Joanna Koroniewska i Maciej Dowbor wzięli ślub


dowbor-koroniewskaW drugi dzień świąt Bożego Narodzenia po południu, w kościele w Słomczynie, małej miejscowości pod Warszawą, Joanna Koroniewska i Maciej Dowbor wzięli cichy ślub. Parze towarzyszyła tylko najbliższa rodzina i przyjaciele.

36-latkowie do końca w tajemnicy utrzymali szczegóły ceremonii. Sama uroczystość też była chroniona przez wzrokiem ciekawskich. Na zaproszeniach Joanna i Maciej nie podali miejsca uroczystości i goście o wszystkim byli informowani w ostatniej chwili. Jak informuje Fakt, w kościele, gdzie para przysięgała sobie miłość, wierność i uczciwość małżeńską, przemawiał Maciej Rock, a wśród znanych gości podczas ślubu obecni byli, między innymi, Piotr Gąsowski i Anna Głogowska, Małgorzata Foremniak, Agnieszka Popielewicz i Katarzyna Glinka.

Dwa lata temu młoda para przeżyła ogromny kryzys, którego przyczyną miał być romans Macieja i rozstała się na kilka miesięcy. Potem jednak nastąpił wielki przypływ uczuć i romantyczny powrót aktorki i prezentera do siebie. Po jakimś czasie pojawiły się informacje, że po przejściu tak wielkiej próby, znana para, która ma długoletni staż w związku i wspólną pięcioletnią córeczkę Janinkę, planuje ślub.

– Joasia i Maciek są tradycjonalistami i jeśli mieliby wziąć ślub, to oficjalny, tradycyjny, jednym słowem taki, jak należy – mówiła Faktowi Magdalena Czerwiec, menedżerka Joanny Koroniewskiej. Sama aktorka nie chciała komentować tej sprawy. – Kwestię ślubu mam zamiar omawiać tylko i wyłącznie z moimi najbliższymi – stwierdziła w rozmowie z Plejadą.

Czy teraz, jako małżeństwo, Joanna i Maciej zdecydują się na rodzeństwo dla Janinki?

Nowożeńcom Gratulujemy
źródło: plejada.onet.pl

Biografia Joanny

Joanna Koroniewska (ur. 27 maja 1978 w Toruniu) – polska aktorka. Znana z roli w serialu M jak miłość.
W okresie szkolnym wraz z, m.in., Magdaleną Czerwińską, Piotrem Głowackim i Alicją Rapsiewicz grała w toruńskim Spiętym Teatrze Spinaczy. Jest absolwentką szkoły podstawowej nr. 24 im. Bohaterów Września 1939 r. w Toruniu, jak i toruńskiej “dziesiątki”. Ukończyła PWSFTviT w Łodzi oraz Warszawską Szkołę Reklamy[1].

W 2006 wzięła udział w trzeciej edycji programu TVN Taniec z gwiazdami. Jej partnerem tanecznym był Robert Kochanek. Zajęli 3. miejsce. Od 13 marca do 3 kwietnia 2010 razem z Łukaszem Zagrobelnym, który był jej trenerem wokalnym, brała udział w programie Tylko nas dwoje. Zajęli oni 8. miejsce, odpadając w 4 odcinku[2].

W marcu 2010 została nominowana w plebiscycie Viva! Najpiękniejsi w kategorii Najpiękniejsza Polka[3].

Od marca do listopada 2012 była kapitanem jednej z drużyn w programie Kocham Cię Polsko!, w którym zastąpiła Marzenę Rogalską[4]. 20 kwietnia tego samego roku w stacji TLC zadebiutował program Matka czy nastolatka, którego była gospodynią[5]. W tym okresie Koroniewska została również ambasadorką linii kosmetycznej Avon Solutions[6].

Aktorka biegle włada językiem angielskim i rosyjskim. Ma córkę Janinę (ur. 13 sierpnia 2009), której ojcem jest prezenter telewizyjny Maciej Dowbor.

Teatr
2004: Love me tender (reż. Dorota Stalińska) w Teatrze Rampa w Warszawie
2005: Seks, chemia i latanie (reż. Marcin Sosnowski) w Teatrze Bajka w Warszawie
2006: Pół żartem, pół sercem (reż. Marcin Sławiński) w Teatrze Komedia w Warszawie
2007: Jabłko (reż. Tomasz Dutkiewicz) w Teatrze Komedia w Warszawie
2008: After Ashley SHOW (reż. Marcin Sławiński) w Teatrze Komedia w Warszawie
2011: Fotki z wakacji (reż. Tomasz Dutkiewicz) w Teatrze Komedia w Warszawie

Filmografia
2000–2013: M jak miłość – Małgorzata Chodakowska, córka Mostowiaków
2003: Zwierzę powierzchni – Magda
2006: Cold Kenya – Magda
2008: Niania – ona sama
2010: Daleko od noszy – mecenas Alicja
2012: Julia – Patrycja, dawna miłość Janka Janickiego[7]
2012: Hotel 52 – Diana[8]
2013: Komisarz Alex – aktorka Ola Czoper

Użyczyła głosu
2005: Garbi – Super bryka – Maggie Peyton
2006: Krowy na wypasie − Daisy
2007: Co gryzie Jimmy’ego? − Yancy Roberts
2009: Janosik. Prawdziwa historia (serial telewizyjny) − Barbara
2009: Janosik. Prawdziwa historia − Barbara
2009: Hannah Montana: Film − Lorelai
2010: Barbie w świecie mody Modna Paryżanka (Reklama TV) − śpiew/głos w tle
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

Biografia Macieja

Maciej Dowbor (ur. 22 grudnia 1978 w Toruniu) – polski prezenter telewizyjny, od 2005 roku związany z Telewizją Polsat.
Ukończył Liceum Ogólnokształcące im. I Dywizji Kościuszkowskiej w Piasecznie. Później studiował dziennikarstwo na Uniwersytecie Warszawskim na Wydziale Dziennikarstwa i Nauk Politycznych, a także na warszawskim AWF i SGH. Karierę medialną rozpoczął w radiowej Trójce, jako wydawca i prowadzący serwisu sportowego “Departament Sportu”, gdzie występował od 1999 do 2001 roku.

W 2001 rozpoczął pracę w TVN i TVN 24. Pracował w charakterze prezentera i redaktora sekcji sportowej oraz sportowego wydania Faktów. W 2002 podjął pracę w telewizyjnej Dwójce, prowadził Studio Igrzysk Olimpijskich w Salt Lake City oraz studio Mistrzostw Świata w Piłce Nożnej 2002 Korea – Japonia. Trafił na antenę programu “Pytanie na śniadanie”, gdzie był współgospodarzem, w parze z Michałem Olszańskim.

W 2005 roku Maciej Dowbor został prezenterem stacji telewizyjnej Polsat. Był gospodarzem reality show “Granice strachu” emitowanego jesienią 2005 roku oraz prowadził do jesieni 2006 roku “Interwencję Extra” – wydanie specjalne Magazynu Reporterów Polsatu. Wiosną 2006 roku pojawił się jako uczestnik programu rozrywkowego “Showtime”, gdzie zajął 2. miejsce. Prezenter prowadził również magazyny rozrywkowe: “Przereklamowani”, “Wysportowani”, “Światowe Rekordy Guinessa” oraz programy o tematyce sportowej: “BMW Sauber Pit Lane Park”, “Studio Formuły 1”, “Redbull AirRace”. Od 2007 prowadził wraz z Maciejem Rockiem i Agnieszką Popielewicz cotygodniowy magazyn cykliczny “Się kręci”.

Od 2 marca 2012 prowadzi taneczne show Polsatu Got to Dance. Tylko Taniec, a od 8 marca 2014 prowadzi z Piotrem Gąsowskim program Twoja twarz brzmi znajomo również w telewizji Polsat.

Życie prywatne
Jest synem prezenterki telewizyjnej Katarzyny Dowbor i profesora nauk matematycznych Piotra Dowbora. Od wielu lat jest związany z aktorką Joanną Koroniewską, z którą ma córkę Janinę, ur. 13 sierpnia 2009.

Trenuje triathlon. 7 lipca 2012 roku ukończył Herbalife Triathlon Susz na dystansie Half Ironman (1,9 km pływanie, 90 km rower, 21,1 km bieg) z czasem 5 godzin i 24 minuty[1]. W roku 2004 wystąpił w bramce drużyny Aktorów w meczu piłki nożnej Aktorzy-Skoczkowie narciarscy wygranym przez aktorów 4:2.
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

(Odwiedzono 358 razy, 1 wizyt dzisiaj)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *