Katarzyna Maciąg i Stefan Pawłowski są razem?

Maciag-PawlowskiJeden z tygodników spekuluje na temat relacji Katarzyny Maciąg (32 l.) i Stefana Pawłowskiego (29 l.), którzy pojawili się razem na jednej z imprez.

Zarówno w polskim, jak i zagranicznym show-biznesie nie brak par, które poznały się na planie filmowym czy podczas udziału w programie rozrywkowym.

Wiele z nich zdecydowało się nawet na ślub.

Niedawno odbyła się gala Telekamer, gdzie aż roiło się od gwiazd i celebrytów.

Byli na niej obecni także Maciąg, znana m.in. z serialu “Teraz albo nigdy”, a także Pawłowski, którego można było podziwiać m.in. w “Czasie honoru”.

Oboje dość rzadko pokazują się na imprezach, nic dziwnego więc, że wzbudzili zainteresowanie fotoreporterów.

Tym bardziej że chętnie pozowali razem do zdjęć!

Jeden z tygodników pokusił się o spekulacje na temat łączących ich relacji.

“Kasia i Stefan mieli okazję poznać się bliżej na planie serialu ‘O mnie się nie martw’. Czy ich znajomość wykracza poza ramy damsko-męskiej przyjaźni?

Trudno powiedzieć, choć nieobecność tego wieczora ukochanej aktora, 24-letniej Julii Trembeckiej, daje do myślenia” – czytamy w “Na żywo”.
źródło: pomponik.pl

Biografia Katarzyny

Katarzyna Maciąg (ur. 3 maja 1982 w Kozienicach) – polska aktorka teatralna, filmowa i telewizyjna.

Absolwentka krakowskiej PWST. Przed podjęciem studiów aktorskich przez dwa lata studiowała na Wydziale Neofilologii w Instytucie Germanistyki Uniwersytetu Warszawskiego. Debiutowała na trzecim roku studiów w spektaklu Gąska w Teatrze Śląskim im. Stanisława Wyspiańskiego w Katowicach. Jest aktorką Starego Teatru w Krakowie.

Filmografia
Filmy
2007: Korowód − jako Ula Dębska
2008: Jak żyć? − jako Ewa
2008: Pora mroku − jako Majka
2009: Randka w ciemno − jako Majka
2010: Panoptikon
2010: Weselna Polka − jako Gosia Borówka
2012: Ścinki − jako ona
2012: Bokser − jako Kasia, narzeczona Przemka
2013: Heavy Mental − jako wróżka
2013: Płynące wieżowce − jako Ania
2014: Facet (nie)potrzebny od zaraz − jako Zosia

Seriale
2008–2009: Teraz albo nigdy! − jako Basia Jasnyk
2008: Trzeci oficer − jako Zosia Chenoir (odc. 7–13)
2010: 1920. Wojna i miłość − jako Lulu Biedrzycka
2011: Szpilki na Giewoncie − jako Marta Łukasik
2011: Linia życia − jako Olga Turowska-Grabowska
2011–2013: Hotel 52 − jako Grażyna Orzechowska (odc. 31); Monika (odc. 82)
2011–2013: Głęboka woda − jako Mika
2012: Prawo Agaty − jako Jadwiga (odc. 11)
2014: O mnie się nie martw (serial)

Dubbing
2013: Sarila − jako Apik

Teatr
PWST Kraków
Najzwyklejszy cud Eugeniusza Szwarca (reż. Natalia Łapina, 2006), jako Królewna; Nadworny Śpioszek
Arkadia Toma Stopparda (reż. Krzysztof Babicki, 2006), jako Thomasina Coverly
Teatr Nowy w Krakowie
Amok moja dziecinada Thomasa Freyera (reż. Iwo Verdal, 2007)
Teatr Stary w Krakowie
Oczyszczenie (reż. Petr Zelenka, 2008)
Teatr Śląski
Gąska Nikołaja Kolady (reż. Krzysztof Materna, 2006), jako Nina
Teatr Telewizji
Golgota wrocławska (reż. Jan Komasa, premiera 3 listopada 2008; Scena Faktu), jako Ewa
Teatr Wybrzeże
G®upa Laokoona Tadeusza Różewicza (reż. Jarosław Tumidajski, 2007), jako Córka
Teatr Stary w Krakowie
Czekając na Turka Andrzeja Stasiuka (reż. Mikołaj Grabowski, premiera w czerwcu 2009), jako pani Salamina

Nagrody i wyróżnienia
2007: XXV Festiwal Szkół Teatralnych w Łodzi za rolę Thomasiny Coverly – Arkadia Toma Stopparda
W 2013, otrzymała – wraz z Piotrem Głowackim – nagrodę w kategorii “Najlepsza gra aktorska w kinie niezależnym” na Festiwalu Filmowym “Drzwi” w Gliwicach za film Ścinki[1].
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

Biografia Stefana

Stefan Pawłowski (ur. 6 grudnia 1986 w Nowym Dworze Mazowieckim) – polski aktor.

Jest wnukiem szermierza Jerzego Pawłowskiego i aktorki Teresy Szmigielówny. Jego brat Józef również jest aktorem[1]. Wystąpił między innymi w filmie Jack Strong w reżyserii Władysława Pasikowskiego, gdzie razem z bratem wcielał się w postać Waldemara Kuklińskiego, syna głównego bohatera filmu – pułkownika Ryszarda Kuklińskiego[2]. Zagrał również Adama w serii Powstanie serialu Czas honoru[3] oraz wciela się w jedną z głównych postaci w serialu O mnie się nie martw emitowanym przez TVP2, gdzie jest odtwórcą roli prawnika Marcina Kaszuby[4].

Ma na koncie również kilkanaście ról dubbingowych w tym między innymi w Bestia z Wolfsberga, Niesamowity Spider-Man, Niesamowity Spider-Man 2 czy Transformers: Wiek zagłady[5].

Filmografia
Seriale
2011: Ojciec Mateusz jako Andrzej Piecuch (gościnnie, odcinek 90)
2013: Przepis na życie (gościnnie, odcinek 59)
2013: Hotel 52 jako Bartek, chłopak Darii (gościnnie, odcinek 83)
2013: Przyjaciółki (gościnnie, odcinek 33)
2014: Czas honoru Powstanie jako Adam
2014: O mnie się nie martw jako Marcin Kaszuba

Filmy
2013: Bilet na ksieżyc
2014: Jack Strong jako Waldemar Kukliński
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

(Odwiedzono 4 894 razy, 2 wizyt dzisiaj)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *