Julian McMahon i Kelly Paniagua wzięli ślub


mcmahon-paniaguaAktor, który sławę zdobył grając w serialu “Bez skazy”, po raz trzeci stanął na ślubnym kobiercu. Wesele gwiazdora odbyło się 28 czerwca na jeziorem Tahoe w stanie Kalifornia. “Tak” powiedziała jego wieloletnia partnerka, aktorka i modelka, Kelly Paniagua. Para jest ze sobą od 11 lat. Julian McMahon był już dwukrotnie żonaty, z wokalistką Dannii Minogue i aktorką Brooke Burns, z którą ma 13-letnią córkę Madison.
źródło: nocoty.pl

Biografia Juliana

Julian Dana William McMahon (ur. 27 lipca 1968 roku w Sydney, Nowej Południowej Walii, w Australii Sydney) – australijski aktor telewizyjny, producent filmowy i model.
Przyszedł na świat jako drugie dziecko i jedyny syn Sir Williama McMahona, premiera Australii (1971-1972) i Lady Sonii McMahon. Ma dwie siostry: starszą Melindę i młodszą Deborah. Uczęszczał do prywatnej szkoły dla chłopców Sydney Grammar School. Krótko studiował prawo na University of Sydney i ekonomię na University of Wollongong.

Następnie podjął pracę jako model w stolicach mody takich jak Mediolan, Nowy Jork, Rzym i Paryż. Z wybiegu trafił na mały ekran i przez 18 miesięcy występował w brytyjskim serialu Dom i poza domem (Home and Away, 1989-1991) jako Ben Lucini. Pojawił się w teledyskach Dannii Minogue pt. “This is It” i “This is way”. Jego pierwszą rolą w amerykańskiej telewizji była opera mydlana Inny Świat (Another World, 1992-1994). Zdobył sympatię telewidzów rolą doktora Christiana Troya w serialu Bez skazy (Nip/Tuck, 2003-2010), a za tę postać był nominowany do nagród: Złotego Globu (2005), Złotej Satelity (2004) oraz dwukrotnie do nagrody Saturna (2005, 2006). Wystąpił też m.in. jako agent John Grant w seryjnym dramacie kryminalnym NBC Portret zabójcy (Profiler, 1996-2000) oraz w roli Cole’a Turnera w serialu Czarodziejki (Charmed, 2000-2003).

Życie prywatne
Był dwukrotnie żonaty; z australijską piosenkarką Dannii Minogue (siostrą Kylie Minogue) (od 2 stycznia 1994 do 1995) i amerykańską aktorką Brooke Burns (od 22 grudnia 1999 do 2001), z którą ma córkę Madison Elizabeth (ur. w czerwcu 2000).

Filmografia
w trakcie produkcji: Paranoja jako Meechum
2012: W Szczękach Rekina 3D (Bait) jako Doyle
2012: Ogień Zwalczaj Ogniem (Fire with Fire) jako Robert
2011: Twarze w tłumie (Faces In The Crowd) jako Sam Kerrest
2010: Red jako Wiceprezydent Stanton
2008: Napotkany market (Meet Market) jako Hutch
2007: Fantastyczna czwórka 2: Narodziny Srebrnego Surfera (Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer) jako Victor Von Doom/Doktor Doom
2007: Przeczucie (Premonition) jako Jim
2007: Więzień (Prisoner) jako Derek Plato
2005: Fantastyczna Czwórka (Fantastic Four) jako Victor Von Doom/Doktor Doom
2003: Australian Classics: Volume 2 (dokumentalny) jako on sam
2003-2010: Bez skazy (Nip/Tuck) jako Christian Troy
2001: Inny dzień (Another Day) jako David
2000-2003: Czarodziejki (Charmed, TV) jako Cole Turner
2000: Czekając na sen (Chasing Sleep) jako George
1998: Para nie do Pary (Will & Grace, serial TV) jako Chłopak
1998: W spokojną noc (In Quiet Night) jako szeryf Hayes
1996-2000: Portret zabójcy (Profiler) jako Detektyw John Grant
1997: Magenta jako dr Michael Walsh
1992 w G.P. jako Const. Colin ‘Clutch’ Carmody
1992-1994: Inny Świat (Another World, serial TV) jako Ian Rain
1992: Amerykański ratownik (Wet and Wild Summer!) jako Mick Dooley
1989-1991: Zatoka serc (Home and Away, serial TV) jako Ben Lucini
1989: Potęga, pasja (The Power, the Passion, serial TV) jako Kane Edmonds
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

(Odwiedzono 331 razy, 1 wizyt dzisiaj)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Wykonaj poniższe zadanie * Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.