Kate Mara i Max Minghella rozstali się


mara-minghellaKate Mara rozstała się z Maksem Minghellą.

31-letnia aktorka spotykała się z 28-letnim aktorem przez cztery lata. Ostatni raz parę widziano razem kilka tygodni temu. Podczas uroczystości Emmy Awards, która miała miejsce w ubiegły poniedziałek aktorka pojawiła się jednak sama. Kate Mara była nominowana za rolę w serialu “House of Cards”. Ostatecznie nagrodą powędrowała do Allison Janney za postać w serii “Masters of Sex”.

Max Minghella pracuje obecnie na planie obrazu “Into the Forest” u boku Ellen Page i Evan Rachel Wood.
źródło: nocoty.pl

Wideo – Kate Mara i Max Minghella

Biografia Kate

Kate Mara (ur. 27 lutego 1983 w Bedford, w stanie Nowy Jork) − amerykańska aktorka teatralna i filmowa.

Wczesne lata
Kate Rooney Mara urodziła się i wychowała w Bedford, Westchester County, Nowy Jork , do Timothy Christopher Mara, a scout i wiceprezesa oceny gracza dla New York Giants i Kathleen McNulty Mara (z domu Rooney ). [2] Jej siostra , Rooney Mara , jest również aktorką.

Ojciec Mara ma irlandzkie pochodzenie, niemiecki i francuski, kanadyjski, a matka jest z irlandzkiego i włoskiego pochodzenia. [3] Jej dziadek ze strony ojca, Wellington Mara , był długoletni współwłaścicielem Gigantów, zastąpiony przez swojego wuja, John Mara . Jej dziadek ze strony matki, Timothy James “Tim” Rooney skończył Yonkers Raceway w Yonkers, Nowy Jork od 1972 roku. [4] [5] Jest prawnuczka zarówno New York Giants założyciel Tim Mara i Pittsburgh Steelers założyciel Art Rooney, S. [6] Jej granduncle, Dan Rooney , jest prezes Steelers, był Ambasador Stanów Zjednoczonych do Irlandii i współzałożyciel funduszy Irlandia organizacji charytatywnej. Wujek, Art Rooney II , jest obecny prezes i współwłaściciel Steelers. Ma troje rodzeństwa: Daniel, (Patricia), Rooney (również aktorka) i Conora.

Mara zaczął grać w wieku dziewięciu lat w szkolnym musicalu, uczestniczyło kilka sztuk teatralnych dla młodzieży szkół i pojawił się w teatrze i w szkolnych przedstawieniach . [7] [8] Mara opisane się do Esquire Magazine jako “boleśnie nieśmiały” podczas dorastania i powiedział, że miał tylko jednego przyjaciela. [9] Jej pierwsze przesłuchanie było dla dramatu telewizyjnego Homicide: Life on the Street . Nie dostała roli, ale od tego momentu wiedziałem, że ona po prostu chciała działać. Mara ukończył Fox Lane High School rok wcześniej i został przyjęty do Tisch School of the Arts na Uniwersytecie w Nowym Jorku , aby studiować teatr muzyczny, ale ostatecznie odroczone jej gniazdo do pracy jako aktorka.

Życie osobiste
Mara stwierdziła, że pochodzi z “wielkiej” rodziny. [18] Jej ojciec jest jednym z 11 dzieci. Ona ma 22 ciotek i wujków i 40 kuzynów. [24] [48]

Mara przestarzały aktor Max Minghella od 2010 roku do roku 2014. [49] Mara punktów jej dietę wegańską i regularne treningi dla utrzymania siebie pasuje. [50]

Jako potomek New York Giants ‘ Tim Mara i Wellington Mara , a także Pittsburgh Steelers ‘ Art Rooney , jest fanem obu drużyn. [21] [51] Ona żartuje, że “Jeśli jestem zły na mojego Mama I wykorzenić dla Giants, a jeśli jestem wkurzona na mojego taty I kibicować Steelers “. [52] Ten związek przyczynił się do jej istoty oddane w We Are Marshall. [53] Mara śpiewał w grach obu zespołów, [4] [54] , a po brakujące Steelers “zwycięstwo w ​​Super Bowl XL ze względu na pracę, jej umowy teraz stwierdzić, że może ona uczestniczyć, jeżeli zarówno zespół idzie do Super Bowl. [53] Była w obecności na zwycięstwo Gigantów w Super Bowl XLII “zwycięstwa w przyszłym roku w Steelers Super Bowl XLIII i Gigantów zwycięstwa w Super Bowl XLVI . [55]

Wybrana filmografia
1999: Zagubione serca (Random Hearts) jako Jessica Chandler
2000: Tadpole jako Miranda Spear
2005: Kalifornijczycy jako Zoe Tripp
2005: Tajemnica Brokeback Mountain jako Alma Jr., lat 19
2005: Ulice strachu: Krwawa Mary jako Samantha
2006: Zoom: Akademia superbohaterów jako Summer Jones
2006: Męski sport jako Annie Cantrell
2007: Full of It
2007: Strzelec jako Sarah Fenn
2008: Transsiberian jako Abby
2008: Stone of Destiny (Kamień przeznaczenia) jako Kay Matheson
2009: SzczęścieDziękujęProszęWięcej jako Mississippi
2009: Na drodze do szczęścia jako Lucy
2010: Peep World jako Meg
2010: 127 godzin jako Kristi Moore
2010: Iron Man 2 jako Policjantka
2011: Ten Year jako Jill Montez
2011: American Horror Story jako Hayden McClaine
2011: Żelazny rycerz (Ironclad) jako Lady Isabel
2012: Chronicle jako Hindley
2012: Deadfall jako Hanna
2013: House of Cards (amerykański serial telewizyjny) jako Zoe Barnes
2014: Transcendencja (Transcendence) jako Bree
2015: Fantastyczna Czwórka (The Fantastic Four) jako Susan Storm/Invisible Woman
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

Biografia Maxa

Max Giorgio Choa Minghella (urodzony 16 września 1985) [1] jest angielski aktor. Występował w kilku amerykańskich filmach, zadebiutował w Bee Season (2005), zanim wystąpili w Art School Confidential (2006), The Social Network (2010) i stażu (2013).

Wczesne lata
Minghella urodził się w Hampstead , Londyn , syna koniec dyrektor Anthony Minghella i tancerz i choreograf Carolyn Jane Choa. [2] Jego ojciec urodził się w Ryde , Isle of Wight , i był z włoskiego pochodzenia, a matka urodziła się w Hong Kong . Jego dziadek ze strony matki był Han chińskiej pochodzenia, a jego babka ze strony matki była z chińskim, angielskim , irlandzkim , Parsee i szwedzkiego pochodzenia. [3] [4] Jego matki pradziadek był Hongkong ustawodawca Robert Kotewall .

Minghella spędzony czas na planach filmowych swego ojca podczas dorastania, z którego ma “miłe wspomnienia” i powiedział, że czuje się “bez ciśnienia” przez ojca, aby odnieść sukces w branży rozrywkowej. [5] Uczył się w św Antoniego przygotowawczych Szkoła i University College Szkoła w Hampstead. Następnie uczęszczał Columbia University , który uważał za swoje “pierwszeństwo”, którą ukończył w 2009 roku pracował przy filmach zazwyczaj tylko podczas letniej przerwy. Powiedział, że czuje się jak “angielskiego chłopca w szkole amerykańskiej”, który zachował się do siebie, i że większość jego kolegów nie miał pojęcia, że był aktorem. [3]

Kariera
Minghella był inspirowany zostać aktorem podczas jego późnych lat młodzieńczych, po obejrzeniu produkcji spektaklu This Is Our Youth w londyńskiej dzielnicy West End ; on następnie wypadł z University College w Szkole kontynuować karierę aktorską, a uczestniczyło w National Youth Theatre . [6] Nie zawsze chce zostać aktorem. Powiedział:.. “Myślałem, że to coś w rodzaju wstyd powiedzieć, że chciał być aktorem – to było, jak, jestem nudna i dorastanie byłem masowo dotyczy pozornie chłodny myślałem aż do około 16 roku życia, że ​​ja jechałem być reżyserem teledysku “. [7]

Minghella miał czołówce wygląd jako dodatkowy w filmie ojca Cold Mountain . [8] Jego pierwsza profesjonalna rola w Bee Season , gra syna dysfunkcyjnej żydowskiej amerykańskiej rodziny. Film został wydany w listopadzie 2005 roku do najczęściej mieszane recenzje i niskiej kasie, dochodzenia tylko 1.000.000 dolarów w ograniczonym wydaniu, [9], [10] choć krytyków zauważył, że Minghella był “utalentowany młody aktor oglądać, zapewniając dobre wyniki” . [11]

Minghella następnie w politycznym thrillerze Syriana , który został wydany w listopadzie 2005 roku, grając syna George Clooney jest CIA agenta charakteru. W 2006 roku zagrała w Daniel Clowes adaptacji Art School Confidential , komedii w reżyserii Terry Zwigoff . Dostał rolę po spotkaniu Zwigoff kiedy odwiedził zestaw Bee Season. [3] Jego film Elvis i Anabelle , ciemny dramat romantyczny, w którym gra Undertaker syna ‘s, miał swoją premierę na South by Southwest Film Festival w 2007. Opisał go jako “bardzo słodkim filmie”. [3] Był grać Art Bechstein w filmowej wersji pisarz Michael Chabon jest powieść tajemnic Pittsburghu , ale zrezygnował z projektu ze względu na jego harmonogramu uczelni. [12 ]

Prasa doniosła w 2007 roku, że Minghella został odlany w Beeban Cedron ‘s Hippie Hippie wstrząsnąć , film o pisarz Richard Neville zbioru w 1960 w Londynie. [13] W marcu 2008 roku ogłoszono, że będzie gwiazdą Alejandro Amenábar jest drugim języku angielskim Film język, Agora . [14] Akcja filmu rozgrywa się w 4 wieku Egipcie i obraca się wokół Hypatia z Aleksandrii . Później, w 2008 roku, Minghella odegrał pompatyczny reżysera w Jak stracić przyjaciół i zrazić do siebie ludzi , i był widziany w segmencie czarnej komedii Brief Wywiady Hideous mężczyzn . [15]

W David Fincher jest The Social Network , film o początkach 2010 Facebook , [16] gra Divya Narendra , jeden z upperclassmen Harvardu, który pozywa Mark Zuckerberg za kradzież ideę Facebooku. W czerwcu 2010 roku, Minghella został odlany w rosyjskim filmie science-fiction The Darkest Hour , wydany w grudniu 2011 roku. [17] Pojawił się w zespół dramedy 10 lat (2012). W następnym roku, miał rolę wspierającą jako Graham Hawtrey w komedii Internship .

W listopadzie 2013 roku ogłoszono, że będzie grać Minghella Richie Castellano w drugim sezonie w Fox serialu Mindy projektu . [18] W 2013 roku pojawił się w teledysku do ” Shot at the Night “przez The Killers .

Życie osobiste
Minghella dnia aktorka Kate Mara od roku 2010 do roku 2014.

Filmografia
1999 Toy Boys Danny Short film
1999 Let the Good Times Roll Boy with dog Short film
2005 Bee Season Aaron Naumann
2005 Syriana Robby Barnes
2006 Art School Confidential Jerome Platz
2007 Elvis and Anabelle Elvis
2008 How to Lose Friends & Alienate People Vincent Lepak
2009 Brief Interviews with Hideous Men Kevin (Subject No. 28)
2009 Agora Davus
2010 The Social Network Divya Narendra
2011 The Ides of March Ben Harper Nominated—Central Ohio Film Critics Association for Best Ensemble
2011 10 Years AJ
2011 The Darkest Hour Ben
2013 The Internship Graham Hawtrey
2013 Horns Lee Tourneau
2013–2014 The Mindy Project Richie Castellano 4 episodes
2014 About Alex Isaac
2014 Not Safe for Work Tim Miller
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

(Odwiedzono 672 razy, 1 wizyt dzisiaj)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Wykonaj poniższe zadanie * Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.