Joseph Gordon-Levitt i Tasha McCauley wzięli ślub


gordon-levitt-mccauleyJoseph Gordon-Levitt należy do grona aktorów, którzy bardzo chronią swoją prywatność. Gwiazdor niemal nigdy nie rozmawia na temat związku z przyjaciółką ze szkoły średniej. Nawet w show Howarda Sterna przyznał jedynie, że jego dziewczyna jest spoza show biznesu. Nie chciał komentować “statusu ich związku”. Przyznał jednak, że nie robią na nim wrażenia hollywoodzkie piękności.

Nie chcę mieć zbyt ładnej dziewczyny. Wolę dowcipne niż ładne kobiety. Ślicznotki są zwykle tak skoncentrowane na swoim wyglądzie, że nie zwracają uwagi na to, co mówią i w efekcie opowiadają nudne historie – powiedział aktor.

Tuż przed Sylwestrem Joseph Gordon-Levitt wziął po cichu ślub z Tashą McCauley. Para jest ze sobą od ponad dwóch lat, ale znają się od czasów szkolnych. Zobaczcie ich najnowsze zdjęcia.

Nowożeńcom Gratulujemy!
źródło: pudelek.pl

Biografia Josepha

Joseph Leonard Gordon-Levitt (ur. 17 lutego 1981 roku w Los Angeles) – amerykański aktor filmowy i telewizyjny.
Przyszedł na świat w żydowskiej rodzinie jako młodszy syn Dennisa Levitta i Jane Gordon. Miał starszego brata Daniela (ur. 1974 – zm. 2010). Mając sześć lat śpiewał w dziecięcym zespole muzycznym. Nieco później występował w reklamach telewizyjnych i przedstawieniach szkolnych. Na szklanym ekranie zadebiutował w wieku siedmiu lat w westernie ABC Obcy na mojej ziemi (Stranger on My Land, 1988) u boku Tommy’ego Lee Jonesa i Terry’ego O’Quinna oraz dwóch odcinkach sitcomu stacji NBC Więzi rodzinne (Family Ties, 1988) z Michaelem J. Foksem i Meredith Baxter. Później pojawił się w dramacie telewizyjnym Więzy krwi (Settle the Score, 1989) u boku Jaclyn Smith i ekranizacji powieści Danielle Steel NBC Koleje losu (Changes, 1991) z Cheryl Ladd.

Na kinowym ekranie wystąpił po raz pierwszy w roli studenta w komedii familijnej Beethoven (1992) oraz dramacie biograficznym Roberta Redforda Rzeka życia (A River Runs Through It, 1992) u boku Brada Pitta, Craiga Sheffera i Toma Skerritta. Za postać Rogera Bommana w komedio-dramacie familijnym fantasy Anioły na boisku (Angels in the Outfield, 1994) zdobył nominację do nagrody Saturna. Jego kreacja Tommy’ego Solomona w sitcomie sci-fi NBC Trzecia planeta od słońca (3rd Rock from the Sun, 1996–2001) została uhonorowana dwukrotnie hollywoodzką nagrodą YoungStar.

W 1999 roku znalazł się na liście “Dwudziestu jeden najbardziej obiecujących gwiazd poniżej dwudziestu jeden lat” magazynu Teen People. W 2000 roku rozpoczął studia na Uniwersytecie Columbia. Do 2004 roku studiował historię, literaturę i francuską poezję. Studiów nie ukończył. Wrócił do aktorstwa. Rola Neila w dramacie Zły dotyk (2004) przyniosła mu nagrodę Złotej Kosmicznej Iglicy na festiwalu filmowym w Seattle.

Filmografia
Filmy fabularne
1988: Obcy na mojej ziemi (Stranger on My Land) jako Rounder
1989: Settle the Score jako Justin
1990: Dark Shadows jako David Collins
1991: Koleje losu (Changes) jako Matt Hallam
1991: Moje drugie, lepsze wcielenie (Hi Honey – I’m Dead) jako Josh Stadler
1991: Plymouth jako Simon
1992: Beethoven jako Uczeń #2
1992: Rzeka wspomnień (A River Runs Through It) jako Młody Norman
1993: Zamiana rodziców (Gregory K) jako Gregory Kingsley
1993: Partners
1994: Anioły na boisku (Angels in the Outfield) jako Roger Bomman
1994: Święty związek (Holy Matrimony) jako Zeke
1994: Droga śmierci (The Road Killers) jako Rich
1995: Wielka ucieczka małego słonia (The Great Elephant Escape) jako Matthew
1996: Pod presją (The Juror) jako Oliver Laird
1998: Halloween: 20 lat później (Halloween H20: 20 Years Later) jako Jimmy Howell
1998: Sweet Jane jako Tony
1999: Zakochana złośnica (10 Things I Hate About You) jako Cameron James
2000: Pierwsza miłość nie rdzewieje (Forever Lulu) jako Martin Ellsworth
2000: Dar z nieba (Picking up the Pieces) jako Flaco
2001: W głąb siebie (Manic) jako Lyle
2002: Planeta skarbów (Treasure Planet) jako Jim Hawkins (głos)
2003: Latter Days jako Paul Ryder
2004: Zły dotyk (Mysterious Skin) jako Neil McCormick
2005: Spustoszenie (Havoc) jako Sam
2005: Kto ją zabił? (Brick) jako Brendan Frye
2005: Zawód zabójca (Shadowboxer) jako Dr Don
2007: Świadek bez pamięci (The Lookout) jako Chris Pratt
2008: Cud w wiosce Sant Anna (Miracle at St. Anna) jako Tom Boyle
2008: Bracia Bloom (The Brothers Bloom) jako Stały klient baru (niewymieniony w czołówce)
2008: Killshot jako Richie Nix
2008: Stop-Loss jako Tommy Burgess
2009: Big Breaks jako Todd Sterling
2009: Women in Trouble jako Bert Rodriguez
2009: Uncertainty jako Bobby
2009: 500 dni miłości ((500) Days of Summer) jako Tom Hansen
2009: G.I. Joe: Czas Kobry (G.I. Joe: The Rise of Cobra) jako Dowódca Cobry
2010: Incepcja (Inception) jako Arthur
2010: Hesher jako Hesher
2010: Elektra Luxx jako Bert Rodriguez
2011: 50/50 jako Adam
2012: Mroczny rycerz powstaje (The Dark Knight Rises) jako John Blake
2012: Looper – Pętla czasu (Looper) jako Joe
2012: Lincoln (Lincoln) jako Robert Todd Lincoln
2012: Bez hamulców (Premium rush) jako wille
2013: Don Jon jako Jon

Seriale telewizyjne
1988: Family Ties jako Dougie
1990: Napisała: Morderstwo (Murder, She Wrote) jako Chłopak
1991: Dark Shadows jako David Collins
1991: China Beach jako Archie Winslow w wieku 9 lat
1991: Zagubiony w czasie (Quantum Leap) jako Kyle
1991: Prawnicy z Miasta Aniołów (L.A. Law)
1992–1993: The Powers That Be jako Pierce Van Horne
1993: Doktor Quinn (Dr. Quinn, Medicine Woman) jako Zack Lawson
1993–1995: Roseanne jako George
1996–2001: Trzecia planeta od słońca (3rd Rock from the Sun) jako Tommy Solomon
1998: Różowe lata siedemdziesiąte (That ’70s Show) jako Buddy
2000: Po tamtej stronie (The Outer Limits) jako Zach
2005: Wzór (Numb3rs) jako Scott Reynolds

Reżyser
2009: Sparks
2013: Don Jon

Scenarzysta
2009: Sparks
2013: Don Jon

Kompozytor
2009: Sparks

Producent
2009: Sparks

Nagrody i nominacje
Saturn
1995: najlepszy młody aktor – Anioły na boisku (nominacja)

Złoty Glob
2009: najlepszy aktor w filmie komediowym lub musicalu − 500 dni miłości (nominacja)

Independent Spirit Awards
2010: najlepsza główna rola męska – 500 dni miłości (nominacja)

Nagroda Gildii Aktorów Filmowych
1999: najlepsza obsada serialu komediowego – Trzecia planeta od słońca (nominacja)
1998: najlepsza obsada serialu komediowego – Trzecia planeta od słońca (nominacja)
1997: najlepsza obsada serialu komediowego – Trzecia planeta od słońca (nominacja)
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

Biografia Tashy

Tasha McCauley to współzałożyciel i CEO Fellow Robots, spółki z siedzibą w NASA robotyki Parku Badawczego w Dolinie Krzemowej w Kalifornii. Po zdobyciu B.A. Bard College oraz od świadectwa absolwent robotyki z Singularity University (ciągnęła się nauczać o “gwałtownie przyspieszających technologii tam). McCauley – mówi po angielsku, hiszpańsku i arabsku i udał się do Antarktydy i Kuby – podniósł International Business Education i Badań MBA z University of Southern California w 2013 roku.
źródło: people.com/article/joseph-gordon-levitt-new-girlfriend-tasha-mccauley

(Odwiedzono 172 razy, 1 wizyt dzisiaj)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *