Jake Gyllenhaal i Alyssa Miller rozstali się

gyllenhaal-millerJake Gyllenhaal (33 l.) jest do wzięcia! Właśnie rozstał się ze swoją partnerką.

Znany m.in. z filmu “Tajemnica Brokeback Mountain” aktor uznawany jest za jednego z najprzystojniejszych gwiazdorów w Hollywood.

Nic dziwnego, że ma spore powodzenie u kobiet.

Na liście jego “zdobyczy” są m.in. Reese Witherspoon i Taylor Swift.

Od roku był w związku z niejaką Alyssą Miller (25 l.). Wiele wskazywało na to, że układa się między nimi jak najlepiej.

Okazuje się, że nie do końca tak było. Gyllenhaal właśnie rozstał się z ukochaną, a powodem była… praca!

Aktor przygotowywał się ostatnio do roli boksera, przez co większość czasu spędzał na siłowni.

Reżyser filmu zdradził w rozmowie z jedną z gazet, że właśnie przez brak czasu dla ukochanej zakończył z nią związek.

“Wydaje mi się, że zerwał z nią, bo ważniejsze było dla niego odpowiednie przygotowanie się do roli.

Wolał chodzić na siłownię niż romantyczne kolacje” – powiedział Antoine Fuqua.
źródło: pomponik.pl

Biografia Jake

Jake Gyllenhaal, właśc. Jacob Benjamin Gyllenhaal (ur. 19 grudnia 1980 w Los Angeles, Kalifornia) – amerykański aktor filmowy i teatralny.

Urodził się w rodzinie filmowców. Jego ojciec, Stephen Gyllenhaal, jest reżyserem (pochodzenia szwedzkiego, ze starej szlachty, pierwotne nazwisko: Hahl, nobilitacja z 1652 r.), wyznawcą religii swedenborgianizmu, matka natomiast, Naomi Foner, autorka scenariuszy filmowych i producentka, jest pochodzenia żydowskiego i wychowała syna w wierze mojżeszowej. Jego starsza siostra, Maggie Gyllenhaal, jest również aktorką (to ona przedstawiła mu byłą partnerkę, Kirsten Dunst).

Jake Gyllenhaal rozpoczął studia na Columbia University, które przerwał po dwóch latach nauki. Spotykał się z aktorką Reese Witherspoon oraz z piosenkarką country Taylor Swift.

Kariera aktorska
Początki
Mocną pozycję w ambitnym kinie amerykańskim zapewnił aktorowi film Donnie Darko, w którym zagrał on charyzmatycznego nastolatka, schizofrenika odmawiającego brania lekarstw, obserwującego niespotykane zjawiska, dzięki którym może on zmienić swoje przeznaczenie. Na uwagę zasługuje świetna mimika aktora, oddająca emocje postaci.

W 2002 roku Gyllenhaal został laureatem londyńskiej nagrody dla debiutantów (Evening Standard Theatre Award for Outstanding Newcomer) za rolę w spektaklu This is Our Youth, w Garrick Theatre w Londynie.

Tajemnica Brokeback Mountain
Gyllenhaal zagrał jedną z dwóch głównych ról w filmie Tajemnica Brokeback Mountain, będącym laureatem trzech najważniejszych Złotych Globów za rok 2005 (za reżyserię, za najlepszy film, za najlepszy scenariusz, a ponadto czwartego, za najlepszą piosenkę)[1], Złotego Lwa w Wenecji[2] oraz trzech Oscarów (najlepszy reżyser, najlepszy scenariusz adaptowany, najlepsza muzyka)[3]. Gyllenhaal jest laureatem nagrody przyznanej przez BAFTA za najlepszą rolę drugoplanową we wspomnianym filmie[4] i został nominowany do Oscara, również za rolę drugoplanową[5]. 8 czerwca 2006 roku Gyllenhaal, wraz z filmowym partnerem Heathem Ledgerem, otrzymał MTV Movie Awards za najlepszy pocałunek filmowy w 2005 roku[6].

Film Tajemnica Brokeback Mountain, w którym Gyllenhaal gra homoseksualnego kowboja, wywołał plotki dotyczące biseksualizmu aktora, który skomentował je następująco:

To chyba bardzo miłe, że istnieje plotka, według której jestem biseksualistą. Znaczy to, że mogę grać więcej typów ról. Jestem otwarty na wszystko, do czego publiczność mogłaby chcieć mnie zaprosić. Nigdy tak naprawdę nie pociągali mnie seksualnie mężczyźni, ale wydaje mi się, że gdyby coś takiego kiedyś nastąpiło, nie przyjąłbym tego jako zagrożenia.

Po Brokeback Mountain
W 2007 roku Gyllenhaal wcielił się w rolę dziennikarza Roberta Graysmitha w filmie Zodiak, opartym na prawdziwej historii. Wraz z Reese Witherspoon zagrał także jedną z głównych ról w filmie Transfer (Rendition), wyreżyserowanym przez Gavina Hooda, zdobywcę Oscara za 2005 rok za najlepszy film zagraniczny (Tsotsi).

W 2009 roku wystąpił w teledysku Jamiego Foxxa Blame It. W tym samym roku u boku Natalie Portman i Tobeya Maguire’a wystąpił w remake’u duńskiego obrazu Bracia, w reżyserii Jima Sheridana.

W 2010 roku zagrał tytułową rolę w filmie Książę Persji: Piaski czasu oraz główną rolę w komedii romantycznej Miłość i inne używki Edwarda Zwicka.

Filmografia
Filmy fabularne
1991: Złoto dla naiwnych (City Slickers) jako Danny Robbins
1993: Niebezpieczna kobieta (A Dangerous Woman) jako Edward
1993: Ucieczka w nieznane (Josh and S.A.M.) jako Leon
1999: Amatorzy w konopiach (Homegrown) jako Jake / Blue Kahan
1999: Dosięgnąć kosmosu (October Sky) jako Homer Hickam
2001: Donnie Darko jako Donnie Darko
2001: Balonowy chłopak (Bubble Boy) jako Jimmy Livingston
2001: Pięknie i jeszcze piękniej (Lovely & Amazing) jako Jordan
2002: Życiowe rozterki (The Good Girl) jako Holden Worther
2002: Autostrada (Highway) jako Pilot Kelson
2002: Mila księżycowego światła (Moonlight Mile) jako Joe Nast
2004: Pojutrze (The Day After Tomorrow) jako Sam Hall
2005: The Man Who Walked Between the Towers jako Narrator (głos)
2005: Tajemnica Brokeback Mountain (Brokeback Mountain) jako Jack Twist
2005: Dowód (Proof) jako Hal
2005: Jarhead: Żołnierz piechoty morskiej (Jarhead) jako Anthony Swofford
2007: Zodiak (Zodiac) jako Robert Graysmith
2007: Transfer (Rendition) jako Douglas Freeman
2009: Bracia (Brothers) jako Tommy Cahill
2010: Książę Persji: Piaski czasu (Prince of Persia: The Sands of Time) jako Książę Dastan
2010: Miłość i inne używki (Love and Other Drugs) jako Jamie Randall
2011: Kod nieśmiertelności (Source Code) jako Colter Stevens
2012: Bogowie ulicy (End of Watch) jako Oficer Taylor
2013: Labirynt (Prisoners) jako detektyw Loki
2013: Wróg (Enemy) jako Adam/Anthony
2013: Nailed jako Howard Ryder
2014: Wolny Strzelec (Nightcrawler) jako Lou Bloom

Seriale telewizyjne
1994: Wydział zabójstw Baltimore (Homicide: Life on the Street) jako Matt Ellison
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

Biografia Alyssi

Alyssa Elaine Miller (urodzona 04 lipca 1989 w Los Angeles, California), amerykańska modelka. Zrobiła druk i prace pasa dla wielu wiodących firm. Wśród jej najważniejszych są występy pokrywy na dla Vogue (Niemcy) i Elle (Włochy), praca jako funkcjonalny model / rzecznika zarówno Guess i Victoria Secret, a także występy w Sports Illustrated Swimsuit Issue. Ponadto do jej druku i prac drogi startowej, zagrała w teledysku do pociągu.

Miller jest zielonooka brunetka Los Angeles natywny niemieckiego, irlandzkiego i Native American dziedzictwa. [2] [3] Dorastała w Palmdale , Los Angeles County . [4]

Miller znana jest jej ciemnobrązowe włosy, brwi i pełnej strukturze kości. Ona uważa się spojrzeć bardzo europejski, który jest nieco włoski. [5] [6] Zgadnij założyciel Paul Marciano powiedział: “Alyssa jest najbardziej europejskim wyglądzie amerykańską dziewczynę, jaką kiedykolwiek widziałem!” [5] Gdy miała ją przełom w Guess, wyciągnęła porównań Sophia Loren i Brooke Shields i był uważany za coś throwback. [5] [6]

Kariera
W 2003 roku jej ojciec wysłał zdjęcia testowe do biura w Los Angeles z IMG Models . [7] Do roku 2005 była zbliża się-i-model z agencji Marilyn Nowy Jork. [8] Zrobiła kampanię 2005 spadek dla Stelli McCartney . [9] W lutym 2006 roku, została ona przedstawiona w każdym z głównych wydaniach Vogue, w tym na okładce Vogue Italia dodatku. [3] [9] Po występach tytułowych z października 2006 r niemieckiego Vogue i lipcu 2010 włoskiego Elle (ona również później pojawiła się na okładce października 2012), [1] stała się jedną z nowych twarzy odzieży Guess pod koniec 2010 r. [5] Miller także zrobić pracę dla Victoria Secret. [2] Inne prace ogłoszenie włączyła Bebe , Billabong , Chopard , Diesel , Elie Tahari , Intimissimi , Juicy Couture , La Perla i Laura Biagiotti . [1]

Podpisała kontrakt z Elite Model Management w 2011 r. [1] Ona zrobiła jej Sports Illustrated Swimsuit Issue debiut w 2011 roku, kiedy był jednym z pięciu debiutantów (wraz z Shannan Kliknij , Kenza Fourati , Izabel Goulart , i kolegów Model Guess Kate Upton ) w problemem. [10] Zgodnie z historii w The Wall Street Journal miała dotychczas sądzono, że jeśli kiedykolwiek pojawił się w Sports Illustrated byłoby dla piłki nożnej, ponieważ biorąc pod uwagę jej sport tło ona wyobrażeniem siebie jako profesjonalny piłkarz. [10] Wystąpiła także w malowania ciała funkcji w 2011 Swimsuit Issue, gdzie Joanne Gair malowane ją i Stewart Shining sfotografowany ją w Nowym Jorku. [11] 2013 był jej trzeci Wydanie Swimsuit. [4] W obu 2011 i 2013, Miller uczestniczył w Roczny Sports Illustrated strój kąpielowy edycja Davida Lettermana Top 10 na Late Show with David Letterman w nocy, że modelu pokrywa Wydanie Swimsuit został ogłoszony. [12] [13]

W 2012 roku stała się muzą Blumarine Bellissima zapachu. [14] Zagrała syrenę w 2013 teledysku do ” Syrenki “przez pociąg . [15] Miller jest były ofiarami przemocy, [16] , a ona stała się orędownikiem przed zastraszanie i cyberprzemocy w dniu 1 maja 2013 roku wraz z Super Bowl XLVII championów Jameel McClain , stając się ambasadorem Stomp Out globalne dla dokuczania. [17] W 2013 roku podpisał kontrakt z IMG Miller wkrótce po pierwszym publicznym wystąpieniu z Jake Gyllenhaal . [7 ] [18] Ona pojawiła się w 80. numerze rocznicy Esquire jako jeden z 80 rzeczy, które definiują nasz czas. [19] W grudniu 2013 roku pojawiła się na okładce oraz w 2014 Kalendarz Dziewczyna numer magazynu mody Galore . Jej obrazy były pomnażane przez dzieła sztuki z Claw pieniędzy , która umieściła swoje kreskówek graficzne łapy zarówno czarno-białych i kolorowych zdjęć niej, jak gdyby były chwytając ją, gdy była modelowania. [2] [20]

W lipcu 2014 Millera, wraz z mody publicysta Robyn Berkley , rozpoczęła zbiór medytacji zużyciem dla linii Berkley, LIVE procesu, przy czym procent sprzedaży do Lynch Fundacji Davida . [21] [22]

Życie prywatne
Miller zaczęła spotykać aktor Jake Gyllenhaal w połowie czerwca w 2013 roku i stały się one kilka publicznego w lipcu. [23] [24] [25] Ich pierwszy wystąpił publicznie jako para była w Barry Bootcamp, siłowni w Tribeca , w dniu 12 lipca poznała matkę Gyllenhaal w trzy dni później. [26] Ona kredytów Gyllenhaal w nauczaniu jej, jak gotować, gdy gospodarzem kolacje. [27] Zgodnie z doniesieniami, Miller i Gyllenhaal rozpadł się pod koniec 2013 roku źródłem powiedział UsMagazine.com: ” Oni skończył się Zdarzyło czas temu -… przed świętami Wrócił na scenę ” [28] . Jednak w lutym, para miała pogodzić [29] W maju, były dostrzeżone razem spaceru z psem, [30 ] Boston Terrier o imieniu Charlie. [31] [32]

Schemat ćwiczeń Millera zawiera balet i funkcjonowanie ; [27] , że praktykuje Medytacja transcendentalna . [21] [22] Brała zarówno zajęcia aktorskie i improwizacji. [4] Nazwisko jej ojca jest Craig Miller; [33] ma kilka rodzeństwo.

Jej rozmiary to 86.5-60-89.
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

(Odwiedzono 155 razy, 1 wizyt dzisiaj)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *