Josh Hartnett i Amanda Seyfried

hartnett-seyfriedJosh i Amanda byli parą w 2012 r.

Partnerzy:
Josha
Kelly Carlson 1995-96
Laura Harris 1997-98
Julia Stiles 1999
Ellen Fenster 2001-04
Daria Werbowy 2004
Scarlett Johansson 2005-07
Amber Sainsbury 2006
Penélope Cruz 2007
Rihanna 2007
Sophie Lie 2009-11
Amanda Seyfried 2012
Tamsin Egerton 2012 do dzisiaj
Amandy
Micah Alberti 2002-06
Emile Hirsch 2006
Jesse Marchant 2006-08
Alexander Skarsgård 2008
Dominic Cooper 2008-10
Ryan Phillippe 2010-11
Andrew Joblon 2011
Josh Hartnett 2012
Desmond Harrington 2012
Ben Barnes 2012 do dzisiaj

 

Biografia Josha
Joshua Daniel Hartnett (ur. 21 lipca 1978 w Minnesocie) – amerykański aktor i producent filmowy.
Ma szwedzkie pochodzenie. Podobnie jak jego młodsze rodzeństwo – Jessica, Jake i Joey – wychowywany był przez ojca Daniela Hartnetta i macochę Molly. Jego rodzona matka, po rozwodzie z ojcem, wyprowadziła się z San Francisco. Dorastał w St. Paul, w stanie Minnesota. Uczęszczał do Katolickiej Szkoły Podstawowej Narodzenia Naszego Pana (Nativity of Our Lord Catholic Grade School). Zainteresował się aktorstwem po występie jako Huckleberry Finn w przedstawieniu Przygody Tomka Sawyera Marka Twaina w szkole średniej Cretin-Derham Hall High School. W czerwcu 1996 ukończył Minneapolis South High School w Minneapolis, w stanie Minnesota. Gdy doznał poważnej kontuzji kolana, zaniechał planów związanych z footballem i szlifował aktorstwo w Youth Performance Company w Minneapolis. Pracował w wypożyczalni filmów wideo w St. Paul. Przez rok uczył się technik teatralnych na State University of New York w nowojorskim Purchase.
Po udziale w serialu Cracker (1997), karierę na dużym ekranie rozpoczął od drugoplanowej roli jako syn Jamie Lee Curtis w horrorze Halloween: 20 lat później (Halloween H20: 20 Years Later, 1998). Potem zagrał m.in. w takich filmach akcji jak Helikopter w ogniu (Black Hawk Down, 2001) oraz komedii 40 dni i 40 nocy (40 Days and 40 Nights, 2002). Największą sławę zdobył jednak, gdy wcielił się w rolę pilota Danny’ego Walkera w melodramacie wojennym Pearl Harbor (2001). W 2002 w Las Vegas odebrał nagrodę ShoWest jako Gwiazdor Jutra.

Kariera
Hartnett w październiku 2007 r.

W kwietniu 1997 r. Hartnett zadebiutował na ekranie w roli Michaela Fitzgeralda na krótkotrwałym serialu, Cracker . Występował w małych dramatów i krajowych reklamach telewizyjnych , zanim zostały oddane w swoim pierwszym filmie fabularnym, gra syna Jamie Lee Curtis w charakterze ” Halloween H20: 20 Years Later . Wydany w dniu 5 sierpnia 1998 roku, dobre wyniki w box office.

Od tego czasu rozwinął Hartnett karierę filmową, występując w wielu filmach hollywoodzkich, w tym Wydziale , Black Hawk Down , Lucky Number Slevin i Pearl Harbor . Był pierwotnie zagrać rolę Tino w Deuces Wild , ale odpadli, aby zagrać w Pearl Harbor. W 2002 roku zagrał w O , adaptacja William Shakespeare ‚s Othello ustawić w amerykańskim liceum, jak Hugo, film w wersji Iago . W roku 2000, Hartnett podszedł kilka razy do odgrywania roli Clarka Kenta / Supermana w nadchodzącym filmie (w tym czasie w reżyserii Bretta Ratnera ), ale zawsze ją odrzucił, nie chcąc popełnić dla przewidywanej roli dziesięć lat . [6] [7]

Hartnett został wybrany jako jeden z Teen People magazynu „21 Hottest Stars Under 21″ w 1999, Teen Ludowej „25 Hottest Stars pod 25″, a jeden z People Magazine „50 najpiękniejszych ludzi”, zarówno w roku 2002. Był również za Bliss magazynu „3rd Najseksowniejszy mężczyzna”, a w 2003 roku PETA mianował go Sexiest Vegetarian Alive, jak wybrany przez wyborców. [8]
Hartnett w 2010 Toronto International Film Festival

Jeden z filmów najbliższych Hartnett był dramat-mystery Black Dahlia , w którym grał detektywa badającego notorycznie prawdziwego życia zabójstwa aktorki Elizabeth Short . Hartnett został obsadzony w roli pięć lat przed Film został wyprodukowany, pozostała zaangażowana w pojawiające się w filmie, ponieważ lubił przedmiot. [9]

Wśród jego 2007 role Resurrecting the Champ , dramat w którym zagrali także Samuel L. Jackson , a powieści graficznej bazie 30 Days of Night , w którym grał z małego miasteczka szeryf . Hartnett opisał sekund film jako „nadprzyrodzone, ale rodzajem westernu”. Miał grać trąbka odtwarzacz, Chet Baker , w filmie Prince of Cool, ale nie zgadzam się z producentem pomysłów i opuścił projekt. On miał czas od filmowania wspierać kampanię 2007 lifestyle zieleń Globalny Spoko . [10]

W 2008 Hartnett zagrał Charlie Babbit obok Adam Godley w adaptacji teatralnej Barry’ego Morrowa Academy Award -winning Rain Man w Apollo Theatre w Londynie ‚s West End. [11] Zagrał w nowej kampanii z Emporio Armani zapachu ” Diamonds for Men „, jest opisywany w obu drukowanych i TV ogłoszeń dla zapachu, w ten sposób stając się pierwszym mężczyzna gwiazda reprezentuje Giorgio Armani Beauty . [12]

Pisano o nim na wielu okładkach magazynów takich jak CosmoGirl , Detale , Entertainment Weekly , dziewczyn , Seventeen , Vanity Fair , GQ i Vman , oprócz tego, że w innych czasopismach , jak Vogue , ELLE , Ludzie , Glamour , InTouch i Instyle . [ 13] [14]

W 2009 Hartnett wyprodukował wideoklip dla raper Kid Cudi piosenka jest dążenie do szczęścia . [15]
Aktywizm

W 2011 roku Josh stał się jednym z niewielu gwiazd twarze przypisane do USAID i Ad Rady ‚s FWD kampanii świadomość popchnąć do zwalczania głodu, wojny i suszy w Rogu Afryki . Josh dołączył Uma Thurman , Geena Davis i Chanel Iman , aby zagrać w filmy na YouTube, które zadają Amerykę „FWD faktów” o kryzys na ponad 13 milionów osób. [16]

W 2012 roku Josh dołączył także Barack Obama w swojej kampanii w Minnesocie, pojawiając się na takich imprezach jak Minnesota Greater Together szczyt młodzieży formalne zatwierdzenie przewodniczącego na oficjalnej kampanii kanale YouTube.

Życie prywatne
W szkole średniej spotykał się ze swoją ukochaną Ellen Fenster (ur. 1978), która zajmowała się reżyserią teatralną. Spotykał się z Estellą Warren (2001), Gisele Bundchen, Monet Mazur i Penelope Cruz (2007). Od lutego 2004 przyjaźni się ze Scarlett Johansson.

Filmografia
Aktorzy
Singularity (2011)
Stuck Between Stations (2011)
Girl Walks Into a Bar (2011)
Bunraku (2010)
Przybywam w deszczu (I Come with the Rain, 2009)
Sierpień (August, 2008)
30 dni mroku (30 Days of Night, 2007)
Wskrzeszenie mistrza (Resurrecting the Champ, 2007)
Zabójczy numer (Lucky Number Slevin, 2006)
Czarna Dalia (The Black Dahlia, 2006)
Sin City – Miasto grzechu (Sin City, 2005)
Zaklęte serca (Mozart and the Whale, 2005)
Apartament (Wicker Park, 2004)
Wydział zabójstw, Hollywood (Hollywood Homicide, 2003)
40 dni i 40 nocy (40 Days and 40 Nights, 2002)
Identyczny (The Same, 2001)
Helikopter w ogniu (Black Hawk Down, 2001)
O-Otello (O, 2001)
Pearl Harbor (2001)
Romanssidło (Town & Country, 2001)
Dwa w jednym (Blow Dry, 2001)
Member (2001)
Miejsce na Ziemi (Here on Earth, 2000)
Przekleństwa niewinności (The Virgin Suicides, 1999)
Oni (The Faculty, 1998)
Debutante (1998)
Halloween: 20 lat później (Halloween H20: 20 Years Later, 1998)
Cracker (1997)

Producenci
Ham Lake (2010)
nobody (2009)
Sierpień (August, 2008)
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

Biografia Amandy

Amanda Seyfried (ur. 3 grudnia 1985 w Allentown) – amerykańska aktorka. Znana głównie z roli w filmie ‘Mamma mia!’ W 2008 r. wystąpiła na gali rozdania Oscarów w pokazie z muzyką z musicali takich jak ‘High School Musical’, ‘Dream Girls’, ‘Mamma mia!’.
W 2004 roku, Seyfried zadebiutowała w Mean Girls . Jej kolejne role pomocnicze były w niezależnych produkcjach, takich jak Nine Lives (2005) i Alpha Dog (2006). Miała także stałą rolę w UPN TV show Veronica Mars (2004-2006). W latach 2006 i 2011, była na HBO ‘s serii Big Love . Po tym, Seyfried pojawiła się w swojej przełomowej roli w 2008 muzycznego filmu fabularnego Mamma Mia! . Inne występy m.in. główne role w Ciele Jennifer (2009), Chloe (2009), Dear John (2010), Listy do Julii (2010), Red Riding Hood (2011), In Time (2011), Przeminęło (2012). Ona ma się grać Linda Lovelace w filmie biograficznym Lovelace i Cosette w Les Misérables , zarówno ma zostać wydany w 2012 roku.

Wczesne życie
Seyfried urodziła się w Allentown , Lehigh County , Pennsylvania w dniu 3 grudnia 1985 roku. [1] Jej matka, Ann (z domu Sander), jest terapeuta , a jej ojciec, Jack, jest farmaceuta . Ona jest pochodzenia niemieckiego . [1] [2] [3] Seyfried ukończył w 2003 z Allentown w William Wysokiego Allen Szkoły . [4] Ma starszą siostrę Jennifer Seyfried, który jest muzykiem w narząd kierowanym Philadelphia zespołu rockowego , City Love. [1] [5]

Kariera
Wczesne prace (1995-2005)
Byłem naturalnie chuda i miała szelki, więc nie był to ładny model. Nigdy nie czułem się całkiem, ale to było zabawne i mam fajne pay sprawdzić kupić słodycze z.


Seyfried na karierze modelki [5]

Podczas modelowania czasu Seyfried, ona pojawiła się w reklamy prasowe dla firm odzieżowych, w tym ograniczona Too z Leighton Meester . [1] Zatrzymała modelowania gdy miała siedemnaście lat. [1] Seyfried lekcje głosowych, studiował operę, i przeszkoleni z trenerem Broadway, a jednocześnie teen. Zaczęła działając jako niewymieniony dodatkowo w dzień serialu dramatycznego Guiding Light . [6] Od 2000 do 2001 roku wcielił się w postać cyklicznego Lucy Montgomery w serialu As the World Turns . [6] Od 2002 do 2003 grał cykliczne Seyfried rolę Joni Stafford na amerykańskiej Broadcasting Company (ABC) emitowany show, All My Children . [7]

W 2003 Seyfried castingu do roli Regina George w Mean Girls , rola ostatecznie udał się do Rachel McAdams . Podczas gdy ona początkowo uważano grać główną rolę Cady Heron, granego przez Lindsay Lohan , producenci filmu zdecydowali, że Seyfried powinny odgrywać Karen Smith, Reginy tępy “Plastic” przyjaciel i pomocnik. [6] [8] Film okazał się sukcesem kasowym, zarabiając ponad 129 milionów dolarów w swojej teatralnej perspektywie. [9] wydajność Seyfrieda w filmie zdobył ją, wraz z Lohan, Lacey Chabert , a McAdams, MTV Movie Award w kategorii “Best On- Zespół ekranu “. [10] Seyfried castingu zagrać tytułową postać na UPN ‘s serialu Veronica Mars . [6] Rola w końcu udał się do Kristen Bell i Seyfried portretował tytułowego bohatera zamordowanego najlepszego przyjaciela, Lilly Kane . [6] Jej postać była widoczna tylko w retrospekcjach . [6] pokazu twórca, Rob Thomas, czułem, że wizerunek Seyfrieda jako Lilly Kane był tak znakomity, że użył jej więcej razy w serialu, niż początkowo planowano w pierwszym sezonie. [11] Seyfried pojawił się w dziesięć epizodów z latach 2004-2005. [7]

W 2005 roku zagrał główną Seyfried charakter, Samantha, rola napisana przez reżysera Rodrigo García specjalnie dla niej, w jednej z dziewięciu części w filmie Nine Lives , złożonej z dziewięciu krótkich filmów z różnych tematów i doborowej obsadzie. [12] Na jej występ w filmie, Seyfried oraz w filmie pozostałych przewodów kobiet, zdobył nagrodę Międzynarodowej Locarno Festiwalu Filmowego dla najlepszej aktorki. [13] W tym samym roku zagrała potwierdzających charakter, myszy, w niezależnym filmie, Gun amerykański . [7] W 2006 Seyfried pojawiła się w pięciu odcinków Wildfire jako Rebecca i miał wiodącą rolę jako Chrissy w krótkim filmie zatytułowanym Cyganów, włóczęgów i złodziei, przez pisarza i reżysera Andrzeja Janakas . Seyfried przyczynił się również niewielką rolę Julie Beckley w Alpha Dog . Od 2004 do 2006 Seyfried tworzył wiele występów gościnnych w serialach telewizyjnych, w tym House, MD , Justice , Law & Order: Special Victims Unit , tata American! i CSI: Crime Scene Investigation . [6]

Przełom (2006-2011)
Seyfried na czerwonym dywanie w 2009 roku.

Profil Seyfrieda zyskała rozgłos dzięki roli w bardzo entuzjastycznie HBO serialu telewizyjnego, Love Big . Centra serii na fikcyjnej fundamentalistycznych mormonów rodziny, w której Seyfried gra Sarah Henrickson, Bill i Barb pierwsza córka, która zmaga się z jej rodzinnego poligamicznych wiary. [14] Big Love Premiera w Stanach Zjednoczonych w dniu 12 marca 2006 roku. W grudniu 2009 roku, HBO potwierdziło, że wróci do Seyfried pokazu czwartego sezonu, ale to będzie jej ostatnia, jak Seyfried chce skupić się na karierze filmowej i nadchodzących projektach. [15]

Po Big Love Seyfried miała rolę pomocniczą, jak Zoe, w 2008 filmie dramat horror, Solstice , i zagrała u boku Meryl Streep w Mamma Mia! , romantyczna komedia filmowa adaptacja z 1999 musicalu o tym samym tytule . [5 ] Mamma Mia! była pierwszą główną Seyfrieda rola. Film był piątym najbardziej kasowym filmem 2008 roku [16] , a od marca 2010 jest 49. najbardziej kasowym filmem wszech czasów. [17] Jej spektakl muzyczny w Mamma Mia! została wydana filmu ścieżkę dźwiękową , na której nagrała pięć pieśni. [18] W ramach promocji, zarówno dla filmu i jego soundtrack, Seyfried nagrała teledysk do utworu zatytułowanego ” Gimme! Gimme! Gimme! (A Man After Midnight) “.

W marcu 2008 Seyfried została obsadzona w komedii grozy filmie Ciało Jennifer . [19] W filmie Seyfried została obsadzona w roli Anita “Needy” Lesnicki, tytułowy bohater jest najlepszym przyjacielem. [19] Film, który miał premierę w 2009 Toronto International Festiwal Filmu i został zwolniony do kin 18 września 2009 r., [20] otrzymał mieszane recenzje od krytyków. [21] W tym samym roku zagrała w komediodramacie niezależnym filmie Boogie Woogie . Zagrała Paige Oppenheimer, jeden z głównych ról w filmie zespołu. Film został pokazany w dniu 26 czerwca 2009 r., na Międzynarodowym Festiwalu Filmowym w Edynburgu , i został oficjalnie pokazany w kinach w USA 25 kwietnia 2010. [22] W dniu 22 lutego 2009 r., Seyfried nagrodzona i wystąpił w 2009 Zwyczajnego 81-te Akademii Ceremonia wręczenia nagród . [23] Na początku marca 2009 Dyrektor Zack Snyder miał podsłuchu Seyfried przedstawiać główną rolę, baby doll, w Sucker Punch , [24] ale Seyfried musiał wycofać się z filmu z powodu konfliktów harmonogramu z Big Love. [ 1] [25]
Seyfried w 2009 na Międzynarodowym Festiwalu Filmowym w Toronto .

Seyfried zagrała u boku Channing Tatum w Dear John , filmowej adaptacji z powieści o tym samym tytule , który został napisany przez Nicholasa Sparksa . [26] [27] Film został wydany w dniu 5 lutego 2010 r. i otrzymała ogólnie negatywne opinie, [ 26] [27] Seyfried napisał i nagrał “Little House”, piosenkę, która pojawia się na jednym z oficjalnych soundtracków z Dear John. [28] Mimo opinii, Dear John stał się pierwszym filmem zerwać Avatar nadwozie panowania biurowej na numer jeden w biurze USA box i zarobił 80 milionów dolarów w USA, teatralnie i 115 milionów dolarów na całym świecie. [29] [30]

Seyfried pojawiła się w tytułowej w thrillerze erotycznym Chloe , teatralnie wydany przez Sony Pictures Classics, w dniu 26 marca 2010 roku. [31] Chloe oryginalnie miał premierę na Festiwalu Filmowym w Toronto we wrześniu 2009 roku. [32] W filmie postać Seyfrieda jest escort / prostytutka, która zostaje wynajęty do testowania męża, ponieważ jego żona czuje, że nie można ufać jego wierność. [32] Chloe cieszył sukces komercyjny i stał się reżyser Atom Egoyan jest największym moneymaker kiedykolwiek. [33] wyniki Seyfrieda w filmie także otrzymała pozytywne recenzje od krytyków, ale także pomógł jej zdobyć więcej uznanie branży i otrzymać więcej szans do gry bardziej interesujące role. [34]

Później, w 2010 Seyfried zagrała w romantycznej komedii filmowych- Listach do Julii , opartego na książce Lise i ceil Friedmana, który został wydany na mieszane recenzje i był sukcesem kasowym, generowane 80.000.000 dolarów na całym świecie. W 2010 roku został mianowany, i otrzymał nagrodę, jak: “ShoWest Breakthrough Gwiazdy Kobieta Roku”. [35] Ona również zdobył “Scared-As-s ** t” za kreację w Ciele Jennifer i został nominowany za najlepszą rolę kobiecą dla jej filmu Dear John, na 2010 MTV Movie Awards . [36] [37] Również w 2010 roku została wliczona w Forbes “S” 17 Stars to Watch “listy, [38] [39] otrzymał 3 nominacje w Teen Choice Awards dla filmów dramat Najlepsza aktorka i Chemii Choice Movie z jej zagra Channing Tatum ich filmu Dear John . Seyfried została również nominowana do filmu aktorka Choice komedii romantycznej dla Listy do Julii . [40]

Pod koniec stycznia 2009 roku została dołączona do stawienia się w Myriad Pictures “adaptacji Oscar Wilde “komedii s Woman of No Importance . [41] Akcja filmu rozgrywa się wydany w 2011. [ przestarzałe informacje ] [41] [42] W 2010, jednak raport wskazuje, że film nie może się zdarzyć z powodu braku finansowania. [43] Mimo, że została potwierdzona w 2009, że ona pojawia się w filmie, Albert Nobbs , ona ostatecznie zrezygnował z powodu konfliktów harmonogramu i został zastąpiony przez Mia Wasikowska . [44] Seyfried zagrała główną rolę Valerie w Catherine Hardwicke ‘s Czerwonym Kapturku , został wydany w dniu 11 marca 2011 r. do opinii większości negatywne, ale był umiarkowanym sukcesem kasowym, zarabiając 90.000.000 dolarów na całym świecie na 42.000.000 dolarów budżetu. Zagrała także główną rolę Sylvia Weis w Andrew Niccola ‘s In Time , wydany w październiku 2011 roku na mieszane recenzje, ale o wielkich wpływów kasowych, najbardziej dochodowych ponad 172.000.000 dolarów dolarów na całym świecie.

Ostatnie role (2012-obecnie)
Seyfried zagrała w thrillerze Przeminęło , wydany na początku 2012 roku.

Seyfried została obsadzona w czterech filmowych ról ma zostać wydany w 2012, komedia Wesele, dramat End of Love, roli Cosette w filmowej adaptacji z musicalu Les Misérables , [45] [46] [47] i ona jest grać Linda Lovelace w filmie biograficznym Lovelace , w reżyserii Roba Epsteina i Jeffreya Friedmana . [48] Była również oddanych w animowanym filmie zatytułowanym Epic, dramedy zatytułowane Pete i kozy, a w roli tytułowej w dziewczynie, która oszukali Ivy League. Wszystkie trzy są zostać wydany w 2013 roku.

Życie osobiste
Seyfried stwierdziła, że cierpi z powodu lęku i ataki paniki . [49] [50]

W mediach
Seyfried również miejsce trzy razy w Moviefone ‘s “25 under 25: Hollywood Najgorętsze młodych gwiazd”. W 2008 roku został umieszczony # 5, # 23 w 2009 r. oraz nr 18 w 2010 roku. [51] [52] [53]

W 2009 roku magazyn People rankingu Seyfried nr 4 w 2009 Najpiękniejsze -. Piękna w każdym wieku [54] . Seyfried znowu się na liście magazynu People najpiękniejszych 2010 bez make-up na [55]

W 2010 roku w rankingu numer 3 na Saturday Night Magazine ‘s Top 20 Rising Stars W 30. [56] i na miejscu nr 17 w brytyjskiej magazynu Glamour “30 Hottest Stars Under a najseksowniejszy 30”. [57] Glamour magazyn kwiecień 2010 problem nazwany Seyfried jako najbardziej przyziemny i rankingu nr 3 w “50 Kobiet 2010 najbardziej ekscytujących”. [58] [59]

Pojawiła się także dwa razy w obrazach zespołowych na okładce Vanity Fair : New Wave VF młodzi Hollywood w 2008 roku [60] [61] i 2010 VF jest New Decade, New Hollywood. [62]

W 2011 roku w rankingu nr 1 na People “s” 25 Beauties (i Hotties) na 25 “listy. [63] Ludzie nazwała jedną z 2012 Most Beautiful w każdym wieku. [64]

Filmografia
Wredne dziewczyny (Mean Girls, 2004) jako Karen Smith
Weronika Mars (2004 ) jako Lily Kane (gościnnie)
Dr House (House, M.D., 2004) jako Pam (2005) (gościnnie) sezon 1 odcinek 11 “Detox”
American Gun (2005) jako Mouse
Nine Lives (2005) jako Samantha
Wildfire (2005) jako Rebecca (gościnnie)
Alpha Dog (2006) jako Julie
Trzy na jednego (Big Love, 2006) jako Sarah Henrickson
Solstice (2008) jako Zoe
Mamma Mia! (2008) jako Sophie
Official Selection (2008) jako Emily
Boogie Woogie (2009) jako Paige Prideaux
Zabójcze ciało (2009) jako Needy
Chloe (2009) jako Chloe
Wciąż ją kocham (Dear John, 2010) jako Savannah Lynn Curtis
Listy do Julii (Letters To Juliet) (2010) jako Sophie
Dziewczyna w czerwonej pelerynie (2011) jako Valerie
In Time (2011) jako Sylvia Weis
Les Misérables (2012) jako Cosette
Zaginiona (2012) jako Jill
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

(Odwiedzono 232 razy, 1 wizyt dzisiaj)