Karolina Nowakowska i Maciej Zwoliński rozstali się

nowakowska-zwolinskiKarolina Nowakowska, znana z serialu “M jak miłość”, zignorowała zły omen, którym było złamanie kości śródstopia tuż przed ślubem. Była tak zdeterminowana do tego, by poślubić Macieja Zwolińskiego, że do ołtarza poszła o kulach. Tymczasem, jak podaje tygodnik “Rewia”, aktorka jest już po rozwodzie. Para nie dotrwała nawet do pierwszej rocznicy. Karolina i Maciej rozwiedli się zaledwie po 10 miesiącach.
Jak podaje “Rewia” aktorka przed ślubem ze Zwolińskim spotykała się głównie z aktorami. Ponoć omal nie wyszła za Mikołaja Krawczyka, którego poznała podczas studiów w łódzkiej szkole filmowej. Przez pewien czas spotykała się też z Rafałem Mroczkiem, a potem z kolegą z planu Maciejem Jachowskim. Wszystkie te związki zakończyły się klapą. Być może aktorka miała nadzieję, że poślubienie mężczyznę spoza branży odwróci złą passę. Niestety wyszło inaczej.
źródło: fakt.pl

Biografia Karoliny

Karolina Nowakowska (ur. 17 maja 1982 w Warszawie) – polska aktorka teatralna,filmowa, serialowa, tancerka i piosenkarka.
Córka Jiřiny Nowakowskiej i Marka Nowakowskiego. Szerszej publiczności znana głównie z roli Olgi Jankowskiej-Ziober z serialu M jak miłość i filmu “Randka w ciemno” w reżyserii Wojciecha Wójcika. Grała także między innymi w produkcjach : Zostać miss II, Pitbull,”Klinika samotnych serc ,Na Wspólnej,Kryminalni, “Och, Karol 2”. Wcześniej związana w Teatrem Żydowskim, przy którym ukończyła studio aktorskie, jak również z Teatrem Kamienic, gdzie z powodzeniem wcielała się w Hannę Ordonównę z spektaklu muzycznym “Ordonka z kamienicy”. Od kilku lat związana z warszawskim Teatrem Komedia, gdzie możną ją oglądać w “Fotkach z wakacji”, “Dziewczynach z kalendarza”,a także w jednej z ostatnich premier teatru pt.”Klejnoty” (spektakle w reżyserii Tomasza Dutkiewicza). Jest absolwentką szkoły muzycznej I stopnia w klasie fortepianu i emisji głosu, Wyższej Szkoły Dziennikarskiej im. M. Wańkowicza, WSKiMS im. Giedroycia w Warszawie,a także studiów podyplomowych z zarządzania kulturą na UKSW w Warszawie. w 2006 roku zdała państwowy eksternistyczny egzamin aktorski przy ZASP.
Jako tancerka w stepowaniu zdobyła m.in.: Mistrzostwo Czech w 1996, Mistrzostwo Polski w 1999 i Puchar Polski w 2001.
Uczestniczka wielu programów tv, m,in. “Gwiazdy tańczą na lodzie II”. Finalistka IV edycji programu tv “Jak oni śpiewają”.

Programy rozrywkowe
Gwiazdy tańczą na lodzie
Od 7 marca do 25 kwietnia 2008 brała udział w II edycji programu Gwiazdy tańczą na lodzie. W parze z Filipem Bernadowskim zajęła 6 miejsce.

Jak oni śpiewają
Od 6 września do 6 grudnia 2008 brała udział w IV edycji programu Jak oni śpiewają, gdzie zajęła 2 miejsce. Od 12 września do 3 października 2009 brała udział w VI edycji programu, w którym zajęła 9 miejsce.

Życie prywatne
25 maja 2013 roku wyszła za mąż za Macieja Zwolińskiego.

Filmografia
Mięso (Ironica) (1993) jako dziewczynka w stroju komunijnym
Decyzja należy do ciebie (1999) jako Anielka
Policjanci (1999) jako Bożenka
To my (2000) jako ona sama (niewymieniona w czołówce)
Kariera Nikosia Dyzmy (2002)
Kasia i Tomek (2002-2003) jako Uczestniczka prezentacji kosmetyków
Samo życie (2002-2008) jako Joasia, recepcjonista w redakcji gazety ‘Samo Życie’
Lokatorzy (2003) jako panna młoda, klientka restauracji Jacka
Na Wspólnej (2003-2008) jako Żona Damiana
Zostać miss 2 (2003) jako Magda “Komandoska”
Dziki (2004)
Kryminalni (2004-2008) jako Barmanka/Sabina, żona Łukasza Czecha
Klinika samotnych serc (2005) jako Gabi, modelka
Pogromczynie mitów (2005) jako Ankietowana
Pitbull (2005-2008) jako prokurator
M jak miłość (2007-2011) jako Olga Jankowska-Ziober, była żona Kuby,
Prawo miasta (2007) jako recepcjonistka w firmie Woytowicza
Randka w ciemno (2010) jako Anna

Teatr TV
Portret słabego pianisty (1994) jako Ola
Blues (1999) jako Dziewczyna

Polski dubbing
6 w pracy (2004)
B-Daman (2005) jako Karat
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

(Odwiedzono 453 razy, 2 wizyt dzisiaj)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *