Joanna i Paweł Orleańscy: Trzymamy się ustaleń


Joanna i Pawel Orleanscy OrleanskiByli o krok od rozwodu, ale udało się im uratować związek. Teraz gdy między nich wdziera się negatywna energia, córka pilnuje, by po kłótni zapanowała zgoda.
Podróżowanie to od lat wielka pasja Joanny (42 l.) i Pawła (42 l.) Orleańskich. Byli już m.in. na Dominikanie, we Francji, w Maroku, na Gibraltarze. Tegoroczny urlop para razem z 11-letnią córką Tosią zamierza spędzić w słonecznej Grecji na Korfu. Nie jest to przypadkowe miejsce.Okazuje się, że mąż aktorki jest zwolennikiem rodzinnego wypoczynku… na wyspie. Dlaczego?

Mieli 19 lat, gdy spotkali się na wrocławskiej PWST. – Asia już na pierwszej randce zażartowała, że jestem dobrym materiałem na męża, że oczywiście mam całe mnóstwo wad i trzeba mnie trochę zmodyfikować, poulepszać, ale mam w sobie potencjał. Nie broniłem się przed tym… – wspomina wspólne początki Paweł. Długo się docierali, bo wiele ich różniło. – Ja byłam osobą ruchliwą, dążącą do zmian i łaknącą nowych wyzwań. Z kolei Paweł ceniłstabilizację, lubił planować przyszłość – dodaje aktorka.

W 1999 r. zdecydowali się na ślub, a następnie rzucili się w wir pracy. Zależało im, by ich kariery nabrały tempa, ale też na tym, żeby zdobyć stabilizację finansową. Udało się! Do wszystkiego dochodzili sami. Za zarobione pieniądze kupili pierwsze mieszkanie we Wrocławiu, a potem zdecydowali się na przeprowadzkę do Warszawy. W stolicy pracowali jeszcze więcej.

Życie w wielkim pędzie, często okupione stresem kolejnych premier teatralnych i wielu godzin na planie filmowym, któregoś dnia przerwał płacz Asi, wydobywający się z domowej łazienki. – To był płacz szczęścia – zdradził Paweł. Test potwierdził jej przeczucia. Aktorka czuła, że nosi pod sercem córeczkę. Nie myliła się. Po 9. miesiącach narodziła się Antonina. Dziecko sprawiło, że zwolnili tempo, mieli więcej czasu dla siebie.

Przez wiele lat Joanna i Paweł uchodzili za szczęśliwą parę. Tylko nieliczni wiedzą, że byli o krok od rozwodu. Ich związek został bowiem wystawiony na próbę. – W pewnym momencie każde z nas miało swój świat, swoje problemy – wyjawiła enigmatycznie dwa lata temu Orleańska. Ona żyła pracą na planie serialu “Licencja na wychowanie”, on mocno zaangażował się w produkcję programu “Galileo”. Na szczęście małżonkowie uporali się z kryzysem i znów w pełni mogą się sobą cieszyć.

Niedawno świętowali 17. rocznicę ślubu. Z tej okazji Joasia zdobyła się na szczere wyznanie: “Jestem stała w uczuciach. Poza tym trafiłam na fantastycznego człowieka, z którym umówiłam się, że idziemy razem przez życie i tego się trzymamy”. Aktorka przyznaje, że czasem między nią i mężem zgrzyta, ale nad tym, by oboje wyciągnęli ręce do zgody czuwa ich córka. – Teraz pilnuje nas Tosia, która każe nam zakończyć kłótnię – zdradziła niedawno.

Oboje zdali sobie sprawę, ile dla siebie znaczą. Nie chcą tego stracić, dlatego kochają się, szanują i wspierają. Nauczyli się też niełatwej sztuki kompromisu. Śmieją się, że szczególnie widoczna jest ona podczas planowania wypoczynku. – Ja jestem światłoczuła i ciepłolubna, więc namawiam Pawła na podróże do ciepłych krajów. Z kolei on uwielbia zimę i narty – wyznała artystka. W tym roku mąż ustąpił Joannie i zgodził się na wypoczynek w klimacie podzwrotnikowym śródziemnomorskim.

Nie jest to jednak Grecja kontynentalna. – Paweł żartuje, że może jeździć ze mną i naszą córką Tosią tylko na jakąś wyspę – śmieje się Asia. I zdradza powód: “Mnie zawsze nosi w nowym miejscu i chcę wszystko zwiedzić, zajrzeć w każdy kąt. Umówiliśmy się więc, że jeździmy na wyspy. Tam moja aktywność jest w naturalny sposób ograniczona”. Choć i to nie od razu się sprawdzało. Gdy byli na Malediwach w podróży poślubnej, podczas odpływu przeszła po rafach… na sąsiednią wyspę. Teraz jednak trzyma się ustaleń.
źródło: pomponik.pl

Biografia Pawła

Paweł Orleański (ur. 1974 w Bytomiu) – polski model, aktor i prezenter telewizyjny.

W 1993 roku ukończył XII Liceum Ogólnokształcące we Wrocławiu. W 1998 roku otrzymał dyplom ukończenia Wydziału Aktorskiego Państwowej Wyższej Szkoły Teatralnej im. Ludwika Solskiego w Krakowie – Filia we Wrocławiu. 20 października 2001 roku zadebiutował na scenie Teatru Polskiego we Wrocławiu jako Bjarne w przedstawieniu Imię Jona Fosse’a w reżyserii Tomasza Mana. Występował także w Teatrze Poniedziałkowym we Wrocławiu (2003). Pojawił się w niewielkich rolach w serialach telewizyjnych: Życie jak poker, Samo Życie, Biuro kryminalne, Fala zbrodni. Podjął współpracę z TV 4, gdzie prowadził teleturnieje: Daję słowo (2003–2006), Przetrwanie (2006) i Lingo (2007). Prowadzi program popularnonaukowy Galileo, emitowany od 2007 roku na antenie stacji TV 4. Jest również lektorem w programie Dekoratornia oraz w produkcjach kanału Discovery. Od 2007 bierze także udział w różnych telewizyjnych reklamach.

Jest twórcą i założycielem Fabryki Dźwięków Różnych, która zajmuje się produkcją reklam radiowych, postprodukcją reklam telewizyjnych, udźwiękowieniem filmów i prezentacji multimedialnych, montażem filmów reklamowych i korporacyjnych oraz montażem i udźwiękowieniem trailerów filmowych, mieszczącej się na warszawskiej Saskiej Kępie.

Życie prywatne
W czerwcu 1999 ożenił się z aktorką Joanną Pierzak, którą poznał na pierwszym roku studiów aktorskich. Mają córkę Antoninę (ur. 2006).

W 2003 w letnim teatrze Pod Gryfami przy wrocławskim Rynku zagrali razem małżeństwo w spektaklu Oskar i Ruth Ingmara Villquista w reżyserii Tomasza Mana.

Filmografia
1998–1999: Życie jak poker (serial TV) jako Grzegorz, chłopak Marysi Połczyńskiej
2002–2006: Samo Życie (serial TV Polsat) jako Marcin, analityk kredytowy
2002: Wiedźmin (serial TV) jako elf dobity przez Geralta
2005: Biuro kryminalne (serial TV) jako Stefan Szczygieł
2005–2006: Warto kochać (serial TV) jako krawiec
2006: Będziesz moja (serial TV) jako Robert Morawski, narzeczony Justyny
2006: Fala zbrodni (serial TV) jako ksiądz
2006: Kryminalni (serial TV) jako Wiktor Karczyński (odc. 64, 65)
2006: Fałszerze – powrót Sfory (miniserial TV) jako patolog
2007: Plebania (serial TV]) jako Marcel Czarnecki
2009: Na dobre i na złe (serial TV) jako mąż Heleny, ojciec Jana
2010: Operacja Reszka jako Gruby
2011 (gościnnie) Świat według Kiepskich jako Riko i Koko
2013 Hotel 52 jako Konicki (odc. 82)
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

Biografia Joanny

Joanna Orleańska, z domu Pierzak (ur. 5 lipca 1974 w Bytomiu) – polska aktorka filmowa.

W 1997 ukończyła studia na PWST we Wrocławiu. Jest aktorką Teatru Studio w Warszawie. Znana szerzej z roli Alinki w filmie Macieja Ślesickiego Show oraz serialu telewizyjnego Złotopolscy. W 2008 zagrała rolę w filmie Magdaleny Piekorz Senność. Od 5–26 września 2014 brała udział w drugiej emitowanej przez telewizję Polsat edycji programu Dancing with the Stars: Taniec z gwiazdami. Jej partnerem tanecznym był Przemysław Modrzyński. Z programu odpadli w czwartym odcinku, zajmując 9. miejsce.

Życie prywatne
W czerwcu 1999 wyszła za mąż za aktora Pawła Orleańskiego, którego poznała na pierwszym roku studiów aktorskich. Mają córkę Antoninę (ur. 2006). W dziesiątą rocznicę ślubu przyjęła nazwisko męża. Ma brata Artura i ojca, który z zawodu jest archeologiem[1].

Filmografia
1996: Słodko gorzki − jako Luśka
1997: Lata i dni − jako Marysia
1998: Historia kina w Popielawach − jako Chanutka I
1998: Życie jak poker − jako Marysia Połczyńska
1998–2010: Złotopolscy − jako Joasia Jęczydło
1999: Policjanci − jako Luiza (odc. 6)
1999: Pierwszy milion − jako Pynia
2000–2005: Świat według Kiepskich − jako dziennikarka (odc. 61, 73, 212, 232 i 233)
2000–2001: Miasteczko
2000: Nie ma zmiłuj − jako kasjerka w sklepie osiedlowym
2000: Pierwszy milion − jako Pynia
2002: Mit dem rucken zur wand
2003: Show − jako Alinka, uczestniczka programu
2004: Czego się boją faceci, czyli seks w mniejszym mieście − jako Anna-Monika (seria II, odc. 4 i 5)
2004: Fala zbrodni − jako Anita Rzecka (odc. 10)
2004: Pierwsza miłość − jako Brygida Nowakowska
2004: Pręgi − jako młodsza nauczycielka
2005: Parę osób, mały czas − jako Agnieszka
2005: Biuro kryminalne − jako Ewelina Szczygieł (odc. 16)
2006: Pensjonat pod Różą − jako Ania (odc. 102 i 103)
2006: Bezmiar sprawiedliwości − jako Dorota Derecka
2006: Na dobre i na złe − jako Gosia (odc. 244)
2006: Bezmiar sprawiedliwości − jako Dorota Derecka (odc. 2 i 4)
2007: Faceci do wzięcia − jako doktor Agata (odc. 41, 42 i 54)
2008: Senność − jako Anna Wojnar, żona Roberta
2009: Zwerbowana miłość − jako Anna
2009: Huśtawka − jako Anna, żona Michała
2010: Trzy minuty. 21:37 − jako aktorka
2010–2011: Licencja na wychowanie − jako Weronika Leszczyńska
2010–2012: Szpilki na Giewoncie − jako Diana Sroka
2012: Galeria − jako Róża Kossowska
2012: Ja to mam szczęście − jako matka Stanisława (odc. 24)
2012: Sęp − jako matka Olka
2012: Ojciec Mateusz − jako Jagoda Michalska (odc. 108)
2013: Ostatnie piętro − jako żona Derczyńskiego
2013: Komisarz Alex − jako Agata Roguska (odc. 30)
2013: Prawo Agaty − jako Urszula Czerwińska (odc. 40)
2013: To nie koniec świata − jako Zoja
2014: M jak miłość − jako Beata Lubińska
2015: Przypadki Cezarego P. − jako Agata
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

(Odwiedzono 251 razy, 1 wizyt dzisiaj)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Wykonaj poniższe zadanie *