Jacek Borkowski i Magdalena Gotowiecka są w szczęśliwym związku


Borkowski i GotowieckaJacek Borkowski, znany z serialu “Klan”, jest dziś jednym z najszczęśliwszych mężczyzn. Ma u boku kobietę swojego życia, Magdalenę Gotowiecką, którą pokochał już podczas pierwszej rozmowy, i dwójkę małych dzieci. Jednak droga do szczęścia aktora nie była usłana różami. Aktor ponad dwadzieścia lat był mężem Katarzyny. Było to jego drugie małżeństwo. Wcześniej, przez zaledwie 8 miesięcy, był związany z Elżbietą Jasińską, koleżanką ze studiów. Wydawało się, że z Borkowską tworzą udany duet, doczekali się córki, Karoliny.

Jacek był jeszcze żonaty, kiedy poznał obecną ukochaną. Zdradzona kobieta nie mogła pogodzić się z rozstaniem, szczególnie, że przez cały czas trwania związku zajmowała się domem i nie pracowała. Po odejściu męża jej status materialny wyraźnie się pogorszył. Skierowała więc sprawę do sądu.

Sąd dość szybko zdecydował o przyznaniu wysokich alimentów Katarzynie. To jednak nie był koniec batalii. Borkowski nie był w stanie wywiązać się z zasądzonej kwoty, więc była żona założyła kolejną sprawę, którą ciągnęła się latami. Aktorowi zaczęto również naliczać odsetki od długu. To wpędziło go w ogromne kłopoty finansowe.

Kobieta chciała jak najbardziej dotkliwie ukarać byłego męża. W pewnym momencie ich wojna przeniosła się na łamy gazet, gdzie oboje próbowali sobie dopiec. Borkowski zapewniał jednak, że zależy mu na rozwiązaniu sprawy.

Chcę się dogadać… Żona, niestety, odmawia współpracy, choć proponowałem jej 10 proc. ze swoich zarobków lub że kupię mieszkanie – mówił.

W niedawnej rozmowie z Łukaszem Jakóbiakiem Borkowski podsumował zakończoną niedawno 6-letnią batalię.

Straciłem na tym rozwodzie 400 tysięcy złotych. Nie tak dużo znowu w skali tego, co mam w tej chwili. Mam fantastyczne dzieci, cudowną małżonkę, piękną kobietę, która jest bardzo inteligentna, pomocna. Ma w sobie dużo empatii i zrozumienia dla mnie. Jest po prostu piękną kobietą. Bardzo mi to pasuje – zdradził.

Kłopoty aktora należą już do przeszłości. Obecnie skupia się przede wszystkim na rodzinie. Cieszy się, że wciąż utrzymuje dobry kontakt z córką z pierwszego małżeństwa. Z radością świętuje każdą rocznicę poznania Magdaleny.

Ślub w 2009 roku był tylko formalnym usankcjonowaniem naszej wieloletniej znajomości. Dla Magdy i mnie większe znaczenie ma dzień, w którym spotkaliśmy się pierwszy raz: 27 listopada. Jego rocznicę zawsze świętujemy – powiedział w rozmowie z “Twoim Imperium”.
źródło: gwiazdy.wp.pl

Biografia Jacka

Jacek Borkowski (ur. 16 kwietnia 1959 w Warszawie) – polski aktor filmowy, teatralny i telewizyjny oraz wokalista.

Jest absolwentem XIII LO w Warszawie oraz Państwowej Wyższej Szkoły Teatralnej w Warszawie. Laureat Festiwalu Piosenki Radzieckiej w Zielonej Górze.
Jak oni śpiewają

Aktor od 7 marca 2009 roku do 25 kwietnia 2009 roku występował w programie Jak oni śpiewają, w którym zajął 8. miejsce wśród 14 startujących, przegrywając rywalizację z Bożeną Dykiel.

Życie prywatne
Z pierwszego małżeństwa ma córkę Karolinę, również aktorkę. W 2009 roku ożenił się z Magdaleną Gotowiecką, z którą ma córkę Magdę i syna Jacka.

Filmografia
1978: Rodzina Połanieckich − jako pomocnik krawca (odc. 4)
1980: Urodziny młodego warszawiaka − jako porucznik tańczący w restauracji z Jadźką
1980: Dom − jako student (odc. 4-6)
1980: Punkt widzenia − jako Alek, brat Włodka
1981: Wierne blizny − jako porucznik Wydra
1981: Uczennica − jako gestapowiec
1981: Przypadek − jako Marek
1981: Miłość ci wszystko wybaczy − jako student
1981: Cień − jako Stanisław
1982: Przesłuchanie − jako strażnik wykonujący wyrok śmierci
1982: Pensja pani Latter − jako Kazimierz, syn pani Latter
1982: Klakier − jako „niemowa”, striptizer w lokalu
1983: Soból i panna − jako Michał Rajecki
1984: Umarłem, aby żyć − jako Heymann
1984: 111 dni letargu − jako SS-man z psem
1985: Sceny dziecięce z życia prowincji − jako Józef
1986: Republika nadziei
1987: Misja specjalna − jako adiutant Mullera
1989: Urodzony po raz trzeci − jako Heymann
1989: Po własnym pogrzebie − jako Heymann
1990: Piggate − jako adwokat Tom Butler
1990: Świnka − jako adwokat Tom Butler
1990: Napoleon − jako sir Henry Bunbury (odc. 6)
1990: Historia niemoralna − jako brat Ewy
1991: Panny i wdowy − jako dyrektor hotelu (odc. 1)
1994: Podróż do Polski − jako Jan Masewski
1995−1998: Matki, żony i kochanki − jako Jakub Reutt
1995: Sukces − jako Eustachy Sznajder
1997: Sława i chwała − jako Andrzej Szafraniec (odc. 5)
1997: Pasaż − jako Michał Forman
1997: Wojenna narzeczona − jako adiutant Kowalskiego (odc. 3)
od 1997: Klan − jako psycholog Piotr Rafalski, biologiczny ojciec Jasia
1999: Całe zdanie nieboszczyka − jako Paweł, przyjaciel Joanny
2000: Twarze i maski − jako aktor Kamil (odc. 2)
2001: Czarna plaża − jako nauczyciel
2002−2003: Gorący Temat − jako Adam Gromski
2003: Kasia i Tomek − jako Jakub, partner matki Kasi (seria II, odc. 27)
2003: Czego się boją faceci, czyli seks w mniejszym mieście − jako prezes Weber, mąż Alicji (odc. 7 i 9)
2004: Kryminalni − jako Dariusz Tomecki (odc. 2)
2005-2008: Na dobre i na złe − jako profesor Jerzy Jaskólski
2005: Biuro kryminalne − jako Jakub Markiewicz (odc. 10)
2006: Pensjonat pod Różą − jako Wiesław Murawski, dyrektor banku (odc. 102 i 103)
2006-2010: My Baby − jako dyrektor Teodor (odc. 5)
2007: I kto tu rządzi? − jako Paweł, szef Agaty (odc. 1)
2007-2014: Świat według Kiepskich − jako
pisarz (odc. 277)
redaktor (odc. 294)
mężczyzna (odc. 444)
2008-2009: Na Wspólnej − jako Mariusz Pęczek
2008−2011: Pierwsza miłość − jako Zabrzycki
2008: Ojciec Mateusz − jako Hubert Krasnopolski (odc. 7)
2008: Agentki − jako Janusz Weber (odc. 2)
2009: Tancerze − jako Konstanty Szymanowski, ojciec Sylwii Szymanowskiej (odc. 16 i 24)
2010: Hotel 52 − jako Tadeusz Zawadzki (odc. 2)
2014: Komisarz Alex − jako psychiatra Jerzy Niedźwiecki (odc. 75)

Dubbing
1949: Legenda o Sennej Dolinie
1985: Pokój z widokiem − jako Cecil Vyse
1996: Pinokio − jako Lorenzini
1998: Książę Egiptu − jako Ramzes
2002: Dzwonnik z Notre Dame II − jako Sarousch
źródło: Wikipedia (autorzy, na licencji CC-BY-SA 3.0)

(Odwiedzono 509 razy, 1 wizyt dzisiaj)