Katarzyna Pakosińska i Sambor Czarnota są razem?


pakosinska-czarnotaKatarzyna Pakosińska (42 l.) i Sambor Czarnota (37 l.) nadal nie potwierdzili, że są parą, jednak, jak donosi „Fakt”, nie szczędzą sobie czułych gestów…

Kilka tygodni temu w mediach pojawiła się informacja o nowej parze w polskim show-biznesie.

Strzała Amora dosięgnąć miała Katarzynę i Sambora, którzy grają razem w spektaklu “ZUS, czyli Zalotny Uśmiech Słonia”.

To właśnie wspólna praca ich do siebie zbliżyła, a jako że oboje rozstali się niedawno ze swoimi partnerami, mogą bez przeszkód układać sobie życie na nowo.

Tygodnik “Na żywo” donosił jakiś czas temu, że póki co nie chcą oznajmiać światu, że łączy ich coś więcej.

Para nadal nie potwierdziła, że są razem. “Fakt” przywołuje jednak zdarzenie, które ma świadczyć, że są w sobie zakochani.

“Kilka dni temu para spotkała się z przyjacielem w modnej warszawskiej restauracji. Cała trójka świetnie się tam razem bawiła.

Po obiedzie Czarnota i Pakosińska opuścili lokal we dwoje i razem udali się do domu.

Nie wyglądali bynajmniej na ‘przyjaciół’, za jakich dotychczas chcieli uchodzić…

Błyszczące oczy aktorki i czułe gesty Sambora mówiły same za siebie: mamy nową parę w polskim show-biznesie!” – czytamy w tabloidzie.
źródło: pomponik.pl

Biografia Katarzyny

Katarzyna Pakosińska (ur. 9 kwietnia 1972 w Warszawie) − polska artystka kabaretowa, aktorka, konferansjerka oraz dziennikarka TVP Polonia.
Z pochodzenia jest krymską Tatarką[1]. Była harcerką[1]. Ukończyła liceum plastyczne, kierunek projektowanie i wystawiennictwo. Studiowała polonistykę na Uniwersytecie Warszawskim, gdzie poznała pozostałych członków Kabaretu Moralnego Niepokoju.

Kabaret powstał w 1996 i w tym samym roku zdobył Grand Prix na XII Przeglądzie Kabaretów PaKA 96 w Krakowie. Wielokrotnie występowała z kabaretem w telewizji m.in. w programie pt. Tygodnik Moralnego Niepokoju.

Jest autorką serialu dokumentalnego Tańcząca z Gruzją.

31 grudnia 2009 wystąpiła w Łodzi na zabawie sylwestrowej razem z kabaretem, gdzie zaśpiewała m.in. piosenkę z tekstem Przemysława Borkowskiego do utworu Can’t Get You Out Of My Head Kylie Minogue. 25 stycznia 2010 razem z Robertem Gonerą prowadziła galę Telekamery Tele Tygodnia 2010.

27 marca 2010 poprowadziła z Marcinem Dańcem program Hit dekady (lata 50) emitowany w TVP2.

Od 23 lutego 2011 nie występuje razem z Kabaretem Moralnego Niepokoju.

Od września 2011 roku do 30 października 2011 brała udział w show Taniec z gwiazdami. Jej partnerem tanecznym był Stefano Terrazzino. Zajęli 6 miejsce.

Od 30 marca do 1 czerwca 2013 prowadziła program Ale mądrale!, emitowany w TVP1.

Od 2014 roku jest wokalistką zespołu Leszcze[2].

Georgialiki
Jest autorką książki pt. Georgialiki. Książka pakosińsko-gruzińska, której premiera przypada na 7 listopada 2012[3]. W listopadzie 2013 roku została oskarżona o plagiat przez autorów serwisu Oblicza Gruzji. Jego twórcy zarzucili jej, że w książce skopiowała, bez ich wiedzy i zgody, fragmenty ich reportaży oraz toasty gruzińskie w ich własnych adaptacjach. Jednocześnie wskazali także kilka innych fragmentów skopiowanych m.in. z Wikipedii z naruszeniem jej licencji[4]. 29 grudnia został opublikowany list otwarty w sprawie kolejnych kilkudziesięciu plagiatów znalezionych w książce “Georgialiki”[5]. Do listu dołączony został spis wszystkich wykrytych plagiatów[6] oraz galeria skanów porównujących fragmenty z książki i źródła, z których zostały skopiowane[7].

W oficjalnym oświadczeniu z dnia 17 stycznia 2014 r., Katarzyna Pakosińska oraz wydawnictwo Pascal potwierdzili, że “niektóre fragmenty tekstu autorki zawierały zapożyczenia, które omyłkowo nie zostały odpowiednio oznaczone” i zadeklarowało, że rozpoczęto “proces gruntownego sprawdzania i reedycji książki”[8]. W liście otwartym wydawnictwo wskazało, że prowadzone są negocjacje z autorami bloga Oblicza Gruzji, i wydawnictwu zależy na jak najszybszym ich zakończeniu. Zarzucili również twórcom bloga, brak zachowywania poufności rozmów, udzielanie publicznych wypowiedzi w tonie szkalującym wydawnictwo i autorkę, oraz rosnące roszczenia finansowe.

18 stycznia 2014 r. autorzy serwisu Oblicza Gruzji odpowiedzieli na zarzuty zawarte w oświadczeniu przypominając m.in. miesięczne milczenie wydawnictwa (od 9 grudnia do 7 stycznia) i brak przez ten czas jakiejkolwiek odpowiedzi ze strony wydawnictwa na wysyłaną korespondencję, co uznali za zerwanie rozmów przez wydawnictwo. Stwierdzili też, że brak oznaczeń zapożyczeń trudno uznać za omyłkę, gdyż udokumentowane przez nich przykłady wskazują na “świadome, celowe i zamierzone działanie” a do tego niektóre ze skopiowanych fragmentów “wykraczają poza granice dozwolonego cytatu”. Zwrócili też uwagę na to, że w wydanym oświadczeniu zostały pominięte kwestie plagiatów występujących w książce “Georgialiki” oraz wycofania jej ze sprzedaży jako naruszającej prawa autorskie[9].

Kilka dni po wydanym oświadczeniu głos w sprawie zabrał również Prezes Zarządu Wydawnictwa Pascal, Andrzej Rosner, który w rozmowie z dziennikarką radiowej Czwórki przyznał, że “na pewno doszło do poważnych nieprawidłowości”[10].

Życie prywatne
Jest rozwiedziona, z byłym mężem Tomaszem ma córkę Maję (ur. 26 grudnia 2003). Mieszka w Milanówku.

Filmografia
Deborah (1995) jako Hania Hofsztajn
Łóżko Wierszynina (1997) jako Ewa
Boża podszewka (1997) jako Żydówka
Dr Jekyll i Mr Hyde wg Wytwórni A’YoY (1999) jako Panienka Ann, narzeczona Jekylla
Badziewiakowie (1999) jako Dziennikarka
Niania (2007) jako Psychoterapeutka odc.50
Tańcząca z Gruzją (2009) jako prowadząca cykl reportaży o Gruzji
Muminki w pogoni za kometą (Muumi ja punainen pyrstötähti, 2010) jako Panna Migotka (polski dubbing)
Hotel 52 (2011) jako Anita odc.38
Renifer Niko ratuje brata (Niko – Lentäjän poika 2, 2012) jako Biała Wilczyca (polski dubbing)

Reklama
2013: Kampania reklamowa dla UPC
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

Biografia Sambora

Sambor Czarnota (ur. 16 marca 1977 w Częstochowie) – polski aktor teatralny, filmowy i telewizyjny.
Podczas nauki w Szkole Podstawowej nr 40 im. Stefana Żeromskiego w Częstochowie, uczył się także w Szkole Muzycznej I stopnia w klasie fortepianu. Uczęszczał do klasy o profilu biologiczno-chemicznym w II LO im. Romualda Traugutta, gdzie zdał maturę. W 2000 roku ukończył Wydział Aktorski Państwowej Wyższej Szkoły Filmowej, Telewizyjnej i Teatralnej im. Leona Schillera w Łodzi.

22 września 2001 roku zadebiutował rolą Wolfganga Amadeusza Mozarta w spektaklu Amadeusz na scenie Teatru Jaracza w Łodzi, z którym związał się na stałe. W szekspirowskiej sztuce Romeo i Julia (2001–2002) pojawił się jako Romeo i Parys. Sceniczna postać Mężczyzny Młodszego kreującego aż pięć postaci – beniaminka korporacji, dilera narkotyków słuchającego hip-hopu i wychowanka domu dziecka w przedstawieniu Toksyny przyniosła mu w 2003 nagrodę na III Ogólnopolskim Festiwalu Dramaturgii Współczesnej “Rzeczywistość przedstawiona” w Zabrzu oraz w 2004 odebrał nagrodę Zarządu Sekcji Teatrów Dramatycznych ZASP-u w X Ogólnopolskim Konkursie na wystawienie polskiej sztuki współczesnej w Warszawie i wyróżnienie na XXXIX Ogólnopolskim Przeglądzie Teatrów Małych Form “Kontrapunkt” w Szczecinie. Jest także laureatem nagrody marszałka województwa łódzkiego za sezon 2003/2004. Współpracował także z teatrami: warszawskim “Scena Prezentacje” (2003–2005), Muzycznym w Lublinie (2006–2007), Teatrem Kamienica w Warszawie (przy spektaklu Hiszpańska Mucha – 2013).

Debiutował na kinowym ekranie w dramacie Mariusza Trelińskiego Egoiści (2000) u boku Magdaleny Cieleckiej, Olafa Lubaszenko, Jana Frycza i Rafała Mohra. Następnie wystąpił w roli Jakuba Korpalskiego w telenoweli Czułość i kłamstwa (2000). Po występie w telewizyjnym dramacie Biała sukienka (2003), pojawił się w operze mydlanej Polsatu Samo życie (2005–2007), sitcomie TVP-Gdańsk Lokatorzy (2003), operze mydlanej TVP2 Na dobre i na złe (2004) oraz zagrał postać Józka w dramacie biograficznym stacji telewizyjnej Hallmark Channel, Karol. Człowiek, który został papieżem (Karol, un uomo diventato Papa, 2005). Popularność przyniosła mu także rola Łukasza Wrońskiego, współpracownika Choroszyńskiego, narzeczonego Julii Choroszyńskiej w serialu TVP 2 Egzamin z życia (2005–2007).

Życie prywatne
Związany z Martą Dąbrowską, córką byłego ministra kultury Waldemara Dąbrowskiego.

Filmografia
Czułość i kłamstwa (Jakub, syn profesora Konopki i Mai)
Lokatorzy (barman Rafał)
Egoiści (chłopak na wieczorze kawalerskim Młodego)
Sprawa na dziś (Adam, narzeczony zabitej w wypadku dziewczyny)
Samo Życie (Tomasz Popławski, dziennikarz)
Na dobre i na złe (Szymon Rajewski)
Pensjonat pod Różą (Marek Pasternak, adwokat)
Biała sukienka (Maciek)
Tango z aniołem (Filip Gans, adwokat)
Wiedźmy (Fabrizio)
Egzamin z życia (Łukasz Wroński)
Kryminalni (Marcello Rossi)
Karol. Człowiek, który został papieżem (Józek, przyjaciel Karola Wojtyły)
Fałszerze – powrót Sfory (Fota)
Rozmowy nocą
Tylko miłość (Marek, fotograf)
Sprawiedliwi (Maurycy Kohn)
Czas honoru (Moryc, członek ŻZW w getcie)
Ratownicy, 2010, facet z limuzyny
Nowa, 2010, odcinek 8.
Ojciec Mateusz, 2010, odcinek 43, jako tancerz Łukasz Jaworski.
Prosto w serce, 2011, Sebastian Zadworny
Rezydencja, 2011, Łukasz Podhorecki.
M jak miłość, 2011, Artur
Hotel 52, 2011, odcinek 30, jako Tymon, jeden z chłopaków Ady
Komisarz Alex, 2012 (Leszek Duda) (odc. 14)
Ixjana (Marek Newski)
Piąty stadion (Czarnogórzec) (odc. 74)
Barwy szczęścia (doktor Adrian Świderski)
Tajemnica Westerplatte (Antoni Trela)

Programy TV
Występował w VIII edycji programu Taniec z gwiazdami emitowanego w telewizji TVN. Jego partnerką była Magdalena Soszyńska-Michno. Zajęli 9. miejsce.

W 2011 r. w świątecznym wydaniu “Szansy na sukces” zaśpiewał kolędę “Lulajże Jezuniu” wraz z zespołem Mazowsze.
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

(Odwiedzono 1 203 razy, 1 wizyt dzisiaj)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Wykonaj poniższe zadanie *Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.