Jolanta Fraszyńska znalazła miłość


Fraszynska ZielinskiJolanta Fraszyńska od czterech lat spotyka się z Tomaszem Zielińskim. Niedawno wspólnie z partnerem pojawiła się na bankiecie po premierze spektaklu “Zwariowana terapia”. Para nie odstępowała się ani na krok, okazywali sobie wiele czułości.

Miło widzieć Jolę taką radosną. U boku Tomka odnalazła to, czego nie zaznała w poprzednich związkach. Bezwarunkową miłość, spokój i dobrą energię płynącą od partnera – powiedziała “Na żywo” znajoma aktorki.

Poprzednie związki aktorki uchodziły za burzliwe. Fraszyńska była żoną Roberta Gonery przez cztery lata. Para doczekała się córki, 25-letniej dziś Nastazji. Gwiazda przez 14 lat żyła także w związku z operatorem filmowym Grzegorzem Kuczeriszką. Dziś łączy ich 11-letnia córka Aniela.

Nową miłość poznała przypadkiem, kiedy zmagała się z nerwicą lękową. Poza regularną psychoterapią, trafiła także na warsztaty rozwoju osobistego, które prowadził właśnie Zieliński.

Oczarował ją swoją życzliwością i ciepłem. Mimo że był chory i czekał na przeszczep wątroby, nie skarżył się na swój los, emanował siłą i spokojem. Nie mogła uwierzyć, że taki człowiek był samotny – powiedziała “Na żywo” jej znajoma.

Poważna choroba stanowiła prawdziwą próbę dla ich kiełkującego uczucia. Fraszyńska stanęła jednak na wysokości zadanie i zajęła się partnerem, kiedy ten trafił do szpitala w 2011 roku. Od tego czasu są nierozłączni i wspierają się zarówno w dobrych jak i gorszych momentach. Znajomi Jolanty podkreślają, że dawno nie widzieli jej tak rozpromienionej.
źródło: nocoty.pl

Biografia Jolanty

Jolanta Fraszyńska (ur. 14 grudnia 1968 w Mysłowicach) – polska aktorka filmowa i teatralna.

Dzieciństwo spędziła w Mysłowicach. Od szóstego roku życia występowała w zespole wokalno-tanecznym w domu kultury WSS „Społem”, później działała w kościelnej Oazie. Do wrocławskiej Państwowej Wyższej Szkoły Teatralnej dostała się po ukończeniu Studium Wychowania Przedszkolnego[1]. W 1990 ukończyła Państwową Wyższą Szkołę Teatralną we Wrocławiu. W latach 1991–1998 pracowała w Teatrze Polskim we Wrocławiu. W 1998 przeniosła się do Teatru Dramatycznego w Warszawie. Zagrała w dwudziestu pięciu spektaklach Teatru Telewizji[2].

Na dużym ekranie zadebiutowała w roku 1991 rolą Ani w In flagranti Wojciecha Biedronia.

Od 6 września 2008 występowała w w programie Jak oni śpiewają, 28 września 2008 z powodów zdrowotnych zrezygnowała z udziału w show, zajęła tym samym 13. miejsce. Od września do listopada 2011 zasiadała w jury show Taniec z gwiazdami, zastępując tym samym Beatę Tyszkiewicz[3].

Życie prywatne
Ma dwie córki Nastazję (ur. 1990) z pierwszego małżeństwa z aktorem Robertem Gonerą oraz Anielę (ur. 12 maja 2004) z drugim mężem Grzegorzem Kuczeriszką, operatorem, z którym rozwiodła się wiosną 2010.

Aktorka była przez 2 lata ambasadorem Ogólnopolskiej Kampanii Społecznej Forum przeciw depresji.

Jolanta Fraszyńska zdecydowała się na sesję w miesięczniku „Playboy Polska”, edycja z maja 1999. Jest również autorką jednej z bajek w tomie „Bajki gwiazd” (2005). Dostępna jest wersja drukowana oraz płyta, na którą aktorka nagrała ową bajkę[1].

Filmografia
Aktorka
1986: Budniokowie i inni
1989: Szklany dom − ciężarna córka mieszkanki kamienicy
1989: Powroty
1991: In flagranti − Ania, studentka doktora Nowaka
1992: Białe małżeństwo − Bianka
1992: Żegnaj Rockefeller − Julia Kuczmańska, dziewczyna Michała
1992: Enak − dziewczyna z komitetu wyborczego
1993: Wow (odc. 12 i 13)
1993: Pora na czarownice − Jola Markowska
1993: Łowca. Ostatnie starcie − psycholog Tereska, przyjaciółka Parviny
1993: Goodbye Rockefeller − Julia Kuczmańska, dziewczyna Michała
1995: Prowokator − urzędniczka na poczcie
1996: Maszyna zmian. Nowe przygody − Ewa (odc. 1)
1997: Królowa złodziei − Francoise
1997: Wojenna narzeczona − Ania, kelnerka w restauracji Dąbrowskiego (odc. 3 i 4)
1997: Boża podszewka − Elżutka Jurewicz, siostra Marysi
1998: Ekstradycja 3 − haker Ćma
1998: Sto minut wakacji − Danuta Milley
1999: Sto minut wakacji − Danuta Milley
1999: Kiler-ów 2-óch − Aldona Lipska
1999–2010: Na dobre i na złe − Monika Zybert-Jędras
1999: Ja, Malinowski − Eliza
2000: Dom − Jola, córka Ekstra-mocnego (odc. 24 i 25)
2001: Zostać miss − Katarzyna Wolska, reporterka radia „Stolica”
2001: Domek dla Julii − Julia
2001: Pieniądze to nie wszystko − Małgosia, sekretarka Turkota
2001: Cisza − przyjaciółka Mimi
2001: Kocham Klarę − aktorka Jola Kapuścińska (odc. 13)
2003: Zróbmy sobie wnuka − sprzedawczyni
2004: Ławeczka − Kasia
2005: Skazany na bluesa − Małgorzata „Gola” Riedel, żona Ryśka
2005: Pitbull − żona tirowca (odc. 4)
2005: Anioł Stróż − Beata, siostra Anny
2008: Niania − Sandra (odc. 109)
2008: Hotel pod żyrafą i nosorożcem − Anna Miłobędzka
2010–2011: Licencja na wychowanie − Roma Barańska
2012: Hotel 52 – Grażyna Jabłońska (odc. 54)
2012: Ja to mam szczęście – Wanda (odc. 34)
2012: Sęp – sędzia
2015: M jak miłość – Zuzanna Marszałek

Polski dubbing
2009: Esterhazy – Matka polskiej rodziny
2007: Pana Magorium cudowne emporium – Molly Mahoney
2005: Czerwony Kapturek – prawdziwa historia – Czerwony Kapturek
2000: Droga do El Dorado – Chel
1998: Rudolf czerwononosy Renifer – Fiołek
1998: Mulan – Fa Mulan
1995: Grający z talerza – Janka
2013: Ralph Demolka – Vandelopa von Cuks

Wybrane role teatralne
1991: Nasze miasto, spektakl dyplomowy – Emilka
1991: Ania z Zielonego wzgórza według Lucy Maud Montgomery – Ania
1992: Pułapka według Różewicza
1992: Płatonow według Czechowa – Sasza
1993: Płatonow – akt pominięty według Czechowa – Sasza
1994: Romeo i Julia – Julia
1997: Hedda Gabler według Ibsena – Pani Elvsted
1998: Niezidentyfikowane szczątki ludzkie według Frasera – Jerri
1999: Opera żebracza według Havla – Jeny
1999: Hamlet – Guildenstern
1999: Powrót Odysa według Wyspiańskiego
2001: Wymazywanie według Bernharda
2008: Ucho Van Gogha Fred Apka – Ona
2010: Fredro dla dorosłych mężów i żon według Aleksander Fredro

Teatr Telewizji
1992: Obcy bliscy według Gundmundura Steinssona – Marta
1992: Roberto Zucco – Dziewczynka
1993: Gyubal Wahazar – Świntusia Macabrescu
1999: Dybuk – Gitel
2006: Umarli ze Spoon River – Dora Williams
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

(Odwiedzono 395 razy, 1 wizyt dzisiaj)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *