Karolina Gorczyca nie ma zamiaru wychodzić za mąż za Wojciecha Zielińskiego?


gorczyca-zielinskiJakie ma powody, by trwać w stanie narzeczeńskim?

Karolina Gorczyca (28 l.) przyjmując pierścionek zaręczynowy od o sześć lat starszego aktora Wojciecha Zielińskiego (doktor Orda w “Lekarzach”) dała mu nadzieję, że w niedalekiej przyszłości się pobiorą.
Jednak na ślub się nie zanosi, choć w przyszłym roku będą świętować piątą rocznicę swojego związku i trzecie urodziny córki, Marii.
Narzeczona Wojtka Zielińskiego najwyraźniej nie chce zostać jego żoną. Ale czy ma ku temu powody?

“W życiu nic nie jest pewne na sto procent, a już na pewno nie w uczuciach. Zawsze są jakieś wątpliwości. Poza tym według mnie dziecko bardziej scala niż jakiś ślubny papier” – wyjaśniła w jednym z wywiadów.

Ciekawe, czy jej partner czytał ten wywiad zanim postanowił poprosić ją o rękę…
źródło: pomponik.pl

Wideo – zwiastun filmu Huśtawka, w którym gra Karolina Gorczyca i Wojciech Zieliński

Biografia Karoliny

Karolina Gorczyca (ur. 14 marca 1985 w Biłgoraju) – polska aktorka filmowa i telewizyjna. Absolwentka Państwowej Wyższej Szkoły Teatralnej w Krakowie. Użyczyła głosu w grze komputerowej Tomb Raider jako Lara Croft.

Aktorką została z przekory, w domu, w Biłgoraju, doradzano medycynę, prawo, solidny zawód, gwarantujący finansowe bezpieczeństwo. A Karolina chciała udowodnić, że potrafi, że jej marzenia o aktorstwie to nie mrzonki i że tak właśnie chce komunikować się z światem, przez sztukę.

Zdała do Krakowa, do najlepszej szkoły teatralnej w kraju. Studia były dla niej najważniejsze. Kiedy inni prowadzili całonocne rozmowy istotne w krakowskich knajpach, Karolina po zajęciach zostawała w szkole. Ciężko pracowała i szukała swojej drogi w aktorstwie.

Efekty pojawiły się błyskawicznie. Jeszcze na studiach na szkolnym korytarzu została dostrzeżona przez irańskiego reżysera, u którego później zagrała w filmie „The Die of Love”. Następnie debiut teatralny „Biesy” w reżyserii Krzysztofa Jasińskiego na scenie Teatru Stu. Kolejny film to „Korowód” Jerzego Stuhra, ówczesnego Rektora PWST.

Po studiach już, duże role: w serialu „Twarzą w Twarz”, oraz w filmie „Pora Mroku”. Kariera rozwijała się bardzo dobrze, Karolina grała w kilku produkcjach jednocześnie. Pojawił się „Czas Honoru i rola Rudej. Widzowie pokochali „Rudą”, piękną, odważną i energiczną łączniczkę podziemia. Duży rozgłos przyniosła jej rola główna w „Miłości na wybiegu”, gdzie zagrała dziewczynę, która z małego miasteczka trafiła do wielkiego świata mody. Dalej „Na dobre i na złe”, serial, z którym także związała się na dłużej. Aktorka nieprzerwanie dostawała propozycje filmowe. Na planie filmu „Ostatnia akcja” miała zaszczyt zagrać z Janem Machulskim, Barbarą Krafftówną i Marianem Kociniakiem. „Skrzydlate Świnie”, „Huśtawka”, a w między czasie, rewelacyjna rola Leny instruktorki fitnessu, w uwielbianym serialu „Usta Usta”.

Karolina nie stroniła także od filmów niezależnych, niskobudżetowych czy krótkometrażowych, zagrała w filmach „Noc z życia” Antka Królikowskiego, „Zdjęcie” Macieja Adamka, „Wybraniec” Michała Węgrzyna.

Spektakularnie także zadebiutowała w dubbingu. Użyczyła głosu Larze Croft w kultowej grze Tomb Raider. Odbiór był bardzo pozytywny, zarówno fani jak i krytycy byli zachwyceni efektem.

Najciekawsza rola filmowa była jeszcze przed nią. Pod koniec 2012 r. wygrała wieloetapowy casting (Warszawa, Paryż, Monachium) do głównej roli w niemiecko – polskim filmie „Agnieszka” w reżyserii Tomasza Rudzika. Karolina pokonała czołówkę polskich aktorek filmowych. Zdjęcia odbyły się wiosną 2013 r. i było to dla Karoliny największe wyzwanie aktorskie w dotychczasowej karierze. Zagrała dziewczynę, która po wyjściu z polskiego więzienia ucieka do Niemiec, gdzie musi radzić sobie w ekstremalnych sytuacjach.

Prosto z planu tak mocnego i wyczerpującego filmu, trafiła do zupełnie innej rzeczywistości, serialu „To nie koniec świata”.

Karolina szybko musiała się przestawić i odnaleźć w roli Anki, dziewczyny z Białej Podlaskiej, trenerki miejscowej młodzieżowej drużyny piłkarskiej. W życiu Anki pojawia się pewien przystojniak z Warszawy i wywraca to ułożone życie do góry nogami…

Od razu bardzo polubiła swoją bohaterkę, zadziorną, buntowniczkę, która ma wiele wspólnych cech nią samą.

Od kilku lat ze spontanicznością i buntem wygrywa rozsądek i przemyślane, dojrzałe decyzje, gdyż w jednej roli odnajduje się najlepiej, tę rolę kocha najbardziej, w niej trwa nieprzerwanie, ona pochłania ją i w pełni satysfakcjonuje, to rola mamy.

Filmografia
2007: Korowód − jako Kasia Darska
2008: Na Kredyt
2008: Pora mroku − jako Joanna Kuczerska
2008: Twarzą w twarz − jako psycholog Dorota Popławska
od 2009: Czas honoru − jako Wiktoria Ruda Rudnicka
2009: Miłość na wybiegu − jako Julia Wejcher
2009–2010: Na dobre i na złe − jako doktor Iwona Kalicka, narzeczona Sarneckiego
2009: Ostatnia akcja − jako Magda
2009: Sprawiedliwi − jako pielęgniarka Jakuba (odc. 7)
2009: Huśtawka − jako Karolina
2009–2010: Majka − jako Klara, dziewczyna Piotra Olkowicza
2010–2011: Usta usta − jako Lena
2010: Skrzydlate świnie − jako Alina, partnerka Oskara
2012: Zdjęcie − jako Ewa
2012: Anna German − jako Jadwiga Kowalska
2012: Hotel 52 − jako siostra zakonna Anna Makowska odc.62
2012: Komisarz Blond i Oko Sprawiedliwości − jako asystentka
2012: Wybraniec − jako Justyna, żona Kamila
2013: Komisarz Alex − jako policyjny psycholog – Ewa Wilk
2013: Ojciec Mateusz − jako Inka Adamus (odc. 118)
2013: To nie koniec świata – jako Anka
2013: Lekarze – jako Karolina

Dubbing
2013: Tomb Raider − jako Lara Croft
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)
źródło: karolinagorczyca.com

Biografia Wojciecha

Wojciech Zieliński (ur. 23 kwietnia 1979 r. w Łodzi) – polski aktor.
Ukończył technikum geodezyjne. W 2004 roku ukończył wydział aktorski PWSTiTV w Łodzi. W tym samym roku został nagrodzony za dwie role sceniczne: Irwina w “Tajemnej ekstazie” i tytułową kreację w spektaklu “Géza – dzieciak”. Na XXII Festiwalu Szkół Teatralnych w Łodzi otrzymał Grand Prix, Nagrodę Publiczności, nagrodę ZASP-u, wyróżnienie łódzkich mediów, Nagrodę Jana Machulskiego oraz nagrodę honorową gazety festiwalowej “Tupot”. Od 2005 jest aktorem Teatrze Studio w Warszawie.

Karierę aktorską rozpoczynał od epizodu w obrazie “Dotknij mnie” Anny Jadowskiej i Ewy Stankiewicz. Wcielił się tam w Wojtka, studenta Filmówki dorabiającego w telesprzedaży. Potem była rola Darka Leśniaka “Dahomeja” w serialu “Oficer”. Pojawił się również jako Kalafior w filmie “Z odzysku” Sławomira Fabickiego. Rok 2007 przyniósł mu rolę Arkadiusza Cyganika “Cygi” w “Świadku koronnym” oraz serialu “Odwróceni”. Potrafił zwrócić na siebie uwagę jako kierowca i ochroniarz “Blachy”, granego przez Roberta Więckiewicza.

Filmografia
2003: Dotknij mnie jako Wojtek
2004-2005: Oficer jako Darek Leśniak “Dahomej”
2006: Z odzysku jako Kalafior
2006: Odwróceni jako Arkadiusz Cyganik “Cyga”
2006: Świadek koronny jako Arkadiusz Cyganik “Cyga”
2008: Londyńczycy jako Leszek Przybylski, mąż Kasi
2009: Nie opuszczaj mnie jako Łukasz
2009: Idealny facet dla mojej dziewczyny jako Szymon Mrówka
2009: Zero jako ratownik medyczny
2009: Moja krew jako Olo
2010: Ratownicy jako Oliver Krasicki (odc. 2, 7, 8)
2010: Huśtawka jako Michał
2010: Chrzest jako Michał
2010: 1920. Wojna i miłość jako Władek Jarociński, podporucznik (później kapitan) w armii polskiej
2012: Lekarze jako dr Daniel Orda
2012: Supermarket jako Jarzyna
2013: Pokłosie jako Antek
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

(Odwiedzono 461 razy, 1 wizyt dzisiaj)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *