anglii. Ojciec righton jest, muzyk, zachęcał go do być częścią wielu zespołów, które wykonywane regularnie, kiedy był jeszcze w Stratford-upon-Avon High School . [3]

Righton uczestniczył w Benicassim festiwal, gdzie spotkał się z Simon Taylor-Davis (którego Righton nauczył się grać na gitarze). [4]

Klaxons podpisana do Polydor Records w 2006 roku. [5]

Righton zaczął spotykać aktorka Keira Knightley pod koniec lutego 2011 r. [6] , a para zaręczyła się w maju 2012. [7] Oni pobrali się w low-key ceremonii w Mazan na południu Francji w dniu 4 maja 2013 roku.
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

(Odwiedzono 178 razy, 1 wizyt dzisiaj)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *