Katarzyna Glinka i Przemysław Gołdon rozstali się. Będzie rozwód?


glinka-goldonTo dość zaskakująca informacja. Nic nie zapowiadało tego, że w małżeństwie Katarzyny Glinki i Przemysława Gołdona dzieje się źle. Para od dawna unikała dzielenia się życiem prywatnym z mediami. Od dziesięciu lat uznawani byli za naprawdę udane małżeństwo.

Jednak według najnowszych doniesień, za zamkniętymi drzwiami rozgrywał się dramat. Kilka miesięcy temu Gołdon oznajmił żonie, że odchodzi z domu.

Cztery miesiące temu po prostu wyprowadził się z ich wspólnego mieszkania – mówi informator magazynowi Show. Teraz Kasia i Przemek kontaktują się wyłącznie w sprawach związanych z synem. Chociaż żadne z nich nie złożyło jeszcze dokumentów rozwodowych, decyzja o rozstaniu już zapadła.

Sama zainteresowana nie zamierza dzielić się z mediami tym, co się dzieje w jej życiu.

Nigdy nie komentowałam swojego życia prywatnego i teraz też nie zamierzam tego robić – oznajmiła Glinka dziennikarzom.
źródło: pudelek.pl

Biografia Katarzyny

Katarzyna Glinka (ur. 19 kwietnia 1977 w Świdnicy[1]) – polska aktorka filmowa i teatralna.
Wychowywała się w Dzierżoniowie, gdzie ukończyła II Liceum Ogólnokształcące i Państwową Szkołę Muzyczną I stopnia. W 2001 ukończyła Wydział Aktorski Państwowej Wyższej Szkoły Filmowej, Telewizyjnej i Teatralnej w Łodzi. W teatrze debiutowała 23 lutego 2002 w Teatrze im. Stefana Jaracza w Olsztynie. Od 2003 mieszka w Warszawie. Znana jest również jako twarz reklamowa stacji Canal+. W 2007 brała udział w pierwszej edycji programu Gwiazdy tańczą na lodzie, zajęła 3 miejsce. Od września 2008 wraz z Robertem Gonerą prowadzi polską edycję teleturnieju Fort Boyard. Jako Hesia występuje w warszawskim Teatrze Polskim w sztuce Dulscy Z.O.O. Brała udział w XI edycji programu Tańca z gwiazdami, zajęła 2. miejsce z Stefanem Terrazzino przegrywając z Julią Kamińską w odcinku finałowym.

W 2010 roku zajęła pięćdziesiąte pierwsze miejsce w rankingu Forbes na sto najcenniejszych gwiazd polskiego show-biznesu[2].

Jest zamężna z Przemysławem Gołdonem, z którym ma syna Filipa urodzonego w 2012.[3]

Filmografia
2012: Holy Motors
2011: Wyjazd integracyjny, jako modelka Gabi
2011: Och, Karol 2, jako Adrianna
2009: Od pełni do pełni, jako Lenka
2009–2010: Tancerze, jako Roma
od 2007: Barwy szczęścia, jako Kasia Górka
2007: Dlaczego nie!, jako recepcjonistka
2006–2007: Pierwsza miłość, jako salowa Justyna Zarzecka
2006: Francuski numer, jako przyjaciółka Magdy
2006: My Baby, jako Jola, przyjaciółka Zosi (w produkcji)
2005: Zakręcone, jako Celina
2005: Kryminalni, jako Klaudia (gościnnie)
2004–2005: Na dobre i na złe, jako pielęgniarka Karina (gościnnie)
2004: Panienki, jako Celina
2003: Lokatorzy, jako Iga Morawska (gościnnie)
2003: Seria II Kasia i Tomek, jako Panna (głos) (gościnnie)
2002: Szpital na perypetiach, jako pielęgniarka Aśka “Nowa” (gościnnie)
2002–2003: Samo Życie, jako Justyna, dziewczyna barmana Czarka
2002–2004: Klan, jako Dominika Szulc, koleżanka Agnieszki i Tomka ze studiów
2002: M jak miłość (odc. 58), jako pracownica baru – obok Izy (Maja Hirsch)

Polski dubbing
2010: Megamocny – Roxanne
2009: Dzwoneczek i zaginiony skarb
2008: Dzwoneczek – Mgiełka
2003: Dziewczyny i miłość

Programy rozrywkowe
2007: Gwiazdy tańczą na lodzie – I edycja, w parze z Łukaszem Dzióbkiem zajęła III miejsce
2008: Fort Boyard – prowadząca z Robertem Gonerą
2010: Taniec z gwiazdami – XI edycja , w parze z Stefano Terrazzino zajęła II miejsce

Nagrody i wyróżnienia
2003: laureatka konkursu “Z Cinema do Cannes”.
2001: nagroda (wyróżnienie jury) za rolę Venticello II w Amadeuszu Petera Shaffera w reż. Waldemara Zawodzińskiego na XIX Festiwalu Szkół Teatralnych w Łodzi
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

(Odwiedzono 523 razy, 1 wizyt dzisiaj)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Wykonaj poniższe zadanie * Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.