Katarzyna Walter jest zakochana


Katarzyna WalterBezrobocie Katarzynie Walter (55 l.) nie grozi. Jest aktorką, ale gdy telefon przestaje dzwonić, nie narzeka, siedząc bezczynnie, tylko szuka dla siebie innego zajęcia. Obecnie gromadzi materiały do książki, niedawno została pedagogiem i co najważniejsze, znów jest zakochana. “Na żywo” uchyliła rąbka tajemnicy, opowiadając o swoim nowym uczuciu.

Mówiła Pani, że czeka na miłość. Znalazła Pani tego jedynego?

– Spotkałam świetnego faceta. Znamy się od roku. Jest starszy ode mnie o 5 lat. Ponieważ jest osobą publiczną, nie za dużo mogę o nim powiedzieć. Dodam, że podziwiam go za wiedzę i fantazję.

Mieszkacie razem?

– Nie. Obecnie mieszkam z córką. Studiuje w Danii marketing i design, ale tak bardzo tęskniła za domem, że zrobiła sobie roczną przerwę.
źródło: pomponik.pl

Biografia Katarzyny

Katarzyna Walter (ur. 23 lutego 1960 w Krakowie) – polska aktorka filmowa i teatralna.
W 1983 roku ukończyła PWST we Wrocławiu. W latach 1983-1984 występowała w Teatrze Współczesnym we Wrocławiu. W latach 1984-1990 występowała w Teatrze Studio w Warszawie.

W filmach występowała również pod nazwiskami: Katarzyna Zadrożny, Katarzyna Walter-Sakowitch i Ewa Zadrożna.

Taniec z gwiazdami
Brała udział w VIII edycji programu Taniec z gwiazdami. Jej partnerem był Krzysztof Hulboj, z którym zajęła 11. miejsce.

Filmografia
2014: Komisarz Alex, jako Elwira Tarska (odc. 76)
od 2007: Na Wspólnej, jako Agnieszka Olszewska;
2006-2007: Hela w opałach odc. 3 i 23, jako Bożena;
2006: Magda M. odc. 17-18, jako Barbara Janicka;
2006: Będziesz moja, jako Dagmara;
2005: Na dobre i na złe odc. 221, jako Natalia Hertman;
2005: Kryminalni odc. 17, jako szefowa agencji reklamowej;
2005: Anioł stróż odc. 3 i 5, jako Dominika;
2004-2006: Pensjonat pod Różą, jako Alicja Ptak;
2004: Poza zasięgiem, jako madame Konya;
2004: Dziupla Cezara odc. 4, jako Maria Świętokrzyska;
2003: Sąsiedzi odc. 25, jako Miranda Ochocka;
2003: Lokatorzy odc. 150, jako Kora Winiarska;
1997: W krainie Władcy Smoków odc. 11-15, jako Guin;
1994: Śmierć w płytkiej wodzie, jako Martha;
1993: Nowe przygody Arsena Lupin, jako Natasza;
1992: Republika marzeń (Republik der traume), jako Dorota;
1991: Niech żyje miłość, jako Natalia Brońska (w czołówce jako Katarzyna Walter-Sakowitch);
1990: Rozmowy o miłości, jako Ewa;
1990: Kamienna tajemnica, jako Joanna;
1990: Femina, jako prostytutka przed hotelem;
1990: Prominent, jako żona Górskiego;
1990: Armelle;
1988: Błąd w rachunku, jako Dorota Milewicz;
1987: Jedenaste przykazanie, jako Maria;
1985: Sezon na bażanty;
1985: Na wolność, jako Ula Malak;
1985: Lubię nietoperze, jako Iza;
1984: Idol, jako dziewczyna Sołtana (w czołówce jako Zadrożna);
1981: 07 zgłoś się odc. 10-11, jako sekretarka majora Wołczyka;
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

(Odwiedzono 428 razy, 1 wizyt dzisiaj)