Joanna Brodzik i Paweł Wilczak wezmą ślub…za kilka lat

brodzik-wilczakJoanna Brodzik spotyka się z Pawłem Wilczakiem od kiedy pojawili się razem w serialu Kasia i Tomek. Po 6 latach związku na świat przyszli ich dwaj synowie-bliźniacy: Jan i Franciszek. Mimo że od ich urodzin minęło już 5 lat, Joanna i Paweł nie spieszą się do tego, by sformalizować swój związek. Wydaje się, że taki układ świetnie się w ich wypadku sprawdza.

– Za kilka lat jak będą chcieli odświeżyć swój związek i wtedy staną na ślubnym kobiercu – mówi ich znajomy dziennikarzom Rewii. Teraz cieszą się sobą i tym, że tworzą wspaniałą, kochającą się rodzinę.
źródło: pudelek.pl

 

Wideo – Joanna Brodzik i Paweł Wilczak w serialu “Kasia i Tomek”

Biografia Joanny

Joanna Honorata Brodzik (ur. 11 stycznia 1973 w Krośnie Odrzańskim) – polska aktorka
Jest absolwentką Szkoły Podstawowej nr 3 w Lubsku oraz VII Liceum Ogólnokształcącego w Zielonej Górze. W 1996 r. ukończyła warszawską PWST.

W 2003 roku otrzymała nagrodę dla najlepszej aktorki komediowej na IV Festiwalu Dobrego Humoru w Trójmieście, a w 2004 r. dostała nagrodę „Wiktora” dla najlepszej aktorki za rolę w serialu Kasia i Tomek. Była laureatką konkursu “Z Cinema do Cannes”. W 2006 r. odcisnęła swoją dłoń na Bursztynowej Promenadzie Gwiazd podczas Festiwalu Gwiazd w Gdańsku. W 2007 r. została nagrodzona Telekamerą w kategorii Najlepsza Aktorka. W tym samym roku otrzymała tytuł “Najpiękniejsza 2006” przyznany przez dwutygodnik “Viva!” oraz “Kobieta Roku Glamour 2006” w pierwszej polskiej edycji konkursu na “Kobietę Glamour” organizowanym przez miesięcznik “Glamour”.

Została uznana za “Najlepszą aktorkę w serialu obyczajowym” (rola Magdy Miłowicz w serialu “Magda M.”) i “Najlepsza aktorkę w filmie fabularnym (rola Sygity w filmie “Jasne błękitne okna”) na Cieszyńskim Festiwalu Filmowym w 2007 roku. Jej rola w “Jasnych błękitnych oknach” została doceniona również za granicą. Joanna Brodzik otrzymała za nią nagrodę dla najlepszej aktorki (ex aequo z Beatą Kawką) na Międzynarodowym Festiwalu Filmowym w Madrycie.

Zagrała w teledysku Krzysztofa Kiljańskiego i Kayah do piosenki “Prócz Ciebie nic”.

W telewizyjnej “Dwójce” można było zobaczyć jej autorski program “Dookoła siebie”. To drugi autorski program aktorki, wcześniej prowadziła 10 odcinkowy cykl “Ona czyli ja” w TVN Style.

Nominowana do Telekamer 2010 jako najlepsza aktorka. Prowadziła program Brodzik od kuchni na TVP 1

Filmografia
Rok Film Rola Reżyseria Uwagi
1996 Dzień wielkiej ryby Irena Andrzej Barański
1996 Dzieci i ryby Supermodelka Jacek Bromski
1998-1999 Klan Renata Grajewska Paweł Karpiński
1998 Gabinet terapii ogólnej Kobieta z kompleksami
1998 Złoto dezerterów Lena Janusz Majewski występuje jedynie w wersji video
1998 Gwiezdny Pirat Studentka Piotr Deszkiewicz
1999 Graczykowie Malinka Graczyk Krzysztof Jaroszyński
Ryszard Zatorski
1999 Ogniem i mieczem Panna młoda
2000 Ogniem i mieczem Panna młoda Jerzy Hoffman serial TV
2000 Córka konsula Grażyna
2000-2002 Świat według Kiepskich Grażynka/Lekarka/Pamela Kovalski/Katiusza Kałasznikow Okił Khamidow 4 odcinki
2001 Więzy krwi Ewa Kocharska Marek Nowicki
2001-2002 Graczykowie, czyli Buła i spóła Malinka, córka Graczyków Krzysztof Jaroszyński
2002 Pianista Kobieta postrzelona w głowę Roman Polański
2002 Break Point
2002-2003 Kasia i Tomek Kasia Jurek Bogajewicz Nagroda dla najlepszej aktorki na Festiwalu Dobrego Humoru w Gdańsku
Nagroda Wiktor dla najpopularniejszego aktora telewizyjnego
2004 Garfield dr Liz Wilson głos
2004 Siedem grzechów popcooltury Urzędniczka
2004 Nigdy w życiu! Ula Ryszard Zatorski
2005 1409. Afera na zamku Bartenstein Jagiętka Rafał Buks
2005-2007 Magda M. Magda Miłowicz Jacek Borcuch Nominacja — Telekamery 2006
Nagroda Telekamery 2007 dla najlepszej aktorki
Złota Podkowa dla najlepszej aktorki w serialu obyczajowym
2006 Garfield 2 dr Liz Wilson Tim Hill głos
2006 Artur i Minimki Księżniczka Selenia Luc Besson głos
2006 Eragon Saphira głos
2006 Jasne błękitne okna Sygita Stefen Fangmeier Złota Podkowa dla najlepszej aktorki w filmie fabularnym
Nagroda aktorska na Międzynarodowym Festiwalu Filmowym w Madrycie
2007 Magda M. 20 lat później Brat Magdy M. miniserial
2009 Dom nad rozlewiskiem Małgosia Adek Drabiński Nominacja — Telekamery 2010
2010 Miłość nad rozlewiskiem Małgosia Adek Drabiński sequel serialu Dom nad rozlewiskiem
2011 Życie nad rozlewiskiem Małgosia Adek Drabiński kontynuacja serialu Miłość nad rozlewiskiem
2012 Nad rozlewiskiem Małgosia Adek Drabiński kontynuacja serialu Życie nad rozlewiskiem

Miejsce na liście najcenniejszych gwiazd polskiego show-biznesu Forbes
2011 – miejsce 91 (259 500 zł)
2010 – miejsce 36 (431 000 zł wycena reklamodawców)[1]
2009 – miejsce 22

Reklama
Ambasadorka marki Suzuki Swift (2008) [2]
Ambasadorka marki OLAY Procter & Gamble
Reklama perfum Josephine
Reklama wody “Górska Natura” PepsiCo
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

Biografia Pawła

Paweł Wilczak (ur. 29 lipca 1965 we Wronkach) – polski aktor.
Wychował się i mieszkał we Wronkach. Uczęszczał do Liceum Ogólnokształcącego im. Piotra Skargi w Szamotułach. W 1989 roku ukończył wydział aktorski PWSFTViT w Łodzi. Był aktorem Teatru Nowego w Warszawie. Zasłynął z roli Tomka w serialu komediowym Kasia i Tomek. W 2003 roku otrzymał Wiktora w kategorii Najpopularniejszy aktor. Na IV Festiwalu Dobrego Humoru w Trójmieście w 2003 roku dostał nagrodę w kategorii Najlepszy aktor komediowy. W 2004 r. otrzymał Telekamerę w kategorii Najlepszy aktor. 4 lipca tego samego roku w Międzyzdrojach zostawił odcisk swojej dłoni w mosiądzu na Promenadzie Gwiazd. Wystąpił w teledyskach Jacka “Perkoza” Perkowskiego (m.in. 6/12).

Filmografia
1986: ESD − jako chłopak na imprezie
1990: Napoleon − jako oficer niemiecki (odc. 2)
1991: Panny i wdowy − jako modlący się mężczyzna (odc. 1)
1991: Panny i wdowy − jako modlący się mężczyzna
1992: Kuchnia Polska − jako Marek Włodarczak (odc. 4)
1992: Kiedy rozum śpi − jako Mateusz
1992: 1968. Szczęśliwego Nowego Roku − jako Marek Włodarczyk
1993: Pożegnanie z Marią − jako uciekinier
1993: Pajęczarki − jako dziennikarz w redakcji
1993−1994: Bank nie z tej ziemi − jako kierownik kasyna
1995: Ekstradycja − jako człowiek “Sytego” (odc. 1 i 2)
1996: Gry uliczne − jako alfons z opowieści Janka
1996: Ekstradycja 2 − jako Jurij Ałgarski
1997: Wojenna narzeczona − jako Janek (odc. 3)
1998: Billboard − jako złodziej samochodu Kuby
1998: Ekstradycja 3 − jako Jurij Ałgarski
1999: Kiler-ów 2-óch − jako konwojent
1999: Ostatnia misja − jako aspirant Kowal
2000: Sezon na leszcza − jako barman
2000: Przeprowadzki − jako rewirowy (odc. 2 i 3)
2000: Enduro Bojz − jako drwal
2000: Bellissima − jako Kuba
2000-2003: Na dobre i na złe − jako Mareczek
2001: Stacja − jako Kiwak
2001: Miodowe lata − jako agent Roman Masłowiec (odc. 82)
2002: Haker − jako Kosa
2002: Sfora − jako Walerian Duch
2002: Sfora: Bez litości − jako Walerian Duch
2002: Król przedmieścia − jako detektyw Marek Przybył (odc. 12)
2002-2003: Kasia i Tomek − jako Tomek
2004: Wesele − jako Gangster
2005: Chaos − jako Er
2005: Jestem − jako ojciec “Kuleczki”
2006-2008: Faceci do wzięcia − jako Roman Jackiewicz
2006: Fałszerze – powrót Sfory − jako Walerian Duch
2007: Prawo miasta − jako Marek Henzel
2009: Złoty środek − jako charakteryzator Bogumił
2010-2011: Usta usta − jako Adam Dawidzki
2010: Weekend − jako Norman
2012: Reguły gry − jako Jacek
2012: Ostra Randka 3D − jako Mariusz Kurski

Dubbing
2001: Psy i koty − Peek
2004: 7 krasnoludków – historia prawdziwa − Dołek

Miejsce na liście najbogatszych Polaków show-biznesu Forbes
2010 – miejsce 79 (324 500 zł z reklam)[1]
2009 – miejsce 112

Udział w reklamach telewizyjnych
kampania reklamowa Lay’s t. “Wymyśl Nowy Smak”[2]
Reklama proszku “Tornado”
Reklama proszku “OMO”
Reklama piwa 10,5
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

(Odwiedzono 375 razy, 1 wizyt dzisiaj)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *