Keanu Reeves i Trinny Woodall

reeves-woodallKeanu i Trinny byli parą w 2008 r.

Partnerzy:
Keanu
Melissa Pearcy
Jill Schoelen 1986-90
Sofia Coppola 1992
Amanda De Cadenet 1996-97
Jennifer Syme 1999-00
Autumn Macintosh 2003-05
Claire Forlani 2004
Kelli Garner 2005
Lynn Collins 2005
Diane Keaton 2005
Hallie Meyer-Shyer 2005-07
Parker Posey 2008
China Chow 2008
Trinny Woodall 2008
Charlize Theron 2009-10
Trinny
Johnny Elichaoff 1999-08
ślub
Keanu Reeves 2008

Biografia Keanu
Keanu Charles Reeves (ur. 2 września 1964 w Bejrucie, Liban) – kanadyjski aktor.
Jego ojciec Samuel Nowlin Reeves jest Amerykaninem azjatyckiego pochodzenia (pół Chińczyk, pół Hawajczyk), a matka Patricia jest Brytyjką.

Kariera
Krytycy docenili jego talent już po roli w sztuce Wolfboy w Toronto. Swoje pierwsze doświadczenia przed obiektywem kamery Reeves nabywał dzięki występom w niewielkich produkcjach kanadyjskiej telewizji.
W 1986 otrzymał pierwszą szansę zagrania w dramacie obyczajowym Youngblood, gdzie wcielił się w postać hokeisty. W niedługim czasie stworzył kreację w dramacie kryminalnym W zakolu rzeki. W 1988 zagrał epizodyczną rolę w filmie Stephena Frearsa Niebezpieczne związki. Rok później wystąpił w roli Teda Logana w filmie Wielka przygoda Teda i Billa. Wystąpił w wielu filmach, u licznych reżyserów światowego kina, tworząc doskonałe kreacje, m.in. w obrazach Moje własne Idaho, Drakula, Mały Budda, Wiele hałasu o nic. W 1994 zagrał w filmie Speed: Niebezpieczna szybkość, który stał się ogromnym sukcesem komercyjnym ( film zarobił 121 mln. dolarów). Uczynił on z niego gwiazdora Hollywood, a zarazem jednego z najlepiej zarabiających aktorów amerykańskich. Stworzyło mu to szansę współpracy z taką gwiazdą kina jak Al Pacino w Adwokacie diabła (1997). Popularność przyniosła mu rola Neo Matriksie (1999) w reżyserii braci Wachowskich.
Keanu Reeves jest obecnie jednym z najlepiej opłacanych aktorów swojej generacji[1].
Keanu Reeves Pictures
Keanu Reeves - zdjęcie, pictures, images, photos Nagrody i nominacje
2002: Krótka piłka (nominacja) Złota Malina najgorszy aktor
2002: Słodki listopad (nominacja) Złota Malina najgorszy aktor
2000: Matrix (nominacja) Saturn najlepszy aktor
2000: Matrix Nagroda Główna MTV Movie Awards najlepszy film
2000: Matrix Nagroda Główna MTV Movie Awards najlepsza rola męska
2000: Matrix (nominacja) MTV Movie Awards najlepszy duet aktorski
1997: Reakcja łańcuchowa (nominacja) Złota Malina najgorszy aktor
1996: Johnny Mnemonic (nominacja) Złota Malina najgorszy aktor
1996: Spacer w chmurach (nominacja) Złota Malina najgorszy aktor
1995: Speed: Niebezpieczna szybkość (nominacja) MTV Movie Awards
1995: Speed: Niebezpieczna szybkość Nagroda Główna MTV Movie Awards najlepszy duet aktorski
1994: Wiele hałasu o nic (nominacja) Złota Malina najgorszy aktor drugoplanowy
1992: Na fali MTV Movie Awards najbardziej pożądany aktor

Filmografia
2009: Prywatne życie Pippy Lee (The Private Lives of Pippa Lee) jako Chris
2008: Królowie ulicy (Street Kings) jako Detektyw Tom Ludlow
2008: Dzień, w którym zatrzymała się Ziemia (The Day the Earth Stood Still) jako Klaatu
2006: Przez ciemne zwierciadło (A Scanner Darkly) jako Fred / Bob Arctor
2006: Dom nad jeziorem (The Lake House) jako Alex Wyler
2005: Constantine jako John Constantine
2005: Rodzinka (Thumbsucker) jako Perry Lyman
2005: Ellie Parker jako Dogstar
2003: Matrix Reaktywacja (The Matrix Reloaded) jako Neo
2003: Matrix Rewolucje (The Matrix Revolutions) jako Neo
2003: Animatrix (The Animatrix) jako Neo (głos)
2003: Lepiej późno niż później (Something’s Gotta Give) jako Julian
2001: Słodki listopad (Sweet November) jako Nelson Moss
2001: Krótka piłka (Hard Ball) jako Conor O’Neill
2000: Sezon rezerwowych (The Replacements) jako Shane Falco
2000: Dotyk przeznaczenia (The Gift) jako Donnie
2000: Obserwator (The Watcher) jako David Allen Griffin
1999: Ja i Will (Me and Will) jako Dogstar
1999: Matrix (The Matrix) jako Neo (Thomas Anderson)
1997: Życie na krawędzi (The Last Time I Committed Suicide) jako Harry
1997: Adwokat diabła (The Devil’s Advocate) jako Kevin Lomax
1996: Reakcja łańcuchowa (Chain Reaction) jako Eddie Kasalivich
1996: Piętno Minnesoty (Feeling Minnesota) jako Jjaks Clayton
1995: Spacer w chmurach (A Walk in the Clouds) jako Paul Sutton
1995: Johnny Mnemonic jako Johnny Mnemonic
1994: Speed: Niebezpieczna szybkość (Speed) jako Jack Traven
1993: Mały Budda (Little Buddha) jako Siddhartha
1993: I kowbojki mogą marzyć (Even Cowgirls Get the Blues) jako Julian Gitche
1993: Wszystko tylko nie buty (Freaked) jako Ortiz, chłopiec od psów
1993: Wiele hałasu o nic (Much Ado About Nothing) jako Don John
1992: Dracula (Dracula) jako Jonathan Harker
1991: Szalona wyprawa Billa i Teda (Bill & Ted’s Bogus Journey) jako Ted Theodore Logan / Zły Ted
1991: Na fali (Point Break) jako Johnny Utah
1991: Moje własne Idaho (My Own Private Idaho) jako Scott Favor
1991: Providence jako Eric
1991: Captivated ’92: The Video Collection jako Jim (segment “Rush, Rush”)
1990: Ciotka Julia i skryba (Tune in Tomorrow…) jako Martin Loader
1990: Kocham cię na zabój (I Love You to Death) jako Marlon James
1989: Wspaniała przygoda Billa i Teda (Bill & Ted’s Excellent Adventure) jako Ted Theodore Logan
1989: Spokojnie, tatuśku (Parenthood) jako Tod Higgins
1989: Life Under Water jako Kip
1988: Książę Pensylwanii (The Prince of Pennsylvania) jako Rupert Marshetta
1988: Niebezpieczne związki (Dangerous Liaisons) jako Chevalier Danceny
1988: Permanent Record jako Chris Townsend
1988: Ubiegłej nocy (The Night Before) jako Winston Connelly
1986: Być znowu młodym (Young Again) jako Michael Riley
1986: Wzlot (Flying) jako Tommy
1986: Youngblood jako Heaver
1986: W zakolu rzeki (River’s Edge) jako Matt
1986: Pod wpływem (Under the Influence) jako Eddie Talbot
1986: Akt zemsty (Act of Vengeance) jako Buddy Martin
1986: Babes in Toyland jako Alex / Jack-be-Nimble
1986: Bractwo sprawiedliwych (Brotherhood of Justice) jako Derek
1985: One Step Away jako Ron Petrie
1985: Miłosna terapia (Letting Go) jako Klient

Ciekawostki
W 1991 wystąpił w teledysku do piosenki Pauli Abdul pt. Rush Rush.
W 2010 roku pojawił się na festiwalu Camerimage w Bydgoszczy.

źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

Trinny Woodall Pictures
Trinny Woodall - zdjęcie, pictures, images, photos Biografia Trinny

Trinny Woodall, właśc. Sarah-Jane Woodall (ur. 8 lutego 1964 w Londynie) – brytyjska prezenterka telewizyjna, dziennikarka, autorka.
Jej prawdziwe imię to Sarah-Jane, Trinny to jej przezwisko szkolne. Początkowo pracowała jako finansistka i specjalista marketingu, potem zaangażowała się w przemysł mody. Ma męża i dwoje dzieci: córkę Lylę i przybranego syna Zaka.
Wraz z Susannah Constantine jest autorką trzech brytyjskich programów telewizyjnych o modzie nadawanych w TVN Style i TVP2: Jak się nie ubierać, Trinny & Susannah rozbierają, Trinny & Susannah ubierają Belgię, Trinny & Susannah ubierają Polskę, Poradnia małżeńska Trinny i Susanny oraz Trinny & Susannah ubierają Amerykę.

źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

(Odwiedzono 672 razy, 1 wizyt dzisiaj)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *